-
όσους μάρτυρες και να έχεις αν είσαι σε διφορούμενη παράβαση (κόκκινο-πράσινο) και υπάρχει τραυματισμός (πόσο μάλλον θάνατος ) δεν ξεμπλέκεις εύκολα
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
όσους μάρτυρες και να έχεις αν είσαι σε διφορούμενη παράβαση (κόκκινο-πράσινο) και υπάρχει τραυματισμός (πόσο μάλλον θάνατος ) δεν ξεμπλέκεις εύκολαΝα σου πω πριν λιγους μηνες 2-3 στενα πιο πανω ενας παλι παρεσυρε μια γυναικα που πηγε να περασει απεναντι και ενω εβλεπε οτι ερχοντουσαν σαν τρελοι..
φυσικη καταληξη πεθανε αφου απο την εκτιναξη το κεφαλι μπηκε στα καγκελα και γενικα ηταν ενα χαλι..ο τυπος εδωσε καταθεση πηγε δικαστικα και τιποτα αλλο δεν ξερω κιολας πως θα στηριξουν οι συγγενεις του παιδιου οτι φταιει η κοπελα που ο αλλος ετρεχε σαν δαιμονισμενος σε μια περιοχη που ολοι ξερουν οτι ειναι τιγκα απο αμαξια..(και ναι νομιζω οτι οι μαρτυριες παιζουν μεγαλο ρολο αλλιως δεν θα ειχε νοημα οχι οτι θα αλλαξει κατι και δεν θα περασει δικασιμος(η πως λεγεται τελος παντων αλλα σιγουρα δεν θα μπορουν οι συγγενεις να την δουν κορακια..)(για αυτο συνεχιζω να λεω dashcams..)
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Νομιζω πολλα λες.Αντιθέτως, τα διπλάσια από όσα λέει ισχύουν.
Νομίζω ότι έχεις πολύ καιρό να κοιτάξεις το ανανεωτήριο της ασφαλιστικής σου... -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
για αυτο συνεχιζω να λεω dashcams..Για να βάλεις dashcam πρέπει να οδηγείς σωστά και με το γράμμα του νομού. Ποιος θέλει να βγάλει τα μάτια του στην Ελλάδα;
-
Δεν ειναι αναγκη να δειχνει ταχυμετρο. Ασε που δεν ειναι απαραιτητο να την εμφανισεις.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Νομιζω πολλα λες.
Αντιθέτως, τα διπλάσια από όσα λέει ισχύουν.
Νομίζω ότι έχεις πολύ καιρό να κοιτάξεις το ανανεωτήριο της ασφαλιστικής σου...Δεν εχει σχεση ρε συ, αυτο ειναι το ανω οριο ευθυνης της ασφαλιστικης ανα ατυχημα/συμβαν. Αυτο δεν ειναι ομως ενδεικτικο για ΕΝΑ θανατο.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
για αυτο συνεχιζω να λεω dashcams..
Για να βάλεις dashcam πρέπει να οδηγείς σωστά και με το γράμμα του νομού. Ποιος θέλει να βγάλει τα μάτια του στην Ελλάδα;
παντα υπαρχει καποιος χειροτερος απο σενα στον δρομο κανονας νο1 στην ελλαδα
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
για αυτο συνεχιζω να λεω dashcams..
Για να βάλεις dashcam πρέπει να οδηγείς σωστά και με το γράμμα του νομού. Ποιος θέλει να βγάλει τα μάτια του στην Ελλάδα;
ΓΚΟΥΧπρρρφφττττ-πιπινος-ΓΚΟΥΧ
σορρυ μου εφυγε απο το βηχα!
-
Κορίτσια, είστε σίγουρες πως αποτελεί τεκμήριο το βίντεο από κάμερα;
Είμαι ψυχοπαθής, που αισθάνομαι.. δείγματα χαράς όταν ακούω για θάνατο μαλακο-μηχανόβιου;
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Είμαι ψυχοπαθής, που αισθάνομαι.. δείγματα χαράς όταν ακούω για θάνατο μαλακο-μηχανόβιου;Ναι, εισαι λιγο παπαρας αν τσουβαλιαζεις για να 'μαι ειλικρινης!
