Ο χρήστης Mitsos_ath έγραψε:
Ευχαριστώ για την απαντηση emperor. Επομενωσ, συγκριτικα με οσα εχουν 1500cc αλλα crossovers μιλαμε για 440+50 (λογω φορου πολυτελειας και διαφορας των τελων κυκλοφοριας). Μπορεις να την υποστηριξεις τη διαφορα και το αξιζεις με τοσο που δουλευεις. Δεν νομιζω πως θα το επιχειρισω.
Με τον 1500cc diesel δεν εχω δει καποιο review ακομα σε εντυπο η ηλεκτρονικο τυπο. Αν και ειναι υψηλα μαλλον τα standards των bmwδακιδων, ποια ειναι η αποψη σας βρε παιδια;
Απο ροπη και επιταχυνση στα χαρτια τουλαχιστον δειχνει ισαξιο αν οχι καλυτερο απο qashqai. Δεν εχω δει καμπυλες ροπης και στροφων βεβαια. Τι λετε και εσεις; Στην πολη δεν εχει θεμα πιστευω, σε επαρχία και ανηφορικους δρόμους φορτωμενο;
Το συγκρινω με το nissan που είναι απο τα best sellers της αγορας και ποιοτικο αρκετα μεσα και ομορφο εξωτερικα.
Iceman δεν βλεπω κινητηρα diesel στο chr και δεν ξερω εαν θα περιμένω τοσο για βενζινη (εαν και ειμαι toyotakias οπως και εσυ).
Να σου πω την αλήθεια ούτε εγώ πίστευα ότι θα έδινα ποτέ τόσα χρήματα για αμάξι και αναφορικά με τα 'κερατιάτικα' προφανώς και αισθάνομαι βλάκας που τα πληρώνω...Εδώ και χρόνια κάνω πολλά χιλιόμετρα και σε διαδρομές που με την κίνηση που έχουν κάποιες φορές χρειαζόμουν ένα αμάξι που να προσφέρει το κάτι παραπάνω. Ψάχτηκα πολύ και όταν είδα π.χ. ότι το QQ, που επίσης μου αρέσει πολύ σε εμφάνιση, φτάνει τα 27k και από άποψη κινητήρα δεν με κάλυψε αναγκάστηκα να κοιτάξω ψηλότερα. Πιστεύω ότι το Χ1 είναι μια κατηγορία επάνω σε πολλούς τομείς σε σχέση με το QQ, αλλά το θετικό ή αρνητικό πρόσημο θα μπει στο τέλος από την αξιοπιστία του. Εάν μετά από χρόνια δεν έχει εμφανίσει προβλήματα θα μπορώ να πω ότι έκανα πραγματικά καλή επιλογή. Προς το παρόν μπορώ να χαίρομαι την οδήγηση και την άνεση με ένα πραγματικά πολύ καλά στημένο αυτοκίνητο.
Για το 1500 diesel από τα αυτά που είχα κοιτάξει πριν καιρό νομίζω ότι ότι δεν ισχύει αυτό που γράφεις : 'Απο ροπη και επιταχυνση στα χαρτια τουλαχιστον δειχνει ισαξιο αν οχι καλυτερο απο qashqai. Δεν εχω δει καμπυλες ροπης και στροφων βεβαια. Τι λετε και εσεις; Στην πολη δεν εχει θεμα πιστευω, σε επαρχία και ανηφορικους δρόμους φορτωμενο;'
Αν και εδώ http://www.auto-data.net/gr/?f=showCar&car_id=22239 έχει μόνο το 0-100 το οποίο είναι 11,1'' πιστεύω ότι θα έχει σαφώς χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με το QQ που στην ίδια μέτρηση είναι κάτω από τα 10''. Ψάξε το καλά πριν αποφασίσεις κάτι. Φυσικά τα πλεονεκτήματα του Χ1 αναφορικά με χώρους, ποιότητα κατασκευής, στήσιμο στον δρόμο κτλ θα ισχύουν, αλλά εάν θέλεις επιταχύνσεις και ρεπρίζ, εγώ θα ήμουν τουλάχιστον διστακτικός - μην σου πω και αρνητικός - για το 1500άρι diesel. Το αμάξι είναι βαρύ (πάνω από 1,5 τόνο...) και θέλει άλογα για να κινηθεί καλά. Τα 116 άλογα του 16d μου φαίνονται πολύ λίγα. Πιστεύω ότι χρειάζονται το λιγότερο 20 άλογα παραπάνω για να εξασφαλιστούν αυτά που ζητάς. Εάν δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα ίσως μπορείς να δεις την επιλογή της βενζίνης με τα 136 άλογα http://www.auto-data.net/gr/?f=showCar&car_id=22240