-
Καλησπέρα, κατ'αρχάς ευχαριστώ πολύ όποιον διαβάσει το σεντόνι είτε μπορέσει να δώσει κάποια καλή συμβουλή είτε όχι.
Μετά από πολλή σκέψη σε μόλις 2-3 μέρες έχω καταλήξει στα παραπάνω δυο. Και εκεί που νόμιζα πως είχα κατασταλάξει στο Rapid κάπου ακόμα τρώγομαι.
Λοιπόν, ποιες είναι ανάγκες μου..
4μελής οικογένεια. Καθημερινή χρήση στην αθήνα, σίγουρα 1 φορά το μήνα ταξίδι σχεδόν 900 χιλιόμετρα. Συνολικά το χρόνο πατημένα 20000, μέχρι και 22-23000 χιλιόμετρα.
Δεν υπάρχει ανάγκη, ή μάλλον, δεν υπάρχει περιθώριο να είναι η σπορ οδήγηση προτεραιότητα με 2 μικρά παιδιά μέσα.
Θέλουμε καλή κατανάλωση, σχετική άνεση και κυρίως αρκετό χώρο στα πίσω καθίσματα λόγω παιδικών καθισμάτων και αντίστοιχα μεγάλο χώρο αποσκευών λόγω καροτσιών και λοιπών.Να σημειώσω πως θα είναι το μόνο ιχ στην οικογένεια.
Τώρα, το μπατζετ είναι μαξ στα 18000€. Ίσως -πολύ πολύ πολύ δύσκολα- να μπορέσει να ανέβει 500-1000€.
Και ψάχνοντας λοιπόν κατέληξα στα παραπάνω δυο. Η όλη υπόθεση προέκυψε μεσα στην εβδομάδα και η αγορά θα γίνει μέσω της εταιρίας μου. Όμως, δεν έχω οδηγήσει ούτε το ένα ούτε το άλλο και λόγω προβλήματος υγείας δεν μπορώ καν να βγω από το σπίτι για τις επόμενες 2 εβδομάδες ώστε να κάνω σωστή έρευνα αγοράς! Η παραγγελία θα γίνει είτε σάββατο είτε δευτέρα, οπότε, καίγεται ο πωπός μου!!
Αρχικά για το rapid:
Σε αυτά τα χρήματα βγαίνει η πλούσια έκδοση του το style που όσο να'ναι πάντα τα καλούδια είναι ευπρόσδεκτα. Έχει τεράστιους χώρους, καλή κατανάλωση και θεωρητικά είναι αρκετά αξιόπιστο. Επίσης ικανοποιητικοί και οι 116 ίπποι του.
Όμως διαβάζω αρνητικά σχόλια για την ηχομόνωση και το πως περνάνε οι ανωμαλίες στην καμπίνα. Επίσης, θεωρώ μεγάλο μειονέκτημα την έλλειψη 6ης ταχύτητας. Εδώ ίσως η κλιμάκωση να είναι τέτοια που να μην δημιουργεί πρόβλημα. Δεν το ξέρω όμως και μου έχει καρφωθεί... Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να βρω παραπάνω πληροφορίες.Τώρα για το corolla:
Εξίσου μεγάλο εσωτερικά, μικρότερος χώρος αποσκευών που και πάλι όμως κρίνεται ικανοποιητικός, σίγουρα υψηλότερο επίπεδο αξιοπιστίας, καλύτερη ηχομόνωση και απορρόφηση κραδασμών. Επίσης έχει και λίγο καλύτερη κατανάλωση ενώ μεγάλο προσόν για εμένα είναι και η 6η σχέση. Τέλος, επιπλέον κίνητρο η μεγαλυτερη εγγύηση.
Απ'την άλλη, στα ίδια χρήματα παίρνω μόνο την βασική έκδοση χωρίς καν ζάντες αλουμινίου ενώ έχει και αρκετά χαμηλότερη ιπποδύναμη.Κάποια χείρα βοηθείας;
Υπάρχει κάποιο θετικό ή αρνητικό για τα δυο οχήματα που δεν έχω λάβει υπόψιν;
Ξαναλέω, ευχαριστώ και μόνο που κάποιος μπήκε στον κόπο να διαβάσει την έκθεση μου.
