-
Το δίλημμα είναι αυτό που λέει κι ο τίτλος. Το ξέρω πως είναι εντελώς ανόμοια αυτοκίνητα, αλλά είναι τα μόνα που μου κάνουν κλικ για να ασχοληθώ μαζί τους. Ηταν και η MiTo στα σχέδια, αλλά μετά απο μια βόλτα....... μας τελείωσε.
Να συμπληρώσω πως τα χλμ θα είναι κύρια στη πόλη αλλά και 2/3 Σ/Κ το μήνα εκτός (γιαυτό και το Diesel) Οι χώροι δεν με απασχολούν ιδιαίτερα εκτός απο αυτούς για μικροπράγματα, που και στα 2 απλά δεν υπάρχουν. (στο Tiguan γινόταν χαμός)
H Giulietta έχει βρεθεί και έχει περάσει όλα τα σχετικά τεστ/δοκιμές. Το clio είναι καινούργιο οπότε μόνο δοκιμή έγινε. Οδηγικά μου αρέσουν και τα 2 με μικρό προβάδισμα στην Ιταλίδα.
Οι τιμές τους είναι πολύ κοντα 200/300 € διαφορά. Μια Γαλλίδα και μια Ιταλίδα λοιπόν. Τι θα παίρνατε; -
Το δίλημμα είναι αυτό που λέει κι ο τίτλος. Το ξέρω πως είναι εντελώς ανόμοια αυτοκίνητα, αλλά είναι τα μόνα που μου κάνουν κλικ για να ασχοληθώ μαζί τους. Ηταν και η MiTo στα σχέδια, αλλά μετά απο μια βόλτα....... μας τελείωσε.
Να συμπληρώσω πως τα χλμ θα είναι κύρια στη πόλη αλλά και 2/3 Σ/Κ το μήνα εκτός (γιαυτό και το Diesel) Οι χώροι δεν με απασχολούν ιδιαίτερα εκτός απο αυτούς για μικροπράγματα, που και στα 2 απλά δεν υπάρχουν. (στο Tiguan γινόταν χαμός)
H Giulietta έχει βρεθεί και έχει περάσει όλα τα σχετικά τεστ/δοκιμές. Το clio είναι καινούργιο οπότε μόνο δοκιμή έγινε. Οδηγικά μου αρέσουν και τα 2 με μικρό προβάδισμα στην Ιταλίδα.
Οι τιμές τους είναι πολύ κοντα 200/300 € διαφορά. Μια Γαλλίδα και μια Ιταλίδα λοιπόν. Τι θα παίρνατε; -
κουρτινα 2 γιατι ειναι μεγαλυτερη κατηγορια και αισθητικα ανωτερη.. θα την εκτιμησεις και τα ΣΚ...
Καλοταξιδο. -
Και εγώ την Ιταλίδα θα διάλεγα!
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
...αλλά είναι τα μόνα που μου κάνουν κλικ για να ασχοληθώ μαζί τους...Καλή φάση. Οπότε παίρνεις αυτό που σου κάνει ποιο πολύ κλικ από το άλλο...
Όσο για μένα... κανένα από τα δύο...
-
Ως κάτοχος της Ιταλίδας θα σου έλεγα (εντελώς αντικειμενικά ) να την προτιμήσεις.
Σοβαρά τωρα, σκέψου ποια κατηγορία εχεις περισσότερο ανάγκη κ αποφάσισε.
Κ τα δυο μια χαρα αυτοκίνητα ειναι.
Απλα η Ιταλίδα ειναι μια πιο 'ειδική' αγορά. Αν εισαι ο τύπος της, προχωρά!
Αλλιως κ η Γαλλιδουλα ειναι σούπερ! -
Θα συμφωνήσω για την Ιταλίδα παρόλο που η Γαλλίδα ειναι απο καλη οικογένεια ..
Μονο που θα έκανα λεπτομερή έλεγχο πριν την αγορα .. -
Το μεταχειρισμενο είναι ελληνικής εισαγωγής η κανένα εισαγωγής με όλα ψέματα χιλιόμετρα χρήση Τρακάρισμα? Ούτε με σφαίρες τη δεύτερη περίπτωση
-
Αυτό με προβληματίζει περισσότερο. Είναι εισαγωγής απο Γαλλία με όλα βιβλία ενημερωμένα, αλλά το φισαραμε on line και δεν είχε κατεβασμένα χλμ. Είναι καθαρό, αλλά όταν έρθει η ώρα να πωληθεί, σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα.
-
Αν και η Ιταλίδα είναι μια και μοναδική εντούτοις είναι μτχ, η Γαλλίδα θα είναι ολοκαίνουργια... η Ιταλίδα είναι η πιο οδηγοκεντρική ως Benzina όμως ως diesel είναι πιο μαλακή;, η Γαλλίδα πιο κοντή-μια κατηγορία κάτω ...αλλά καινούργια... ρε φίλε να έκανες καμία άλλη σύγκριση με κανένα opel...θα ήταν πιο εύκολη η απόφαση...κατά του opel σίγουρα
+1 στην Clio μόνο κ μόνο επειδή είναι καινούργια, σε όλα τα άλλα υπερέχει η Ιταλίδα...
Πραγματικά πολύ δύσκολη απόφαση καλοτάξιδη όποια και να πάρεις...
-
Τώρα συγνώμη αλλά τι συγκρίνουμε; Μήπως μια άβγαλτη τρυφερή γαλλιδούλα πιτσιρίκα με μια γυναικάρα με τα όλα της; Στη ζωή μας πόσες θα γνωρισουμε από την μια κατηγορία και πόσες από την άλλη; Σοβαρά τώρα... Προτιμησε τη Γαλλιδούλα. Η άλλη μόνο να ζητά ξέρει... Θα σε πληγώσει πολύ αν δεν της κάνεις τα χατήρια... Το clio εσύ θα το στρώσεις. Εσύ θα ξέρεις που το πήγες και πως του συμπεριφέρθηκες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Τελεία και παύλα.
