-
Τα 335 υποθέτω ότι ειναι χωρίς, δεν ξερω. Τα λίτρα πάντως πλέον δεν μου λένε πολλά. Βλέπω μεγάλα νούμερα σε πολλά αυτοκίνητα αλλα ο χώρος δεν τα δικαιολογεί. Υποψιάζομαι διαφορετικά στάνταρ. Επομένως μεζουρα ειναι η μόνη λύση.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Η νέα σειρά 1 της BMW παράγει αεροδυναμικούς θορύβους από τους καθρέπτες. Είναι τόσο ενοχλητικοί και για αυτό το αναφέρω. Αυτό το διαπίστωσα σε test drive που είχα πάρει μια 118i μόνος για πάνω από 1 ώρα και βγήκα στην ΕΟ Αθηνών Λαμίας μέχρι τα 180χλμ/ώρα. Αν δεν απατώμαι γιατί πάει καιρός, αυτό συμβαίνει από τα 120χλμ/ώρα περίπου. Ας με διαψεύσει κάποιος κάτοχος.Εγώ έχω την 116i (F20), έχω κάνει λίγα χιλιόμετρα γενικά, αλλά έχω πιάσει μέχρι 160 στην εθνική και δεν άκουγα τον παραμικρό θόρυβο απ' έξω. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή μου, diesel δεν πήρα λόγω λίγων χιλιομέτρων που κάνω, οπότε για τα μηχανικά δεν μπορώ να σε συμβουλέψω, πάντως το αμάξι το έχω ερωτευτεί. Το Volvo το απέρριψα τότε που έψαχνα γιατί μου το έδιναν ακριβότερα από την BMW και μου άρεσε λιγότερο εμφανισιακά.
Όλοι λένε ότι δεν έχει πολύ χώρο πίσω, αλλά ρε παιδιά πόσο πιθανό είναι να κάτσει πίσω κάποιος πολύ ψηλός;; Εγώ είμαι 1,80, και η γυναίκα μου (1,65) πίσω μου με το μωρό στο κάθισμά του δίπλα της κάθονται πίσω πολύ άνετα. Τώρα αν κάποιος θέλει να βάζει πίσω συχνά ψηλά άτομα και αυτό αποτελεί σημαντικό κριτήριο επιλογής του αυτοκινήτου του, τότε αναγκαστικά θα πάει σε άλλη κατηγορία imo. Εμένα δε με ενδιέφερε καθόλου, όταν θα φτάσω να έχω μεγάλα παιδιά που θα τίθεται θέμα πίσω χώρων, θα έχω πάρει μεγαλύτερο αυτοκίνητο.
Το πορτ-παγκάζ δε χωράει το καρότσι του μωρού στην ευθεία (μόνο διαγώνια και πιάνει όλο το χώρο), αλλά για να γίνει αυτό που λέω θα έπρεπε να είναι ακόμα πιο φαρδύ το αμάξι που δεν παίζει. Βαλίτσες χωράει αρκετές πάντως για την κατηγορία του, μην ξεχνάμε ότι δεν έχει το μέγεθος που έχει ένα οικογενειακό. Διακοπές 3-4 ενήλικες πάνε άνετα με λογικές αποσκευές (όχι μετακόμιση), αλλά αν το ένα από τα άτομα είναι μωρό με όλα του τα μπαγκάζια (καρότσι, παρκοκρέβατο, καρεκλάκια κλπ.), τότε θες αναγκαστικά σχάρα. Αλλά οκ, λογικό το θεωρώ, μην ξεχνάμε την κατηγορία του αυτοκινήτου. Όποιος θέλει και τεράστιους χώρους, ας πάει στην 316. -
116 προφανώς...για αυτά που ζητάς είναι μακράν το καλύτερο αυτοκίνητο από τα 3.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Παντως εχω την εντυπωση οτι πλην του Civic κανενα απο τα υπολοιπα δεν εχει επαρκη χωρο αποσκευων για μια εστω και 3μελη οικογενεια (για τετραμελη ουτε λογος). Μονο ενα καροτσι μετριων διαστασεων να βαλεις φτανει. Για διακοπες, η μπαγκαζιερα πρεπει να ειναι απαραιτητη.Σιγα μην χρειαζεσαι και πολυμορφικο για να πας διακοπες με 3μελη οικογενεια.
-
Συν ρυμούλκα.
-
Εχουν εφευρεθει κατι μπαγκαζιερες οροφης κι εχουν χωρο 300-400 λιτρα
Περαν της πλακας συνφορουμιτες μην πεφτετε θυματα των καροτσιων!
Σε 1-2 χρονια δε θα το βαζετε καν μεσα, μην επιλεγετε αμαξι επειδη δε χωραει καλα το καροτσι.
