-
Είχε γίνει παλαιότερα συζήτηση/search για το τεφλόν, και το πιο περίεργο ήταν, πως σε κανένα από τα detailing forums του εξωτερικού, δεν το έβλεπες να εφαρμόζεται σε αυτοκίνητα.
-
BASSstarlet θυμάσαι που ρώτησα για τη γυαλιστική αλοιφή; Το σχόλιο που είχες κάνεις πως δεν είσαι υπέρ προιόντων 2 σε 1 με έκανε το ψάξω αρκετά το θέμα μιας και με γυάλισμα και κέρωμα αυτοκινήτου δεν είχα ασχοληθεί εκτενώς στο παρελθόν. Τελικά πήρα ένα κερί της 3Μ που το ψεκάζεις και 'σφράγισα' το γυάλισμα. Δεν ξέρω αν χρησιμοποιήσω και ένα σκληρό κερί από πάνω για ακόμη καλύτερη προστασία. Υπερβολή το βλέπω αλλά από την άλλη το κερί καλό κάνει, κακό δεν κάνει.
Είδα τώρα το παρακάτω της 3Μ. Το έχει δει ή χρησιμοποιήσει κανείς; Το ψεκάζεις ας πούμε στο καπό και όταν στεγνώσει δημιουργεί ένα λεπτό ελαστικό στρώμα διάφανο που κολλάει στο καπό και όποτε θες το αφαιρείς;
http://www.autofinish.gr/gialisma-autokinitou/diy-peripoiisi-3m-car-care/3m-paint-defender-spray-film-500ml -
Δεν θυμάμαι καθόλου, αλλά μην τρελαίνεσαι και βάζεις το ένα κερί πάνω στο άλλο!
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Είχε γίνει παλαιότερα συζήτηση/search για το τεφλόν, και το πιο περίεργο ήταν, πως σε κανένα από τα detailing forums του εξωτερικού, δεν το έβλεπες να εφαρμόζεται σε αυτοκίνητα.Εγώ πάντως που πλένω το αυτοκίνητό μου σε πλυντήριο που χρησιμοποιεί, είμαι ικανοποιημένος. Το νερό γίνεται μπιλίτσες και τρέχει πάνω στο αυτοκίνητο. Προχτές που έριξε μια καλή μπόρα, δεν έμειναν κηλίδες από το νερό και το αυητοκίνητο φαίνεται σα να πλύθηκε. Επίσης δε σκονίζει τόσο πολύ ή φεύγει η πιο πολύ σκόνη αν βγεις σε αυτοκινητόδρομο. Μόνο αρνητικό που έχω βρει ότι τρίζουν λίγο οι υαλοκαθαριστήρες αν δεν έχει πολύ νερό.
-
ρε παιδες εχω αυτο το λεκε στην οροφη..πολυ φοβαμαι πως πρεπει να ειναι απο κουτσουλια...
εχετε καμια ιδεα εαν μπορω να κανω κατι? -
Έχει φάει το χρώμα και φαίνεται το υπόστρωμα;
KWSN_Men Αυτά γίνονται και με το κέρωμα.
-
Μάλλον είναι κουτσουλιά. Αλλά δεν ξεκαθαρίζεις αν το έπλυνες και έμεινε αυτό ή αν ακόμη δεν το έχεις πλύνει. Αν το έχεις άπλυτο είναι πιθανόν κουτσουλιά. Αν είναι μετά το πλύσιμο, ίσως να είναι το αστάρι του. Αν είναι κουτσουλιά, κάποια απογευματινή ώρα που δε θα έχει ήλιο, το πλένεις καλά με ένα σαμπουάν για αυτοκίνητο, το στεγνώνεις με ένα δέρμα και ή αν θες δοκιμάζεις με πηλό να δεις αν φεύγει (αγοράζεις πηλό και ένα ειδικό λιπαντικό για χρήση πηλού) ή αν θες βάζεις μια αλοιφή γυαλίσματος. Ίσως αν δεν έχει φαγωθεί το βερνίκι το σώσεις το χρώμα. Ειδάλλως πας καρφί σε κάποιον βαφέα ή κάποιον που γυαλίζει αυτοκίνητα.