Θα χαρεις δηλαδη αυτοματα αν παθω κατι χωρις να φταιω;
Το λεω, γιατι πανω απο τα 2/3 των χιλιομετρων που κανω ετησιως ειναι σε 2 τροχους και πιστεψε με, δεν οδηγω σαν ινδιανος... -
Χαρά που κάποιος πλήρωσε το λάθος, τη νεανική απερισκεψία, ή ακόμα και τη γενικότερη βλακεία του με θάνατο; Γιατί; Χαρά για όσα βιώνουν οι δικοί του;
Ή μήπως πεθαίνουν μόνο όσοι είναι διαρκώς κάφροι; ΟΛΟΙ έχουμε κάνει λάθη - κρίμα πραγματικά για τους πλέον άτυχους. Μακάρι να είχαν μία δεύτερη ευκαιρία να μάθουν...
Αναρωτιέμαι που θα καταντήσουμε με τόση απάθεια απέναντι στο θάνατο...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Νομιζω πολλα λες.
Αντιθέτως, τα διπλάσια από όσα λέει ισχύουν.
Νομίζω ότι έχεις πολύ καιρό να κοιτάξεις το ανανεωτήριο της ασφαλιστικής σου...Δεν εχει σχεση ρε συ, αυτο ειναι το ανω οριο ευθυνης της ασφαλιστικης ανα ατυχημα/συμβαν. Αυτο δεν ειναι ομως ενδεικτικο για ΕΝΑ θανατο.
Σε αυτό νομίζω κάνεις λάθος, όπως μου είπε δικηγόρος που ασχολείται με αποζημιώσεις τροχαίων, είναι ανώτατο όριο ανά άτομο που επιβαίνουν στο αυτοκίνητο.
-
Και φίλος που είχε ατύχημα με μηχανή (δεν έφταιγε) μου είπε πως για τραυματισμό μπορεί να διεκδικήσει μέχρι 500.000€ ενώ για θάνατο φτάνει το 1.000.000€.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Και φίλος που είχε ατύχημα με μηχανή (δεν έφταιγε) μου είπε πως για τραυματισμό μπορεί να διεκδικήσει μέχρι 500.000€ ενώ για θάνατο φτάνει το 1.000.000€.Άλλο τι θα διεκδικήσει κανείς και άλλο τι μπορεί να πάρει.
@kacey Ο εισαγγελέας ασκεί δίωξη αφού λάβει την δικογραφία και την μύνηση απο τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Τροχαίας. Για να επιληφθεί τακτικός ανακριτής στην συγκεκριμένη περίπτωση που είναι πλημέλλημα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του κατηγορούμενου ή ένταλμα προσωρινής κράτησης ή τέλος αν κρίνει οτι η προανάκριση της Τροχαίας (που έχει ήδη γίνει) χρειάζεται περαιτέρω στοιχεία
-
Έχει τύχει παιδιά να βρεθώ στο ακροατήριο δίκης (περίμενα την επόμενη υπόθεση) παρόμοιου τροχαίου. Συγκεκριμένα είχε γίνει το εξής:
Γυναικα οδηγός κινούταν σε ΔΙΠΛΟ αστικό δρόμο (με διπλη γραμμη οχι νησίδα) μεταφέροντας και το παιδί της. Ο δρόμος είχε προτεραιότητα παντου, όλες οι κάθετες είχαν ΣΤΟΠ.
Απο καθετο στενό αριστερά της με στοπ οπως τόνισα, έρχεται παπάκι με 16 χρόνο ρομα, χωρις κράνος, χωρις δίπλωμα ο οποίος περνάει το 1ο ρευμα, μπένει στο 2ο, σχεδόν περνάει και τη γυναίκα, αλλα αυτή τον βρίσκει στο πίσω μαρσπιέ με αποτέλεσμα να εκτραπεί το παπί και να φύγει με το κεφάλι ο αναβάτης σε ενα δέντρο πιο κάτω όπου σκοτώθηκε ακαριαία.
Το αμάξι ΔΕΝ ΕΙΧΕ σχεδον καθολου ζημια (δειξαν φωτο) ΟΥΤΕ το παπι είχε σχεδον τιποτα οπτικα.
Σας πληροφορώ τα εξής:
-Η έδρα ηταν ΟΛΕΣ γυναίκες, (προεδρος-εισαγγελέας) που εμφανώς ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ καλα απο οδηγηση αυτοκινήτου-μοτο αλλα ΟΥΤΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ φυσικής... η δε εισαγγελέας υποστήριζε οτι δεν γινεται να χτυπησει κάποιος κάθετα μηχανακι και αυτο να συνεχισει, πρεπει να ΠΕΣΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΑΚΑΡΙΑΙΑ!!!!!
