-
Παιδιά καλησπέρα, επειδή ήρθε η ώρα να πάρω κι εγώ οικογενειακό αυτοκίνητο είμαι ανάμεσα σ αυτά τα δύο. Και για να διευκρινήσω Tiguan μετχ/νο 2009-2010 η το qashqai 2014. Το δίλημα αυτό ξεκινάει πρώτα απο το οικονομικό. Επειδή στις μέρες μας δεν παίζει και πολύ το χρήμα όπως ξέρετε.
Εχουμε και λέμε. Το vw μόλις βγήκε το είχα ερωτευτεί και έλεγα αυτό πρέπει να το πάρω μόλις μπορέσω. Πέρασαν τα χρόνια και οι καιροί και δεν το έχω πάρει ακόμα. Μεταχειρσιμένο το βρίσκω σε τιμή που μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά.
Απ την άλλη παρουσιάστηκε και το qashqai Που εμφανισιακά μου αρέσει αρκετά μπορώ να πω , εσωτερικά με ενθουσίασε αλλά ο κινητήρας του δεν είναι ο ίδιος γκαζιάρης με του tiguan. Μιλάω για βενζινοκινητήρες 1,4 150hp(tiguan) & 1,2 115 Hp (qashqai).
Τα διλήματα μου είναι:- Μεταχειρισμένο 5ετίας η καινούριο με διαφορά +2000€ περίπου.
- 'Παλιάς' κοπής κινητήρας vw η νέας nissan ως προς καταναλώσεις και διάρκεια ζωής.
- Ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς και δεν ξέρω πια φαίνεται πιο μακρινή επένδυση.
Οτι μπορείται να μου πείτε θα με βοηθούσατε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
-
Παιδιά καλησπέρα, επειδή ήρθε η ώρα να πάρω κι εγώ οικογενειακό αυτοκίνητο είμαι ανάμεσα σ αυτά τα δύο. Και για να διευκρινήσω Tiguan μετχ/νο 2009-2010 η το qashqai 2014. Το δίλημα αυτό ξεκινάει πρώτα απο το οικονομικό. Επειδή στις μέρες μας δεν παίζει και πολύ το χρήμα όπως ξέρετε.
Εχουμε και λέμε. Το vw μόλις βγήκε το είχα ερωτευτεί και έλεγα αυτό πρέπει να το πάρω μόλις μπορέσω. Πέρασαν τα χρόνια και οι καιροί και δεν το έχω πάρει ακόμα. Μεταχειρσιμένο το βρίσκω σε τιμή που μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά.
Απ την άλλη παρουσιάστηκε και το qashqai Που εμφανισιακά μου αρέσει αρκετά μπορώ να πω , εσωτερικά με ενθουσίασε αλλά ο κινητήρας του δεν είναι ο ίδιος γκαζιάρης με του tiguan. Μιλάω για βενζινοκινητήρες 1,4 150hp(tiguan) & 1,2 115 Hp (qashqai).
Τα διλήματα μου είναι:- Μεταχειρισμένο 5ετίας η καινούριο με διαφορά +2000€ περίπου.
- 'Παλιάς' κοπής κινητήρας vw η νέας nissan ως προς καταναλώσεις και διάρκεια ζωής.
- Ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς και δεν ξέρω πια φαίνεται πιο μακρινή επένδυση.
-
-
Για το qq δεν ξέρω αλλα εχε κατα νου τον ενεργόβορο κινητήρα του tiguan σε σχέση με τον κακο αεροδυναμικό συντελεστή του και την μόνιμη τετρακίνηση για τις χρονιές που ψάχνεις .
Στο παρελθόν έψαχνα και εγω για τιχουαν και όσα μεταχειρισμένα είδα 2008-2010 δεν είδα ποτε στο trip computer κατω απο 12 λτ/100κμ μ.ο.Εάν θεs τιχουαν με 'λογική' καταναλωση , εις βάρος ομως των επιδόσεων κοιτά για το 2κινητο bluemotion
-
Καινούργιο qashqai και αν μπορείς το 1,5D
-
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
Καινούργιο qashqai και αν μπορείς το 1,5D+1 . Αν βγαίνεις και μπορείς να δώσεις τα +2000-2500 επιπλέον της βασικής έκδοσης του ντίζελ 1.5 θα ανταμοιφθεις απο την οικονομία την αξιοπιςτια και υψηλή μεταπώληση του
-
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
Καινούργιο qashqai και αν μπορείς το 1,5D+2
-
Ο χρήστης Blacktan έγραψε:
Για το qq δεν ξέρω αλλα εχε κατα νου τον ενεργόβορο κινητήρα του tiguan σε σχέση με τον κακο αεροδυναμικό συντελεστή του και την μόνιμη τετρακίνηση για τις χρονιές που ψάχνεις .
