-
Ποιοι δρόμοι παιδιά ; Δυστυχώς η Θεσσαλονίκη είναι πολύ, μα πολύ πίσω. Και σε ποιότητα και σε χαράξεις και σε σήμανση, σε σχέση με την Αθήνα. Τι να πω για τον περιφερειακό, να σχολιάσω πόσο επικίνδυνες είναι οι περισσότερες είσοδοι - έξοδοι ; Το οδόστρωμα (και τους αρμούς σε κάποια σημεία) ; Την σήμανση ; Και μόνο για τις εισόδους/εξόδους, εγώ δεν νιώθω ασφάλεια ούτε με 90, εκτός αν είναι άδειος ο δρόμος. Δεν θα σχολιάσω οδηγική συμπεριφορά, αφού η ανοησία είναι παγκόσμια.
Όσο για τα τούνελ, στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη τρέχουν μέσα στα τούνελ σαν τρελοί και προσπερνάνε ομοίως, οπότε δεν περίμενα κάτι καλύτερο και εδώ.
-
Ερώτηση προς γνωρίζοντες.
Πρεπει για κοινωνικούς λόγους να βρεθώ στην Αρέθουσα. Ποιός ειναι ο πιο εύκολος τρόπος μετά από εκεί να κατέβω προς Χαλκδική, πχ να βγω κάπου στα Νεα Μουδανιά;
Προφανώς χωρίς να χρειαστεί να κάνω πάλι 1,5 ώρα πίσω προς Θεσσαλονίκη και ξανά την Μουδανιών.
Ισχύει αυτό που βλέπω στο Google Maps δηλαδή πίσω απο τις λίμνες Ρεντίνα-> Ν. Απολλωνία->Αγιος Πρόδρομος-> Γαλάτιστα->Σήμαντρα-> Πορταριά κτλ;
Να φανταστώ δρόμος στενός μιας λωρίδας με στροφές μέχρι να ξεράσεις ότι έχεις φάει;
Οι διαδρομές αυτές ειναι κλασσικός επαρχιακός βουνού, μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και πολλές στροφές. Μπορείς να πας και από Πολύγυρο.
-
Αυτές τις μέρες γίνεται χαμός στους δρόμους, λόγω κίνησης. Διαβάζω κι οι Αθηναίοι είναι σε όμοια κατάσταση. Σήμερα Αγ. Δημητρίου και Εγνατία ήταν κ ό λ α σ η. Άκουγα ράδιο και κάποιος είπε ότι άλλαξε ο χρονισμός των φαναριών σε κάποιες κεντρικές οδούς και γίνεται αυτός ο πανικός. Εν τω μεταξύ λίγο ο χάλια καιρός, λίγο ο κόσμος που δεν μπαίνει στον ΟΑΣΘ, δεν λέω ΜΜΜ γιατί εδώ δεν έχουμε αλλά κι οι άθλιες κινήσεις της δημοτικής αρχής, πχ εδώ και πόσο καιρό είναι κλειστή η οδός ΕΛ. Ζωγράφου(και καλά τη φτιάχνουν βάζοντας καλντερίμι, να τρελένεσαι δλδ) που περνάει μεταξύ κοιμητηρίων Ευαγγελίστριας και Αρμένικου νεκροταφείου και επιτρέπει μόνο μέχρι το νοσοκομείο και λίγο πιο πάνω να πας. Ε, όλοι όσοι θέλουν να βγούν προς τα εκεί από Αγ. Δημητρίου αλλά και όσοι ανεβαίνουν από Εθ. Αμύνης συνωστίζονται στην Ολυμπιάδος που γίνεται ο χαμός. Δεν λέω, κι εγώ θα ήθελα πόλη χωρίς αυτοκίνητα με όμορφους δρόμους και ποδηλατόδρομους, αλλά αυτά σε καμια επαρχιακή πόλη της Γερμανίας ή του Βελγίου, που όλα είναι επίπεδα.
-
Φαντάζομαι θα διαβάσατε ότι κόπηκε η κυκλοφορία στην Εθν. Αντιστάσεως από τη περιφερειακή μέχρι την Αιγαίου...λόγω υποχώρησης του δρόμου από την κακοκαιρία.