Παρτε αυτο που γουσταρετε και θα το χαιρεστε.
Τοσα λεφτα δινετε, ας κανετε ενα δωρακι και στο ευατο σας.
Α, και οταν μεγαλωσουν τα παιδια, παλι δεν θα εχετε αναγκη για πισω χωρους, σιγα μην ερχονται με τους γερους -
Για αυτο γουστάρω το φόρουμ...Γουστάρεις άνεση=Bmw...γουστάρεις σπορ=Bmw...αντικρουόμενα; Δε μαμεις...bmw
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
116 προφανώς...για αυτά που ζητάς είναι μακράν το καλύτερο αυτοκίνητο από τα 3.Το μακράν παίζει να ειναι ότι πιο άκυρο έχει γραφτεί...
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Εγώ που είμαι ψηλός, (1.90) έβρισκε το κεφάλι μου στην οροφή, έντονα. Απαράδεκτοι χώροι.
Και εγώ που είμαι 1.87 είχα ακριβώς το ίδιο θέμα και μάλιστα σε αυτοκίνητο που δεν είχε ηλιοροφή (που χαμηλώνει και άλλο το εσωτερικό ύψος). Ρυθμίζοντας δε το κάθισμα του οδηγού στα μέτρα μου πολύ απλά πίσω ένιωθα σαρδέλα. Πραγματικά κρίμα για ένα εξαιρετικό κατά τα άλλα σύνολο. Στον άσο τουλάχιστον ο αέρας πάνω από το κεφάλι μου είναι οκ ενώ και τα γόνατα παρότι ακουμπάνε στο εμπρός κάθισμα δεν είναι τόσο συμπιεσμένα όπως στο volvo. Αν εξαιρέσω το κεντρικό τούνελ μετάδοσης που αναγκάζει τυχόν μεσαίο επιβάτη να ανοίξει τα πόδια του για να τα βολέψει οι χώροι είναι επαρκείς για 4 άτομα. Το δε πορτ μπαγκάζ επαρκεί απόλυτα για 2 ενήλικες και ένα μωρό με όλα τα μπαγκάζια ενώ έχει μεγάλο άνοιγμα και τετραγωνισμένο σχήμα που το καθιστά πλήρως εκμεταλλεύσιμο.
Ίδιο ύψος, και σε μια 130 που είχα μπει (συνοδηγός και επιβάτης), ήμουν σχεδόν πραγματικά σαν παστωμένη σαρδέλα. Έλεγα πότε να φτάσουμε για να βγω έξω. Και μάλιστα μπήκα ως επιβάτης πίσω από τη -γυναίκα- οδηγό που ήταν-δεν ήταν 1.65, και άρα το κάθισμα ήταν σχεδόν τέρμα μπροστά (τυπική γυναίκα οδηγός που είχε πάρει αγκαλιά το τιμόνι ).
Έχοντας δει το V40 (CrossCountry) σε έκθεση, νομίζω ότι οι χώροι του είναι αρκετά καλύτεροι, και στο Civic που αναφέρεις ακόμα καλύτεροι...Από πλευράς αισθητικής θα ψήφιζα V40, εκτός και αν σου κάνει το manga-style του Civic. Από πλευράς αξιοπιστίας, επιδόσεων, τεχνολογίας κλπ, το Civic είναι αρκετά μπροστά.
-
Η καινούρια 1 είναι αρκετά πιο ευρύχωρη από την 130 στην οποία αναφέρεσαι. Φυσικά πάλι άνετη δεν την λες...
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Για αυτο γουστάρω το φόρουμ...Γουστάρεις άνεση=Bmw...γουστάρεις σπορ=Bmw...αντικρουόμενα; Δε μαμεις...bmwΞέχασες και την αξιοπιστία...
@chrisnikos:Επίσης η 1 ,δε βλέπετε .Περίμενε το F/L.
edit: Μεγάλο ταξίδι με μπαγκαζιέρα δεν είναι και ότι καλύτερο. -
Γιατί δεν περιμένεις λίγο καιρό να βγαει το facelift;
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Για αυτο γουστάρω το φόρουμ...Γουστάρεις άνεση=Bmw...γουστάρεις σπορ=Bmw...αντικρουόμενα; Δε μαμεις...bmwσπορ μικρομεσαίο diesel δεν σημαίνει να σου φεύγουν τα σφραγίσματα στις λακουβες.
κ στα συγκριτικά του drive κ των 4 τροχών 116d>v40 d2 -
Πότε βγαίνει το fl για την 1?
