-
Ναι, έχει μόνο rear facing με καλές κριτικές. Τα ίδια καθίσματα στην Ελλάδα δεν τα έβρισκα καθόλου στην Ελλάδα πριν 2 χρόνια. Μακάρι ν' αρχίσαν να τα φέρνουν.
-
@sargus δές και το book51, νομίζω είναι πιο compact όταν μαζεύει
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
@sargus δές και το book51, νομίζω είναι πιο compact όταν μαζεύειSent from my iPhone using Tapatalk
Ευχαριστώ φίλε. Το 'Book plus 51' έχει λίγο διαφορετική σχεδίαση σκελετού ώστε οι τροχοί να βρίσκονται κάτω από το σασί (και όχι έξω από αυτό όπως στα περισσότερα καρότσια) ώστε τελικά το συνολικό πλάτος του να είναι 51 εκ. αντί 59 (που είναι το αδερφάκι του 'Book plus') και έτσι να χωράει να περνάει από στενότερα σημεία. Αυτή είναι η βασική διαφορά τους και το πληρώνεις αρκετά παραπάνω οπότε δε με ενδιαφέρει.
Άσχετο αλλά τελικά σκέφτομαι να μην πάρω σετ 3 σε 1 γιατί από ότι κατάλαβα το πορτ μπεμπε είναι ψιλοάχρηστο. Οπότε θα πάρω το σκέτο καρότσι (bookplus), το καθισματάκι αυτοκινήτου (primo viaggio SL) και τη βάση του isofix (που από ότι έχω καταλάβει δεν είναι τόσο απαραίτητη για θέμα ασφάλειας αλλά είμαι υπερβολικός και επίσης δε θα είμαι πάντα εγώ εκεί για την βέλτιστη τοποθέτηση του καθίσματος με τις ζώνες).
-
Aυτά που λές βγαίνουν κάπου 600 σε bookplus51 που με εκπτώσεις κλπ (δωροεπιταγές και τα λοιπά που κάνουν τα μωρουδάδικα) πάνε 500€ (ίσως με απλή βάση όμως, δεν θυμάμαι)
Η isofix προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς μειώνει τις περιπτωπσεις να εγκατασταθεί λάθος το καθισματάκι στο κάθισμα
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
(που από ότι έχω καταλάβει δεν είναι τόσο απαραίτητη για θέμα ασφάλειας αλλά είμαι υπερβολικός και επίσης δε θα είμαι πάντα εγώ εκεί για την βέλτιστη τοποθέτηση του καθίσματος με τις ζώνες).Με τον καιρό θα τύχει και σ' εσένα να μην ασχοληθείς όσο σχολαστικά πρέπει σ' ένα κάθισμα με ζώνες. Γιατί κοιμάται, γιατί βρέχει και γίνεστε μούσκεμα μέχρι να φτιάξεις ζώνη, γιατί σταματάς στη μέση του δρόμου ελλείψει παρκινκ και άλλα. Πολύ καλύτερο το isofix. Κι εγώ με κάθε ευκαιρία ελέγχω και σφίγγω τις ζώνες του μη isofix που έχω. Στο isofix στο πλύσιμο του καλύμματος και προληπτικά αραιά και που.
-
Έχετε δίκιο και οι δύο.
Τώρα ξεκίνησα ψάξιμο για τιμές και το καλύτερο που έχω βρει ήταν 650 (αν αφαιρέσεις τη δωροεπιταγή που σου δίνουν).
Θα ψάξω και άλλο αν και στο Ηράκλειο που είμαι, οι τιμές δεν είναι πολύ ανταγωνιστικές. -
Σε κάποιον που ψάχνει καθισματάκι 9-36 isofix με ζώνη και όχι μαξιλαράκι,λόγω γκρίνιας της συζύγου και μπορεί να διαθέσει έως 300 ευρώ,τι προτείνετε?
-
δεν καταλαβαίνω το 'με ζώνη και όχι μαξιλαράκι' που γράφεις...
Εμείς έχουμε 2 καθισματάκια (οι κόρες μου είναι 1-2 ετών αντίστοιχα...) της foppa pedretti που έχουν και 3-4 θέσεις ανάκλισης. Είναι πολύ σταθερά καθίσματα, 'γεμάτα' - δηλαδή δίνουν αίσθηση μεγάλης ασφάλειας, και με την ανάκλιση τα παιδιά κοιμούνται όχι μόνο στα ταξίδια αλλά ακόμη και σε διαδρομές λίγο μεγαλύτερης διάρκειας από τις καθημερινές μετακινήσεις! Αν είναι και κουρασμένα από καμιά παιδική χαρά μου έχει τύχει να πέσουν ξερά ακόμη και στην 5λεπτη διαδρομή μέχρι το σπίτι! Ρίξε μια ματιά και σε αυτό λοιπόν. Αν θυμάμαι καλά είναι σε πιο λογική τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό... -
Φίλε emperor gike μιλάει για τα τα καινούργιου τύπου που έχουν βγει που μέχρι κάποια ηλικία δεν πιάνουν με τον κλασσικό τρόπο με τις ζώνες αλλά έχουν μπροστά μαξιλαράκι.
Πλέον όλες οι μεγάλες εταιρίες ξεκινάνε να βγάζουν τέτοιο γιατί έχουν δει από μελέτες ότι το μαξιλαράκι αυτό σε περίπτωση σύγκρουσης λειτουργεί σαν αερόσακος ενώ η κλασσική λύση των ζωνών πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα, αναλόγως με το μέγεθος της σύγκρουσης ( μακριά από μας ) να τραυματιστουν τα παιδιά στα σημεία που τα αγκαλιάζουν οι ζώνες, λόγω της μεγάλης πίεσης που τους ασκείτε αλλά και λόγω του γεγονότος ότι το μαξιλαράκι δρα ως αερόσακος και κρατάει το κεφάλι ενώ με τις ζώνες το κεφάλι έχει μεγάλο εύρος κίνησης και μπορεί να τραυματιστεί ο αυχένας.
Τέτοιο πήρα και γω μετά από πολύ ψάξιμο.
Πήρα το cybex pallas m-fix.
Το κάθισμα είναι πραγματικά εξαιρετικό.
Πέραν αυτούς σε όλα τα τεστ έχει βγει νούμερο ένα σε ασφάλεια.
Βάλε να δεις στο Internet Video συγκριτικων σε πρόσκρουση μεταξύ των δύο τύπων καθισμάτων και θα καταλάβεις.
Όσο για σένα φίλε gike, η συμβουλή μου είναι να πείσεις την γυναίκα σου.
Και γω ακριβώς το ίδιο θέμα είχα, δεν την άκουσα και έκανα του κεφαλιού μου ( από τις λίγες φορές [emoji12] ) και στην αρχή με είχε πρήξει, αλλά τώρα που βλέπει πόσο το έχει βολευτεί η μικρη σε όλα τα θέματα, μου λέει πόσο δίκιο είχα....Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και δύο videos
https://youtu.be/j_Rh0KgatdE
Youtube VideoΕπίσης να προσθέσω ότι στις σκανδιναβικες χώρες η θνησιμότητα παιδιών από τροχαία ατυχήματα είναι 50% κάτω από όλη την Ευρώπη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι τα 7 αν θυμάμαι καλά τα παιδιά πρέπει να κάθονται υποχρεωτικά σε καθισμα κοιτοντας προς τα πισω.
Επειδή όμως γενικά υπάρχουν πολλοί που παραπονιουνταν για παιδιά που ζαλιζονταν ταξιδεύοντας στην αντίθετη φορά για αυτό οι εταιρίες ανέπτυξαν αυτήν την πατέντα με το μαξιλαράκι που από μετρήσεις είδαν ότι έχει σχεδόν τα ίδια ποσοστά ασφαλείας.
Δείτε και αυτόΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
οι εταιρίες ανέπτυξαν αυτήν την πατέντα με το μαξιλαράκι που από μετρήσεις είδαν ότι έχει σχεδόν τα ίδια ποσοστά ασφαλείας.Φίλε μου έχεις κάποιο link για αυτό; Γιατί δε μου φαίνεται λογικό καθώς και στα καθίσματα με το μαξιλαράκι το κεφάλι είναι εκτεθειμένο στις κινήσεις προς τα εμπρός. Όταν τα έψαχνα θυμάμαι ότι είχα διαπιστώσει ότι αυτό που προσφέρει το μαξιλαράκι είναι ότι απλά μεγαλώνει την επιφάνεια στο σώμα του παιδιού που θα ασκηθούν οι δυνάμεις σε μια σύγκρουση αποφεύγοντας έτσι τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει η ζώνη στην περιορισμένη επιφάνεια που 'πιάνει'. Συν φυσικά ότι λειτουργεί επιπλέον σαν φυσικό εμπόδιο μπροστά από το παιδί.
-
Link δεν έχω, αλλά νομίζω φαίνεται ξεκάθαρα σε ένα από το Video.