-
@famas said in Posts προς Θεσσαλονικείς:
Αυτές τις μέρες γίνεται χαμός στους δρόμους, λόγω κίνησης. Διαβάζω κι οι Αθηναίοι είναι σε όμοια κατάσταση. Σήμερα Αγ. Δημητρίου και Εγνατία ήταν κ ό λ α σ η. Άκουγα ράδιο και κάποιος είπε ότι άλλαξε ο χρονισμός των φαναριών σε κάποιες κεντρικές οδούς και γίνεται αυτός ο πανικός. Εν τω μεταξύ λίγο ο χάλια καιρός, λίγο ο κόσμος που δεν μπαίνει στον ΟΑΣΘ, δεν λέω ΜΜΜ γιατί εδώ δεν έχουμε αλλά κι οι άθλιες κινήσεις της δημοτικής αρχής, πχ εδώ και πόσο καιρό είναι κλειστή η οδός ΕΛ. Ζωγράφου(και καλά τη φτιάχνουν βάζοντας καλντερίμι, να τρελένεσαι δλδ) που περνάει μεταξύ κοιμητηρίων Ευαγγελίστριας και Αρμένικου νεκροταφείου και επιτρέπει μόνο μέχρι το νοσοκομείο και λίγο πιο πάνω να πας. Ε, όλοι όσοι θέλουν να βγούν προς τα εκεί από Αγ. Δημητρίου αλλά και όσοι ανεβαίνουν από Εθ. Αμύνης συνωστίζονται στην Ολυμπιάδος που γίνεται ο χαμός. Δεν λέω, κι εγώ θα ήθελα πόλη χωρίς αυτοκίνητα με όμορφους δρόμους και ποδηλατόδρομους, αλλά αυτά σε καμια επαρχιακή πόλη της Γερμανίας ή του Βελγίου, που όλα είναι επίπεδα.
-
https://www.lifo.gr/tropos-zois/urban/mia-nea-toihografia-toy-same84-sto-nosokomeio-ahepa
Σας αρέσει; Πλένεις τα χέρια και ξεπλένεται ο covid.
-
Γεια σας,μηπως ξερετε αν εχουν τοποθετηθει καμερες σε φαναρια στη Θεσσαλονικη?
-
@vangelisgr said in Posts προς Θεσσαλονικείς:
Γεια σας,μηπως ξερετε αν εχουν τοποθετηθει καμερες σε φαναρια στη Θεσσαλονικη?
Σε 4-5 (είναι ακριβές οι κάμερες) και τα κάνουν rotation κάθε μήνα για να μην τα μαθαίνουν οι οδηγοί . Όταν θα αρχίσουν να μαζεύουν €€€ απο τα πρόστιμα θα πάρουν περισσότερες κάμερες. Να ξέρεις είναι ευαίσθητες γράφουν και το βαθύ πορτοκαλί
-
2 παραβιάσεις Ερυθρού στο 12 μηνο συνιστούν 6 μήνες αφαίρεση διπλωματος και ξανά εξετάσεις. Η ίδια παράβαση μέσα στη 5ετια συνιστά αφαίρεση διπλώματος εφ όρου.
-
Από εμφάνιση ο εν λόγω σκίζει. Όπως και το αυτοκίνητο του.....
Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate στην Μ. Βρετανία είναι πρόεδρος της Concept Business Group (CBG) ιδιωτικής εταιρείας επενδύσεων και διαχείρισης ακινήτων όπου στο ενεργητικό της έχει καταγράψει συμφωνίες άνω των 2 δισ. λιρών τα τελευταία 15 χρόνια.
Το 2014 ο Νικόλας Τριμμάτης “χτύπησε” σε δημοπρασία την θωρακισμένη Mercedes-Benz 500 SEL του Κωνσταντίνου Καραμανλή,
Ο κ. Τριμμάτης που ήταν και ο πλειοδότης, το έχει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και το χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του όταν επισκέπτεται τη συμπρωτεύουσα. Το αυτοκίνητο είναι 5.600 κυβικά και ζυγίζει 4 τόνους. -
Σχέδια για επιλογή μέρους για μελλοντική συνάντηση για καφέ....
https://www.lifo.gr/now/greece/thessaloniki-smyrni-se-14-ores-anahorei-ayrio-proto-ploio-oneiro-dekaetion -
https://www.lifo.gr/articles/i-thessaloniki-poy-den-blepeis
ΤΑ περιλαμβάνει όλα σε εξαιρετικό βαθμό.
Σταχυολογώ:
Σε αυτό συμβάλλει η αξιοσημείωτη περίπτωση του περιφερειακού της πόλης, που έχοντας μόνο δυο λωρίδες κυκλοφορίας και όχι κάποια έκτακτης ανάγκης, παραλύει τακτικά με το παραμικρό ατύχημα.
Στη Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι δρόμοι του κέντρου είναι διπλοπαρκαρισμένοι, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της οδού Σβώλου
Πρόσφατα είδα μαγαζιά να έχουν βάλει καναπέδες σε εξωτερικό χώρο, πάνω σε όδευση τυφλών.
Στη Θεσσαλονίκη ο μέσος όρος πρασίνου ανά κάτοικο του αστικού συγκροτήματος φτάνει περίπου στο 1,6 τ.μ.
