-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
Φίλε μου σε εταιρεία διοδίων δουλεύεις;Όχι... Αλλά πρέπει να δουλεύεις σε παραχώρησιουχο για να ξέρεις πως δουλεύει το σύστημα; . Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν δημόσιες επενδύσεις (και εν μέρει σωστά γιατί τα τρώνε ημέτεροι) μόνο με παραχωρήσεις θα έχουμε δρόμους και ας πληρώνουμε. Προτιμώ να πληρώνω και να ξέρω ποιος πληρώνω πάρα να πάω σε δρόμους σαν αυτό που λέμε και να ψάχνω να βρω υπεύθυνο αν συμβεί κάτι και όλοι να κάνουν το παπί
-
Μακάρι φίλε μου να ξέρεις πως δουλεύει το σύστημα και ποιόν πληρώνεις και ότι αξίζει να τον πληρώνεις όσο τον πληρώνεις....μακάρι...
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
Μακάρι φίλε μου να ξέρεις πως δουλεύει το σύστημα και ποιόν πληρώνεις και ότι αξίζει να τον πληρώνεις όσο τον πληρώνεις....μακάρι...Το αν στο μυαλό του οποιουδήποτε κάτι δεν αξίζει δεν το χρησιμοποιεί.
Ωστόσο το συμπέρασμα αν κάτι αξίζει ή όχι ειδικά όταν εξωτερικευεται σε συμβουλή ή χειρότερα σε αντίδραση στυλ 'δεν πληρώνω' οφείλει να βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και σοβαρή κατανόηση.
Αν ας πούμε βασίζεται σε πλήρη άγνοια της χρηματοοικονομικης λειτουργίας, σε ιδεοληψιες περί κακού κεφαλαίου και διαπλεκομενων και μια σαθρη αντίληψη του δημοσίου χώρου και συμφέροντος τότε το συμπέρασμα είναι πάντα και καθαρά λάθος.... -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Φίλε μου σε εταιρεία διοδίων δουλεύεις;
Όχι... Αλλά πρέπει να δουλεύεις σε παραχώρησιουχο για να ξέρεις πως δουλεύει το σύστημα; . Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν δημόσιες επενδύσεις (και εν μέρει σωστά γιατί τα τρώνε ημέτεροι) μόνο με παραχωρήσεις θα έχουμε δρόμους και ας πληρώνουμε. Προτιμώ να πληρώνω και να ξέρω ποιος πληρώνω πάρα να πάω σε δρόμους σαν αυτό που λέμε και να ψάχνω να βρω υπεύθυνο αν συμβεί κάτι και όλοι να κάνουν το παπί
Ώρες-ώρες νομίζω ότι κάνεις χιούμορ. Μερικοί από τους χειρότερους δρόμους είναι παραχωρημένοι σε ιδιώτες και βάζουν διόδια σε καρμανιόλες!!! Π.χ. Τέμπη...
-
Αυτός δεν έχει τελειώσει ακόμα... Όταν τελειώσει το τούνελ θα είναι μοναδικό.
Αν θες το μόνο κακό των συμβάσεων αυτων ήταν που τους έδιναν το δικαίωμα να έχουν διόδια ακόμα και σε μη ολοκληρωμένα κομμάτια. Βέβαια αν σκεφτείς ότι η συντήρηση αυτού του κομματιού είναι συχνή και πανάκριβη τότε κάπως δικαιολογείται... -
Να προπληρώνεις σε ιδιώτη για έργο που ΘΑ κάνει πρώτη φορά το ακούω. Πίσσα και πούπουλα!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Να προπληρώνεις σε ιδιώτη για έργο που ΘΑ κάνει πρώτη φορά το ακούω. Πίσσα και πούπουλα!!!Όντως τραβηγμένο είναι και είχα τσακωθει με κάποιους συναδέλφους εργολάβου πριν χρόνια.