Με τις ζώνες στην σύγκρουση το παιδί διπλών ει σχεδόν στα 2, το κεφάλι του ακουμπάει σχεδόν στα πόδια του.
Ενώ με το μαξιλαράκι το κεφάλι του σταματάει στο μαξιλαρακιΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Η δική μου επιλογή θα ήταν το cybex pallas 2,αλλά επειδή δεν μπορώ να τη ψήσω για το μαξιλαράκι,προσανατολίζομαι σε κάποιο με ζώνες 5 σημείων που να είναι αντίστοιχα ασφαλές στο ταξίδι.
Το ερώτημα είναι τι καλύτερο μπορώ να πάρω με τα χρήματα που διαθέτω. -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
οι εταιρίες ανέπτυξαν αυτήν την πατέντα με το μαξιλαράκι που από μετρήσεις είδαν ότι έχει σχεδόν τα ίδια ποσοστά ασφαλείας.
Φίλε μου έχεις κάποιο link για αυτό; Γιατί δε μου φαίνεται λογικό καθώς και στα καθίσματα με το μαξιλαράκι το κεφάλι είναι εκτεθειμένο στις κινήσεις προς τα εμπρός. Όταν τα έψαχνα θυμάμαι ότι είχα διαπιστώσει ότι αυτό που προσφέρει το μαξιλαράκι είναι ότι απλά μεγαλώνει την επιφάνεια στο σώμα του παιδιού που θα ασκηθούν οι δυνάμεις σε μια σύγκρουση αποφεύγοντας έτσι τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει η ζώνη στην περιορισμένη επιφάνεια που 'πιάνει'. Συν φυσικά ότι λειτουργεί επιπλέον σαν φυσικό εμπόδιο μπροστά από το παιδί.
το κεφάλι είναι εκτεθιμένο στις κινήσεις προς τα μπρος και σε αυτά με ζώνες.
η διαφορά είναι ότι σε αυτά με τις ζώνες ο κορμός μένει σταθερός και την ακούει ο αυχένας, ενώ σε αυτά με το μαξιλάρι ο κορμός εκτονώνει τις δυνάμεις ρολάροντας πάνω στο μαξιλάρι.ο γιος μου και τα ανήψια μου πάντως λατρεύουν τα cybex τους.
-
Και μενα η μικρη μου γκρινιάξε μόνο την πρώτη φράση που καθησε.
Μετά τις άρεσε πολύ, πολλές ακουμπάει πάνω και κανά παιχνιδάκι, αλλά φορές όταν την παίρνει ο ύπνος ακουμπάει στο μαξιλάρι.
Γενικά είναι από όλες τις απόψεις πολύ ωραίο καθισμαΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι δεν μπορούν να λύσουν την ζώνη μόνα τους ή να βγάλουν του ώμους από τις ζώνες
-
Όπως και να έχει, νομίζω ότι τα οπίσθια βλέποντα είναι ασφαλέστερα για τα παιδιά. Ίσως ακολουθούν τα εμπρός με μαξιλαράκι και τελευταία εκείνα με ζώνη.
-
Για όσους ενδιαφέρονται για το cybex m-fix υπάρχει εδώ http://www.baby-markt.com/car-seats/car ... rt=priceac ξεκινάει από €238 - κουπόνι που έχει στο site τους σχεδόν πάντα βγαίνουν ουσιαστικά δωρεάν μεταφορικά . Παρέλαβα σήμερα το Autumn και είναι σούπερ
-
Ξεθάβω το θέμα, καλησπέρα σε όλους.
Λοιπόν μετά από την έλευση δύο διδύμων αγοριών στην οικογένεια, αγόρασα δύο καθισματάκια από 0-13 κιλά δηλαδή απο νεογέννητο, μάρκας Peg Perego, τύπου Viaggio SL, μαζί με τη βάση τους Isofix. Διάβασα πολύ καλές κριτικές για τα συγκεκριμένα αλλά είμαι ενθουσιασμένος για το πόσο εύκολα μπήκαν οι βάσεις στο Μίκρα που έχω και το πόσο εύκολα μπαίνουν βγαίνουν τα καθίσματα μαζί με τα μωρά, δηλαδή τα μωρά τα έχουμε βάλει ήδη στο κάθισματάκι και κουμπωνουν ξεκουμπώνουν στη βάση σε δευτερόλεπτο. Μεγάλη ευκολία και είναι σταθερότατα.
http://en.pegperego.com/baby/primo-viag ... t-features -
Αν πάρεις και τα υπόλοιπα, θα δεις ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στο βάλε-βγάλε, τόσα χρόνια είχαμε ολόκληρο το σετ
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