-
@SPI_duster Μου άρεσε ο τρόπος που βλέπεις το θέμα, αλλά θα σου πω ότι καλή η γαλλιδούλα η πιτσιρίκα, αλλά η Monica.... έχει άλλες χάρες!!!
-
Την Γαλλιδα κοιτα μονο και μονο επειδη η Ιταλιδα ειναι μτχ εισαγωγης....
Οταν λες οτι ειδατε τα χιλιομετρα 'online'?
Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
@SPI_duster Μου άρεσε ο τρόπος που βλέπεις το θέμα, αλλά θα σου πω ότι καλή η γαλλιδούλα η πιτσιρίκα, αλλά η Monica.... έχει άλλες χάρες!!!Πιστεψέ με. Ξέρω τι σου λέω. Η ιταλίδα σε ομορφιά δεν έχει αντίπαλο. Ο τρόπος που φρενάρει ή μπαίνει στις στροφές είναι συγκλονιστικός. Οι πληροφορίες που παίρνει ο οδηγός από το οδόστρωμα πολύ περισσότερες από οποιο άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας της. Είναι αυτοκίνητο που θα το ερωτευτείς. Εχει απίστευτη απόκριση και πάτημα στο δρόμο και δεν θα σε κουράσει σε μεγάλα ταξίδια. Είχα Αλφα και ξέρω. Ξέρω όμως επίσης πως δεν είναι για την πόλη. Εκεί θα σου βγάλει απίστευτα κακό χαρακτήρα. Εάν μάλιστα ο προκάτοχος έκανε μαζί της αμαρτίες...; πρόσεξε μη τις πληρώσεις εσύ. Μια συμβουλή μόνο αν την πάρεις. Μακρυά από μποτιλιάρισμα.
-
πόσα χλμ θα κάνεις το χρόνο ?
αν τώρα είναι και όλα μέσα στην πόλη, δεν ξέρω τι θα γίνει με το φίλτρο παρακρ σωματιδίων .....
μήπως ένα καινούριο fiesta 125Hp/140Ηp ?
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
@SPI_duster Μου άρεσε ο τρόπος που βλέπεις το θέμα, αλλά θα σου πω ότι καλή η γαλλιδούλα η πιτσιρίκα, αλλά η Monica.... έχει άλλες χάρες!!!
Πιστεψέ με. Ξέρω τι σου λέω. Η ιταλίδα σε ομορφιά δεν έχει αντίπαλο. Ο τρόπος που φρενάρει ή μπαίνει στις στροφές είναι συγκλονιστικός. Οι πληροφορίες που παίρνει ο οδηγός από το οδόστρωμα πολύ περισσότερες από οποιο άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας της. Είναι αυτοκίνητο που θα το ερωτευτείς. Εχει απίστευτη απόκριση και πάτημα στο δρόμο και δεν θα σε κουράσει σε μεγάλα ταξίδια. Είχα Αλφα και ξέρω. Ξέρω όμως επίσης πως δεν είναι για την πόλη. Εκεί θα σου βγάλει απίστευτα κακό χαρακτήρα. Εάν μάλιστα ο προκάτοχος έκανε μαζί της αμαρτίες...; πρόσεξε μη τις πληρώσεις εσύ. Μια συμβουλή μόνο αν την πάρεις. Μακρυά από μποτιλιάρισμα.
Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε βενζινάδικο ή πετρέλαιο. Μου μοιάζουν λίγο περίεργα αυτά. Είχα πιο παλιά μια 33 και σίγουρα δεν βολεύουν στη πόλη, αλλά εκτός σε αποζημιωνε.
Προσπαθώ να βρω κάποια το πολύ 1 έτους με λίγα χλμ.Στάλθηκε από το C2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Κάνω γύρω στα 20000 χλμ μέσο όρο, τα περισσότερα εκτός.
Στάλθηκε από το C2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τότε μη το συζητάς. Εάν το αυτοκίνητο θα κινείται περισσότερο εκτός, τότε προχώρα άφοβα. Δεν θα νιώσεις μειονεκτικά για πολλά, πολλά χλμ και χρόνια. Αλήθεια σε τι χρώμα την έχεις δει; Προσωπικά μου αρέσει πολύ σε λευκό ή στο κόκκινο αλλά και το μαύρο της πάει πολύ. Για πολλά χρόνια είχα την 146 sportkit 1.4 ts. Ήταν σε ασημί χρώμα και όλα τα εξωτερικά της μέρη στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα. Όταν την έδωσα μετά από 240.000 χλμ ήταν το ίδιο όμορφη όπως την είχα πάρει. Αγρατζούνιστη. Το σαλόνι επίσης σε άριστη κατάσταση. Το σύνολο σχεδόν των χλμ ήταν σε ανοικτούς δρόμους (εθνικές οδούς, αττική οδός κλπ). Είχα κατά καιρούς ιαπωνικά και γερμανικά αυτοκίνητα. Σαν την ιταλίδα κανένα.
-
Σε προτεραιότητα είναι το κόκκινο αλλά δεν βρίσκεις. Σε άσπρο είναι η τελευταία που έχω βρει. Το μαύρο δε με ενθουσιάζει....
Απο τη στιγμή που υπάρχει αμάξι για μετακινήσεις, δεν βιάζομαι, οπότε περιμένω ψάχνοντας.
Καινούργιο Clio IV 1.5 d ή μεταχειρισμένη Giulietta JTDM2?