Δικαιολογία τους είναι ότι κάπως πρέπει να πληρώνεται και η τράπεζα κατά την κατασκευαστικά περίοδο για να μην μετακυλυονται όλα πίσω. Επίσης μου είχαν πει ότι από την πρώτη μέρα αναλαμβάνουν υπηρεσίες συντήρησης και παροχής βοήθειας που πρέπει να πληρώνονται. Το δικαιοτερο θα ήταν ένα μικρό διόδιο κατά την περίοδο αυτη και το κανονικό μετά την ολοκληρωση.
Τεσπα δύσκολες συμβάσεις αυτές με πολλούς εμπλεκομενους όχι μόνο ντόπιους αλλα και ξένους και δη και ξένες τράπεζες οπότε πάλι καλά που έγιναν ακόμα και έτσι δεδομένης της εν γένει μπουρδελοκαταστασης της χώρας -
Σε αυτή τη χώρα εδώ και δεκαετίες αποδείχθηκε ότι όπου το κράτος ήταν ο διαχειριστής η αποτυχία ήταν δεδομένη είτε σε δρόμους ή σε λιμάνια ή αεροδρόμια ή ότι άλλο. Αμύθητα ποσά και ζωές χάθηκαν έως να δούμε τους πρώτους ιδιώτες να αναλαμβάνουν τα ηνία και επιτέλους να βλέπουμε θετικά αποτελέσματα στην ποιότητα και ασφάλεια. Οδηγώ καθε μέρα στην ΑΟ και πραγματικά χαίρομαι που δίνω τα χρήματα που δίνω. Μπορεί στις περισσότερες περιπτώσεις οι συμφωνίες να ευννοούν απίστευτα τον εργολάβο και το κράτος να φαινεται ο μεγάλος χαμένος αλλά μακροπρόθεσμα με την αφαίμαξη μέσω έμμεσων φόρων το κράτος έχει έσοδα όπου απλά θα έμπαινε μέσα ή δεν θα είχε καθόλου γιατί πολύ απλά δεν θα προχωρούσε σε νέα έργα. Την αναγκη επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στο κράτος και στον ιδιώτη με προβλεπόμενα έσοδα για τον δεύτερο πριν παραδώσει το έργο, την καταλαβαίνω. Δεν είναι λίγοι που καταστράφηκαν οικονομικά γιατί όταν ήρθε η ώρα να πληρωθούν το κράτος τους άφησε να περιμένουν με τις υποχρεώσεις τους όμως να τρέχουν κανονικά! Στην Ελλάδα ζούμε και τα έχουμε δει όλα! Ετσι ανεξάρτητα τι θα έπρεπε ή τι δεν θα έπρεπε θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Στέφανο.
-
https://youtu.be/freMI_U1TMo οργώνει στο χιόνι..
-
Γκρεϊντερ..
-
Κάτοχος του 1.5 DCi Laureate 4x4 από Νοέμβριο 2013 με 120.000 χλμ. με κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα εως τώρα. Service στην εταιρεία leasing (κάθε 20.000 χλμ). Μόνη βλάβη η αντικατάσταση του κομπρεσέρ a/c στο πρώτο εξάμηνο.
Επίσης, όπως είδα και σε παλαιότερα posts, ακούω έντονο βουητό (σαν ήχος από χαλασμένο ρουλεμάν) ο οποίος όμως δεν μεταβάλεται με την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Επίσης ακούγεται είτε με ταχύτητα στο κιβώτιο, είτε με νεκρά. Στο προηγούμενο service δεν διαπίστωσαν κάτι, αλλά ο θόρυβος είναι ενοχλητικός.
-
Ο χρήστης regbulk έγραψε:
Κάτοχος του 1.5 DCi Laureate 4x4 από Νοέμβριο 2013 με 120.000 χλμ. με κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα εως τώρα. Service στην εταιρεία leasing (κάθε 20.000 χλμ). Μόνη βλάβη η αντικατάσταση του κομπρεσέρ a/c στο πρώτο εξάμηνο.Επίσης, όπως είδα και σε παλαιότερα posts, ακούω έντονο βουητό (σαν ήχος από χαλασμένο ρουλεμάν) ο οποίος όμως δεν μεταβάλεται με την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Επίσης ακούγεται είτε με ταχύτητα στο κιβώτιο, είτε με νεκρά. Στο προηγούμενο service δεν διαπίστωσαν κάτι, αλλά ο θόρυβος είναι ενοχλητικός.
