-
μια ωραια ιδεα
http://9gag.com/gag/ayp0Mny -
καλησπερα,
θα ηθελα την βοηθεια οσον γνωριζουν. λοιπον αγορασα εναν θερμοστατη siemens rev24 για ν αντικαταστησω τον κλασικο - μηχανικο. ο νεος θερμοστατης εχει 3 υποδοχες L, L1, L2.
παρακατω εχω μια φωτογραφια της συνδεσμολογιας του παλιου θερμοστατη. οποιος μπορει ας με βοηθησει σχετικα με το πως θα συνδεσω τον κσινουριο.
-
Τα δυο μαυρα θα δουλεψεις μονο. Το μπλε δεν χρειαζεται, επειδη δουλευει με μπαταριες. Το ενα καλωδιο παςι στο L1 το δευτερο δεν θυμαμαι, δες το σχεδιο που εχει ο θερμοστατης για θερμανση.
-
-
L1. Συγκρινε και με το σχεδιο του παλιου αν θες. Λογικα κ εκει στην ανοιχτη κανονικα θ ειναι.
-
καλημερα εχω ενα προβλημα με την βρυση του μπανιου μου ακουγεται συνχεια ενας θορυβοσ λες και δεν εχουν κλεισει καλα οι βανεσ και τρεχει νερο ακομη και τερμα που εσφιξα τισ βανεσ ακογεται συνεχεια μονο οταν εκλεισα την βανα που συνδεεται το τηλεφωνο σταματησε και οταν την ανοιγω ακουγεται παλι μπορει καποιος να βοηθησει
Το άλλο thread που άνοιξες διαγράφηκε γιατί θα είχε μεταφερθεί εδώ. [mod] -
Αντιμετωπίζω πρόβλημα στον θερμοστάτη του ενός ορόφου,δεν δίνει εντολή για λειτουργία.Καθώς είναι κουμπωτός τον έβγαλα και γεφύρωσα τις επαφές,τίποτα.Υπόψιν ανάβει το δοκιμαστικό.Προφανώς δεν δίνει εντολή στην ηλεκτροβάνα.Επειδή θα μείνω λίγες μέρες ακόμη εδώ στην Αθήνα θέλω να λύσω το πρόβλημα πριν φύγω.Εάν μπορεί κάποιος συμφορμίτης είναι της δουλειάς και μπορεί να βοηθήσει ας στείλει πμ.Το σπίτι είναι στροφυλιου Κηφισιά.
-
Μήπως η ηλεκτροβάνα έχει το θεμα?
-
Όντως μπορεί το θέμα να το έχει η ηλεκτροβάνα. Βγάλε την πάνω από τον διακόπτη που είναι στο χώρο του καυστήρα και ενεργοποίηση το καλοριφέρ. Είναι ουσιαστικά διακόπτης μισής στροφής. Θα δεις αν περιστραφεί ή όχι. Αν μείνει ακίνητη τότε θέλει αντικατάσταση.
-
Το σπίτι έχει 2 θερμοστάτες,ο ένας λειτουργεί κανονικά και δίνει εντολή στην ηλεκτροβάνα.Υπάρχει μια ηλεκτροβάνα,δεν θα έπρεπε να έχει δύο;Μία για κάθε όροφο;
-
Βρήκα την δεύτερη ηλεκτροβανα,ψιλοκολάει το ρελεδακι της.Άραγε επισκευάζεται;
-
Ο χρήστης Bill Z4 έγραψε:
Βρήκα την δεύτερη ηλεκτροβανα,ψιλοκολάει το ρελεδακι της.Άραγε επισκευάζεται;Δεν αλλάζει ο ρελές ?
-
Σίγουρα αλλάζει αλλά που να βρω τεχνίτη τώρα,μπορεί να είναι και κάτι άλλο διότι ενω χρειάζεται κτύπημα για να δουλέψει κλείνει μόνος του όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.Αγόρασα καινούργιο με 62,50 ευρώ JES 1 1/4.
-
Καλησπέρα σε όλους
Θέλω να βάψω το δωμάτιο μου και τα κάγκελα στο μπαλκόνι κι επειδή είμαι εντελώς άσχετος ( ) είπα να μαζέψω συμβουλές.
Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω; -
Ο χρήστης Nikitaras έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους
Θέλω να βάψω το δωμάτιο μου και τα κάγκελα στο μπαλκόνι κι επειδή είμαι εντελώς άσχετος ( ) είπα να μαζέψω συμβουλές.
Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;να στρωσεις το πάτωμα για να μην το βάψεις
να ξέρεις ότι θα πρέπει να το περάσεις 2 ή και παραπάνω χέρια
να ασφαλίσεις με χαρτοταινία ή με ό,τι άλλο θες τα κουφώματα και τους διακόπτες για να μην τους βάψεις κι αυτούς -
Ο χρήστης pok7 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους
Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;να στρωσεις το πάτωμα για να μην το βάψεις
να ξέρεις ότι θα πρέπει να το περάσεις 2 ή και παραπάνω χέρια
να ασφαλίσεις με χαρτοταινία ή με ό,τι άλλο θες τα κουφώματα και τους διακόπτες για να μην τους βάψεις κι αυτούς-επίσης να βεβαιωθείς ότι η οροφή είναι πλαστικό και όχι νερόχρωμα.
-αν τα κάγκελα έχουν σκουριές καλό θα είναι να τα ξύσεις σημειακά και να τα περάσεις μίνιο πριν από το χρώμα . -
Αν κάποιος έχει άποψη από οικιακά κλιματιστικά μη-inverter:
Δεν αποδίδει ψύξη το οικιακό κλιματιστικό που δεν είναι inverter
το μόνο που λειτουργεί είναι πλήρως η εσωτερική μονάδα και ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας
και την ίδια στιγμή ακούς στην εξωτερική μονάδα να πηγαίνει να παίρνει μπρος ο συμπιεστής και να σβήνει ξανά και ξανά,το μυαλό μας πάει σε αναπλήρωση ψυκτικού υγρού ή όχι;...
Μιλάμε για παλιό κλιματιστικό εικοσαετίας με μηδέν συντήρηση όλα τα χρόνια.
ΥΓ: Φαντάζομαι ότι εύκολα (με λίγα λεφτά) αγοράζω καινούριο 14άρι
αλλά αν ακόιμα ευκολότερα κρατάω το παλιό, δε θα πω όχι... -
Καλησπέρα. Έχω εδώ και 9 χρόνια το σύστημα σιδερώματος Stirella SX7500 Dual. Εκτός από μια φορά πριν 2,5 χρόνια που είχε ένα θέμα με την έξοδο ατμού (είχε κολλήσει η βαλβίδα ατμού και είχε πιάσει άλατα το μπόιλερ, αμφότερα επισκευάστηκαν και όλα καλά), σήμερα την ώρα που σιδέρωνε η γυναίκα μου, αρχικά έβγαλε λίγη σκουριά από τις οπές της πλάκας του σίδερου (για λίγο, μετά δεν έβγαζε) και μετά από λίγο άρχισε να στάζει (αρκετές σταγόνες, όχι συνεχή ροή) από τις πλαστικές γρίλλιες στο κάτω μέρος του πλαστικού σασί της βάσης, όπως στην παρακάτω φωτό στη δεξιά πλευρά:
http://postimg.org/image/9j47v4dqd/
Ανοίγοντας το πλαστικό σασί της συσκευής είδα αυτά:
http://postimg.org/image/h7lm661q5/
http://postimg.org/image/7gbc88p1n/
http://postimg.org/image/nhh2fh7c1/
Υπάρχει περίπτωση το νερό να φεύγει από τα σημεία που φαίνονται λερωμένα στις συνδέσεις/σπειρώματα στην έξοδο της παροχής ατμού προς πρεσσοστάτη και βαλβίδα ατμού (ορειχάλκινο ταφ στη φωτό); Βέβαια το νερό που έτρεχε νομίζω είχε θερμοκρασία δωματίου κι όχι ζεστού νερού από την άλλη...
Επίσης ξαναλέω ότι το μπόιλερ είχε ανοιχτεί τον Οκτώβριο του 2013 από τεχνικό που το είχα πάει και είχε καθαριστεί και αλλαχτεί η φλάτζα του. Στο διάστημα από τότε μέχρι χτες δούλευε απρόσκοπτα.
Αφήνοντας το σίδερο να κρυώσει παρατήρησα ότι δεν έσταζε, παρότι είχε αρκετό νερό στην πλαστική δεξαμενή νερού.
Καμιά σκέψη προς τα που να ψαχτώ πριν το ανοίξω παιδιά; Από που μπορεί να πετάει το νερό; -
Παιδες εχω ενα γερανακι βεραντας για να ανεβαζω ξυλα...Ολα καλα μεχρι πριν μια βδομαδα.Παω να το δουλεψω ...εσκουζε αλλα δεν στροφαρε.(εσκουζε λεγοντας χτυπουσε σαν μιζα αυτοκινητου).Σημερα το ελυσα..δεν εχει πουθενα θεμα και στροφαρει ανετα με το χερι αλλα με το που βαζω τον ροτορα μεσα στον στατορα γινεται ολο πετρα και παλι σκουζει και δεν γυρναει.Καηκε?Πειτε καμια ιδεα.
-
Το ξαναλυσα.....ο ροτορας γυρνα με τρομερη δυσκολια στο 'καπακι'που κουμπωνει στο σωμα του στατορα.....αρα ρουλεμαν?Εχει ενα 22αρι παξιμαδι που δν μπορω να ξεβιδωσω!
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]