-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
ολοι αυτοι που οταν πλενουν το αυτοκινητο τους που εχουν 40 πανακια, 35 σαμπουαν και δεν ξερω τι αλλο για το πλυσιμο στο πουλι τους κανουν την ιδια φροντιδα αραγε?Εντάξει υπάρχουν και αυτοί. Εδώ μιλάμε για απλά πράματα. Αντί για σφουγγάρι απλό πάρε ένα με μικροίνες. Αντί για δέρμα πάρε 2 πετσέτες με μικροίνες, άντε 3 το πολύ. Για το πουλί πάρε ότι προτείνει το γυναικείο φύλλο
-
Καλησπερα παιδια
Πριν κανα δυο μηνες πειρα το νεο μου αυτοκινητο (μεταχειρησμενο βεβαια) και αν και το πειρα σε αριστη κατασταση θελω να το κρατησω ετσι και καλυτερα. Θελω να μου πειτε τι προτεινετε για την καλη περηποιηση του σαλονιου, συγκεκριμενα ψαχνω ενα καλο γυαλιστικο ταμπλο αλλα δεν εμπιστευομαι τα after market που συχνα βρισκεις σε βενζιναδικα και σουπερ μαρκετ και ισως κατι για το τζαμακι του κοντερ. Ακουω βεβαια και τη γνωμη αλλων που λενε οτι ισως και καλυτερα χωρις γυαλιστικο καθοτι πολλα περιεχουν διαφορα χημικα που με το καιρο αλλιωνουν τα πλαστικα οποτε προτεινουν μονο κατι σε ξεσκονοπανο.
Εσεις τι προτεινετε?Υ.Γ. Δε μιλαμε για δερματα απλα κατι για καλης παστας πλαστικα
**
Συγχωνεύτηκε με το υπάρχον θέμα στην ενότητα Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις.
Υπενθυμίζω ότι πριν ανοίξουμε νέο θέμα κάνουμε μια αναζήτηση. [mod]** -
Καταρχην με πονεσαν τα ματια μου....
Κατα δευτερο με ενα Swiffer και μετα ενα πανακι με νερο θα κανεις μια χαρα την δουλεια σου.
-
γεια σας τοσο καιρο το αυτοκινητο το πλενω με ενα σφουγγαρι για τα πιατα και fairy υπαρχουν ειδικα σαπουνια και σφουγγαρια για το πλυσιμο του αυτοκινητου? επισης με τι το στεγνωνεται? για τα τζαμια κανει το αζαξ ή υπαρχει κατι ειδικο και για αυτα? και αν εχετε κατι να προτεινεται για ολα αυτα. ευχαριστω
-
Ο χρήστης Dimitrisps έγραψε:
γεια σας τοσο καιρο το αυτοκινητο το πλενω με ενα σφουγγαρι για τα πιατα και fairy υπαρχουν ειδικα σαπουνια και σφουγγαρια για το πλυσιμο του αυτοκινητου? επισης με τι το στεγνωνεται? για τα τζαμια κανει το αζαξ ή υπαρχει κατι ειδικο και για αυτα? και αν εχετε κατι να προτεινεται για ολα αυτα. ευχαριστωελπιζω να μην το κάνεις με την σκληρη πλευρά του σφουγγαριου.
Το χρώμα του αυτοκινήτου δεν έχει την αντοχή του πιατου ή του ποτηριού και ναι υπάρχουν ειδικά σαπούνια και σφουγγάρια.
Για το στέγνωμα υπάρχουν ειδικά 'πετσιά'.
Για τα τζαμια το αζαξ είναι οκ. -
γεια σας τοσο καιρο το αυτοκινητο το πλενω με ενα σφουγγαρι για τα πιατα και **fairy **Μου θύμισες την γειτόνισσά μου, που έπλενε το κόκκινο Ibiza που είχε, με υγρό πιάτων, συνήθως AVA.
Το κόκκινο Ibiza σε 4 χρόνια έγινε πορτοκαλί εντελώς. Ξεθώριασε και θάμπωσε. Έφυγε το βερνίκι, έφυγε και το χρώμα. Ότι ακριβώς παθαίνουν και τα πιάτα και τα ανοξείδωτα της κουζίνας. Διαλύει τα λίπη, αλλά τελικά τα διαλύει όλα.
Το ξέσκισε το αυτοκίνητο. Και μετά το χάρισε... -
Το κόκκινο χρώμα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καταδικασμένο να ξεθωριάσει και να γίνει πορτοκαλί για πολλούς λόγους.
