-
Και στη Β1 η διαφορά είναι μόνο 14 χιλιοστά....
-
Και οπτικά μόνο από τα σχεδιαγραμματα φαίνεται ότι το polo είναι μάλλον πιο άνετο
-
Καλά δεν είναι σοβαρή η Peugeot. Από κοντά διαπίσωσα ότι το 308 πίσω έχει γραφικά απαράδεκτους χώρους για μικρομεσαίο. Το Polo ναι είναι ΕΛΑΦΡΑ χειρότερο στον χώρο για τα γόνατα τελικά αλλά έχει πιο πολύ χώρο για το κεφάλι,είμαι 1.86 και έβρισκα ταβάνι με το 308. Επίσης Το 208 έχει πρακτικά τον ίδιο χώρο για τα γόνατα με το 308 και μάλλον καλύτερο χώρο για το κεφάλι Έχουν ρίξει όλο τον όγκο για πορτ παγκάζ θεωρώντας με κάποια τρύπια λογική ότι πίσω θα κάθονται μέχρι έφηβοι μάλλον. Μετά τα παιδιά φεύγουν για σπουδές οπότε oh mondieu ντεν χγειαζεται χωγος πισω, μονο πογτ παγκαζζ για ταξιδια μεσηλικων στη Μαγσεϊγ. Πως τα κατάφεραν και έφτιαξαν μικρομεσαίο με χώρους B segment γμτ τους. Κριμα γιατι μου αρεσε πολυ το εσωτερικο μπροστα
Με βλέπω να καταλήγω στο Αστρα. Πίσω παίζεις ποδόσφαιρο, ενώ το εσωτερικό αν και 'μεχ' δεν είναι αντικειμενικά κακό. Αν και το Polo που ειναι μια κατηγορια κατω έχει καλύτερη ποιότητα υλικών
-
Ο χρήστης alexadrinos έγραψε:
Τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία τους έχει το pulsar,ρίξε μια ματιάΣτάλθηκε από το D2005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά και στο νισσαν ? το όπελ σε τι τιμή βγαίνει ?
-
Γύρω στα 20 βγαίνε το Astra 1.6 110ps diesel Business.
Δεν κοιτάζω Nissan γιατί έχουμε περιορισμένη γκάμα από την εταιρεία που θα κάνει τη μίσθωση. -
Giulietta?
-
Ωραία η Giulietta Δία αλλά η εταιρεία το έχει στην premium λίστα μαζί με Volvo/Audi/ΒΜW/Merc λόγω κόστους και δε θέλω να παίξω με μοντέλα απ αυτή τη λίστα γιατί έχουν σημαντική οικονομική επιβάρυνση για εμένα.
Έκλεισε η ιστορία με Astra 1.6 CDTI 110ps. Κρίμα η Peugeot που μας πούλησε έτσι στεγνά με τους χώρους του 308, είχα ελπίδα ότι θα κατέληγα εκεί.
Ελπίζω να βγει καλό το Astra, in the long run. Θα σας γράφω γνώμες -
Καλοτάξιδο λοιπόν. Τα περιοδικά έγραψαν καλά λόγια.
-
Ευτυχως το astra σ αυτη τη γενια ειναι ομορφο..περισσοτερο απο το 308 για μενα εξωτερικα.
-
Και εμένα μου ήρθε εδω κ 2 ημέρες το αστρα 136ιπ. Οι πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές
-
Καλορίζικα, παιδιά!
Clio13,μάλλον πρέπει να αλλάξεις ψευδώνυμο...το ''13'' επιβάλλεται όμως να το διατηρήσεις
Όταν διαμορφώσεις πληρέστερη άποψη,γράψε μερικά στοιχεία για το μεγάλο astrάκι στο αντίστοιχο thread.Και βάλε φωτο! -
Καλορίζικα και καλοτάξιδα τα αμαξάκια σας παιδιά!
Άπειρα και ασφαλή χλμ εύχομαι.
Το νέο astra είναι όντως πιο όμορφο none, το 308 μοιάζει εφιαλτικά με audi A3 -
Ευχαριστώ παιδιά. Δεν ξέρω πως αλλάζω username.Θα γράψω εντυπώσεις
-
Καλοτάξιδο και σε σένα λοιπόν Clio13. Τι χρώμα το πήρες;
Εν τω μεταξύ έχω άπειρες φορές μιλήσει κατά των Opel στο παρελθον που τα θεωρούσα μια ζωή ανέκφραστα, βαρετά, μουντά και γενικά ό,τι δεν πρέπει να είναι ένα αυτοκίνητο. Αλλά σκεπτόμενος αντικειμενικά, είδα ότι το τωρινό Astra αντικειμενικά καλό το λες εμφανισιακά, το εσωτερικό του είναι σε αξιοπρεπή επίπεδα ποιότητας, από συμπεριφορά στο δρόμο τώρα ε νταξει best effort αφού έχω σταματήσει να τρέχω πια από εξοπλισμό για τα λεφτά που ζητάει είναι πολύ καλό ενώ και ο κινητήρας είναι καινούριος αθόρυβος και οικονομικός. Και από χώρους έχει από τους κορυφαίους στην κατηγορία (πλην πορτ παγκαζ που ξαναλεω εμενα μου ειναι αδιαφορο). Άιντε να δούμε.
Α, να συμπληρώσω: κάποτε είχα ανοίξει ένα thread για 159 που ήθελα να πάρω για τον father. Βλέποντας την κατάσταση των μεταχειρισμένων που βρήκα, και το πόσο ατσούμπαλοι και ψεύτες είναι οι ιδιοκτήτες ('δεν έχει καπνίσει κανείς εδώ μέσα' - πλησιάζω τη μύτη μου και πιάνω μυρωδιά τσιγαρίλας στο ταβάνι - μετά το γύρισε ότι 'δεν έχει καπνίσει κανείς εδώ μέσα μετά τον βιολογικό καθαρισμό που έκανα μια βδομάδα πριν'... ) και μη βρίσκοντας αυτοκίνητο σε αξιόλογη κατάσταση μέσα σε 2 μήνες που ασχολήθηκα, έριξα πιστόλι οριστικό στο θέμα του μεταχειρισμένου.
-
Το astra,επιτελους εχει και ενα ομορφο εσωτερικο ετσι,οθονη αφης,τιμονακι τριακτινο,πολυ λιγοτερα κουμπια,ποιοτικο.
-
Όντως τα αστρα έχει βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα από το προηγούμενο και χτυπάει κορυφή στα λεφτά του...το σημαντικότερο ότι το ελαφρύναν πολύ...μένει να αποδειχθεί η αξιοπιστία...εγώ θα κόλλαγα μόνο στο ότι είναι πολύ καινούριο μοντέλο...
-
Πάρτε το άστρα μάγκες. Καλή επιλογή.
Έχω μάστορα πιο πάνω από το σπίτι μου που κάθεται μέχρι τις 12 το βράδυ κάθε μέρα, και επιδιορθώνει κατά 70 με 80% καινούργια αυτοκίνητα opel(ηλεκτρολόγος). -
Καλά αυτα τα έχουμε ακούσει για όλες τις μάρκες, καθένας λέει τα δικά του οπότε για μένα πλέον χτυπάνε τοίχο
Το αμάξι είναι λαχείο έτσι κι αλλιώς. -
Καλοταξιδο.
Όμορφο και με καλές κριτικές ως τώρα από τους ειδικούς. -
Πρώτες εντυπώσεις από το Astra 1.6 CDTI 110ps, αντικειμενικά όσο μπορώ περισσότερο.
Πολύ καλά υλικά κατασκευής στο εσωτερικό της καμπίνας σε γενικές γραμμές, άφθονο μαλακό πλαστικό στο ταμπλώ και στις πόρτες μπρος-πίσω, γεμίζει το μάτι και το χέρι στο.. χούφτωμα Ωραίο το Intellilink με πολύ καλή ανταπόκριση στην αφή και pairing με κινητά που παίζει άψογα τόσο σε Apple όσο και σε Android.
ΤΡΑΓΙΚΗ παραφωνία η κεντρική φάσα που διατρέχει το ταμπλώ η οποία ΤΡΙΖΕΙ από day1 ακόμα και με το πιο ελαφρύ ζούληγμα. Δε νομίζω να τρίξει σε λακούβες στο μέλλον γιατί δείχνει να έχει καλή συναρμογή αλλά είναι γελοίο σε αμάξι 20Κ ευρώ+ να ακούς τρίξιμο πιέζοντας το πιο εμφανές σημείο του ταμπλώΠολύ μέτρια ηχομόνωση για την κατηγορία. Μιας και έβρεχε σήμερα παρατήρησα ότι το σπρέι που σηκωνόταν από το δρόμο και χτυπούσε το αμάξωμα ακουγόταν μέσα στη καμπίνα. Επίσης είναι σα να έχει ένα σημείο που περνάει πολύ εύκολα ήχους μέσα, στο B pillar πίσω από το κεφάλι του οδηγού. Εκεί ό,τι χτυπούσε από νερό ήταν σα να το ακούω μέσα στη καμπίνα αφιλτράριστο. Περίμενα καλύτερη ηχομόνωση από μικρομεσαίο.
Ο νέος CDTI κινητήρας δεν εντυπωσιάζει. Θεωρητικά έχει 300Nm ροπής αλλά σοβαρά μέχρι τώρα δε τα έχω νιώσει να είναι εκεί. Το Polo 1.2TSI μου μοιάζει να είναι πιο σπιρτόζικο χαμηλά. Το Astra έχει αργό ηλεκτρόγκαζο που το πνίγει ακόμα περισσότερο. Μέχρι τις 2000 είναι ΑΡΓΟ, πάνω από τις 2000 στροφές ξυπνάει και μέχρι τις 3500 που το πήγα δίνει καλά θα έλεγα, αλλά η λειτουργία του έχει ΠΟΛΥ ΛΑΓΚ και από το ηλεκτρόγκαζο και από το τούρμπο μέχρι να πάρει μπρος. Λογικά εν μέρει έχει γίνει επίτηδες αυτό για να κρατηθεί χαμηλά η κατανάλωση.
Δεν ακούγεται καθόλου για diesel με κλειστά παράθυρα, είναι σαν βενζίνης με πιο μπάσο ήχο. Είναι ο πρώτος diesel που ακούω και δεν ενοχλεί από πλευράς κροταλίσματος μέσα στην καμπίνα. Το start-stop δουλεύει καλά αλλά νιώθεις τράνταγμα κάθε φορά που ξεκινάει ο κινητήρας..Πετυχαίνει πολύ χαμηλή κατανάλωση. Κατάφερα χωρίς προσπάθεια 5λτ/100χλμ εντός πόλης και αμέσως μόλις βγήκα παραέξω σε εθνική έπεσε στα 4λτ και λογικά γίνεται και παρακάτω απλά δε το προσπάθησα.
Ελαφρώς ασαφής επιλογέας ταχυτήτων όσον αφορά τις διαδρομές για 3η σε 4η. Σε μερικές περιπτώσεις έβαλα 4η αντί για 2α και δεν είναι κάτι που μου συμβαίνει με άλλα αυτοκίνητα που οδηγώ (που τυχαίνει αυτό το καιρό να είναι όλα VW). Το κούμπωμα της ταχύτητας είναι καλό και σαφές πάντως.
Ωραία άνετα καθίσματα ακόμα και στη βασική έκδοση! Από τις λίγες φορές που βολεύομαι τόσο καλά σε κάθισμα.
Κορυφαίοι χώροι πίσω για τα γόνατα. Είμαι σχεδόν 1.90 και πίσω από εμένα μπορεί να κάτσει ται άλλος ένας επιβάτης ίδιου ύψους και να ταξιδέψει για ώρα αφού μένει ένα εκατοστό για τα γόνατα ώστε να μην ακουμπάει. Στο πλάτος δεν εντυπωσιάζει πάντως.
Εντυπωσιακά καλό πάτημα στο δρόμο. Έχοντας υπάρξει ιδιοκτήτης Golf V που είχε πολλαπλούς, μπορώ να πω εύκολα ότι το Astra είναι και πιο άνετο και πιο σταθερό και ευθύβολο σε ανοιχτό δρόμο. Πραγματικά καλή οδική συμπεριφορά και αίσθηση σταθερότητας σε ταξίδι. Επίσης φιλτράρει τις λακούβες πολύ καλά και δεν περνάει κραδασμούς στην καμπίνα. Τεράστιο βήμα μπροστά για την Opel.
Καλό τιμόνι. Άλλο ένα απρόσμενο feature για Opel. Σε χαμηλές ταχύτητες είναι ελεϊνά πανάλαφρο (το τιμόνι του Polo που θεωρείται πόλης είναι πολύ βαρύ σε σύγκριση για να καταλάβετε) αλλά πάνω από τα 60χλμ βαραίνει και σταθεροποιείται με έναν τρόπο που εμπνέει σιγουριά. Επιπλέον κόβει αρκετά και είναι σχετικά μικρό σε διάμετρο. Για τα γούστα μου, μου αρέσει πολύ όπως είναι. Το Golf αντικειμενικά είχε πιο καλή πληροφόρηση από το δρόμο πάντως.
Χάρηκα όταν διαπίστωσα πως έχει δυνατό air condition! Έχουν βάλει καλή μονάδα, δεν φαίνεται να τσιγκουνεύτηκαν εκεί (αντίθετα με το Polo που μέχρι να παγώσει έχεις φτάσει στον προορισμό σου).
Γενικά φαίνεται να είναι ένα ωραίο ταξιδιάρικο άνετο αμάξι που δεν καίει, κάτι που είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα αυτή τη στιγμή οπότε μάλλον θα μείνω ικανοποιημένος in the long run
Αυτά για τώρα.
Diesel μέχρι 1.6