-
Ζητω τη ψηφω σας γιαυτον τον υποψηφιο ευρωβουλευτη που με νεα νοοτροπια και καθαρπ μυαλο θα δουλεψει για μια ευρωπαικη ελλαδα! Βεβαια σε αυτη τη νεα ελλαδα ανθρωποι με κινητικα προβληματα, μητερες με καροτσια, ποδηλατες, πεζοι και οσοι χρειαζονται την ελευθερη προσβαση στη ραμπα, δε χωρανε. Οταν ο υποψηφιος θελει να παρκαρει.....σιωπη
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
Ζητω τη ψηφω σας γιαυτον τον υποψηφιο ευρωβουλευτη που με νεα νοοτροπια και καθαρπ μυαλο θα δουλεψει για μια ευρωπαικη ελλαδα! Βεβαια σε αυτη τη νεα ελλαδα ανθρωποι με κινητικα προβληματα, μητερες με καροτσια, ποδηλατες, πεζοι και οσοι χρειαζονται την ελευθερη προσβαση στη ραμπα, δε χωρανε. Οταν ο υποψηφιος θελει να παρκαρει.....σιωπηΕίναι χαζο να πιστευεις οτι το έβαλε εκεί ο ίδιος ο υποψήφιος.. .....
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Χθές μετά το μεσημέρι επιστρέφω απο Ναυπλιο,στο δρόμο που βγάζει πριν τα Δερβενάκια.Μπροστά απο εμένα 2 επικαθήμενα ψυγεία σε πορεία με 80 χλμ και πιο πίσω εγω με μονό φορτηγό.Ξαφνικά το πρώτο φορτηγό κάνει ελιγμό αριστερά και ο δευτερος πέφτει στα φρένα. 4 ποδηλάτες,με κράνη,κλασικά πήγαιναν ανα 2 και ουτε που καταλάβανε,οτι πίσω τους ερχόταν φορτηγό.Μόλις πέρασε και το δεύτερο κάτι κατάλαβαν και έκαναν πιο δεξιά,λίγο πριν τις πορτοκαλιές. Στο αντίθετο ρεύμα παιρνούσαν 3 ιχ και ενα τριαξονικό λεωφορείο.Οι 4 ποδηλάτες,λοιπόν βγήκαν την βόλτα τους για τις ανθισμένες πορτοκαλιές Για τους ποδηλάτες του σαββατοκύριακου που επειλέγουν την παλια εθνική Κορίνθου Πάτρας,μην μιλήσουμε καλύτερα..
και αυτους εαν τους ρωτησεις αισθανονται πολυ ασφαλης με τα ποδηλατα τους.
στην παραλιακή σας χαλάει στην Κορίνθου σας χαλάει στον παράδρομο αγίου στεφάνου σας χαλάει
-
Προφανως και δε θα το εβαλε εκει ο ιδιος...παρολαυτα νομιζω πως το συγκεκριμενο παρκαρισμα παει στα 'ζωα' και το διακωμοδω κ λιγο γτ αν τα επαιρνα ολα στα σοβαρα θα ειχα ψυχολογικα!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μα δεν έχουμε καταλήξει ότι οι δρόμοι και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (όρια, παρκάρισμα κλπ) σε μια πόλη υπάρχουν και σχεδιάζονται με μόνο (άντε κύριο) γνώμονα το αναφαίρετο δικαίωμα της απρόσκοπτης χρήσης του ΙΧ από τον κάθε ένα;Είτε είμαστε 5, είτε 10, είτε 5.000.000.
Γι' αυτό και όσες πόλεις το ακολουθούν αυτό έχουν λύσει το πρόβλημά τους και προσφέρουν μια ήρεμη και παραγωγική καθημερινότητα για όλους. Σαν της Αθήνας .
Κάτι άλλες σάπιες που βάζουν άλλα κριτήρια ταλαιπωρούν καθημερινά τους πολίτες τους, τους αναγκάζουν να χάσουν ανεκτίμητο χρόνο, δημιουργούν προβλήματα, νεύρα και έλλειψη παραγωγικότητας.
ΝΟΤ
Αυτο καταλαβες εσυ απο τοσες σελιδες? Φαντασου ρε πστ μου να μην ελεγα οτι ΚΑΝΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ.
-
το ότι κάνεις ποδήλατο δεν σημαίνει** τίποτα απολύτως σε σχέση με αυτό που έγραψα**.