-
Τριμελής οικογένεια με ένα μωρό 3 μηνών και έχουμε κάνει ταξίδι με καρότσι (χωράει οριζόντια στο πορτ μπαγκάζ, κολλητά στις πλάτες των πίσω καθισμάτων), 2 σακ βουαγιάζ μεγάλα και όλα τα συμπράκαλα του μωρού. Ευτυχώς η γυναίκα μου δεν παίρνει όλες τις ντουλάπες και προφανώς βολευόμαστε μια χαρά. Τώρα αν κάποιος θέλει να κουβαλάει όλο το νοικοκυριό σε κάθε εξόρμηση καλύτερα ένα mondeo station. Και θα ξαναγράψω ότι ούτε το κατώφλι φόρτωσης στον άσο είναι πολύ ψηλό ούτε έχει στενό άνοιγμα. Όσον αφορά το facelift, όλες οι πληροφορίες μιλάνε για πολύ περιορισμένης έκτασης αλλαγές μόνο γύρω από τα εμπρός φώτα και ότι θα βγει στην αγορά μετά το καλοκαίρι του 2014. Θα είναι διαθέσιμη όμως -και- με τους νέους τρικύλινδρους 1500ριδες βενζίνης και diesel που υπόσχονται εξαιρετική απόδοση και οικονομία. Αλλά μην περιμένετε δραματικές διαφορές στην εμφάνιση.
-
Δεν ξέρω ποτέ βγαίνει το facelift,αλλά δεν θα περιμένω. Νομίζω ότι όλοι έχουν εμμονή με τους χώρους. Ξέρω ότι το civic τα πατάει τα αλλά δυο στους χώρους,αλλά BMW και volvo έχουν εσωτερικό που ντρέπεται να μπεις στα ίδια λεφτά!
Έτσι από περιέργεια είδα στο car.gr παλιές BMW σειράς 1, και οι διάφορες είναι ελάχιστες!
Αύριο θα δοκιμάσω λίγο περισσότερη ώρα το volvo και θα σας πω. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Για αυτο γουστάρω το φόρουμ...Γουστάρεις άνεση=Bmw...γουστάρεις σπορ=Bmw...αντικρουόμενα; Δε μαμεις...bmw
σπορ μικρομεσαίο diesel δεν σημαίνει να σου φεύγουν τα σφραγίσματα στις λακουβες.
κ στα συγκριτικά του drive κ των 4 τροχών 116d>v40 d2Χρησιμοποιείς λέξεις που κανονικά δεν θα έπρεπε να μπαίνουν στην ίδια πρόταση! Αλλα ας το πάμε παρακάτω.... Σπορ σημαίνει βάρκα γυαλο με κλίσεις υπερωκεανιου; Δεν το έγραψαν αυτο στο drive ε;
Εσύ λοιπόν έχεις εικόνα απο τα δυο οχήματα και την ανάρτηση τους; Γιατι αν στη βασική του V40 σου φεύγουν τα σφραγίσματα μάλλον πρεπει να αλλάξεις οδοντίατρο...
-
μια χαρά είπαν στο ντραιβ πως η 116 είναι μαλακή κ μάλλον πιο μαλακή από ότι αυτοί προτιμούν κ πως δεν εχει το ζύγισμα που έχουν άλλες bmw, εχοντας περισσότερη υποστροφή. Πιο σπορ από το βόλβο όμως
αν βγάλεις τα volvo γυαλια σου θα δεις πως δεν είπα πουθενά πως το v40 βγαζει σφραγίσματα. Μια χαρά αμαξάκι είναι αν εξαιρέσεις τους μικρούς χώρους του. Απλά το bmw είναι λίγο καλύτερο. live with it -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
μια χαρά είπαν στο ντραιβ πως η 116 είναι μαλακή κ μάλλον πιο μαλακή από ότι αυτοί προτιμούν κ πως δεν εχει το ζύγισμα που έχουν άλλες bmw, εχοντας περισσότερη υποστροφή. Πιο σπορ από το βόλβο όμως
αν βγάλεις τα volvo γυαλια σου θα δεις πως δεν είπα πουθενά πως το v40 βγαζει σφραγίσματα. Μια χαρά αμαξάκι είναι αν εξαιρέσεις τους μικρούς χώρους του. Απλά το bmw είναι λίγο καλύτερο. live with itΟκ... Στο τέλος αυτο είχες να πεις... Τα δικά σου γυαλιά ειναι αντικειμενικά. Ακόμα δεν μας είπες βέβαια αν έχεις προσωπική επαφή με τα δυο αυτοκίνητα και κατεληξες σε αυτο το συμπέρασμα...
-
ούτε στο φεγγάρι εχω παει αλλά είμαι σίγουρος πως δεν εχει οξυγόνο.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ούτε στο φεγγάρι εχω παει αλλά είμαι σίγουρος πως δεν εχει οξυγόνο.Ευχαριστώ....you just proved my point
Volvo v40 d2 και BMW 116d eff.dynamics