-
Τα χρηματα δεν τα δινει το HR. Αυτοι που διοικουν την εταιρεια τα δινουν. Το HR κανει τα διαδικαστικα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Παιδες οι εταιρειες δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα. Αν δεν πιεσουν τους εργαζομενους δεν θα υπαρχει παραγωγη εργου. Οποιος δεν αντεχει κανει την δικια του δουλεια και την αραζει (οτι βγαλει).Μπόνους μαστίγιο
Μπορει λόγω γνωριμιών να βρεις μια θέση, δύσκολα όμως τη κατακτάς και ακόμα πιο δύσκολα τη κρατάς και είσαι επιτυχημένος.
Sent from a mobile device
Καλά, ΟΚ... άλλα βλέπουν τα ματάκια μου... και όχι μόνο τα δικά μου... και μιλάω και για θέσεις διευθυντικές και με πολύ ευθύνη...
λογιστηριο (γιατι αυτοι μιλανε πολυ
Το λογιστήριο είναι η καλύτερη πηγή κουτσομπολιού μέσα σε κάθε εταιρεία, γιατί όλα και όλοι περνάνε από εκεί και καταλήγουν εκεί κάποια στιγμή... Οπότε, φροντίζουμε να τα έχουμε καλά με τους λογιστές...
Τα υπόλοιπα περί ρουφιανιάς, εντάξει, καλές οι ελληνικές ταινίες, άλλη όμως η πραγματικότητα...
Κοίτα επειδή το HR έχει τα κομμάτια που προανέφερα, το rotation είναι επιβεβλημένο αν έχει κανείς βλέψεις για μεγάλα πράγματα στον τομέα. Πρέπει να έχεις εικόνα απ' όλα και να έχεις ασχοληθεί τουλάχιστον 2-3 χρόνια με το καθένα ξεχωριστά. Υπόψιν όπου έχω δουλέψει ο HR Director είναι στο τοπ-3 των καλοπληρωμένων directors, συνήθως πίσω μόνο απ' τον Commercial. Μιλάω βέβαια πάντα για καλά οργανωμένες εταιρίες 300 με 2000 άτομα.
Ξέχασες κάτι... Δεν εννοείται!
Επίσης όσο και μεγάλη εταιρία να είμαστε δεν παύουμε να είμαστε οικογενειακή επιχείρηση που σημαίνει και αρκετή ασχολία με ζητήματα της οικογένειας.
αυτό ακούγεται λίγο περίεργα
καθόλου... Ελ. επιχείρηση...
-
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μπορει λόγω γνωριμιών να βρεις μια θέση, δύσκολα όμως τη κατακτάς και ακόμα πιο δύσκολα τη κρατάς και είσαι επιτυχημένος.Sent from a mobile device
Εγω παλι θα συμφωνησω με το Νικο...στην εταιρεια που εργαζομαι προσληφθηκαν δυο ατομα μεσω γνωριμιων, και απολυθηκαν και τα δυο...στη μια περιπτωση μαλιστα μεσολαβησα εγω ο ιδιος, και για την προσληψη και για την απολυση Το ιδιο γνωριζω να συμβαινει και σε πολλες εταιρειες στον χωρο...
-
Τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά εδώ... Είστε πολύ τυχεροί...
Δυστυχώς, δεν είναι αυτός ο κανόνας...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
λογιστηριο (γιατι αυτοι μιλανε πολυ
Το λογιστήριο είναι η καλύτερη πηγή κουτσομπολιού μέσα σε κάθε εταιρεία, γιατί όλα και όλοι περνάνε από εκεί και καταλήγουν εκεί κάποια στιγμή... Οπότε, φροντίζουμε να τα έχουμε καλά με τους λογιστές...
Τα υπόλοιπα περί ρουφιανιάς, εντάξει, καλές οι ελληνικές ταινίες, άλλη όμως η πραγματικότητα...
Οι Ελληνικες ταινιες μπαινουν για το χαβαλε, οχι γιατι αυτα που περιγραφω ΔΕΝ τα εχω δει...
