-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Υπολογιζω χοντρικα τα εργατικα περι τα 100€!!!!!!!!!!
Επισημο σερβις η' της γειτονιας;;;Λοιπον το λαδι εκανε 50,
φιλτρο λαδιου κι φιλτρο αερος 20
φιλτρο βενζινης 80
μπουζι 40 -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
φιλτρο βενζινης 80
μπουζι 4080ευρω φιλτρο βενζίνης?το w203 δν εχεις?
-
φιλτρο βενζινης 80
μπουζι 40Εξυπνος ο τυπος..........για να μη φουσκωσει τα εργατικα,παραφουσκωσε το φιλτρο!!!!!!
Εχω αλλαξει φιλτρο σε καραβισια μηχανη diesel,για να καταλαβεις το μεγεθος του,παιρνει μεσα 1.3λ λαδι και κοστιζε 29€........ -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
φιλτρο βενζινης 80
μπουζι 40Εξυπνος ο τυπος..........για να μη φουσκωσει τα εργατικα,παραφουσκωσε το φιλτρο!!!!!!
Εχω αλλαξει φιλτρο σε καραβισια μηχανη diesel,για να καταλαβεις το μεγεθος του,παιρνει μεσα 1.3λ λαδι και κοστιζε 29€........φιλτρο λαδιου + φιλτρο αερος 20ευρω
παντως τα ανταλλακτικα μαζι τα παραγκειλαμε οποτε δεν μου φουσκωσε κατι -
80 ευρώ φίλτρο βενζίνης? Τι διάολο έχει και είναι τόσο ακριβό?
-
φιλτρο βενζινης 80
Εχω αλλαξει φιλτρο σε καραβισια μηχανη diesel,για να καταλαβεις το μεγεθος του,παιρνει μεσα 1.3λ λαδι και κοστιζε 29€........φιλτρο λαδιου + φιλτρο αερος 20ευρω
παντως τα ανταλλακτικα μαζι τα παραγκειλαμε οποτε δεν μου φουσκωσε κατιSorry,δικο μου λαθος........αλλα και τα φιλτρα καυσιμου δεν ειναι κατα πολυ ακριβοτερα απο του λαδιου!
-
30ευρω με 35 εχει από το νετ....εκτος αν το πηρατε από την μερκ οποτε οκ!
-
Service σε nissan primera 1.6 p11
Λάδια MOTUL 8100 X-CESS 5W40 3.3lt 27 ευρώ.
Φίλτρο λαδιού Nissan 10 ευρώ.
Βαλβολινες συνθετικές ELF TRANSELF NFP 75W80 3lt 35 ευρώ.
Υγρά φρένων ATE TYP200 DOT 4 1 lt 11 ευρώ.
Φίλτρο καμπίνας 8 ευρώ.
Εργασία 35 ευρώ.Σύνολο 126 ευρώ.
-
Ο χρήστης EVAN7 έγραψε:
Service σε nissan primera 1.6 p11Λάδια MOTUL 8100 X-CESS 5W40 3.3lt 27 ευρώ.
Φίλτρο λαδιού Nissan 10 ευρώ.
Βαλβολινες συνθετικές ELF TRANSELF NFP 75W80 3lt 35 ευρώ.
Υγρά φρένων ATE TYP200 DOT 4 1 lt 11 ευρώ.
Φίλτρο καμπίνας 8 ευρώ.
Εργασία 35 ευρώ.Σύνολο 126 ευρώ.
Λάδι κινητήρα μόνο 3,3 lit?Τόσο λίγο παίρνει?
-
Όταν αλλάζεις φίλτρο λαδιού 3,3 λίτρα,χωρίς αλλαγή φίλτρου(δεν το προτείνω) 2,9 λίτρα.
-
Δε παιζει και τοσο ρολο ο κυβισμος στη χωρητικοτητα οταν μιλαμε για διαφορες της ταξης των 200κεκ ή στα ιδια κεκ.. περισσοτερο η σχεδιαση του μοτερ και το μεγεθος του καρτερ.
-
Αγορα λάδια, φιλτρα κτλ. Μόνος τα αλλαζω οπότε ενα 80καπου εκεί γ το απλο.
-
Λοιπον :
Αλλαγη ολων των σινεμπλοκ στον εμπρος αξονα(πολυ πρεσσαρισμα-ξεπρεσσαρισμα)
Αλλαγη κεντρικης μπαρας τιμονιου(ξανα τζογος στο αριστερο ημιμπαρο)
Αλλαγη αμορτισερ τιμονιου
Αλλαγη 2 διαλυμενων σινεμπλοκ στα πισω ψαλιδια.
+προσθηκες στα ελατηρια εμπρος-πισω για να ψηλωσει
Κοστος εργατικων 100ευρω.Το βρισκω πολυ καλη τιμη. -
Έγιναν τα εξής:(Ηonda Accord)
-Αντλια Νερού+Ιμαντας Χρονισμου
-Λάδια-Φίλτρα Λαδιου-Καμπίνας
-2 μπαλάκια ψαλιδιών ανω
-Αμόρτισερ 4αδα+ευθυγράμμιση
Κόστος εργασίας 120 ευρώ -
Αποδείξεις λαμβάνετε? Διευκρινίστε το και αυτό. Η μήπως αν δεν αναφέρεται σημαίνει ότι δεν ελήφθη?