Στο παρελθόν έψαχνα και εγω για τιχουαν και όσα μεταχειρισμένα είδα 2008-2010 δεν είδα ποτε στο trip computer κατω απο 12 λτ/100κμ μ.ο.Εάν θεs τιχουαν με 'λογική' καταναλωση , εις βάρος ομως των επιδόσεων κοιτά για το 2κινητο bluemotion
Το Tiguan έχει Haldex, άρα ΜΗ μόνιμη τετρακίνηση.
-
- Μεταχειρισμένο 5ετίας η καινούριο με διαφορά +2000€ περίπου.
Συζητάς για μετάχειρο όταν με 2 χήνες παίρνεις καινούργιο?
Jorge_greek έγραψε:
Καινούργιο qashqai και αν μπορείς το 1,5D
+2+3,5
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Αφου δινει μόνιμα ενα 5% πίσω.
Το QQ οντως δεν έχει μόνιμη. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αφου δινει μόνιμα ενα 5% πίσω.
Το QQ οντως δεν έχει μόνιμη.10%
-
Παιδιά καταρχήν ευχαριστώ γα όλες τις απαντήσεις. Για qq δεν σκέφτομαι τον diesel γιατί δεν κάνω ολλά χιλιόμετρα (κάτα απο 10000 ετήσια) και δεν θα κάνω απόσβεση μάλλον . Οπότε μου αρέσει η απλη εκδοση του 1,2 με μια ζάντα όμως να του λείπει απο τον εξοπλισμό. Κατα τα άλλα (αυτά δλδ που έχει η πλουσιότερη έκδοση) μάλλον qadget μου κάνει παρά ότι θα τα χρησιμοποιήσω.
Απλά το δίλλημα μου είναι μήπως είναι καλάυτερο κατασκλευαστικά το tiguan (πλαστικά, εσωτερικό, κινητήρας) ή τελικά το qq έχει βελτιωθεί τόσο πολύ.
Απ ότι έψαξα όλοι το θαυμάζουν για την ποιότητα του και την ποιότητα κύλισης του αλλά δεν ξέρω ακόμα. -
Ο χρήστης Johnnny έγραψε:
Παιδιά καταρχήν ευχαριστώ γα όλες τις απαντήσεις. Για qq δεν σκέφτομαι τον diesel γιατί δεν κάνω ολλά χιλιόμετρα (κάτα απο 10000 ετήσια) και δεν θα κάνω απόσβεση μάλλον . Οπότε μου αρέσει η απλη εκδοση του 1,2 με μια ζάντα όμως να του λείπει απο τον εξοπλισμό. Κατα τα άλλα (αυτά δλδ που έχει η πλουσιότερη έκδοση) μάλλον qadget μου κάνει παρά ότι θα τα χρησιμοποιήσω.
Απλά το δίλλημα μου είναι μήπως είναι καλάυτερο κατασκλευαστικά το tiguan (πλαστικά, εσωτερικό, κινητήρας) ή τελικά το qq έχει βελτιωθεί τόσο πολύ.
Απ ότι έψαξα όλοι το θαυμάζουν για την ποιότητα του και την ποιότητα κύλισης του αλλά δεν ξέρω ακόμα.Αν ειναι να το κρατήσεις ως 5 χρονια ναι δεν θα κανεις απόσβεση (*) στα 10000 χλμ. Απο εκει και μετα θα εχεις κανει απόσβεση.
(*) Επιπλέον σκέψου οτι τα 2.600 διαφορα του 1.2 απο το 1.5 θα τα πάρεις με την μια ή τελος πάντων το μεγαλυτερο ποσο σε περίπτωση που τα δώσεις. Άρα δεν τίθεται θέμα αποσβεσης.