θα ελεγα να θεωρησεις το παραδειγμα του 'Ανεστη Βλαχου' σαν υποκαταστατο Χριστοπαναγιας...Επίσης όσο και μεγάλη εταιρία να είμαστε δεν παύουμε να είμαστε οικογενειακή επιχείρηση που σημαίνει και αρκετή ασχολία με ζητήματα της οικογένειας.
αυτό ακούγεται λίγο περίεργα
Καλο το χιουμορ, I see what you did there...
Aλλη πληγη της Ελληνικης επιχειρησης αυτη. Πριν μερικες μερες ειχαμε συζητηση με πρωην συναδελφους, ο ενας απο ολους περιεγραψε συμβαν που ΜΟΝΟ εμεις που ξερουμε την εταιρια και τους ανθρωπους μπορουσαμε να πιστεψουμε οποιοσδηποτε αλλος παρευρισκομενος θα ελεγε οτι παιρνει σκληρα ναρκωτικα ή οτι πασχει απο ψυχικα σύνδρομα, ουτα καν οτι το ονειρευτηκε.Εγω παλι θα συμφωνησω με το Νικο...στην εταιρεια που εργαζομαι προσληφθηκαν δυο ατομα μεσω γνωριμιων, και απολυθηκαν και τα δυο...στη μια περιπτωση μαλιστα μεσολαβησα εγω ο ιδιος, και για την προσληψη και για την απολυση Το ιδιο γνωριζω να συμβαινει και σε πολλες εταιρειες στον χωρο...
Ω, ναι
Η γνωριμια συνηθως σου ανοιγει την πορτα, δε σου εγγυαται ομως οτι θα την κλεισει πισω σου οταν μπεις. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Η γνωριμια συνηθως σου ανοιγει την πορτα, δε σου εγγυαται ομως οτι θα την κλεισει πισω σου οταν μπεις.
Μη βάλεις το χέρι σου στη φωτιά, μπορεί και να καεί...
-
Both. Το είχα κι εγώ πάντα απορία... Ειδικά σε μικρές επιχειρήσεις (>
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΒγαζει τη μισθοδοσια για να ανακατευεται οσο το δυνατον λιγοτερο το λογιστηριο (γιατι αυτοι μιλανε πολυ και εχει γκρινια μετα στους διαδρομους ), καταχωρει αδειες, ασθενειες..
συνήθως στα λογιστήρια και τα εξωτερικά γραφεία υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα (πολλές φορές και ένα μόνο άτομο) που ασχολούνται μόνο με μισθοδοσίες/εργατικά και τα γνωρίζουν όντως από αυτά δε νομίζω να γίνεται γενικότερο κουτσομπολιό αν δεν εμπλέκονται πολλοί
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Both. Το είχα κι εγώ πάντα απορία... Ειδικά σε μικρές επιχειρήσεις (>>
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΒγαζει τη μισθοδοσια για να ανακατευεται οσο το δυνατον λιγοτερο το λογιστηριο (γιατι αυτοι μιλανε πολυ και εχει γκρινια μετα στους διαδρομους ), καταχωρει αδειες, ασθενειες..
συνήθως στα λογιστήρια και τα εξωτερικά γραφεία υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα (πολλές φορές και ένα μόνο άτομο) που ασχολούνται μόνο με μισθοδοσίες/εργατικά και τα γνωρίζουν όντως από αυτά δε νομίζω να γίνεται γενικότερο κουτσομπολιό αν δεν εμπλέκονται πολλοί
Αν εχεις εταιρια με μπολικα ατομα, θα εχεις συνηθως και λογιστηριο με 4-5... εκει αρχιζει το νταβαντουρι και οι συζητησεις στο διαδρομο. Πολλες εταιριες εδιναν τη μισθοδοσια σε τραπεζες για να μην εχουν τετοια.
