-
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
Γιατί θα πρέπει να υπάρχει μόνο καλό και κακό ;
Οι διαφορετικές επιλογές έχουν σα στόχο να καλύψουν τις ανάγκες και τα γούστα του καθενός. Υπάρχουν διαφορετικά πορτοφόλια, διαφορετικά αμάξια, διαφορετικοί κινητήρες, διαφορετικά καύσιμα, διαφορετικοί οδηγοί....Επίσης, κάτι που ταιριάζει σε έναν οδηγό μπορεί να μην ταιριάζει σε άλλον. Συνεπώς, είναι εξ ορισμού ανοησία να την λένε αυτοί που προτιμούν βενζίνη ή πετρέλαιο ο ένας στον άλλο, όπως είναι ανοησία να τη λέει κάποιος που θέλει σπορ αμάξι σε κάποιον που θέλει απλά 'να πηγαίνει' και το αντίστροφο κ.ο.κ. Γιατί, λοιπόν, πρέπει να είναι 'σωστό' (καθαρά υποκειμενικό στοιχείο κατά τη γνώμη μου...) αυτό που αρέσει σε μας και βλακεία αυτό που αρέσει στον άλλον;
Τα γράφω αυτά γιατί βλέπω μια βλακώδη κόντρα ανάμεσα σε διάφορες 'κατηγορίες', όπως αν είναι καλύτερο το ντίζελ ή η βενζίνη, αν είναι καλύτερα τα γιαπωνέζικα ή τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα και η λίστα δεν έχει τέλος...
Ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του διαλέγει αυτό που του ταιριάζει...Οι άλλοι τι κόλλημα τρώνε;;Συμφωνώ με ΟΛΑ τα παραπάνω που πολύ σωστά γράφεις.
Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια το σχόλιο του SPI (αλλά μάλλον εννοεί αφού δεν έχει στροφές το scross τότε δεν αξίζει)
όμως τουλάχιστον το δικό μου ποστ είχε κάποιο σκοπό.
Απλά επειδή έγραψα εδω μέσα πολλές φορές οτι έχει δυνατό κινητήρα το suzuki με απολαυστική οδήγηση και γερά πατήματα
βλέπω ότι έχει ΚΑΙ την εναλλακτική (ξένο και παράδοξο για εμένα) με χαμηλές στροφές να πάει με 110 και να καίει πολύ λίγο.Αλλά δεν είναι ψόφιο!
Αυτό νόμιζα ότι έπρεπε να περιμένω από ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο.
Απλά εξαρτάται από εμένα πως θέλω να το πάω...Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό. Αποτελεί μια τίμια πρόταση καθώς στα χρήματα που ζητά προσφέρει ανέσεις και καλούδια που σε άλλες φίρμες πρέπει να ακουμπίσεις πολλά χιλιάρικα για να τα αποκτήσεις. Για όλα όμως υπάρχει πάντα και ο αντίλογος που σε πολλές περιπτώσεις είναι και δικαιολογημένος. Η οδική συμπεριφορά του δεν θα μπορούσε να είναι και δεν είναι μιας BMW, η φινέτσα δεν είναι μιας alfa romeo, η εκτός δρόμου συμπεριφορά του δεν μπορεί να ενθουσιάσει οποιονδήποτε κάτοχο καθαρόαιμου suv κλπ. Δεν παύει να είναι ένα ισορροπημένο αυτοκίνητο αλλά ως εκεί. Οσο για την κατανάλωση, πλέον τα 7 στα 10 ντίζελ εκεί παίζουν, εκτός και αν μιλάμε για μια Χ1 ντίζελ που λόγω περισσότερων κυβικών αλλά παρόμοια σε διαστάσεις και προσανατολισμούς εντούτοις στο πετρέλαιο 'παίζει' στα 6,5 λίτρα ανά 100 χλμ με ιπποδύναμη όμως που την δικαιολογεί απόλυτα.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Βρε ουτε για να πας να το δεις δεν ειναι!!! αφου οι μηχανικοι της suzuki εχουν αρχισει τα χαρακιρι μετα την τροπη που εχει παρει το νημα στο φορουμ....
H κοντρα φυσικα οπως θα δεις αν ψαξεις στο νημα, αλλα και στου QQ ξεκινησε απο οταν αρχισαν να λεγονται καλα λογια για το ντιζελοκινητο scross και μπηκαν οι αλεν προστ και νικι λαουντα του φορουμ και αρχισαν να ακυρωνουν τα παντα...
Δεν βλεπω από τυπους που επιλεγουν τα ντιζελακια να μπαινουν στα νηματα των @@υλιαριδων βενζινοκινητων τουρμπο να τους την λενε, το αντιθετο ομως πολλες φορες!!
Παραλήρημα!
Οτι πεις , με την διαφορα οτι εσυ μπηκες στο νημα πεταξες την κουτσουλια σου, οτι έχει βεβαια κανεις καλό είναι θα πει ενας αλλος, και τωρα γραφεις για παραληρηματα... ξαναχωσου στην Πεντελη τι θες και ανακατευεσαι με λαικα αμαξια ....
Εχεις θέματα. Ψάξτο!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Βρε ουτε για να πας να το δεις δεν ειναι!!! αφου οι μηχανικοι της suzuki εχουν αρχισει τα χαρακιρι μετα την τροπη που εχει παρει το νημα στο φορουμ....
H κοντρα φυσικα οπως θα δεις αν ψαξεις στο νημα, αλλα και στου QQ ξεκινησε απο οταν αρχισαν να λεγονται καλα λογια για το ντιζελοκινητο scross και μπηκαν οι αλεν προστ και νικι λαουντα του φορουμ και αρχισαν να ακυρωνουν τα παντα...
Δεν βλεπω από τυπους που επιλεγουν τα ντιζελακια να μπαινουν στα νηματα των @@υλιαριδων βενζινοκινητων τουρμπο να τους την λενε, το αντιθετο ομως πολλες φορες!!
Παραλήρημα!
Οτι πεις , με την διαφορα οτι εσυ μπηκες στο νημα πεταξες την κουτσουλια σου, οτι έχει βεβαια κανεις καλό είναι θα πει ενας αλλος, και τωρα γραφεις για παραληρηματα... ξαναχωσου στην Πεντελη τι θες και ανακατευεσαι με λαικα αμαξια ....
Εχεις θέματα. Ψάξτο!
Ε αφου το λες ετσι θα ειναι.
Μου αρεσει που ενω κανεις ενα ειρωνικο αν μην τι αλλο σχολιο, ειδικα σε εναν κατοχο του αμαξιου , που τι δείχνει απλα ενημερωνει οτι το αμαξι σε ευθεια με 110 καιει 3.9 λτ!, και εσυ τι λες στους υπολοιπους φανταζομαι, να μην πανε καν να το δουν!!! :
*Σίγουρα δεν είναι και αφορμή να το αγοράσεις... Ούτε καν να πας να το δεις.
*Μετα όταν σε σχολιαζουν το παιζεις υπερανω!!!!
-
Οι απόψεις μου τόσο για το αυτοκίνητο (εξηγώ παραπάνω) όσο και για εσένα δεν αλλάζουν. Το αυτοκίνητο μπορεί να βελτιωθεί και ίσως σε κάποια μελλοντική προσέγγιση να το εκτιμήσω διαφορετικά. Για εσένα όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο.
-
Οι απόψεις μου τόσο για το αυτοκίνητο (εξηγώ παραπάνω) όσο και για εσένα δεν αλλάζουν. Το αυτοκίνητο μπορεί να βελτιωθεί και ίσως σε κάποια μελλοντική προσέγγιση να το εκτιμήσω διαφορετικά. Για εσένα όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο.Μου αρέσεις γιατι εχεις σταθερές αποψεις! Τις οποίες οπως βλέπω τις διαμορφώνεις μετα απο ενδελεχή έρευνα! Συγχαρητήρια!