Μερικοί απο αυτούς είναι το χρώμα να είναι μονής επίστρωσης, η ηλιοφάνεια, το λάθος πλύσιμο του αυτοκινήτου και τέλος η έλλειψη προστασίας του χρώματος (κέρωμα-γυάλισμα).
Για το σωστό πλύσιμο του αυτοκινήτου απαιτείται πλύσιμο με 2 κουβάδες, ενα σαμπούαν αυτοκινήτου (πολύ καλό είναι της Sonax που το βρίσκεις στο Practiker με τιμή αγοράς 3 ευρώ, ενα γάντι ή σφουγγάρι πλυσίματος μικροινών σαν αυτό http://swell.gr/webshop/el/microfiber-/ ... ponge.html και τέλος μια πετσέτα μικροινών.
http://swell.gr/webshop/el/microfiber-/ ... crazy.htmlΓια το στέγνωμα δεν ενδεικνύονται τα δερμάτινα πετσιά αλλά ούτε οι λεπίδες στεγνώματος.
-
σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. προσφατα που ειχα παει στο jumbo ειχα δει ενα γαντι μικροινων ελεγε αν θυμαμαι καλα αυτο θα κανει δουλεια ή το ιδιο με το σφουγγαρι? ευχαριστω
-
Όπως καταλάβες, εφόσον θα μπεις στη διαδικασία να πλένεις εσύ το αυτοκίνητό σου, πάρε καταρχήν ένα σωστό 'σαμπουάν' αυτοκινήτου και ένα σφουγγάρι πλυσίματος αυτοκινήτου.
Τώρα αν θα προτιμήσεις γάντι με μικροϊνες ή κάτι άλλο αυτό είναι δικό σου θέμα.Εγώ προσωπικά κατά το παρελθόν πριν χρόνια χρησιμοποιούσα και βαμβακερές αθλητικές κάλτσες σαν γάντι που τις είχα για πέταμα... Ήταν ιδιαίτερα μαλακές και ιδιαίτερα εύχρηστες...
Αυτά στο βαθύ παρελθόν γιατί πλέον τα 'γεράματα' με έχουν κάνει ασήκωτο. Βαριέμαι πλέον τα πλυσίματα.
-
σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. προσφατα που ειχα παει στο jumbo ειχα δει ενα γαντι μικροινων ελεγε αν θυμαμαι καλα αυτο θα κανει δουλεια ή το ιδιο με το σφουγγαρι? ευχαριστωOi μικροίνες κάνουν δουλειά καλύτερη γιατί δεν τρίβουν τη σκόνη πάνω στη μπογιά κατά το πλύσιμο ή το στέγνωμα. Και για το στέγνωμα καλύτερη δουλειά κάνει μια πετσέτα από μικροίνες. Για πλύσιμο αν εννοείς κάτι από τα παρακάτω κάνει δουλειά:
http://www.ebay.co.uk/itm/Car-Valeting-polish-Cleaning-microfibre-Wash-Mitt-mit-Glove-Cloth-noodle-PAIR-/381012335944?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item58b61add48
http://www.ebay.co.uk/itm/KENT-CAR-CARE-MICROFIBRE-WASH-MITT-CAR-HOME-CLEANING-WASHING-VALETING-Q2319-/400525653123?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item5d41307483
Αν επιλέξεις δέρμα για το στέγνωμα εγώ θα προτιμούσα καλό συνθετικό γιατί αντέχει περισσότερο. -
Αν θές γάντι με μικροινών μεταξύ άλλων εχει και το carefoor 1 ευρώ και κάτι αν θυμάμαι καλά .
-
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
κανε μια επαφη πρωτα http://www.auto-star.gr/
Επικοινώνησε πρώτα με τον Πλάτων και δες τι τιμή θα σου πει. Οι τιμές εξαρτόνται και από το τι θα κάνει. Αν σου κάνει πρώτα πηλό - γυάλισμα - 2 κερώματα (sealant - wax) θα σου ζητήσει περισσότερα από ότι γυάλισμα και απλό κέρωμα. Για τα φανάρια βρες μάστορα που να περνάει μετά και βερνίκι. Κρατάει πολύ περισσότερο το ξεθάμπωμα και το φανάρι φαίνεται εργοστασιακό στην κυριολεξία (κόστος 50 ευρώ και τα δύο).