-
ναι ρε παιδί μου, απλά από αυτούς τους 4-5 η δουλειά αυτή θα είναι του ΕΝΟΣ, ο οποίος δε θα κάνει τίποτε άλλο, αυτός ο ένας μπορεί να ελεχθεί πιστεύω ως προς το τι διαρρέει
τώρα αν τα δίνουν έξω το κουτσομπολιό θα μείνει έξω οκ
αν πάντως δε πρόκειται να εκπαιδευτεί κάποιος πάνω στο αντικείμενο συνήθως δεν υπάρχει λόγος να ξέρει τι παίζει, αν τώρα αυτός που βγάζει τις μισθοδοσίες είναι κατίνα ναι
ή αν γενικά υπάρχει γκρίνια σε μια εταιρεία ότι πχ κόπηκαν οι μισθοί των τάδε, απολύθηκε ο τάδε, αλλά ο άλλος τάδε παρέμεινε να παίρνει τα ίδια ή πήρε και καμιά αύξηση , ε λογικό είναι να κυκλοφορήσει το θέμα
-
Αν εχεις εταιρια με μπολικα ατομα, θα εχεις συνηθως και λογιστηριο με 4-5... εκει αρχιζει το νταβαντουρι και οι συζητησεις στο διαδρομο. Πολλες εταιριες εδιναν τη μισθοδοσια σε τραπεζες για να μην εχουν τετοια.
Αλήθεια... να σε ρωτήσω... έχεις δουλέψει ποτέ σε εταιρεία;;;; Ξέρεις πως δουλεύει το σύστημα, ή υποθέτεις από ιστορίες και φήμες;;;;
Τι ακριβώς εννοείς ότι μία εταιρεία δίνει τη μισθοδοσία σε τράπεζα;;;; Η τράπεζα το μόνο που κάνει είναι να καταθέσει στο λογαριασμό του κάθε εργαζόμενου το ποσό που θα της πει η εταιρεία. ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ και δεν κάθεται να βγάλει τη μισθοδοσία, αυτή είναι δουλειά του λογιστηρίου. Αν κάτι τέτοιο το πεις σε έναν τραπεζικό στην καλύτερη περίπτωση (αν είσαι τυχερός) θα σε κοιτάει προσπαθώντας να καταλάβει τι είπες...
Τώρα φυσικά, κάποιες εταιρείες έχουν κάνει outsource το λογιστήριο (ΟΧΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ), αυτό γίνεται εδώ και δεκαετίες, έτσι ζει το μισό μου σόι...
Αλλά ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ η τράπεζα ΔΕΝ κάνει τη δουλειά του λογιστηρίου.
-
markvag μην τον πυροβολήσεις.
Σκέψου ψύχραιμα. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
markvag μην τον πυροβολήσεις.
Σκέψου ψύχραιμα.Μπααααα....
ξέδωσα σε άλλους που άφησαν κάτι εργαλεία αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ στη βροχή...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ή αν γενικά υπάρχει γκρίνια σε μια εταιρεία ότι πχ κόπηκαν οι μισθοί των τάδε, απολύθηκε ο τάδε, αλλά ο άλλος τάδε παρέμεινε να παίρνει τα ίδια ή πήρε και καμιά αύξηση , ε λογικό είναι να κυκλοφορήσει το θέμα- 'εμενα μου εδωσε 5% και του Μητσου του γλυφτη του εδωσε 10%, γαμω το σπιτι του'
Αμα βρεις εταιρια με μπολικα ατομα που δεν εχει τετοια σκηνικα, στειλτη μου με PM
Αλήθεια... να σε ρωτήσω... έχεις δουλέψει ποτέ σε εταιρεία;;;;
ΝΑΙ
Ξέρεις πως δουλεύει το σύστημα, ή υποθέτεις από ιστορίες και φήμες;;;;
ΝΑΙ, ΟΧΙ
Τι ακριβώς εννοείς ότι μία εταιρεία δίνει τη μισθοδοσία σε τράπεζα;;;;
Η τράπεζα το μόνο που κάνει είναι να καταθέσει στο λογαριασμό του κάθε εργαζόμενου το ποσό που θα της πει η εταιρεία. ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ και δεν κάθεται να βγάλει τη μισθοδοσία, αυτή είναι δουλειά του λογιστηρίου.
