-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Σας ευχαριστω και παλι.
1η μερα δουλεια σημερα. Ωραια ηταν η αναρρωτικη.Περπάτα όσο μπορείς.
Πρόσεξε μη μουδιάσει του εγχειρισμένο πόδι, θα νιώθεις 'βελόνες' για κανένα τέταρτο.
-
http://www.bbc.co.uk/news/health-23132561
Bone marrow 'frees men of HIV drugs'
Αρκετα ελπιδοφορο αρθρο.
-
Έχω ένα ντόπιο, ροττερνταμιανό καλό:
Rotterdam's Maastad hospital has recalled 1,800 patients who underwent an endoscopy over the past few months because of hygiene concerns.
**All patients who had an endoscopy between last October and June have been asked to report to the hospital for a blood test to check for hepatitis.
**
The cleaning system for the equipment, which is used to carry out stomach and intestinal investigations, 'does not meet safety standards' and there is a very small risk infections could be transferred between patients, the hospital said.Two years ago, the Maastad hospital was at the centre of a major scandal after failing to deal properly with a superbug epidemic which killed at least three people.
- See more at: http://www.dutchnews.nl/news/archives/2 ... Y0rpe.dpuf
-
Ουτε στην Ελλάδα αυτά...!
-
Για βοηθείστε οι γνώστες να απαντήσω τον προβληματισμό ενός συναδέλφου. Η αρραβωνιαστικιά του επισκέφτηκε τον/τη γυναικολόγο της για θέματα προγεννητικού ελέγχου. Αυτός/ή της έδωσε κάποιες εξετάσεις να κάνει, και ταυτόχρονα της πρότεινε κι εξετάσεις για να κάνει ο συνάδελφος. Σε τι γιατρό πρέπει να απευθυνθεί αυτός για του τις επιβεβαιώσει/γράψει; Ανδρολόγο; Παθολόγο; Κάποιας άλλης ειδικότητας;
-
Παθολογο θα βρει πιο ευκολα.
-
Το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί ο παθολόγος να γράψει τέτοιες εξετάσεις.
-
Σε εμενα παθολογος τις εγραψε τις αιματολογικες, ορμονολογικες.
Πανε χρονια βεβαια και δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι. -
Αν ο παθολόγος δεν γράφει κανονικά τέτοιες εξετάσεις, νομίζω ότι με την συνταγή του γυναικολόγου μπορεί να τις γράψει.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Για βοηθείστε οι γνώστες να απαντήσω τον προβληματισμό ενός συναδέλφου. Η αρραβωνιαστικιά του επισκέφτηκε τον/τη γυναικολόγο της για θέματα προγεννητικού ελέγχου. Αυτός/ή της έδωσε κάποιες εξετάσεις να κάνει, και ταυτόχρονα της πρότεινε κι εξετάσεις για να κάνει ο συνάδελφος. Σε τι γιατρό πρέπει να απευθυνθεί αυτός για του τις επιβεβαιώσει/γράψει; Ανδρολόγο; Παθολόγο; Κάποιας άλλης ειδικότητας;οι εξετάσεις που κάνει ο άνδρας είναι 2..
- για το στίγμα μεσογειακής αναιμίας
- για το aids..
οπότε σε έναν παθολόγο να πάει είναι ο.κ (δεν ξέρω αν για την 2η το δικαιολογεί ο ΕΟΠΠΥ)
-
Έκανα μια μαλακία και δε ξέρω πότε θα περάσει.
Όταν παραλάβαμε το golf είχαν περάσει τα πλαστικά με ένα αηδιαστικό και γλοιώδης υγρό για τα πλαστικά.
Αποφάσισα λοιπόν να πάρω δυο πανάκια, ένα βρεγμένο και ένα στεγνό, για να το καθαρίσω σε φάση wax-on/wax-off.
Πάω ο βλαμμένος να σκουπίσω τον ιδρώτα από το πρόσωπό μου και το πανάκι με το υγρό από το ταμπλό μπαίνει στο δεξί μου μάτι (παρεμπιπτόντως φοράω φακούς).
Είχα μια ενόχληση εκείνη τη στιγμή και όταν ανέβηκα πάνω, το μάτι μου ήταν κατακόκκινο!
Έβγαλα τους φακούς, το ξέπλυνα, το άφησα να ηρεμήσει και την επόμενη μέρα πήγα στον οφθαλμίατρό μου. Μου είπε ότι έπαθα έγκαυμα από το χημικό και ότι ο φακός μου γλίτωσε τον κερατοειδή και μου έδωσε να βάζω ένα κολλύριο (1-2 σταγόνες, 3 φορές τη μέρα).
Συνεπώς πέταξα τους φακούς και πήρα καινούριους, τους οποίους τους φόρεσα όμως χθες όλη μέρα. Το δεξί μάτι με το πρόβλημα όμως στέγνωνε συνεχώς και ο γιατρός μου είπε ότι έχει μεταβληθεί το ph στο μάτι μου από το έγκαυμα και γιαυτό μου έχει δώσει να βάζω φυσικό δάκρυ συνέχεια.