-
**Η προσωπική σας αντιπαράθεση σταματάει εδώ
** αν το συνεχίσετε θα πέσουν warn -
Γιατί θα πρέπει να υπάρχει μόνο καλό και κακό ;
Οι διαφορετικές επιλογές έχουν σα στόχο να καλύψουν τις ανάγκες και τα γούστα του καθενός. Υπάρχουν διαφορετικά πορτοφόλια, διαφορετικά αμάξια, διαφορετικοί κινητήρες, διαφορετικά καύσιμα, διαφορετικοί οδηγοί....Επίσης, κάτι που ταιριάζει σε έναν οδηγό μπορεί να μην ταιριάζει σε άλλον. Συνεπώς, είναι εξ ορισμού ανοησία να την λένε αυτοί που προτιμούν βενζίνη ή πετρέλαιο ο ένας στον άλλο, όπως είναι ανοησία να τη λέει κάποιος που θέλει σπορ αμάξι σε κάποιον που θέλει απλά 'να πηγαίνει' και το αντίστροφο κ.ο.κ. Γιατί, λοιπόν, πρέπει να είναι 'σωστό' (καθαρά υποκειμενικό στοιχείο κατά τη γνώμη μου...) αυτό που αρέσει σε μας και βλακεία αυτό που αρέσει στον άλλον;
Τα γράφω αυτά γιατί βλέπω μια βλακώδη κόντρα ανάμεσα σε διάφορες 'κατηγορίες', όπως αν είναι καλύτερο το ντίζελ ή η βενζίνη, αν είναι καλύτερα τα γιαπωνέζικα ή τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα και η λίστα δεν έχει τέλος...
Ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του διαλέγει αυτό που του ταιριάζει...Οι άλλοι τι κόλλημα τρώνε;;Συμφωνώ με ΟΛΑ τα παραπάνω που πολύ σωστά γράφεις.
Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια το σχόλιο του SPI (αλλά μάλλον εννοεί αφού δεν έχει στροφές το scross τότε δεν αξίζει)
όμως τουλάχιστον το δικό μου ποστ είχε κάποιο σκοπό.
Απλά επειδή έγραψα εδω μέσα πολλές φορές οτι έχει δυνατό κινητήρα το suzuki με απολαυστική οδήγηση και γερά πατήματα
βλέπω ότι έχει ΚΑΙ την εναλλακτική (ξένο και παράδοξο για εμένα) με χαμηλές στροφές να πάει με 110 και να καίει πολύ λίγο.Αλλά δεν είναι ψόφιο!
Αυτό νόμιζα ότι έπρεπε να περιμένω από ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο.
Απλά εξαρτάται από εμένα πως θέλω να το πάω...Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό. Αποτελεί μια τίμια πρόταση καθώς στα χρήματα που ζητά προσφέρει ανέσεις και καλούδια που σε άλλες φίρμες πρέπει να ακουμπίσεις πολλά χιλιάρικα για να τα αποκτήσεις. Για όλα όμως υπάρχει πάντα και ο αντίλογος που σε πολλές περιπτώσεις είναι και δικαιολογημένος. Η οδική συμπεριφορά του δεν θα μπορούσε να είναι και δεν είναι μιας BMW, η φινέτσα δεν είναι μιας alfa romeo, η εκτός δρόμου συμπεριφορά του δεν μπορεί να ενθουσιάσει οποιονδήποτε κάτοχο καθαρόαιμου suv κλπ. Δεν παύει να είναι ένα ισορροπημένο αυτοκίνητο αλλά ως εκεί. Οσο για την κατανάλωση, πλέον τα 7 στα 10 ντίζελ εκεί παίζουν, εκτός και αν μιλάμε για μια Χ1 ντίζελ που λόγω περισσότερων κυβικών αλλά παρόμοια σε διαστάσεις και προσανατολισμούς εντούτοις στο πετρέλαιο 'παίζει' στα 6,5 λίτρα ανά 100 χλμ με ιπποδύναμη όμως που την δικαιολογεί απόλυτα.
Πες μου ενα αμάξι που εχει την οδική συμπεριφορά μιας bmw ,την φινέτσα μιας Alfa, και την εκτός δρόμου συμπεριφορά ενος καθαρόαιμου SUV και ...να μην κοστιζει ας πούμε 80000! Γιατι τέτοιες γενικολογίες ολοι ξέρουν να πουν! Εσυ ειπες οτι ουτε καν να περάσεις να το δεις δεν αξίζει, στην αρχη βέβαια , γιατι μετα αρχισες τις κολοτουμπες! Και τωρα μας γράφεις για οδικές bmw ,φινέτσας Ιταλών, και αγριάδες καθαρόαιμων?! Έλεος....
-
Καλήμερα.
Να μοιραστώ κι εγώ με τη σειρά μου την έως τώρα ικανοποίηση μου για την αγορά του S-CROSS Diesel AllGrip.
Το πήρα στα χέρια μου 22/10 και είμαι στα 1000χλμ.
Είμαι κάτοικος Τσεχίας και οι ονομασίες των εκδόσεων δεν ταιριάζουν με Ελλάδα αλλά με λίγα λόγια είναι φουλ εκτός από οροφή, start/stop, 17άρες ζάντες και δερμάτινα καθίσματα που ήταν σε ξεχωριστό πακέτο και δεν το προτίμησα λόγω της μείωσης του πίσω χώρου με την οροφή.Γενικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Μπορώ να πω ότι ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα (μεταξύ μας δεν είμαι και πολύ απαιτητικός...).
Το περασμένο ΣΚ έκανα και ταξιδάκι Μπρνό-Βουδαπέστη και ήταν σούπερ. Με Cruise Control σχεδόν σταθερά στα 130 έφτασα 5,3l/100km.
Καλές βόλτες σε όλους! -
Καλορίζικο και καλές βόλτες! Ποσο πηγε το μαλλί στην Τσεχία? κυκλοφορει το αμάξι στους δρόμους ή οχι? ποσο εχει το diesel εχει?
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Καλορίζικο και καλές βόλτες! Ποσο πηγε το μαλλί στην Τσεχία? κυκλοφορει το αμάξι στους δρόμους ή οχι? ποσο εχει το diesel εχει?Αδελφέ ο άνθρωπος στην Τσεχία μένει και τον ρωτάς για την τιμή του diesel; lolllllll
Καλοτάξιδο robotech !!!
-
21500 χοντρικά (δεν έχουν ευρώ).
Το καύσιμο είναι στο 1,25-1,35. Diesel και αμόλυβδη είναι στην ίδια τιμή.
Γενικά παίζει να έχω δει κανά 2-3 ακόμα στο Μπρνό που μένω.
Έχει τύχει να μιλήσω με Τσέχο και να μην ξέρει τη Suzuki... -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Καλορίζικο και καλές βόλτες! Ποσο πηγε το μαλλί στην Τσεχία? κυκλοφορει το αμάξι στους δρόμους ή οχι? ποσο εχει το diesel εχει?
Αδελφέ ο άνθρωπος στην Τσεχία μένει και τον ρωτάς για την τιμή του diesel; lolllllll
Καλοτάξιδο robotech !!!
Γιατι ρε αδερφε στην Τσεχια δεν το πουλανε στα πρατηρια το diesel? τι σχολιο ειναι αυτό. Το είδα οτι ειναι Τσεχια για αυτο ρωταω!!! αν ηταν στην καλαματα δεν θα τον ρωτουσα...ελεος...
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Αδελφέ ο άνθρωπος στην Τσεχία μένει και τον ρωτάς για την τιμή του diesel; lolllllll
Καλοτάξιδο robotech !!!