Υπάρχουν βέβαια και προιόντα για αφαίρεση ρετσινιού και κουτσουλιών αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει.
Για εμένα πάνε πρώτα σε έναν από τους δύο να δεις τι θα σου πούνε για να μην αγοράζεις άδικα αλοιφή κλπ. -
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Μάλλον είναι κουτσουλιά. Αλλά δεν ξεκαθαρίζεις αν το έπλυνες και έμεινε αυτό ή αν ακόμη δεν το έχεις πλύνει. Αν το έχεις άπλυτο είναι πιθανόν κουτσουλιά. Αν είναι μετά το πλύσιμο, ίσως να είναι το αστάρι του. Αν είναι κουτσουλιά, κάποια απογευματινή ώρα που δε θα έχει ήλιο, το πλένεις καλά με ένα σαμπουάν για αυτοκίνητο, το στεγνώνεις με ένα δέρμα και ή αν θες δοκιμάζεις με πηλό να δεις αν φεύγει (αγοράζεις πηλό και ένα ειδικό λιπαντικό για χρήση πηλού) ή αν θες βάζεις μια αλοιφή γυαλίσματος. Ίσως αν δεν έχει φαγωθεί το βερνίκι το σώσεις το χρώμα. Ειδάλλως πας καρφί σε κάποιον βαφέα ή κάποιον που γυαλίζει αυτοκίνητα.
Υπάρχουν βέβαια και προιόντα για αφαίρεση ρετσινιού και κουτσουλιών αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει.
Για εμένα πάνε πρώτα σε έναν από τους δύο να δεις τι θα σου πούνε για να μην αγοράζεις άδικα αλοιφή κλπ.οπως το λες, σημαδι απο κουτσουλια (wtf, τι σκατα τρωνε και διαβρώνουν τα παντα?).
Παρολο το πλυσιμο το σημαδι δεν εφυγε. Πλεον το αμαξι παει προς πωληση οποτε μικρο το κακο αλλα παθημα μαθημα για το επομενο αμαξι. -
Έχει κανείς υπόψη του κάνα πλυντήριο που να κάνει καλή δουλειά σε λογική τιμή? Πήρα μεταχειρισμένο και θέλει ένα γερο καθάρισμα/συντήρηση....
Κοιτάω κάτι κουπόνια για 'βιολογικό καθαρισμό', αλλά έχω ακούσει διάφορα, όποτε δεν θέλω να ρισκάρω.
Όποιος έχει προσωπική εμπειρία, ας βοηθήσειΕυχαριστώ
-
Το starteam.gr στους αγιους αναργυρους κανει καλη δουλεια σε τιμες νορμαλ 12 ευρω μεσα εξω. Αμα θες καλο βιολογικο καθαρισμο ειναι αλλα μαγαζια detailing αλλα με το αναλογο υψηλο κοστος.
ΜΑΚΡΙΑ απο τα κουπονια!! -
Αν σε βόλεύει, στην Λ. Αμφιθέας προς συγγρού στο τελευταίο φαν´αρι μετά την shell, auto care. Εξαιρετικό πλύσιμο! Και βιολογικοί και φανοποίια
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
ΜΑΚΡΙΑ απο τα κουπονια!!Why's that?
Sent from my SM-N9005
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
ΜΑΚΡΙΑ απο τα κουπονια!!
Why's that?
Sent from my SM-N9005
2 φορες μου καναν 'βιολογικο' με 13 ευρω και αλλη μια φορα τον ιδιο 'βιολογικο' σε εναν φιλο μου. Ο βιολογικος ηταν ενα απλο πλυσιμο μεσα εξω της κακιας ωρας χειροτερο και απο το τελευταιο παρακμιακο βενζιναδικο. Μεχρι 2 φορες ειναι συμπτωση, μετα κατανταει αηδια.