Σήμερα το πρωί όταν ξύπνησα το μάτι μου είχε πρηστεί, ήταν κατακόκκινο και γεμάτο τσίμπλα. Όλη μέρα σήμερα δεν έχω βάλει φακούς, υποχώρησε εντελώς το πρήξιμο και κάπως ηρέμησε η κοκκινίλα αλλά συνεχίζει να στεγνώνει και το αποτέλεσμα είναι ότι κατά διαστήματα βλέπω θολά μέχρι να υγρανθεί πάλι σωστά.
Με έχει αγχώσει λίγο το γεγονός ότι δεν βλέπω κάποια βελτίωση.
Γνωρίζει κανείς εάν και πότε θα επανέλθει το ph στο μάτι μου? Παίζει να έχω πάθει μόνιμη ζημιά? Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω?
-
οποιος σου προτείνει οτιδήποτε που να μην έχει μεσα την πρόταση 'να πας σε οφθαλμίατρο' θα ειναι ή εχθρός σου ή βλάκας ή και τα 2
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
οποιος σου προτείνει οτιδήποτε που να μην έχει μεσα την πρόταση 'να πας σε οφθαλμίατρο' θα ειναι ή εχθρός σου ή βλάκας ή και τα 2Εκτός αν είναι οφθαλμίατρος (kostis20).
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
οποιος σου προτείνει οτιδήποτε που να μην έχει μεσα την πρόταση 'να πας σε οφθαλμίατρο' θα ειναι ή εχθρός σου ή βλάκας ή και τα 2Ακριβως αυτο!
Το συνηθεστερο σε περιπτωσεις εγκαυματων (ειδικα ηλεκτροκολληση) ειναι να πλακωνεται ο παθων στα tetracaine, να νοιωθει προσκαιρα καλυτερα, αλλα η ζημια να παραμενει κ να αυξανεται...
Στάλθηκε από το LG-P700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Mε τον οφθαλμίατρο σου πρέπει να ρθεις σε επαφή. Αυτό είναι πιο τοξικό από το ΑΖΑΧ?? Το λέω γιατί είχα φάει στη μάπα μπόλικη δόση αλλά πλύθηκα κατευθείαν.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
οποιος σου προτείνει οτιδήποτε που να μην έχει μεσα την πρόταση 'να πας σε οφθαλμίατρο' θα ειναι ή εχθρός σου ή βλάκας ή και τα 2
Εκτός αν είναι οφθαλμίατρος (kostis20).
Ωχ τωρα το ειδα Νικο...
Πολλα τεχνητα δακρυα(ανα 1 ωρα) και καποιο αντιβιοτικο Τobrex(3 φορες τη μερα) πχ μεχρι να σε δει ΑΥΡΙΟ οφθαλμιατρος.
Φυσικα τους φακους τους ξεχνας για αρκετες μερες...
Οπως καταλαβαινεις αν δε δω το ματι σου δε μπορω να ξερω τι συμβαινει.
Αν θελεις να μιλησουμε σου στελνω το κινητο μου με pm -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εκτός αν είναι οφθαλμίατρος (kostis20).
Ωχ τωρα το ειδα Νικο...
Πολλα τεχνητα δακρυα και καποιο αντιβιοτικο Τobrex(3 φορες τη μερα) πχ μεχρι να σε δει ΑΥΡΙΟ οφθαλμιατρος.
Φυσικα τους φακους τους ξεχνας για αρκετες μερες...
Οπως καταλαβαινεις αν δε δω το ματι σου δε μπορω να ξερω τι συμβαινει.
Αν θελεις να μιλησουμε σου στελνω το κινητο μου με pmΤο flucon μου έχει δώσει...1 σταγόνα 3 φορές τη μέρα.
Θα μιλήσω με τον γιατρό αύριο, ο οποίος νομίζω είναι σε άδεια και δεν μπορεί να με δει...οπότε ίσως σε χρειαστώ.
Δε τη παλεύω χωρίς φακούς γιατί η μυωπία μου είναι εξαιρετικά υψηλή (16 και 13) και τα γυαλιά είναι για αρκετά λιγότερη.
-
υπάρχει κ bepanthen για το μάτι, ένα μικρό σωληνάριο...
σε αυτές τις καταστάσεις βοηθά... ο kostis 20 θα ξέρει καλύτερα...http://www.shop-apotheke.com/kontaktlin ... nsalbe.htm
-
Το flucon ειναι κορτικοστεροειδες οποτε σε περίπτωση επιμόλυνσης δεν ενδείκνυται η χρηση του.Τσιμπλες εχεις ακομα?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Το flucon ειναι κορτικοστεροειδες οποτε σε περίπτωση επιμόλυνσης δεν ενδείκνυται η χρηση του.Τσιμπλες εχεις ακομα?Λίγες, οι οποίες δημιουργούνται κυρίως όταν βάζω τις optive (φυσικό δάκρυ).
Μου είπε ότι δεν είναι μόλυνση, αλλά έγκαυμα.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες