Ο χρήστης vaggelisg20ibiza έγραψε:
Μάγκες δώστε μου μια σίγουρη απάντηση , μιας και έχετε περισσότερη εμπειρία απο εμένα.
Έχω το seat ibiza sc 1.4 101hp με διάσταση 215/45/16 86Η . Είναι δυνατόν να του φορέσω 205/45/16 ? Θα έχει κάποιες αρνητικές ή θετικές επιπτώσεις στην οδήγηση ?
Έχω ρωτήσει πολλά άτομα και ο καθένας μου λέει διαφορετικά...
Δε θα κερδισεις τιποτα σε κρατημα, μαλλον θα χασεις. Ισως κερδισεις λιγο σε αισθηση στο τιμονι λογω μικροτερου παχους προφιλ, αλλα και παλι θα την χασεις γιατι θα παταει λιγοτερη επιφανεια ελαστικου κατω. Και θα γινει πιο σκληρο το αυτοκινητο, θα κοπαναει περισσοτερο στις ανωμαλιες. Και θα γρατζουνας τις ζαντες σου με μεγαλυτερη πιθανοτητα στα πεζοδρομια. Εγω δε βρισκω θετικο σε τετοια αλλαγη. Θα χασεις σε ολα.
Αν θες να αλλαξεις οπωσδηποτε πηγαινε σε 205/50 να κερδισεις τουλαχιστον λιγο σε ανεση.
Τι να σου πω, εγω θα εμενα στα ιδια. Τοσο πολυ σε πειραζει να γλιτωσεις 100 ευρω το πολυ, δηλαδη 25 ευρω ανα χρονο για τα 4 χρονια που θα τα φορας ξερω γω? Κανε οικονομια στο γκαζι και θα τα γλιτωσεις πιο αποτελεσματικα. Για να τα εβαλε ετσι η μαμα Seat κατι ξερει παραπανω.