Γιατι ρε αδερφε στην Τσεχια δεν το πουλανε στα πρατηρια το diesel? τι σχολιο ειναι αυτό. Το είδα οτι ειναι Τσεχια για αυτο ρωταω!!! αν ηταν στην καλαματα δεν θα τον ρωτουσα...ελεος...
Δεν ήταν αυτοκινητιστικο το σχόλιο φίλε..... Τσεχία, σκλεναρικοβα ...... Κλπ
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Καλοτάξιδο robotech !!!
Δεν ήταν αυτοκινητιστικο το σχόλιο φίλε..... Τσεχία, σκλεναρικοβα ...... Κλπ
α νταξ τοτε δεν το επιασα το υπονοουμενο!!!!
-
Ειρήνη υμίν! Όλοι θα πάρετε!
-
Ο χρήστης robotech_ έγραψε:
Το περασμένο ΣΚ έκανα και ταξιδάκι Μπρνό-Βουδαπέστη και ήταν σούπερ.Και στην Βουδαπέστη πρέπει να είδες πολλά ως πρωτεύουσα Suzukoχώρας!
-
Ο χρήστης robotech_ έγραψε:
Καλήμερα.
Να μοιραστώ κι εγώ με τη σειρά μου την έως τώρα ικανοποίηση μου για την αγορά του S-CROSS Diesel AllGrip.
Το πήρα στα χέρια μου 22/10 και είμαι στα 1000χλμ.
Είμαι κάτοικος Τσεχίας και οι ονομασίες των εκδόσεων δεν ταιριάζουν με Ελλάδα αλλά με λίγα λόγια είναι φουλ εκτός από οροφή, start/stop, 17άρες ζάντες και δερμάτινα καθίσματα που ήταν σε ξεχωριστό πακέτο και δεν το προτίμησα λόγω της μείωσης του πίσω χώρου με την οροφή.Γενικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Μπορώ να πω ότι ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα (μεταξύ μας δεν είμαι και πολύ απαιτητικός...).
Το περασμένο ΣΚ έκανα και ταξιδάκι Μπρνό-Βουδαπέστη και ήταν σούπερ. Με Cruise Control σχεδόν σταθερά στα 130 έφτασα 5,3l/100km.
Καλές βόλτες σε όλους!Καλοτάξιδο και από εμένα. Τα δερμάτινα καθίσματα θα ήταν πολύ καλή επιλογή. Κρίμα που δε μπόρεσες να τα βάλεις. Τα φώτα ρυθμίζονται αυτόματα σε ύψος; Και αυτό είναι καλό να το έχεις μανήσιο όπως και φώτα b xenon. Οι ζάντες τι είναι σιδερένιες;
-
Τα φώτα είναι ΧΕΝΟΝ, οι ζάντες 16άρες αλουμινίου. Για το ύψος των φώτων δεν το έχω ψάξει, θα το δώ, αλλά νομίζω ότι όταν έκανα σύγκριση των εκδόσεων πριν αποφασίσω, νομίζω ήταν μέσα. Όλη η χαρτούρα είναι στα Τσέχικα και δεν την μιλάω τη γλώσσα πέρα από τα βασικά.
-
Καλοτάξιδο και από μένα robotech
Την περασμένη Δευτέρα παρέλαβα και το δικό μου.
Σαν πρώτη εντύπωση μια χαρά το βρίσκω το αμαξάκι. -
Καλοτάξιδο panpag.
Καλές βόλτες σε όλους μας!Παιδιά με το SPORT είναι πολύ fun το αμάξι. Το πήρα μια Κυριακή και χάθηκα στα χωριά εδώ τριγύρω για να βρω τίποτα στροφιλίκια και το καταχάρηκα. Τσιμπάει πολύ διαφορετικά το γκάζι στο παραμικρό πάτημα.
SUZUKI SX4 SCROSS