ο θόρυβος μπορεί να προέρχεται απο τα λάστιχα σου........
σήκωσε το αυτοκίνητο και στρέψε τις ρόδες με τα χέρια όσο πιο δυνατά μπορείς,αν είναι ρουλεμάν θα το διαπιστώσεις! -
Αν είναι από τα λάστιχα δεν θα έπρεπε να μεταβάλλεται ανάλογα με την ταχύτητα και το οδόστρωμα;
-
Επειδή αναφερθηκε πριν μια βλαβη στο κομπρεσερ του a/c,θα ηθελα να κανω μια ερωτηση που τοσο καιρο ξεχνουσα να κανω..
Απο την πρωτη μερα που απεκτησα το duster μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση ο θορυβος που κανει το a/c..δεν το εχω συναντησει σε κανενα αλλο αυτοκινητο να ειναι κατι τοσο εντονο..παρολα αυτα αποδιδει κανονικα..
Ακουγεται ενας υδραυλικος ηχος στιγμιαιος και ακολουθειται απο ενα φυσημα,αυτο επαναλαμβανεται καθε 10-15 δευτερολεπτα καθ'ολη την διαρκεια που δουλευει το a/c.Εν κινησει ισως να μην ειναι τοσο αισθητος,αλλα σε σταματημενο οχημα ακουγεται πολυ εντονα..
Εχετε παρατηρησει κατι τετοιο στα αυτοκινητα σας? -
Φαντάζομαι στο συνεργείο το έχεις αναφέρει; Τι σου είπαν;
-
Με την αντιπροσωπεια της περιοχης εχουμε ερθει σε ρηξη και ψαχνομαι να βρω καποια αλλη..ο λογος:οτι το αυτοκινητο ειναι εισαγωγης..στο πρωτο σερβις που εκανα εκει με αντιμετωπισαν με απαραδεκτο τροπο..ουτε καν δεχτηκαν να μου κανουν την αναβαθμιση στον εγκεφαλο που ειχε βγει προσφατα..τους ειχα αναφερει και αυτο το προβλημα και δεν εδωσαν καμια σημασια..τελος παντων..ειμαι εντος εγγυησης και δεν φοβαμαι κανενα βλαχοαντιπροσωπο..θα βρω το δικιο μου..
Δηλαδη αυτον τον θορυβο στο a/c το κανει μονο το δικο μου????? -
Ονοματακι του καραγκιοζακου που το παιζει και ιστορια σε περιοδο κρισης?
-
Έτσι κάνει το a/c σε όλα τα duster που έχω ακούσει (αρκετά).
-
Ετσι κανει και σε μενα απιστευτο θορυβο αλλα η ψυξη φοβερη.Τωρα που κλεινω πενταετια καποιο σερβις θα θελει η δεν κανω τιποτα αφου ψυχει???Τι λετε???Τωρα την αναβαθμιση την αποφευγουν, αν και υπαρχει, εφοσον δεν εχει δωσει εντολη το εργοστασιο για κατι τετοιο.Ετσι μου ειπαν κοιταξαν το pc και αφου δεν ειδαν τιποτα μoυ λενε φευγεις!!!
-
Δεν το βάζω το a/c συχνά αλλά μετά από αυτά που διαβάζω θα το βάλω να το ακούσω σήμερα. Πάντως ίσως γιατί ακούω και τη μουσική μου εντός του οχήματος δεν θυμάμαι να με ξένισε κάτι με τον ήχο του, όταν το χρησιμοποιώ. Εναν ήχο κάνει μόνο στην αρχή σαν κάτι να σούρνεται αλλά αυτόν τον έχω ακούσει και σε άλλα αυτοκίνητα.
Dacia Duster