-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Κάιρο έχει πάει κανείς?
Όχι, αλλά έχω πάει Φρανκφούρτη...
Tωρα που ειπατε Καιρο... οταν πηγα να βρω τον παππου μου, ο οποιος ειναι αιγυπτιος, μου εκανε εντυπωση το γεγονος οτι οταν παρκαρουν σε ευθεια δεν τραβανε χειροφρενο.... ωστε ο μπροστινος ή ο πισω που θα παρκαρει αν δεν χωραει καλα, να σπρωξει λιγο μπροστα λίγο τον πισω και να χωρεσει.....
-
Επίσης, χρησιμοποιείται η κόρνα για να ξυπνήσει ο βλάκας που έχει κατσικωθεί με 30 στη διαχωριστική και δεν κάνει λίγο άκρη και για να καταλάβει το ζώον που μπαίνει ανάποδα σε μονόδρομο τι μαλακία κάνει.
Στη δεύτερη περίπτωση, εγώ τους ανάβω και τα μεγάλα φώτα και τα προβολάκια και γκαζώνω προς το μέρος τους... Τους κάνω να κατουρηθούν κανονικότατα!
-
Συμφωνώ με τον spiros19, αλλα η κόρνα πρέπει να υπάρχει, για μια ώρα ανάγκης στην τελική..
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Συμφωνώ με τον spiros19, αλλα η κόρνα πρέπει να υπάρχει, για μια ώρα ανάγκης στην τελική..Προφανως και πρεπει να υπαρχει... ακριβως για μια ωρα αναγκης... Η αποφυγη ατυχηματος που λεει και ο νομοθετης...
Και για να μη νομιζετε οτι ειμαι ο υπερβολικος κτλ κτλ, ΠΟΤΕ δε θα τσαντιστω αν ξεχαστω στο φαναρι και ο πισω μου κανει ενα 'τακ' του κλασματος του δευτερολεπτου για να ξυπνησω... Αυτο ομως απεχει παρα πολυ απο το να κορναρουμε συνεχεια χωρις λογο και να εχουμε αναγει την κορνα στο αγαπημενο μας αξεσουαρ και στην εκφραση δυσαρεσκειας μας στους γυρω και ως μεσο μεταδοσης εκνευρισμου στην κινηση...
-
ωραίο θέμα, ήθελα να το ανοίξω κι εγώ κάποια στιγμή...
κι εγώ σιχαίνομαι τη χρήση της κόρνας, μέχρι που συνειδητοποίησα πόσο συχνά αναγκάζομαι να καταφεύγω σε αυτή. Λόγω δουλειάς, κατεβαίνω καθημερινά στο κέντρο (πιο κέντρο δεν γίνεται...) Κάποια στιγμή λοιπόν που πειραματιζόμουν με ένα after market τιμόνι, έμεινα χωρίς κόρνα για λίγο διάστημα, και τότε συνειδητοποίησα ότι η ύπαρξή της είναι θέμα ασφάλειας, τόσο γι' αυτόν που τη χρησιμοποιεί, όσο και γι' αυτόν που θα την ακούσει. Εννοείται πως δεν κορνάρω ποτέ σε παππούδες, γιαγιάδες γιατί ο κίνδυνος να πάθουν τίποτα από την τρομάρα τους είναι υπαρκτός, αλλά πώς να αντιμετωπίσεις τον πιτσιρικά με το παπί που με το ένα μάτι κοιτάζει πώς θα κάνει τη σφήνα, και με το άλλο χαζεύει την ξανθιά στο πεζοδρόμιο, ενώ συγχρόνως κινείται στο αντίθετο ρεύμα (στο ρεύμα σου, δηλαδή);
παρεμπιπτόντως, χτες βράδυ η κόρνα με έσωσε και από την κυρία που προσπαθούσε να ξεπαρκάρει το παρκαρισμένο μπροστά από το δικό μου αυτοκίνητο thalia της, και χωρίς να χρησιμοποιεί καθόλου καθρέφτη, περίμενε απλώς να ακούσει το χτύπημα του προφυλακτήρα της στον δικό μου για να βγάλει την όπισθεν και να βάλει πρώτη. ευτυχώς που ήμουν μέσα στο αμάξι, η κόρνα μου λειτουργούσε, και έσωσα δύο προφυλακτήρες και τα νεύρα μου
-
εντάξει, ναι, είναι χρήσιμη για ορισμένες ακραίες περιπτώσεις να γλυτώσεις απ'τον χάρο και ούτε στους πεζούς τη χρησιμοποιώ γιατί είναι ζώα. για την ακρίβεια, οδηγοί-πεζοί είμαστε ζώα. αλλά αυτό είναι άλλο θέμα
ιδιαίτερη προσοχή θέλουν μωρά και παιδιά που πετάγονται απότομα (βλ. έλλειψη παιδείας/νοημοσύνης) και αντί να πατήσεις κόρνα για να σε πάρουν χαμπάρι και να περάσεις ανενόχλητος, καλύτερα να κόψεις -
Λοιπόν σκηνικό απίστευτο την Κυριακή που μας πέρασε. Έχω πάει να πάρω φίλο για καφέ από την Μεταμόρφωση Χαλανδρίου. Δύο στενά πριν φτάσω σπίτι του ένας βοσκός περνάει ένα κοπάδι πρόβατα από τον δρόμο !!!!! πρώτη φλασιά. Ακριβώς μπροστά μου έχει σταματήσει κυρία με Υ η οποία κορνάρει στα πρόβατα για να περάσουν!!!! δεύτερη φλασιά. Ηθικό δίδαγμα τα ζώα κορνάρουν στα ζώα για να συνεννοηθούν μεταξύ τους.... Είναι τραγική η κατάσταση. Δυστυχώς όταν έχω νεύρα κορνάρω και εγώ όσο και αν έχω πει πλειστάκις ότι θα το κόψω.