Αν κάτι τέτοιο το πεις σε έναν τραπεζικό στην καλύτερη περίπτωση (αν είσαι τυχερός) θα σε κοιτάει προσπαθώντας να καταλάβει τι είπες...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΩ, δινει τη μισθοδοσια σε τραπεζα
Οχι μονο
Ετσι νομιζεις
Ο' RLY??Τώρα φυσικά, κάποιες εταιρείες έχουν κάνει outsource το λογιστήριο (ΟΧΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ), αυτό γίνεται εδώ και δεκαετίες, έτσι ζει το μισό μου σόι...
NAI, γινεται και αυτο
Αλλά ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ η τράπεζα ΔΕΝ κάνει τη δουλειά του λογιστηρίου.
Για κανε κλικ εδω:
http://www.payroll.gr/Δες και τι λενε οι συναδελφοι του μισου σογιου σου για το θεμα:
http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=86174ΥΓ. Δεν ειναι κακο που δεν το ξερεις, και εγω το 2004 το εμαθα, λογω δουλειας.
ΥΓ2, Λαθος, γυρω στο 2002 το εμαθα, απο πελατη, CFO πολυεθνικης. -
Ο χρήστης το φόρουμ που έβαλες έγραψε:
Το κάνει εδώ και χρόνια,αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο να πάρει την δουλειά εφόσον
το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι η εξαγωγή και μόνο της μισθοδοσίας από όλα
τα στοιχεία,που πρέπει να τους προσκομίσεις εσύ στο 'πιάτο'.Ok, έκανα εν μέρει λάθος...
Αλλά το να της πας τα πάντα και να σου βγάζει τα νούμερα... Αναρρωτιέμαι γιατί δεν τη χρησιμοποιεί σχεδόν κανένας...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Το κάνει εδώ και χρόνια,αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο να πάρει την δουλειά εφόσον
το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι η εξαγωγή και μόνο της μισθοδοσίας από όλα
τα στοιχεία,που πρέπει να τους προσκομίσεις εσύ στο 'πιάτο'.Ok, έκανα εν μέρει λάθος...
Αλλά το να της πας τα πάντα και να σου βγάζει τα νούμερα... Αναρρωτιέμαι γιατί δεν τη χρησιμοποιεί σχεδόν κανένας...
Βλακωδεστατο σχολιο στο φορουμ, παπαρια πιατο. δες τα αλλα παρακατω για το ποσα χρονια το κανουν πχ...
Το κερδος για μια εταιρια ειναι το 'ενας administrator καταχωρει αδειες αρρωστιες κλπ και ολα τα αλλα sbotsam, και κοβω και τις συζητησεις στους διαδρομους' εναντι του 'αγοραζω λογισμικο ακριβουτσικο, το δουλευει ενας, χανονται στοιχεις, κυκλοφορουν φημες, πληρωνω συντηρηση' κλπ
Ειχε σουξε, και μπορω να σε διαβεβαιωσω υπευθυνα για αυτο, ιδιαιτερα σε πολυεθνικες και σε οσες Ελληνικες το αφεντικο δεν διακατεχοταν απο εντονη επιθυμια να βαλει πινέλα στον κωλο των υπαλληλων**απο το γνωστο ανεκδοτο
ΥΓ και δεν εκανες εν μερει λαθος, το γαμησες και ψοφησε με την ειρωνια επιπεδου Κατω Χωρών 'εχεις δουλεψει ποτε σε εταιρια', 'ξερεις πως δουλευει το συστημα' και εσκασες σε τοιχο χαμογελαστος
-
Βλακωδεστατο σχολιο στο φορουμ, παπαρια πιατο. δες τα αλλα παρακατω για το ποσα χρονια το κανουν πχ...
OK, υποχωρώ, έχεις δίκιο. Πάντως εδώ πάνω στα μέρη μας δεν έχω ακούσει καν κάποιον να χρησιμοποιεί κάτι τέτοιο... Ούτε ποτέ μου το πρότεινε κανένας τραπεζίτης... (και είχα συχνότατες επαφές και με την Eurobank).