Καλή συνέχεια -
Καλησπέρα, κατ'αρχάς ευχαριστώ πολύ όποιον διαβάσει το σεντόνι είτε μπορέσει να δώσει κάποια καλή συμβουλή είτε όχι.
Μετά από πολλή σκέψη σε μόλις 2-3 μέρες έχω καταλήξει στα παραπάνω δυο. Και εκεί που νόμιζα πως είχα κατασταλάξει στο Rapid κάπου ακόμα τρώγομαι.
4μελής οικογένεια. Καθημερινή χρήση στην αθήνα, σίγουρα 1 φορά το μήνα ταξίδι σχεδόν 900 χιλιόμετρα. Συνολικά το χρόνο πατημένα 20000, μέχρι και 22-23000 χιλιόμετρα.
Δεν υπάρχει ανάγκη, ή μάλλον, δεν υπάρχει περιθώριο να είναι η σπορ οδήγηση προτεραιότητα με 2 μικρά παιδιά μέσα.
Θέλουμε καλή κατανάλωση, σχετική άνεση και κυρίως αρκετό χώρο στα πίσω καθίσματα λόγω παιδικών καθισμάτων και αντίστοιχα μεγάλο χώρο αποσκευών λόγω καροτσιών και λοιπών.Να σημειώσω πως θα είναι το μόνο ιχ στην οικογένεια.
Τώρα, το μπατζετ είναι μαξ στα 18000€. Ίσως -πολύ πολύ πολύ δύσκολα- να μπορέσει να ανέβει 500-1000€.
Και ψάχνοντας λοιπόν κατέληξα στα παραπάνω δυο. Η όλη υπόθεση προέκυψε μεσα στην εβδομάδα και η αγορά θα γίνει μέσω της εταιρίας μου. Όμως, δεν έχω οδηγήσει ούτε το ένα ούτε το άλλο και λόγω προβλήματος υγείας δεν μπορώ καν να βγω από το σπίτι για τις επόμενες 2 εβδομάδες ώστε να κάνω σωστή έρευνα αγοράς! Η παραγγελία θα γίνει είτε σάββατο είτε δευτέρα, οπότε, καίγεται ο πωπός μου!!
Αρχικά για το rapid:
Σε αυτά τα χρήματα βγαίνει η πλούσια έκδοση του το style που όσο να'ναι πάντα τα καλούδια είναι ευπρόσδεκτα. Έχει τεράστιους χώρους, καλή κατανάλωση και θεωρητικά είναι αρκετά αξιόπιστο. Επίσης ικανοποιητικοί και οι 116 ίπποι του.
Όμως διαβάζω αρνητικά σχόλια για την ηχομόνωση και το πως περνάνε οι ανωμαλίες στην καμπίνα. Επίσης, θεωρώ μεγάλο μειονέκτημα την έλλειψη 6ης ταχύτητας. Εδώ ίσως η κλιμάκωση να είναι τέτοια που να μην δημιουργεί πρόβλημα. Δεν το ξέρω όμως και μου έχει καρφωθεί... Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να βρω παραπάνω πληροφορίες.Τώρα για το corolla:
Εξίσου μεγάλο εσωτερικά, μικρότερος χώρος αποσκευών που και πάλι όμως κρίνεται ικανοποιητικός, σίγουρα υψηλότερο επίπεδο αξιοπιστίας, καλύτερη ηχομόνωση και απορρόφηση κραδασμών. Επίσης έχει και λίγο καλύτερη κατανάλωση ενώ μεγάλο προσόν για εμένα είναι και η 6η σχέση. Τέλος, επιπλέον κίνητρο η μεγαλυτερη εγγύηση.
Απ'την άλλη, στα ίδια χρήματα παίρνω μόνο την βασική έκδοση χωρίς καν ζάντες αλουμινίου ενώ έχει και αρκετά χαμηλότερη ιπποδύναμη.Κάποια χείρα βοηθείας;
Ξαναλέω, ευχαριστώ και μόνο που κάποιος μπήκε στον κόπο να διαβάσει την έκθεση μου.