Συγκρίνοντας το qq με το Tiguan μονο και μονο απο άποψη αξιοπιστίας θα πήγαινα στην νισσαν. Τελος απο πλαστικά και εσωτερικό δεν νομιζω πλέον να υστερεί το qq. Τελος μιλάμε για ενα μοντέλο 2009 με ενα 2014 και εδω η ζυγαριά κλεινει πολυ υπέρ του νισσαν.
-
Πάντως το qq αν εξαιρεσεις κάποιες λεπτομέρειες είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακο αυτοκίνητο
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
-
Το καινούριο χωρίς δεύτερη σκέψη.
-
Οτιδήποτε καινούριο χωρίς δεύτερη σκέψη.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Kαι οχι τον twincharger.
-
Εγω επελεξα το 1.5 Qashqai. Ειχα κοιταξει αρχικα και το Tiguan, γιατι ειχε ελαφρως μεγαλυτερους χωρους, αλλα η τιμη για καινουριο με αποθαρρυνε. Μεταχειρισμενο, επειδη ηξερα πως οτι παρω, θα ειναι μεχρι να 'σκουριασει', ηθελα να το αποφυγω.
Επιπλεον, το Tiguan, ειναι ενα μοντελο που νομιζω στο τελος του χρονου, το αντικαθιστα, οποτε αν το θες οπωσδηποτε, ισως αξιζει να περιμενεις τοτε, μηπως και οι αντιπροσωπειες κανουν καμια γενναια προσφορα, για να ξεστοκαρουν.
Ποιοτικα εγω δεν ειδα και καμια διαφορα μεταξυ τους, να σου πω την αληθεια, και αισθητικα, μου φανηκε πιο ομορφο, μοντερνο και νεανικο το Qashqai.
Οσον αφορα το διλημμα diesel vs βενζινη, το οποιο το ειχα κι εγω, αν και κανω 10000χλμ το χρονο, πηγα στο diesel, αν και ηξερα οτι χαλαρα θα μπορουσα να παω και σε βενζινη, για τους εξης λογους:
-η αποσβεση θα ερθει αργα ή γρηγορα, αφου θα το κρατησω οσο παει
-θα κανω οτι διαδρομες θελω, χωρις πια να σκεφτομαι τοσο πολυ την βενζινη
-υψηλοτερη αξια μεταπωλησης, αν χρειαστει για οποιονδηποτε λογο να το πουλησεις.
-υψηλοτερη ροπη η οποια θα κανει την διαφορα σε ενα σχετικα βαρυ αυτοκινητο, το οποιο ειναι φορτωμενο με ολη την οικογενεια.Καλες αποφασεις!
-
Ως πρώην κάτοχος Tiguan (δίλιτρο αυτόματο, αλλά έχω οδηγήσει αρκετά και 1.4 150PS στενού συγγενή μου) μπορώ να σου πω τα εξής:
Θετικά:
-Από τις καλύτερες αναρτήσεις all-round (άνεση-οδική συμπεριφορά-δυνατότητες off-road). Ειδικά η πίσω μου είχε κάνει εντύπωση το πόσο καλά περνούσε από όλων των ειδών τις ανωμαλίες.
-Κινητήρες-επιδόσεις
-Ποιότητα κατασκευής
-Κύλιση-ηχομόνωση
-Χώροι επιβατών-ευελιξία διαμόρφωσης λόγω του συρόμενου πίσω καθίσματοςΑρνητικά:
-Κατανάλωση - ούτε κατά διάνοια τα επίσημα νούμερα (μεγάλο βάρος + τετρακίνηση + αεροδυναμική)
-Αμφίβολη αξιοπιστία του 1.4 twincharged. Εξαιρετικός κινητήρας μεν, κακή επιλογή κατά τη γνώμη μου για το Tiguan δε. Λόγω μεγάλου βάρους του αυτοκινήτου και απωλειών του συστήματος μετάδοσης είναι σχεδόν συνεχώς υπό πίεση με αποτέλεσμα τη γρηγορότερη φθορά του.
-Σχετικά μέτριος χώρος αποσκευών για το μέγεθός του, αν και διαμορφώνεται λόγω των συρόμενων πίσω καθισμάτωνΜε Qashqai δεν έχω καμία εμπειρία.
-
Αν έπιμεινεις σε τιχουαν κοιτά μόνο (προσωπική άποψη) για bluemotion κινητήρα , 2κινητο με μόνο υπερσυμπιεστη (turbo)
Tiguan η Qashqai