Γιατί 120 με απόδειξη, για κάποιον που κόβει αποδείξεις, σημαίνει το πολύ 70 ευρώ στην τσέπη δηλαδή ένα αξιοπρεπές μεροκάματο. 120 χωρίς απόδειξη σημαίνει περίπου 170 ευρώ τελικό κόστος για τον πελάτη, μιας και το κράτος τον διαφυγών φόρο θα βρει άλλον τρόπο να του τον πάρει. πχ. φόρος σε καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας κλπ.
Οι τιμές είναι ενδεικτικές αλλά νομίζω κοντά στην πραγματικότητα...
-
Προφανώς και δεν λαμβάνει κανεις απόδειξη εργασίας. 70 ευρώ καθαρά για τις εργασίες που αναφέρονται για το honda είναι πολύ λιγα. Αρα 120 είναι το πιο λογικό χωρίς απόδειξη.
Όσο για τον διαφυγοντα φόρο ότι θα περάσει στα τέλη κυκλοφοριας και στη βενζίνη ενω αν πληρωναμε κανονικά το φπα θα γλιτωναμε φόρους αλλου, απλα ασχολιαστο. Ποιος πιστεύει ακόμη αυτό το υγιές και λογικο πράμα που είπε ο nicolas? -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Προφανώς και δεν λαμβάνει κανεις απόδειξη εργασίας. 70 ευρώ καθαρά για τις εργασίες που αναφέρονται για το honda είναι πολύ λιγα. Αρα 120 είναι το πιο λογικό χωρίς απόδειξη.
Όσο για τον διαφυγοντα φόρο ότι θα περάσει στα τέλη κυκλοφοριας και στη βενζίνη ενω αν πληρωναμε κανονικά το φπα θα γλιτωναμε φόρους αλλου, απλα ασχολιαστο. Ποιος πιστεύει ακόμη αυτό το υγιές και λογικο πράμα που είπε ο nicolas?Ζουμε στην Ελλαδα οποτε τιμια συμπεριφορα απο αυτο το κρατος δν θα δεις ποτε....τωρα με το πλαστικο χρημα ομως θα 'παιρνουμε' αποδειξη.
-
Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν αφορά το κράτος αυτό, αλλά μόνο εσένα και τον πωλητή. Το κράτος θα τα πάρει τα χρήματα που χρειάζεται από την τσέπη ΣΟΥ. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα τα πάρει... Αλλά αν δεν κόβει απόδειξη το συνεργείο, αυτός σίγουρα γλυτώνει βάρος από τους φόρους εις βάρος σου. Γιατί με την απόδειξη θα σου βάλει το ΦΠΑ, αλλά επιπλέον θα πρέπει και ο ίδιος να πληρώσει και φόρο εισοδήματος. (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ο τζίρος και στις εισφορές του). Άλλωστε ένα καλό συνεργείο μάλλον δεν έχει χρηματικό πρόβλημα, και μάλλον βγάζει αρκετά περισσότερα από τον μέσο πελάτη του και είναι πραγματικά κρίμα να συνεισφέρει 0 (μηδέν) όταν εσένα/εμένα μας γδέρνουν. Επαναλαμβάνω, το κράτος τα χρήματα που χρειάζεται θα τα πάρει, αλλά αν δεν σας νοιάζει η ισοκατανομή του βάρους, έ μη ζητάτε αποδείξεις. Κατανοητό?
Τα λέω όλα αυτά γιατί με το ΜR2 ήρθα σε επαφή με τον συμπαθή κόσμο των συνεργείων. Ο ένας πρέπει να είχε να κόψει απόδειξη δεν ξέρω και εγώ πόσο καιρό. Ψαχνόταν για το μπλοκ, πως θα το συμπληρώσει, δράμα. Το κορυφαίο είναι ότι όταν ήταν να γράψει ποσό και εργασία (1200 ευρώ για δίσκο/πλατό και ρεκτιφιέ μοτέρ που είχε βαρέσει μπιέλα/εκτός κεφαλής) μου είπε πως είναι πολλά τα λεφτά και για αυτό έγραψε ότι έγινε εργασία και στο μπροστά σύστημα... Μιλάμε σουρεάλ καταστάσεις στη μούρη μου! Ο άλλος όταν μου τρύπησε η εξάτμιση, προτίμησε να μην πάρει χρήματα από το να κόψει απόδειξη. Μου βούλωσε την τρύπα δωρεάν όσο και αν επέμεινα να τον πληρώσω+απόδειξη. Η συμπαθής αυτή τάξη ανθρώπων φαίνεται πως πραγματικά ζει στον κόσμο της!
-
nickolas προσωπικα με ενοχλουν περισσοτερο εκεινοι που στο δημοψηφισμα ψηφιζαν ΟΧΙ,λεγοντας ολο καμαρι οτι πανε κοντρα στην Μερκελ και αντι για 8,5δις θα πληρωσουμε 18,5 δις.Δλδ με την τσεπη των υπολοιπων κουβαρνταλικια.
Η πλειονοτητα του κοσμου χρωσταει ΕΝΦΙΑ,ΦΠΑ κτλ. σιγα μην ζητησει αποδειξη.Για πολλους τιθεται θεμα επιβιωσης σημερα. -
Εάν κάποιος είναι στο κόκκινο δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο. Για τους υπόλοιπους όμως, μη ζητώντας απόδειξη αυτομάτως κάνετε τον εαυτό σας φτωχότερο και τον απέναντί σας πλουσιότερο. ...και αν ο απέναντι είναι μαγαζάκι με πρόβλημα επιβίωσης, επίσης δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο. Τα καλά συνεργεία αυτοκινήτων νομίζω είναι από τα πιο εύπορα τμήματα του πληθυσμού πάντως.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?