Το κερδος για μια εταιρια ειναι το 'ενας administrator καταχωρει αδειες αρρωστιες κλπ και ολα τα αλλα sbotsam, και κοβω και τις συζητησεις στους διαδρομους' εναντι του 'αγοραζω λογισμικο ακριβουτσικο, το δουλευει ενας, χανονται στοιχεις, κυκλοφορουν φημες, πληρωνω συντηρηση' κλπ
A) Οι φήμες κυκλοφορούν και οι συζητήσεις γίνονται ούτως ή άλλως.
Β) Και αυτό έχει κόστος...Ειχε σουξε, και μπορω να σε διαβεβαιωσω υπευθυνα για αυτο, ιδιαιτερα σε πολυεθνικες και σε οσες Ελληνικες το αφεντικο δεν διακατεχοταν απο εντονη επιθυμια να βαλει πινέλα στον κωλο των υπαλληλων*
*απο το γνωστο ανεκδοτο
Ακόμα και αφεντικά που έστρωναν τους κώλους των υπαλλήλων με μεταξωτά βρακιά (υπάρχουν και τέτοιοι...) δεν το έχουν ακούσει και δεν πιστεύω να ενδιαφέρονταν. Έχω δουλέψει / γνωρίσει αρκετές εταιρείες για τα 11 χρόνια που έχω ένσημα, από πολυεθνικές των 3000 εργαζόμενων, μέχρι μικρο-βιοτεχνίες των 5-10 ατόμων και μπορώ να φανταστώ αντιδράσεις αν τους το προτείνω...
ΥΓ και δεν εκανες εν μερει λαθος, το γαμησες και ψοφησε με την ειρωνια επιπεδου Κατω Χωρών 'εχεις δουλεψει ποτε σε εταιρια', 'ξερεις πως δουλευει το συστημα' και εσκασες σε τοιχο χαμογελαστος
Μπορεί, τα σχόλια που κάνεις στο φόρουμ γενικότερα όμως δείχνουν πως έχεις εμπειρία από έναν πολύ διαφορετικό κόσμο...
-
ΥΓ και δεν εκανες εν μερει λαθος, το γαμησες και ψοφησε με την ειρωνια επιπεδου Κατω Χωρών 'εχεις δουλεψει ποτε σε εταιρια', 'ξερεις πως δουλευει το συστημα' και εσκασες σε τοιχο χαμογελαστοςΤουλάχιστον αυτός το παραδέχεται.
Γιατί κάποιος άλλος στο φόρουμ, στην ίδια φάση [λάθος, ειρωνία επιπέδου κάτω χωρών, σκάσιμο σε τοίχο] θα απάνταγε 'Ε και; αντε να βρω και εγω ενα σκασμο από εταιρείες που δεν το κάνουν'
Δεν ξέρω αν τον ξέρεις, trident τονε λένε. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τουλάχιστον αυτός το παραδέχεται.
Γιατί κάποιος άλλος στο φόρουμ, στην ίδια φάση [λάθος, ειρωνία επιπέδου κάτω χωρών, σκάσιμο σε τοίχο] θα απάνταγε 'Ε και; αντε να βρω και εγω ενα σκασμο από εταιρείες που δεν το κάνουν'
Δεν ξέρω αν τον ξέρεις, trident τονε λένε.και εγω παραδεχομαι αν κανω λαθος, στην περιπτωση ομως που λες το πραγμα ακόμα ΔΕΝ εχει καταληξει καπου. Το site που ποσταρες δημοσιευει ranges, άλλοι όχι. Αντιστοιχα, οι συνομιλητες ειναι χωρισμενοι σε στρατοπεδα, αλλοι το θεωρουν σωστο αλλoι όχι. Δεν ειναι on-off κατασταση οπως εδω 'υπαρχει-δεν υπαρχει', 'τι βλακειες μου λες'. Your argument is invalid.
-
ε βέβαια. Πάντα μπορείς να προσαρμόσεις το ζητούμενο εκ των υστέρων, ώστε τελικά να μην είχες άδικο εξ αρχής.
Εννοείται όμως ότι αν είχες άδικο θα το παραδεχόσουν.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....