«Έχει γίνει κανένα έργο στη Θεσσαλονίκη και δεν το ξέρω; Είμαι Σαλονικιός σαράντα πέντε χρόνια, το μόνο έργο που έχω νιώσει ότι γίνεται είναι το γήπεδο του ΠΑΟΚ, το Παλατάκι και το νέο Μέγαρο Μουσικής
Από τη στιγμή που ένας επισκέπτης μπαίνει στη Θεσσαλονίκη και φτάνει στο λιμάνι μπορεί να αντιληφθεί πόσο άσχημα μυρίζει η πόλη. -
Υποψήφιο μέρος για φορουμικές συναντήσεις. Ανεξαρτήτου ιδιοκτήτη.
https://www.voria.gr/article/thessaloniki-meta-apo-11-hronia-anoigei-tis-pyles-toy-teli-febroyarioy-anakainismeno-proin?fbclid=IwAR085979PQTKEkG3No2KJup6u7fu2vo8P8MCO5pfYGIbQ0TGYvoL0ri4q24 -
Υποψήφιο μέρος για φορουμικές συναντήσεις. Ανεξαρτήτου ιδιοκτήτη.
https://www.voria.gr/article/thessaloniki-meta-apo-11-hronia-anoigei-tis-pyles-toy-teli-febroyarioy-anakainismeno-proin?fbclid=IwAR085979PQTKEkG3No2KJup6u7fu2vo8P8MCO5pfYGIbQ0TGYvoL0ri4q24Μου αρέσει είναι και αυτό σε απόσταση 10΄ περπατήματος απο το σπίτι...
-
Μεγαλεία (σαν άλλοτε)
-
Από χθες πάντως το κέντρο αιμοδοσίας έχει γεμίσει, απόρροια του τραγικού γεγονότος. Η προσέλευση είναι απίστευτη κυρίως από φοιτητές κι η αναμονή τόσο μεγάλη που δίνουν χαρτάκια να έρθει ο κόσμος άλλες ημέρες. Φυσικά τα αποθέματα γέμισαν και φαντάζομαι το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα μεγάλα νοσοκομεία της πόλης.
-
Από χθες πάντως το κέντρο αιμοδοσίας έχει γεμίσει, απόρροια του τραγικού γεγονότος. Η προσέλευση είναι απίστευτη κυρίως από φοιτητές κι η αναμονή τόσο μεγάλη που δίνουν χαρτάκια να έρθει ο κόσμος άλλες ημέρες. Φυσικά τα αποθέματα γέμισαν και φαντάζομαι το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα μεγάλα νοσοκομεία της πόλης.
Τουλάχιστον μέσα στη δυστυχία να γίνουν και κάποια θετικά
-
https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/381799_synelaban-ton-m-tremopoylo-se-diamartyria-gia-kopi-dendron
Είχε βγει στο ράδιο Θεσσαλονίκη ο σχετικός αντιδήμαρχος πρασίνου κι είχε πει ότι όσα δέντρα κόβονται γίνεται κατόπιν άδειας του δασαρχείου κι όχι κατόπιν άδειας του Δήμου. Επίσης είναι κυρίως παλιά δέντρα, λεύκες, ακατάλληλες για τη πόλη. Στη θέση τους τοποθετούνται νέα δέντρα τα οποία είναι ήδη ώριμα, τουλάχιστον 10ετίας και προέρχονται από δωρεά. Η αντικατάσταση είναι ένα κομμένο με ενάμιση νέο, ειδικό για τη πόλη. -
Οι δήμοι, ως υπεύθυνοι για τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, είναι υποχρεωμένοι, όταν θέλουν να κόψουν δέντρα, να ζητούν και να παίρνουν άδεια από τις αρμόδιες αρχές, δηλαδή από το δασαρχείο (για άλση) και από την πολεοδομία. Οι άδειες της πολεοδομίας εκδίδονται ηλεκτρονικά χωρίς παρέμβαση πολεοδομίας από το μηχανικό του δήμου.
Προσωπικά με είχε ενοχλήσει πάρα πολύ όταν είδα ότι οι λεύκες στην Αγγελάκη αντικαταστάθηκαν με ελιές, γιατί η ελιά δεν δίνει σκιά (όχι στο μέγεθος που είναι τώρα). Και επίσης δεν έχω εμπιστοσύνη ότι τα δέντρα που κόβονται θα αντικατασταθούν όπως λένε, και δεν θα μπει στη θέση τους κάτι πολύ μικρό. Από την άλλη πλευρά, καλά κάνουν και κόβουν τα άρρωστα. Αρκεί να είναι άρρωστα και να μην κόβονται επειδή ενοχλούν κάποιους. -
Νομίζω (γεωπονία τώρα, άλλη φάση!) Ότι οι ρίζες από τις λεύκες σηκώνουν τα πάντα..δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό.
Και εμένα μου την σπάνε τα μικρά δημόσια δέντρα, αλλά αν το συνδιάσεις και με το Μεσογειακό (που γίνεται Σαχαριο) κλίμα, ίσως να βολεύει και από πλευράς κατανάλωσης νερού και τέτοια..
Παλιά ευδοκιμούσαν τέτοια δέντρα σε όλη την Ελλάδα λόγω πολλών πηγών και νερών, η Αιγείρα λέγεται ότι πήρε το όνομά της από αυτές (λεύκα= Αιγείρα, Αίγειρα νομίζω η πόλη στα αρχαία χρόνια).
Posts προς Θεσσαλονικείς