-
Tριών σημείων αυτόματες,140e το ζευγάρι. Έχει και δύο σημείων αν δεν κάνω λάθος.
http://www.spider-point.com/framework.php/mode// -
Καλησπέρα σε όλους τους παλιούς αλλά και τους νέους φίλους.
Ψάχνω κινητήρα FIAT 1,5 για το Χ1/9.
-
Ουτε που ηξερα πως υπηρχε τετοιο φιατ,αλλα τελικα φαινεται πως μερικοι τα ανακατασκευαζουν κιολας(και μαλιστα σωστα!)
http://www.1100industriale.blogspot.gr/ -
Ο χρήστης fiat127 έγραψε:
Ουτε που ηξερα πως υπηρχε τετοιο φιατ,αλλα τελικα φαινεται πως μερικοι τα ανακατασκευαζουν κιολας(και μαλιστα σωστα!)
http://www.1100industriale.blogspot.gr/ -
Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά; Είχαμε στην οικογένεια fiat 128 και θυμάμαι τον πατέρα μου να αλλάζει ακρόμπαρα και ψαλίδια κάθε τόσο. Γιατί; Κακή ποιότητα ανταλλακτικών, εργασίας ή τι άλλο;
Επίσης, μας έκαψε βαλβίδες στις 120000 χλμ. Μήπως δεν την πολυπαλεύανε τα μαστόρια με τα καπελότα για να τις ρυθμίσουν;
Ευχαριστώ.
-
Θα σου απαντησω με παραδειγματα.
Ειχαμε καποτε ενα σεατ 131 και το πηγαμε στο μαστορα γιατι ετριζε το μπροστινο συστημα στα σημεια επαφης με το αμαξωμα.Αυτος,για να σταματησει να τριζει,λιπανε τα σινεμπλοκ με..υγρα φρενων
Επισης,παλιοτερα που ειχαμε ενα neckar(που εκαιγε απλη βενζινη),μας ειχαν πει οτι αν ριχναμε μερικα κομματια ναφθαλινη στο ντεποζιτο,αυτο θα ανεβαζε τον αριθμο οκτανιων (η κατι τετοιο)και θα βλεπαμε καλυτερη αποδοση
Τα συμπερασματα δικα σου.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά; Είχαμε στην οικογένεια fiat 128 και θυμάμαι τον πατέρα μου να αλλάζει ακρόμπαρα και ψαλίδια κάθε τόσο. Γιατί; Κακή ποιότητα ανταλλακτικών, εργασίας ή τι άλλο;Επίσης, μας έκαψε βαλβίδες στις 120000 χλμ. Μήπως δεν την πολυπαλεύανε τα μαστόρια με τα καπελότα για να τις ρυθμίσουν;
Ευχαριστώ.
To 99% των συνεργειων , εφτιαχναν ΚΑΙ fiat , φυσικα οχι για ειδικα εργαλεια να ειχαν ... ουτε καν ηξεραν να μετρανε τις παστιλιες που χρειαζοταν το μοτερακι διαμαντι του 128 που οι περισσοτεροι το εβλεπαν εξωγηινο τοτε .Τα δε ψαλιδακια που λες οτι του αλλαζαν τακτικα .... ηταν της πλακας ανακατασκευες του κερατα !
Ουτε με 800 ΧΙΛ.ΧΛΜ δεν καιει βαλβιδες αυτο το μοτερ ! -
Μάλιστααααα!!!!
Κατά τα άλλα, δεν ήταν και καλό!!!! Λάδια δεν πρόλαβε να κάψει!Ευχαριστώ παίδες
-
Ας το ποστάρω κι εδώ.
Ψάχνω το ελατήριο νο 21, αλλά και τα κομμάτια 22,39 και 40 που το συνοδεύουν. Δεν θα έλεγα όχι και για τα 18,19 και 20. Πρόκειται για τον κλασικό bialbero της Fiat που έχει χρησιμοποιηθεί και σε Alfa / Lancia. Δύσκολο αλλά...
-
Έχω την εντύπωση ότι αυτή τη διάταξη με το ελατήριο την είχαν μόνο τα παλιότερα μοτέρ.
Αν εξαιρέσεις το ελατήριο τα υπόλοιπα φτιάχνονται ή βρίσκονται. Και το ελατήριο φτιάχνεται με δείγμα, αν δε γίνεται α βρεθεί.
Το 18 είναι το γκουζόνι που είναι φυτεμένο στον κορμό και δε βγαίνει με τίποτε! Έχει σπάσει?Έχω εναν TC λυμένο, αλλά νομίζω ότι έχει τον νεότερο τεντωτήρα, αν παρ' όλα αυτά έχει αυτά τα πράγματα μπορώ να σου δώσω διαστάσεις αν τα δικά σου έχουν χαθεί.
-
Το 18 δεν χρειάζεται, λάθος δικό μου. Αν χρειαστεί να μετρήσουμε διαστάσεις, πού βρίσκεσαι;
Η φωτό του ελατηρίου εδώ:Τι στο καλό, σε τόσα μοτέρ φορέθηκε, δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα;
-
Έχεις ΠΜ
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Ας το ποστάρω κι εδώ.Ψάχνω το ελατήριο νο 21, αλλά και τα κομμάτια 22,39 και 40 που το συνοδεύουν. Δεν θα έλεγα όχι και για τα 18,19 και 20. Πρόκειται για τον κλασικό bialbero της Fiat που έχει χρησιμοποιηθεί και σε Alfa / Lancia. Δύσκολο αλλά...
Τα ανταλλακτικα που ψαχνεις ειναι
Νο 20 κωδικος Fiat : 4180205
Το ελατηριο ειναι το 4180213 αυτος οκωδικος ειναι για τις εκδοσεις μεχρι 1980 γιατι στο Ritmo 105tc 125 130 δινει 4384854 που ομως ειναι μαλλον το ιδιο
ροδελα 4180206 βιδα 4180344
Αν και προκειται για ψιλολογια κοστιζουν λιγο
http://www.axel-augustin.de/shop2/-Alle ... :9413.html
http://www.axel-augustin.de/shop2/-Alle ... :9411.html
http://www.midwest-bayless.com/storefro ... =252977899 -
Ο Γερμανός όντως έχει σχεδόν τα πάντα, αλλά του έχω στείλει μαιλ από χτες για κάποιες διευκρινίσεις και με έχει γράψει κανονικότατα. Αντίθετα, οι Αμερικάνοι του spideroadster.com [απ' όπου και το διάγραμμα] μου απάντησαν αμέσως με τιμές για όλα τα κομμάτια. Μόλις τους ανταπάντησα ότι είμαι από Ελλάδα και ζήτησα κόστος μεταφορικών, έπεσε άκρα του τάφου σιωπή.
Τελικά, το μόνο που δεν βρίσκεται / φτιάχνεται είναι το ελατήριο. Αν μέχρι αύριο δεν έχει εντοπιστεί εντός των τειχών, ο Γερμαναράς θα πάρει την παραγγελία λόγω απουσίας τελωνείου και, υποθέτω, μικρότερου χρόνου παράδοσης.
Ευχαριστώ και τους δυο σας για τις αναλυτικότατες απαντήσεις!
-
Αν δεν κανω λάθος ελατήριο 21 ρυθμιζει το τέντωμα του ιμάντα χρονισμου, είναι απαραίτητο να το αντικαθιστούμε με καινούργιο μετά από κάποια χιλιόμετρα???
Επίσης που μπορώ να βρω αναλυτικά οδηγίες για το πως αλλάζω τον ιμάντα χρονισμού στον bialbero της fiat
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Τελικά, το μόνο που δεν βρίσκεται / φτιάχνεται είναι το ελατήριο.
στον αγιο δημητριο (λ. βουλιαγμενης) και συγκεκριμενα στην οδο παπαγου (αριθμο δεν θυμαμαι αλλα ειναι ευκολο να τον βρω) υπαρχει μια βιοτεχνια που κατασκευαζει ελατηρια ολων των μεγεθων-ειδων, αρκει να εχεις δειγμα η διαστασεις
ευχαριστως, αν εχει ο αγγελος(7πας100) δειγμα, να το παω αντι για σενα για κατασκευη
-
O Bayless το εχει και στο site του εχει μια εφαρμογη που βγαζει ποσο ειναι το κοστος για Ελλαδα ,αν τελικα δεν μπορει να φτιαχτει.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες πληροφορίες και για τη διάθεση για βοήθεια. Τελικά την παραγγελία τσίμπησε ο Γερμανός, ο οποίος γενικά φαίνεται να αποτελεί καλή πηγή ανταλλακτικών για Φίατ. Βέβαια, μετά την τραυματική εμπειρία μου από τη Wum autoteile δεν βιάζομαι να αποδώσω εύσημα.