Άλλωστε δεν έγραψα ότι υποστηρίζεις ότι τα ΙΧ πρέπει να είναι οι αποκλειστικοί χρήστες του δρόμου. Κάτι άλλο έγραψα. Να το ξαναγράψω:
Οι δρόμοι και οι ρυθμίσεις που τους αφορούν (όρια, παρκάρισμα, κ.ο.κ.) υπάρχουν κατά βάση για να εξυπηρετούν την κατά το δυνατόν πιο απρόσκοπτη χρήση του ΙΧ και όλα τα υπόλοιπα προσαρμόζονται γύρω από αυτή την απαίτηση.Κάλλιστα μπορείς να κάνεις ποδήλατο και να πιστεύεις το παραπάνω.
Και όχι, σε ότι σε αφορά, δεν το κατάλαβα αποκλειστικά από την τωρινή συζήτηση (στην οποία μια χαρά σαφώς εκφράζεις αυτό που έγραψα παραπάνω), θυμάμαι αρκετά καλά τι έγραφες και σε κάποια άλλη που είχαμε κάνει (και που πάλι ακολουθούσες την ίδια λογική)
Επίσης φυσικά δεν αναφέρεται μόνο σε εσένα.
-
Eιναι θεμα φιλοσοφιας ζωης αυτο το πραγμα, λιγο εκανε η κοτα το αυγο η το αυγο την κοτα.
Καποιοι δεν θα χρησιμοποιησουν ποτε ποδηλατο (η θεωρουν οτι κανεις δεν πρεπει να το χρησιμοποιει*) μεχρι να εμφανιστουν ως δια μαγειας μια ωραια μερα ολες οι υποδομες.
Καποιοι αλλοι προσπαθουν με τις υπαρχουσες υποδομες, και πιστευουν οτι με το καιρο θα ερθουν και οι υποδομες...Και αυτο δε σταματα στα ποδηλατα, οπως σωστα εγραψε πιο πανω ο Χ.Λαππας, τα ΜΜΜ σε καμμια πολη δεν ειναι ιδανικα. Στην Αθηνα ο κοσμος δε τα παιρνει μεχρι να βελτιωθουν ως δια μαγειας, κανεις δε προκειται να βελτιωσει ΜΜΜ οταν ο κοσμος χρησιμοποιει κατα κορον το ΙΧ. Και οταν σπουδαζα στην Νορβηγια, με τα ΜΜΜ το πανεπιστημιο ηταν 45 λεπτα, ενω με αμαξι 10, αλλα δεν υπηρχε παρκινγκ, και να το παρατησω σε πεζοδρομιο 'για να βολευτω' δεν επαιζε σα σεναριο οποτε 45 λεπτα και ευχαριστω ειπα. ΠΟΥΘΕΝΑ τα ΜΜΜ δεν ειναι ταχυτερα απο το αμαξι, απλα το αμαξι υπακουει σε κανονες και σε αντικινητρα.
*Βλεπε τα ειρωνικα σχολιακια για χιπστεραδες, 'αιντε μου γιναμε ευρωπη' και αλλα τετοια που διαφοροι ηδη γραψανε.
-
Τα αντικινητρα υπαρχουν για το κεντρο της πολης. Οχι για δρομους που εξυπηρετουν τετοιες αποστασεις και συνδεσεις μεταξυ τοποθεσιων.
Τα ειρωνικα σχολια για χιπστεραδες κλπ ειναι 100% συμβατα με την ελληνικη πραγματικοτητα. Ανοιξε λιγο τα ματια σου και θα το δεις.
Τα ΜΜΜ σαφως και πουθενα δεν ειναι γρηγοροτερα απο τα ΙΧ, αλλα δεν ειναι ΕΤΣΙ και δεν σε βαζουν σε ΑΥΤΗ τη διαδικασια που σε βαζουν τα ελληνικα.
Εχουμε ζησει και εμεις εξω ξερεις...
-
Ας θαυμάσουμε και κανά κοινώς αποδεκτό ζώο...
Διασταύρωση όπου τα αυτοκίνητα θεωρητικά συνεχίζουν ευθεία... Αμ δε, έχει εκδήλωση το γειτονικό ιδιωτικό σχολείο, οπότε είναι λογικό πλέον να πηγαίνεις 5-10 μέτρα αριστερά (φάτσα κάρτα με όποιον έρχεται από εκεί) για να υπερκεράσεις τα αυτοκίνητα εμπόδια...
-
Αυτη τη μαλακια τη κανουν σε ενα σημειο της Πειραικης που ειναι ο μοναδικος τροπος να φτασω νομιμα εκει που θελω χωρις να κανω το γυρο του Πειραια (αφου μονοδρομησανε τη Πειραικη), και σε αναγκαζουν να τσακωνεσαι με τους νομιμως ερχομενους απο τριτο δρομο οταν αναγκαζεσαι να κανεις το κυκλο των ζωων.