Καλή συνέχεια -
Αρχικά για το rapid:
Καλή συνέχεια -
To Rapid ειναι ενα B segment που εχει τραβηχτει να αποκτησει χωρους C segment οποτε ειναι στην πραγματικοτητα ντεμεκ Fabia/Polo, ενω η Corolla ειναι κανονικο C segment αυτοκινητο.
Επιπλεον δε λες και τεραστιους τους χωρους του Rapid, για την ακριβεια θα ελεγα πως δεν ειναι κατι σπουδαιο, απλα οκ για μια 4μελη οικογενεια.
Το πλαισιο μικροτερης κατηγοριας εχει αμεσο impact σε άνεση, φιλτράρισμα ανωμαλιών και γενικότερη συμπεριφορά, λόγω της διαφορας στο wheelbase. Απο θεμα 'σκαφους' θα επελεγα την Corolla λοιπόν.
Απο την αλλη ο κινητηρας D4D της Corolla ειναι αμφιλεγομενος. Δεν ειμαι φαν των ιντερνετικων παραφιλολογιων, οποτε δε θα κατακρινω την πιθανη αξοπιστια του αυτοκινητου χωρις να το εχω ζησει προσωπικα η στον στενο μου κυκλο, παντως απο τη καταναλωση του D4D σε Yaris που εγραψε καποιος συμφορουμιτης στα 6-6.5λτ/100χλ, μαλλον δεν εχει και την καλυτερη οικονομια καυσιμου.
Θα προτεινα να κοιταξεις αν σε παιρνει οικονομικα για Octavia.
-
Καλημέρα και ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες.
Δυστυχώς, πολύ δυστυχώς, δεν μου βγαίνουν τα ρημάδια τα €.
Ήδη το μπάτζετ μέσα σε 2 μέρες έχει ανέβει δυο φορές από τα 15000€ που υπολόγιζα αρχικά.
Η octavia θα ήταν για εμένα το ιδανικό σενάριο αλλά δεν βγαίνει.
(Για να βοηθήσω λίγο, το αυτοκίνητο θα αγοραστεί και θα πληρώνεται από την εταιρία. Ταυτόχρονα εγώ θα έχω κάποιους μήνες επιπλέον αποπληρωμή με κρατήσεις από τον μισθό μου. Επειδή όμως δεν μπορώ να πάρω μεγαλύτερη περίοδο χάριτος, δεν μπορώ και να αυξήσω και το μηνιαίο κόστος γιατί δεν βγαίνουν μετά τα υπόλοιπα έξοδα της οικογένειας. Γιαυτό λέω πως ήδη το μπάτζετ έχει πάει στα κόκκινα)Και επειδή ξέρω ότι τα χρήματα μου είναι στα χαμηλά για την κατηγορία που θα ήθελα να έχω, ψάχνω συνειδητοποιημένα πως θα κάνω κάποιες υποχωρήσεις.
Εν τω μεταξύ δεν είναι και πως έχω οδηγήσει μέχρι τώρα τα υπεροχήματα και θα μου κακοφανεί το rapid πχ.
Ήμουν σε χαμηλών προδιαγραφών κατηγορία και πριν.Φαντάζομαι το νόημα του thread είναι περισσότερο να καθησυχαστώ λίγο.
Αυτό δηλαδή που φόβαμαι είναι να φύγουν τα χρήματα, να δεσμευτώ με το ιχ και οικονομικά για κάποια χρόνια και να αισθάνομαι ότι αντί για upgrade από το i20 του 2010 που είχα μέχρι πιν λίγο καιρό έκανα downgrade ή έστω έμεινα στο ίδιο επίπεδο. Κάτι που η λογική μου λέει ότι είναι αδύνατον αλλά ο φόβος παραμένει.
-
To Tipo γιατί το απέρριψες;
1.3 MTJ Lounge 95hp 1 248 cc / 95 hp Diesel 18 400€
1.6 MTJ Pop 120hp 1 598 cc / 120 hp Diesel 19 400€για τις υποχωρήσεις που λες μην αγχώνεσαι όλοι κάνουμε.
παρουσιάσεις - δοκιμές
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes/fiat-tipo-13-multijet-95-ps
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-fiat-tipo-16-mtj-120-ps -
Δεν το είχα απορρίψει, απλά δεν γνώριζα καν το μοντέλο.