Η συνεννοηση με τον υπευθυνο αδυνατη. -
Αν σε βόλεύει, στην Λ. Αμφιθέας προς συγγρού στο τελευταίο φαν´αρι μετά την shell, auto care. Εξαιρετικό πλύσιμο! Και βιολογικοί και φανοποίια
-
Εξαρτάται το λέρωμα. Πέρνα μια βόλτα να σου πει
-
Simdion εμενα με ενδιαφερει το πλυσιμο μεσα, εκει φενεται η δουλεια του μαγαζιου. Ειναι ανωτερο απο τον μεσο ορο των βενζιναδικων?
-
Απλά δεν συγκρίνεται
-
ο πατερας μου εφερε το πασσατ μες στην μπιχλα 3μηνες ηταν στο χωρίο, εκ των οποίων έκανε και αρκετές δουλείες που περιλάμβαναν χωματοδρομους και βάτα.
το μέσα δεν με απασχολεί θα κάτσω να το καθαρίσω με σκούπα,πλύσιμο πατάκια με σαπούνι,και γυάλισμα με το γαλάκτωμα της αυτογκλιμ.
το εξωτερικό έχει θέμα....1) μπιμπίκια από πλαστικό χρώμα η δεξιά πλευρά απ την πίσω πόρτα μέχρι πορτμπαγκάζ καθώς και τα τζάμια, σιγά σιγά με ζεστό νερό και φέρι (μου τελείωσε το γυαλιστικο σαμπουάν της σοναξ) έφυγαν αρκετα.ο ουρανός παραμενει με μπιμπίκια πλαστικου χρώματος, οπου λογο ηλιοφάνειας και ζεστής δεν ασχολήθηκα.
2) και σημαντικοτερο ο ουρανός ειναι γεμάτος μαυρίλα σε στίγματα και κηλίδες, που πάρα το πλύσιμο που έκανε εχτες ο μικρος αδερφος έφυγε μονο η επιφανειακή βρομιά, η μάνα μου καθώς δεν ήμουν παρών όταν έγινε η 'ζημια' μου ειπε οτι ηταν κολλώδες σαν ρετσινι αλλα χωρίς να είναι. το αμάξι ήταν αρκετά συχνά παρκαρισμένο κοντά σε συκιά και κάτω απο πλάτανο. αλλα δεν αποκλείω και να ήταν κάτω απο πεύκο η λευκά οταν πηγενε ο φαδερ για μπανιο.
έχει κάνεις κάποια ιδέα για το πως να βγάλω την μαυρίλα!? το απόγευμα θα δοκιμάσω με λίγο ελαιόλαδο και ένα βαμβάκι . -
Θα πας σε κατάστημα με είδη car detailing και θα πάρεις μια γόμα καθαρισμού. Θα πλύνεις το αυτοκίνητο και όσο είναι βρεγμένο θα τριψεις ελαφρά.
Την γόμα να την διατηρείς πάντα καθαρή και υγρή όσο καθαρίζεις το αυτοκίνητο και θα καθαρίζεις πάντα σε βρεγμένη επιφάνεια αλλιώς κολλάει σαν βεντουζα. -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Θα πας σε κατάστημα με είδη car detailing και θα πάρεις μια γόμα καθαρισμού. Θα πλύνεις το αυτοκίνητο και όσο είναι βρεγμένο θα τριψεις ελαφρά.
Την γόμα να την διατηρείς πάντα καθαρή και υγρή όσο καθαρίζεις το αυτοκίνητο και θα καθαρίζεις πάντα σε βρεγμένη επιφάνεια αλλιώς κολλάει σαν βεντουζα.Γόμα εννοείς πηλό φαντάζομαι
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