Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Ακριβώς επειδή ο 20βαλβιδος έπαιρνε εύκολα και φθηνά άλογα, πολλά μοτέρ είχανε φτάσει σε 3xx και 4χχ άλογα, οπότε πλέον λογικό να έχουν προβλήματα και να σκάνε. Και πάλι όμως, τα λογικά Stage1 και 2 δεν έχουν σοβαρά προβλήματα, ξέρω 2-3 τέτοια μοτέρ (όλα Stage1 πλην ενός Stage2, και αυτό με περιφερειακά πραγματάκια) σε φιλικό περιβάλλον με πολλά χλμ (μερικά κοντά 200Κ) που δεν έχουν βγάλει κιχ.
Επειδή πάντως με ενδιαφέρει η προοπτική, το Stage1 (απλό remap) της ΜΤΜ για τον 1.8 στο καινούριο Leon το δίνουν 1900€ για διατήρηση εγγύησης σαν καινούριο (μέχρι 2 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία). Μιλάω για το γερμανικό site, δεν έχω μιλήσει με τον Έλληνα αντιπρόσωπο (Sport Center ?)
Γενικώς στον 20VT έχουν ασελγήσει πάνω του πολλοί, ακριβώς επειδή δε χάλαγε εύκολα. Όλα σπάνε αν τα σκίσεις όμως, αν αρχίσεις και αποσυνδέεις αισθητήρες, κόβεις καλώδια, ανεβάζεις υπερβολικές πιέσεις κλπ. Ήταν πειραματόζωο για διάφορους. Αυτό συν το γεγονός ότι πλέον μιλάμε για πολλά χρόνια πίσω (άρχισε να γίνεται phase out ήδη από το 2005).
Αλλά αυτό που λες ισχύει σίγουρα, αν το έκανες με προσοχή και τα σωστά parts, σήκωνε αρκετά. Ειδικά στις εκδόσεις που ήταν ήδη high-end (μην ξεχνάμε ότι έβγαινε σε εκδόσεις από 150 μέχρι 225 άλογα).
Για τον καινούριο 1.8 που συζητάμε, στο δικό μου το μυαλό είναι ό,τι πιο αξιόπιστο βγάζει σε turbo-βενζίνη το VAG σήμερα. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά δεν έχω διαβάσει ποτέ το παραμικρό γι' αυτόν (για αστοχίες βλάβες κλπ).