Μέχρι να φτάσει το ελατήριο και αφού έχει ολοκληρωθεί η επισκευή της κεφαλής, αποφασίστηκε να ταξιδέψει και το μπλοκ στο μηχανουργείο για γυαλίσματα - ζυγίσματα [ίσως και λίγο ελάφρωμα του βολάν - θα δούμε].
Αυτό που σίγουρα θα ελαφρώσει είναι η τσέπη του ιδιοκτήτη, αφού μέχρι να γίνει το μπλοκ ελήφθη και άλλη απόφαση: να βαφτεί ο χώρος του μοτέρ τώρα που 'άδειασε' και επί τη ευκαιρία να επουλωθούν χτυπήματα και μικρές περιφερκές αμαρτίες στο αμάξωμα.
Μπλέξαμε αλλά μέχρις εδώ για τώρα!
ΥΓ: να μην πιάσουμε κουβέντα για πομπέ πιστόνια της Borgo και της Kolbenschmidt, έτσι;
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες πληροφορίες και για τη διάθεση για βοήθεια. Τελικά την παραγγελία τσίμπησε ο Γερμανός, ο οποίος γενικά φαίνεται να αποτελεί καλή πηγή ανταλλακτικών για Φίατ. Βέβαια, μετά την τραυματική εμπειρία μου από τη Wum autoteile δεν βιάζομαι να αποδώσω εύσημα.Μέχρι να φτάσει το ελατήριο και αφού έχει ολοκληρωθεί η επισκευή της κεφαλής, αποφασίστηκε να ταξιδέψει και το μπλοκ στο μηχανουργείο για γυαλίσματα - ζυγίσματα [ίσως και λίγο ελάφρωμα του βολάν - θα δούμε].
Αυτό που σίγουρα θα ελαφρώσει είναι η τσέπη του ιδιοκτήτη, αφού μέχρι να γίνει το μπλοκ ελήφθη και άλλη απόφαση: να βαφτεί ο χώρος του μοτέρ τώρα που 'άδειασε' και επί τη ευκαιρία να επουλωθούν χτυπήματα και μικρές περιφερκές αμαρτίες στο αμάξωμα.
Μπλέξαμε αλλά μέχρις εδώ για τώρα!
ΥΓ: να μην πιάσουμε κουβέντα για πομπέ πιστόνια της Borgo και της Kolbenschmidt, έτσι;
Wum autoteile εχει σχετικα φθηνοτερα απο ορισμενους αλλους αλλα πουλαει πολλα κομματια απο Polski οτι πιθανον να ταιριαζει (π.χ. το σαζμαν που πουλαει ειναι απο 125ρ ) και εξαρτηματα απο Ρωσσια .
Για τα πιστονια σου ενω ειναι 80 mm δεν ειναι ιδια με του 1608 δεν ειναι ιδια ουτε με 124 special T 1438cc
κωδικος fiat ειναι για std 4199038-40-41 για κλασση A,C,E αντιστοιχα η 4259487-9 αν το μοτερ ειναι μετα το 1970 .
Eλατηρια φοραει τα ιδια με specialΤ οπως και πειρους .
Παντως σετ borgo & kolbenschmidt εχω δει στο αμερικανικο ebay αλλα και στο fiatplus.com μονο που τα δινει πανακριβα ο 2ος -
Τι είναι οι κλάσεις A,C,E στα πιστόνια;
Edit: βρήκα αυτό στο φόρουμ του Guy Croft
*The bores vary in size during machining at the factory (from any manufacturer) in this case from class A 84.00mm bore (Class A smallest piston) in 0.01mm steps per grade up to Class E 84.05mm bore (Class E biggest piston) and they used (still do to this day) differing size pistons to match the piston skirt - bore fit, which in this case is 0.05mm - 2 thou' or 0.002'. On the skirt of the crankcase where the sump bolts on the bore size classes will be letter stamped, A thru E.
*
Άρα, μιλάμε για έναν άλλο τρόπο να ονομάζουμε το κατά πόσο είναι oversize ένα πιστόνι με στάνταρ μέγεθος το Α και τα επόμενα γράμματα να απεικονίζουν αυξήσεις της τάξης των 0.01mm.
fiat classic