Εκεί που τρελαίνομαι είναι όταν τους βλέπω έξω από νοσοκομεία ή από σχολεία.
Η μόνη φορά στην ζωή μου που κόρναρα και χαιρέκακα το ευχαριστιόμουν ήταν όταν πρωτοείχαν βάλει τα σαμάρια στον Παπάγο και τον Χολαργό που κόρναρα ότι ώρα και να πέρναγα. (Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση μετά τις 2 το πρωί)
-
Προσπαθω να μην χρησιμοποιω τη κορνα για ασημαντους λογους. Η ηχορυπανση που προκαλει η ασκοπη χρηση της, ειναι τεραστια. Πολλες φορες ομως με εχει σωσει.
Υπαρχει ομως και κατι καλυτερο απο τη κορνα. (ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΩ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΑΜΑΡΤΙΑ)
Ειμαι σταματημενος και θελω να φυγω. Η ορατοτητα πισω μου ειναι μηδαμινη γιατι εχει σταματησει πισω μου μια νταλικα. Βαζω λοιπον μπροστα και χρουτσου χρουτσου βγαζω τη μουρη μου και ταυτοχρονα κοιταζω τον αριστερο καθρευτη. Η κινηση ειναι μεγαλη θα πρεπει να περιμενα τουλαχιστον 4-5 λεπτα. Εκει που ειχα κουραστει (ειχε πιαστει ο λαιμος μου), βλεπω ενα κενο πισω και ετοιμαζομαι να φυγω. Ξαφνικα ακουω ενα δυνατο:ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.... Ευτυχως κοκαλωσα το αμαξι αμεσως και ενα μηχανακι περασε ξυστα απο διπλα μου, ριχνοντας μου αρκετα 'καντηλια' -
Ο χρήστης slivi έγραψε:
Η μόνη φορά στην ζωή μου που κόρναρα και χαιρέκακα το ευχαριστιόμουν ήταν όταν πρωτοείχαν βάλει τα σαμάρια στον Παπάγο και τον Χολαργό που κόρναρα ότι ώρα και να πέρναγα. (Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση μετά τις 2 το πρωί)Έτσι! Έτσι!
Σε πιάνω!!! -
Αν είχαμε παιδεία γενικά ούτε αυτό το κακό θα το είχαμε κάνει θέμα.Αλλά επειδή είμαστε απαίδευτοι γενικά και μιλώντας απο τη θέση του αναβάτη...............ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΝΑΡΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ δυστυχώς
Αν θέλετε παραδείγματα καθημερινής τρέλλας και επιβίωσης .........πολλαααααααααααα.π.χ. αλλαγή λωρίδας, έτσι επειδή του σηκωθ..........,μιλώντας στο κινητό, χωρίς flash και έρχεται να σε θερίσει................
-
Αν δεν θελεται να χρησιμοπηειτε την κορνα παρτε Γαλλικό αυτοκινητο!!!
Με την κορνα στο διακοπτη των φλας δεν ειναι και το πιο ευκολο να την πατας....
Κορνα πατω με ευχαριστησει οταν περνω απο σαμαρακια..... φυσικά εκτος σχολειων , νοσοκομειων...
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Αν δεν θελεται να χρησιμοπηειτε την κορνα παρτε Γαλλικό αυτοκινητο!!!Με την κορνα στο διακοπτη των φλας δεν ειναι και το πιο ευκολο να την πατας....