-
οπου μπορουσαν την εκαναν αυτη την μαλακια εκει περα.. εκει που την μια μερα ειχες ενα στενο ξαφνικα αποκτας μια αυτοκινητονησιδα στο ιδιο μερος.. ειδικα γυρω στον σταυρο
-
Ανοίξτε ένα θέμα για τα ποδήλατα να τα πείτε.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτη τη μαλακια τη κανουν σε ενα σημειο της Πειραικης που ειναι ο μοναδικος τροπος να φτασω νομιμα εκει που θελω χωρις να κανω το γυρο του Πειραια (αφου μονοδρομησανε τη Πειραικη), και σε αναγκαζουν να τσακωνεσαι με τους νομιμως ερχομενους απο τριτο δρομο οταν αναγκαζεσαι να κανεις το κυκλο των ζωων.Και για να μη το παιζω εξυπνος (not: τα αυτονοητα λεω και εκει) στους αλλους, ειμαι μαλακας και εγω που οσες φορες εχω περασει δεν εχω παρει το 100 να παει να κοψει κανα κωλο. Αφηρημαδα.
-
Γτπ κατάσταση και σήμερα, κάποιοι είχαν φέρει φορτηγό για να κάνουν μετακόμιση στον δρόμο που μένω, ο φορτηγατζής τράβηξε ένα κάδο σκουπιδιών από τη θέση του και τον έβαλε στην αρχή του δρόμου για να μη στρίβουν και μπαίνουν αυτοκίνητα από τον κεντρικό δρόμο (ο μόνος τρόπος να φύγουν θα ήταν να κάνουν οπισθογωνία πίσω στον κεντρικό δρόμο). 45 λεπτά αργότερα αφού τέλειωσε το φόρτωμα, το φορτηγό φεύγει και παρατάει τον κάδο να κλείνει τον δρόμο (ζώο φορτηγατζής). Το άλλο ζώο ο τύπος που μετακόμιζε είδε τον κάδο παρατημένο αλλά ανέβηκε πίσω στο διαμέρισμά του. Βαριόμουν να κατέβω κάτω (να ντυθώ + 100 μέτρα περπάτημα), πήρα το 100 και τους είπα ότι ένας κάδος κλείνει το δρόμο. 2 ώρες αργότερα που βγήκα έξω ο κάδος ήταν ακόμα εκεί και έκλεινε τη στροφή προς το δρόμο , μέχρι που τον τράβηξα και τον έβαλα στη θέση του. Άπειροι περαστικοί τον είχαν δει ενδιάμεσα αλλά στα @@ τους. Γτπ νοοτροπία Ελλάδας.
-
α) Σοβαρα τωρα, θεωρεις οτι ειναι δουλεια της αστυνομιας (εστω και ενα πληρωμα τροχαιας) να ερθει να μετακινησει το καδο?
β) οι περαστικοι μπορει να μην ηξεραν το λογο υπαρξης του καδου εκει και να μην γνωριζαν οτι δεν υπηρχε πια λογος (κρατα στο μυαλο σου οτι αυτοι δεν γνωριζαν περι μετακομισης οπως εσυ, ωστε να το σκεφτουν 2 φορες). Εγω πχ αν εβλεπα ενα καδο να κλεινει ενα δρομο, θα υπεθετα οτι καποιος τον εχει βαλει εκει για καποιο λογο και θα τον αφηνα. Ακριβως επειδη δεν θα μου περναγε απο το μυαλο οτι αυτος που τον εβαλε εκει, τελειωσε τη δουλεια του και τον παρατησε, ακριβως επειδη ειναι τοσο μαλακια.
edit: δηλαδη (για να καταλαβω), πηρες το 100 και τους ειπες την ιστορια αυτη, και τους ειπες 'στειλτε καποιον να βγαλει το καδο'? Αυτοι δεν σε ρωτησαν γιατι δεν τον κουνας εσυ? Ή σε ρωτησαν και τους απαντησες 'ειμαι σπιτι και βαριεμαι να κατεβαινω'?
-
απο ποτε εχει καποιος δικαιωμα να κλεισει δρομο με καδο η με οτιδηποτε αλλο?
δε παμε καλα. -
Πηρα και ειπα οτι ενας καδος κλεινει την αρχη του δρομου , αγνωστο γιατι και πως. Η θεση ενος καδου σιγουρα δεν ειναι στη μεση του οδοστρωματος οπως και δεν ειναι δικη μου υποχρεωση να κανω την πουτανα του φορτηγατζη και αυτουνου που μετακομιζε. Επισης υπαρχει καφετερια με οπτικη επαφη προς το συμβαν πολυ πιο κοντα απο εμενα καιguess what, κανεις δεν ασχοληθηκε
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
απο ποτε εχει καποιος δικαιωμα να κλεισει δρομο με καδο η με οτιδηποτε αλλο?