Θα το ψάξω αμέσως, ευχαριστώ!
edit:
Μπορώ να πώ ότι αρχικά ενθουσιάστηκα αλλά τελικά βλέπω ότι για να βγει οικονομικό θα χάσω σε εξοπλισμό ή ιπποδύναμη ενώ για να τα έχω και αυτά πάω σε χρήματα που δεν διαθέτω. Μάλλον όχι.. Και πάλι όμως ευχαριστώ πολύ -
Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να πας να κάνεις καμιά κουβέντα στις αντιπροσωπείες. Αν πήγαινες σίγουρα θα πετύχαινες καλύτερες τιμές.
Οι επιδόσεις του 1.3 είναι ελαφρώς καλύτερες από της corolla πάντως, νομίζω.
-
Δυστυχώς. Και δεν θα μπορώ και για μερικές εβδομάδες ακόμα. Εδώ σκέψου σκέφτομαι αυτοκίνητα που δεν έχω δει καν από μέσα ούτε έχω οδηγήσει.
Έχω αγγαρέψει τον αδερφό μου αύριο που έχει ρεπό να πάει να τα δει και να μου φέρει όσο δυνατόν περισσότερες πληροφορίες -
Το Rapid style το βλέπω στα 17.500 τιμή καταλόγου, ενώ το Octavia Active στα 19.900. Προσωπικά θα τηλεφωνούσα σε αντιπροσωπείες της επαρχίας, να ρωτήσω ποια είναι η καλύτερη τιμή που μπορούν να μου κάνουν.
Στο QQ που επιλέξαμε, η διαφορά τιμής Θεσσαλονίκης/ επαρχίας ήταν 500 - 700€.
Κρίμα να μπορείς να αγοράσεις το Octavia και να 'περιοριστείς' στον Rapid. Το μόνο θετικό που βρίσκω στο Rapid είναι ότι λόγω μεγέθους θα είναι πιο πρακτικό στην καθημερινή κίνηση εντός των τειχών.
Όταν πάντως ψάχναμε για αυτοκίνητο και είχα μπει στο Octavia (εμείς για το Yeti είχαμε πάει βέβαια ), ήταν εντυπωσιακή από μέσα. Λιμουζίνα κανονική! Αφού μου είχε κάνει απίστευτη γιατί ήταν ακριβότερο το Yeti από αυτή την αμαξάρα!
ΥΓ. Τώρα βρήκα ότι υπάρχει και το Seat Toledo σε αρκετά ανταγωνιστικές τιμές, το οποίο όμως μάλλον είναι αντίστοιχο του Rapid και όχι του Octavia.
-
Φίλε SlimData δεν θα προσπαθησω να σε απωθησω απο την αγορα καποιου αυτοκινητου που σου αρεσει.
Αλλα πρεπει η αγορα να γινει εν γνωση σου οτι αν παρεις το όποιο Rapid / Toledo, στην πραγματικότητα under the hood μένεις στην ίδια κατηγορία του i20. Ο χωρος αποσκευων ειναι δελεαστικος, αλλα ολη η υπολοιπη κατασκευη αυτων των αυτοκινητων ειναι επιπεδου B segment. Επιπεδο ηχομονωσης, αναρτηση, τιμονι, θα εχουν αισθηση και κατασκευη μικρης κατηγοριας.Επιμενω τοσο σε αυτο γιατι εχω φαει τη της μεταβαση απο μικρομεσαιο σε μικρο 2 φορες μεχρι τωρα και πλεον οι διαφορες μου ειναι πολυ εντονα αντιληπτες.
Αν λοιπον εν γνωση σου πιστευεις οτι η κατηγορια του i20+πορτπαγκαζ σε καλυπτει, τοτε προχωρα για Rapid αφοβα. Αν νιωθεις οτι χρειαζεσαι κατι οντως καλυτερο απο το i20, για να μην απογοητευτεις θα σου προτεινα να κοιταξεις μικρομεσαια.
Βλεπω οτι σε ενδιαφερει να ειναι sedan, αλλα σαν εναλλακτικη σε hatchback στα χρηματα που διαθετεις νομιζω πως μπορεις να βρεις το Leon 1.6TDI το οποίο έχει ποιοτικότερο εσωτερικό από Rapid και Corolla και ειναι κανονικο μικρομεσαιο σε ανεση χωρους και κατασκευη.
-
παρε τον αντιπροσωπο της skoda κωνσταντινου στη Χαλκιδα και ζητα ποια καλυτερη τιμη μπορει να σου κανει. Συνηθως κανει καλες προσφορες. Απο εκει πηρα την 316 μου και ηταν η χαμηλοτερη τιμη. Παραλαβη απο Αθηνα μαλιστα μου το φεραν σπιτι μου με νταλικακι. Προκαταβολες χαρτια ολα απο το τηλεφωνο και winbank, δεν κουνηθηκα καθολου απο το Γαλατσι
Κριμα ειναι να μην παρεις το Octavia σου ταιριαζει κουτι για τις αναγκες σου. Αλλιως παρε το Corola δε θα εχεις και κανενα προβλημα η αντιπροσωπια ειναι η καλυτερη -
@axel12p
To toledo είναι πανομοιότυπο το rapid, όντως
Γενικά καταλαβαίνω ότι φάινονται λίγα για αγορά αυτοκινήτου τα 2000-2500€ παραπάνω αλλά όταν έχει φτάσει με μεγάλη δυσκολία στα 18000, δεν ανεβαίνει εύκολα παραπάνω.@kapami
Ίσα-ίσα που με βοηθάς. Γιατί αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω, αυτήν την αίσθηση μετά ωχ τι έκανα. Δεν θέτω ψηλά στανταρ αλλά το φοβάμαι. To leon μου αρέσει πάρα πολύ αλλά δεν χωράμε. Το έχει ο ξάδερφος μου. Έβαλα μέσα τα καρότσια και λόγω του όχι μαζεμένου όγκου τους σχεδόν έκλεισε το πορτ μπαγαζ. Που να μπούνε τα φορητά κρεβατάκια των μωρών, που τα υπόλοιπα πραγματά τους και που οι δικές μας αποσκευές. Δυστυχώς τα 500+ λίτρα είναι μονόδρομος...@antonn
Αδερφέ να σου πω, μαζί και με τα υπόλοιπα παιδιά με πείσατε να κάνω μια προσπάθεια έστω τηλεφωνικά να δω τι καλύτερο μπορώ να βρω σε octavia. Που ξέρεις, ίσως και να πετύχω κάτι αξιοπρεπές...Ευχαριστώ για την διάθεση να βοηθήσετε, το εκτιμώ πάρα πολύ
-
φίλε μου μεταξύ των 2...corolla αβλεπί...είναι σαφώς πιο αυτοκινητο από το rapid
μπες μεσα και στα 2 και θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά -
Ο χρήστης SlimData έγραψε:
Αδερφέ να σου πω, μαζί και με τα υπόλοιπα παιδιά με πείσατε να κάνω μια προσπάθεια έστω τηλεφωνικά να δω τι καλύτερο μπορώ να βρω σε octavia. Που ξέρεις, ίσως και να πετύχω κάτι αξιοπρεπές...
Ευχαριστώ για την διάθεση να βοηθήσετε, το εκτιμώ πάρα πολύ
Μην αφήσεις έξω το tipo, αν μπεις σε αυτή τη διαδικασία, αν δεν σε καλύψουν οι προσφορές για την octavia, ίσως πετύχεις κάτι και από εκεί.
Αλλιώς corolla.Έγραψες αρχικά εδώ, για να σε βοηθήσουμε, οπότε η βοήθεια μας είναι στη διάθεσή σου.
-
Το πλάνο αυτή τη στιγμή είναι να στείλω αύριο τον αδερφό μου να δει και να οδηγήσει ότι μπορεί και να μου πει εντυπώσεις. Εγώ θα κάνω τηλέφωνα να δω μήπως μπορεί να βρεθεί κάποια καλύτερη τιμή σε αντιπροσωπείες και μακάρι κάτι να υπάρχει.
Και πάλι ευχαριστώ
-
Στην εταιρεία έχουμε πάρει με leasing πολλά auris 1.4d
Τα έχουμε 2 χρόνια τώρα.
Αυτό που μπορώ να βεβαιώσω είναι η απόλυτη αξιοπιστία τους! Δεν κάνουν κιχ, δεν έχουν ζητήσει τίποτε.
Επίσης η μέση κατανάλωση κυμαίνεται ανάλογα με τον οδηγό, από 4.5 έως 6 για χρήση 75% πόλη.
Ενώ στην αρχή τα σνόμπαρα σαν αργά, όταν πέρασα ένα σ/κ μαζί με ένα, αναίρεσα σε αυτό που λέμε 'καθημερινότητα': Ενώ π.χ. 0-100 δεν το έχουν καθόλου, στη πράξη σε ενδιάμεσες επιταχύνσεις και σε ταξίδι με 4 άτομα είναι επαρκέστατα, σχεδόν σε κάνουν να αναρωτιέσαι για τον κυβισμό και τα ονομαστικά 90 άλογα.
Σε καμία περίπτωση δεν δίνουν όμως την αίσθηση 'απτής' ποιότητας που δίνουν τα ευρωπαϊκά π.χ. του vw group. Οχι ότι δεν την έχουν, απλά δεν φαίνεται. (η πράξη φυσικά δείχνει ότι τα διαδοχικά passat του συνεταίρου μου με τη 'χλιδάτη' ποιότητα έχουν τις αλλαγές dsg στο καθημερινό πρόγραμμα, την ώρα που τα toyota δεν καίνε καν λάμπα!)
Αν κάτι τους προσάψεις, είναι ότι είναι σχετικά βαρετά... Λείπουν οι ευχάριστες ιδιαιτερότητες των 'γαλλικών' ή των 'ιταλικών' σχολών.
Τώρα κάτι σημαντικό για την επιλογή σου:
Σε όλα τα leasing, είτε με 'κακό' (=service σε μη εξουσιοδοτημένα), είτε με 'καλό' (=service σε αντιπροσωπεία) συμβόλαιο, έχουν από τις φθηνότερες προσφορές. Οχι φυσικά γιατί είναι τα φθηνότερα αυτοκίνητα, αλλά γιατί τα μισθώματα έχουν σαν βασικό παράγοντα την απόσβεση της αρχικής τιμής. Και τα toyota σαν brand φημισμένο επειδή κρατάει μεταπωλητική αξία, το παρέχουν στο μέγιστο βαθμό: Ποτέ ένα skoda ή ένα seat ή ένα fiat ή ένα citroen-peugeot (όσο και αν πιθανά είναι καλύτερα) δεν θα έχει ανάλογη αξία μετά από 3 χρόνια και στις δύσκολες ημέρες αυτό αποτελεί ένα βασικό κριτήριο.
Γράφεις ότι 'θα το αγοράσει για εσένα' η εταιρεία σου.
Μιλάς για leasing ή για αγορά? Στην 2η περίπτωση θα έχεις πολλές επιβαρύνσεις εάν σου το μεταβιβάσει αργότερα, ενώ στην πρώτη καλύτερα να μην κάνεις τη μεταβίβαση ποτέ... -
Αγορά θα γίνει στο όνομά μου που όμως θα πληρώσει η εταιρία. Θα βάλουν μεγάλη προκαταβολή και λίγες δόσεις που θα πληρώνουν οι ίδιοι και θα μου κρατάνε από τον μισθό για 4 χρόνια. Δεν θα υπάρχουν μεταβιβάσεις ή οτιδήποτε άλλο και το όχημα θα είναι δικό μου. Απλά, χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες κάτι μου χρωστάνε ηθικά και όχι οικονομικά και έτσι θα με ξεπληρώσουν ας πούμε.
Γενικά πάντως εγώ δεν είμαι απόλυτος για καμία μάρκα. Και για toyota έχω πολύ καλή άποψη. Ο αδερφός μου έχει το auris 1.33 με 99 άλογα του 2008. Μου αρέσει πάρα πολύ. Ποτέ δεν το είδα σα να έχει έλλειμα ποιότητας. Το μόνο αρνητικό του είναι πως φορτωμένο χαμηλά με 1η-2α δεν τραβάει καλά, μετά όμως συνέρχεται. Κατά τ'άλλα να σου πω το ζήλευα κιόλας. Και όντως μέχρι σήμερα το μόνο που χρειάστηκε είναι μηχανισμό παραθύρου στην πόρτα του οδηγού που πιθανότατα τον χάλασε ο ίδιος αφού πάντα την κοπάναγε στο κλείσιμο. Κατά τ'άλλα απροβλημάτιστο.
-
Ο χρήστης SlimData έγραψε:
Αγορά θα γίνει στο όνομά μου που όμως θα πληρώσει η εταιρία. Θα βάλουν μεγάλη προκαταβολή και λίγες δόσεις που θα πληρώνουν οι ίδιοι και θα μου κρατάνε από τον μισθό για 4 χρόνια. Δεν θα υπάρχουν μεταβιβάσεις ή οτιδήποτε άλλο και το όχημα θα είναι δικό μου. Απλά, χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες κάτι μου χρωστάνε ηθικά και όχι οικονομικά και έτσι θα με ξεπληρώσουν ας πούμε.Γενικά πάντως εγώ δεν είμαι απόλυτος για καμία μάρκα. Και για toyota έχω πολύ καλή άποψη. Ο αδερφός μου έχει το auris 1.33 με 99 άλογα του 2008. Μου αρέσει πάρα πολύ. Ποτέ δεν το είδα σα να έχει έλλειμα ποιότητας. Το μόνο αρνητικό του είναι πως φορτωμένο χαμηλά με 1η-2α δεν τραβάει καλά, μετά όμως συνέρχεται. Κατά τ'άλλα να σου πω το ζήλευα κιόλας. Και όντως μέχρι σήμερα το μόνο που χρειάστηκε είναι μηχανισμό παραθύρου στην πόρτα του οδηγού που πιθανότατα τον χάλασε ο ίδιος αφού πάντα την κοπάναγε στο κλείσιμο. Κατά τ'άλλα απροβλημάτιστο.
Καταλαβαίνω το concept, όμως χρειάζεται εξαιρετική προσοχή: Φοροτεχνικά, το να προκαταβάλει σε εσένα (ή για εσένα) η εταιρεία ποσό που υπερβαίνει 3 μηνιαίους μισθούς, σημαίνει για το Ελληνικό κράτος πράξη δανεισμού (!!!) και φορολογείται αγρίως εάν δηλωθεί και χειρότερα αν δεν...(άσε που θέλει και μεταβολές σε καταστατικά κλπ).
Στο θέμα του αυτοκινήτου, η διαφορά του diesel είναι ακριβώς εκεί που πάσχει το βενζινοκίνητο: ροπή και 'τραβήγματα' σε άλλο επίπεδο αν και οι απόλυτες επιδόσεις υπολείπονται πλην εξαιρετικών περιπτώσεων, μιλώντας για ανάλογους κυβισμούς. -
Το φοροτεχνικό σκέλος δεν το αγγίζω, αφού δεν έχει πρόβλημα η εταιρία δεν έχω κι εγώ.
Τα χρήματα θα είναι κατευθείαν από την τσέπη του αφεντικού αλλά οι πληρωμές θα γίνονται στο όνομά μου. Και μου είπε ο λογιστής ότι την προκαταβολή μπορώ να την δικαιολογήσω με τους μισθούς των πρηγούμενων ετών σαν χρήματα που μάζευα. Οπότε εκεί είμαι οκ. Αντίστοιχα μετά η κατάθεση του μισθού θα γίνεται κανονικά και το μέρος που οφείλω θα το δίνω σε μετρητά.Σε ότι αφορά το δεύτερο σκέλος, οι απόλυτες επιδόσεις είναι κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν μας αφορούν οπότε μικρό το κακό!
Rapid 1.6 TDI ή Corolla 1.4 D-4d? Βοήθεια!