Πίστεψέ με, όλα μια συνήθεια είναι...
Κορνα πατω με ευχαριστησει οταν περνω απο σαμαρακια..... φυσικά εκτος σχολειων , νοσοκομειων...
Έτσι, έτσι!!
-
ποιο το νόημα να πατάς κόρνα στα σαμαράκια;
-
Σπας τα νεύρα στους μαλάκες περιοίκους που ψήσανε το λαμόγιο δήμαρχο να βάλει σαμαράκια.
-
πάντως τα χειρότερα σαμαράκια είναι αυτά πάνω ή στην αρχή μιας ανηφόρας. Τ'άλλα εντάξει no problemo.
και επίσης όταν δεν έχουν σήμανση, δλδ φωσφοριζέ για να καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν. Συφιλλιάζομαι σε τέτοιες περιπτώσεις. Ειδικά εκεί σ'ένα δρόμο στου Παπάγου έχει κάτι σαμαράκια built-in στο οδόστρωμα και κρίμα σ'αυτόν που θα τα περάσει με ταχύτητα. Σήμανση 0 (και δε μιλάω για πινακίδα) -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
πάντως τα χειρότερα σαμαράκια είναι αυτά πάνω ή στην αρχή μιας ανηφόρας. Τ'άλλα εντάξει no problemo.
και επίσης όταν δεν έχουν σήμανση, δλδ φωσφοριζέ για να καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν. Συφιλλιάζομαι σε τέτοιες περιπτώσεις. Ειδικά εκεί σ'ένα δρόμο στου Παπάγου έχει κάτι σαμαράκια built-in στο οδόστρωμα και κρίμα σ'αυτόν που θα τα περάσει με ταχύτητα. Σήμανση 0 (και δε μιλάω για πινακίδα)Αργυροκάστρου λέγεται ο δρόμος
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Με την κορνα στο διακοπτη των φλας δεν ειναι και το πιο ευκολο να την παταςΤο αντίθετο, το βρίσκο πολύ πιο βολικό γιατί είναι στην άκρη των δακτύλων, αλλιώς πρέπει να σηκώσω το ένα χέρι από το τιμόνι για να την πατήσω.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Με την κορνα στο διακοπτη των φλας δεν ειναι και το πιο ευκολο να την πατας
Το αντίθετο, το βρίσκο πολύ πιο βολικό γιατί είναι στην άκρη των δακτύλων, αλλιώς πρέπει να σηκώσω το ένα χέρι από το τιμόνι για να την πατήσω.
Ναι ρε φίλε, που να σηκώνεις χέρι τώρα για να πατήσεις κόρνα... Κάνε το ίδιο και με το φρένο. Μη σηκώνεις το πόδι από το γκάζι. Κάτι θα βρεθεί για να σταματήσεις. Δε βαριέσαι
Φίλε χωρίς παρεξήγηση, αστειεύομαι.
-
Αν είχες οδηγήσει Astra G με τα ηλίθια μικρά κουμπάκια πάνω στο τιμόνι που κάνεις τάμα να τα βρεις όταν τα χρειάζεσαι ιδίως όταν είσαι με στριμμένο το τιμόνι όλες οι άλλες θέσεις θα σου ήταν πολύ βολικές.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν πατάω σχεδόν ποτέ κόρνα. Συχαίνομαι τη χρήση της από πολλούς για ψύλλου πήδημα (αυτά που αναφέρεις).Το αυτό και δι ημάς...Είναι σαν να μην υπάρχει η κόρνα στο αυτοκίνητό μου, δεν την αγγίζω εκτός αν βρίσκομαι προ συγκεκριμένου και άλλως αναπόφευκτου ατυχήματος (δηλ σχεδόν ποτέ)...Το χειρότερο που μπορείς να μου κάνεις είναι να μου κορνάρεις, χάνω κάθε αίσθηση μέτρου και μπορώ να γίνω εγκληματικός...Σε βενζινάδικο ενώ έδινα pourboire στο μικρό το από πίσω αυτοκίνητο 'βιαζόταν' και κόρναρε, 3 φορές σε 1/2 λεπτό, στην 3η φορά πετάχτηκα σαν τρελλός, τον άρπαξα από τα πέτα, τον μάγκωσα στο μισάνοιχτο παράθυρο και άρχισα να τον χτυπάω...Χρειάστηκε ο βενζινάς και τα δυο παιδιά του για να με απομακρύνουν τραβόντας με ενώ ήμουν σε κατάσταση εκτός εαυτού...
Χωρίς κόρνα