δε παμε καλα.Ελα ρε φιλαρακι τωρα,ασε τον κοσμο να δουλεψει.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Γτπ κατάσταση και σήμερα, κάποιοι είχαν φέρει φορτηγό για να κάνουν μετακόμιση στον δρόμο που μένω, ο φορτηγατζής τράβηξε ένα κάδο σκουπιδιών από τη θέση του και τον έβαλε στην αρχή του δρόμου για να μη στρίβουν και μπαίνουν αυτοκίνητα από τον κεντρικό δρόμο (ο μόνος τρόπος να φύγουν θα ήταν να κάνουν οπισθογωνία πίσω στον κεντρικό δρόμο). 45 λεπτά αργότερα αφού τέλειωσε το φόρτωμα, το φορτηγό φεύγει και παρατάει τον κάδο να κλείνει τον δρόμο (ζώο φορτηγατζής). Το άλλο ζώο ο τύπος που μετακόμιζε είδε τον κάδο παρατημένο αλλά ανέβηκε πίσω στο διαμέρισμά του. Βαριόμουν να κατέβω κάτω (να ντυθώ + 100 μέτρα περπάτημα), πήρα το 100 και τους είπα ότι ένας κάδος κλείνει το δρόμο. 2 ώρες αργότερα που βγήκα έξω ο κάδος ήταν ακόμα εκεί και έκλεινε τη στροφή προς το δρόμο , μέχρι που τον τράβηξα και τον έβαλα στη θέση του. Άπειροι περαστικοί τον είχαν δει ενδιάμεσα αλλά στα @@ τους. Γτπ νοοτροπία Ελλάδας.Εγω φιλε αμα ημουν αστυνομικος και με καλουσες για να μετακινησω εναν καδο σκουπιδιων,θα σε πηγαινα αυτοφωρο.
Ειναι δυνατον να απασχολεις την αστυνομια για τοσο ανοητα ζητηματα; -
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
Γτπ κατάσταση και σήμερα, κάποιοι είχαν φέρει φορτηγό για να κάνουν μετακόμιση στον δρόμο που μένω, ο φορτηγατζής τράβηξε ένα κάδο σκουπιδιών από τη θέση του και τον έβαλε στην αρχή του δρόμου για να μη στρίβουν και μπαίνουν αυτοκίνητα από τον κεντρικό δρόμο (ο μόνος τρόπος να φύγουν θα ήταν να κάνουν οπισθογωνία πίσω στον κεντρικό δρόμο). 45 λεπτά αργότερα αφού τέλειωσε το φόρτωμα, το φορτηγό φεύγει και παρατάει τον κάδο να κλείνει τον δρόμο (ζώο φορτηγατζής). Το άλλο ζώο ο τύπος που μετακόμιζε είδε τον κάδο παρατημένο αλλά ανέβηκε πίσω στο διαμέρισμά του. Βαριόμουν να κατέβω κάτω (να ντυθώ + 100 μέτρα περπάτημα), πήρα το 100 και τους είπα ότι ένας κάδος κλείνει το δρόμο. 2 ώρες αργότερα που βγήκα έξω ο κάδος ήταν ακόμα εκεί και έκλεινε τη στροφή προς το δρόμο , μέχρι που τον τράβηξα και τον έβαλα στη θέση του. Άπειροι περαστικοί τον είχαν δει ενδιάμεσα αλλά στα @@ τους. Γτπ νοοτροπία Ελλάδας.
Εγω φιλε αμα ημουν αστυνομικος και με καλουσες για να μετακινησω εναν καδο σκουπιδιων,θα σε πηγαινα αυτοφωρο.
Ειναι δυνατον να απασχολεις την αστυνομια για τοσο ανοητα ζητηματα;Η δουλεια της τροχαιας ποια ειναι δηλαδη? Απο ποτε ειναι δικη μου υποχρεωση να ξεμπλοκαρω ενα δρομο απο εμποδιο(οτι κι αν ειναι αυτο) ειδικα απο τη στιγμη που το βλεπουν 1002 αλλοι και δεν ασχολειται κανεις? (Καλα το ποσα αυτοκινητα αναγκαστηκαν να κανουν τρελο κυκλο για 3 ωρες λογω της ταλακιας αυτης δε λεγεται)
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]