-Η γυναίκα κλαίγοντας και εμφανως σοκαρισμένη ήταν αδύνατο να αποδείξει οτι δεν πηγαινε πανω απο τα 50 που ηταν το όριο εκει, η έδρα την κατηγόρησε οτι ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΕ και ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗΣ με τις επικρατουσες συνθήκες
-Το αυτοκίνητο είχε ABS και της προσάψανε οτι ΔΕΝ ΦΡΕΝΑΡΕ.
-Οι μαρτυρίες ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΓΡΙΕΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ, η μια ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΚΑΝ, ΜΟΝΟ ΑΚΟΥΣΕ ΕΝΑ ΜΠΑΜ!!!!
-Ο δικηγόρος της οδηγου ήταν ομολογουμένως πολυ καλος και διεξοδικός, καλος στη φυσική κλπ, καλύτερος στις επεξηγήσεις απολους εκειμεσα ωστοσο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!**Η εισαγγελέας προτεινε 2 έτη με αναστολη και τελικά η πρόεδρος έριξε 18 μήνες με αναστολή και νομίζω 10Κ πρόστιμο για εναν ανηλικο αναβάτη με μηδενική εποπτεια απο γονεις και ξεκράνωτο **
Οι συγγενείς και φιλοι ρομά (καμια 20αρια νοματαίοι), ηταν ανικανοποίητοι απο την ποινη με αποτέλεσμα η αίθουσα να γίνει πουταναριό με την ανακοίνωση της απόφασης.
τα συμπεράσματα δικά σας....
-
Παρότι είμαι διακοπές, χαλαρός, και γενικά στο νήμα αυτό μάλλον τάσσομαι υπέρ της ψυχραιμίας, η ιστορία που γράφεις φίλε odyssey που ανέβασε το αίμα στο κεφάλι. Ξέρεις, όπως λέμε ότι θα τους έπαιρνε ο διάολος όλους έξω από την αίθουσα (δικαστές, συγγενείς κτλ). Πρόστιμο 10K χωρίς να φταίω; Ψόφο.
-
+18 μήνες φυλακή (με αναστολή) στο ποινικό μητρώο....
-
Ναι, το βασικότερο.
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Έχει τύχει παιδιά να βρεθώ στο ακροατήριο δίκης (περίμενα την επόμενη υπόθεση) παρόμοιου τροχαίου. Συγκεκριμένα είχε γίνει το εξής:......
Οι συγγενείς και φιλοι ρομά (καμια 20αρια νοματαίοι), ηταν ανικανοποίητοι απο την ποινη με αποτέλεσμα η αίθουσα να γίνει πουταναριό με την ανακοίνωση της απόφασης. τα συμπεράσματα δικά σας....
μηπως αυτος ηταν και ο λογος της εκβασης? Φοβηθηκαν τους γυφτους τα ζωντοβολα που εχουν το θρασος να αποκαλουνται δικαστες? Υποθετω η παθουσα (δηλαδη η οδηγος που στα καλα καθουμενα και χωρις να φταιει σε τιποτα, εμπλεξε ετσι απο το αρχιδακι) εκανε εφεση.
-
Οι μάρτυρες που είδαν το περιστατικό μπορεί να μίλησαν, αλλά στο δικαστήριο θα χρειαστούν επώνυμη κατάθεση μάρτυρα / μαρτύρων, αυτοί υπάρχουν ? Έδωσαν κατάθεση με τα στοιχεία τους και υπόγραψαν την κατάθεση τους ?
Υπάρχουν περιπτώσεις που οι μάρτυρες για πολλούς και γνωστούς λόγους στο δικαστήριο αναιρούν τι είπαν την στιγμή του ατυχήματος, γιατί περνάνε μήνες, χρόνια, μπορεί να μην εμφανιστούν μάρτυρες, μπορεί να κάνουν κωλοτούμπα γιατί ο νεαρός ήταν γνωστός τους ή γιατί πήραν χαρτζιλίκι, πολλά γιατί, οπότε μην δένετε σε ψιλό μαντήλι τι θα ειπωθεί την ημέρα της δίκης που θα είναι μετά από πολύ-πολύ καιρό.
Οι συγγενείς του με τη συμβουλή δικηγόρου ακόμα και αν αθωωθεί η οδηγός από την ποινική ευθύνη, θα ζητήσουν στο δικαστήριο να υπάρξη αστική ευθύνη για να επιδιώξουν αποζημίωση.
Ας μας τα πεί καλύτερα κάποιος δικηγόρος, δεν έχουμε στην παρέα δικηγόρους ?
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#