Καλησπέρα
επειδή ψάχνω για βιολογικό καθαρισμό + γυαλισμα με κάποιο προιον νανοτεχνολογίας και πράγματι έχω ακούσει τα καλύτερα για το συνεργείο www.auto-star.gr, όμως το κόστος για εμένα προσωπικά είναι απαγορευτικό υπάρχει καποιο άλλο προτεινόμενο συνεργείο με καλυτερες τιμές και αξιοπρεπες αποτέλεσμα? -
Πολύ καλός είναι ο Μιχάλης που έχει την εταιρεία 'Swell' στο Περιστέρι. Μπορεί σε μερικούς οι τιμές τους να φαίνονται υπερβολικές αλλά όταν το είχα πάει για γυάλισμα και κέρωμα, πέραν της τέλειας εργασίας που είχε κάνει η προσυμφωνημένη τιμή ήταν πολύ καλή!
Χωρίς να εχω εντυπώσεις απο το www.autoshine.gr στα βίντεο που παρακολούθησα στο youtube κάνουν πολύ καλή και λεπτομερή εργασία.
-
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Πολύ καλός είναι ο Μιχάλης που έχει την εταιρεία 'Swell' στο Περιστέρι. Μπορεί σε μερικούς οι τιμές τους να φαίνονται υπερβολικές αλλά όταν το είχα πάει για γυάλισμα και κέρωμα, πέραν της τέλειας εργασίας που είχε κάνει η προσυμφωνημένη τιμή ήταν πολύ καλή!Χωρίς να εχω εντυπώσεις απο το http://www.autoshine.gr στα βίντεο που παρακολούθησα στο youtube κάνουν πολύ καλή και λεπτομερή εργασία.
Ευχαριστώ
Αν δεν σου κάνει κόπο μπορείς να σχολιάσεις το τελικό αποτέλεσμα? Επειδή το αυτοκίνητο θα φυλάσσεται σε εξωτερικο παργκινγκ χρειάζεται σίγουρα προστασία. Για πόσο διάστημα κράτησε το γυάλισμα, κερωμα, αν λερωνόνταν εύκολα ή όχι κλπ
Και το κόστος ήταν κάτω από 400 πχ ή παραπάνω? -
Παιδιά μην συγκρίνετε τιμές ετσι, αλλα υλικά....
Δεν συγκρίνονται πχ τα ceramic pro με ένα κεράκι......
Οτι πληρώσεις παίρνεις..... -
Οπως είπα και στην προηγούμενη απάντηση έμεινα πολυ ευχαριστημένος απο την δουλειά του Μιχάλη. Μεν προσέχω το αμάξι και είναι οι ελάχιστες φορές που το έχω πάει σε εξωτερικό πλυντηριο, όμως το αμάξι είχε εμφανή σημάδια αράχνης.
Θα σου παραθέσω φωτογραφίες απο το facebook του Μιχάλη για να δείς και ο ίδιος την εργασία του στο αυτοκινητο μου.https://www.facebook.com/media/set/?set ... 896&type=1
2-3 μέρες το άφησα στο Μιχάλη για γυάλισμα και κέρωμα. Να πώ οτι επέλεξα σαν προστασία απλό κερί και οχι ceramic coating. Αν ενδιαφέρεσαι για ceramic coating μιλα με τον ίδιο για τιμές και γενικά για οποιαδήποτε απορία έχεις.
Η τιμή λόγω πρότερης γνωριμίας ήταν αρκετά καλή. Περαιτέρω πληροφορίες για το τελικό ποσό δεν μπορώ να αποκαλύψω για ευνόητους λόγους.
Για ceramic coating ψάξε για δουλειά του Μιχάλη σε ενα Opel Astra Opc μπλέ. Και απο φωτογραφίες τον δικαιώνει το αποτέλεσμα αλλά και απο τα σχόλια του ιδιοκτήτη που μας μετάφερε την άποψη του ήταν πλήρως ευχαριστημένος!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Παιδιά μην συγκρίνετε τιμές ετσι, αλλα υλικά....
Δεν συγκρίνονται πχ τα ceramic pro με ένα κεράκι......
Οτι πληρώσεις παίρνεις.....+1
-
@stilskin
Ευχαριστω. -
Παιδια για τι κοστος μιλαμε στο περιπου για αυτη την εξωτερικη περιποιηση? 50? 150? 300? 500? Δεν εχω ιδεα για αυτο ρωταω.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