-
Σε μερικές χώρες παρκάρουν τα αυτοκίνητα με νεκρά χωρίς χειρόφρενο ωστε σπρώχνοντας με τον προφυλακτήρα τα άλλα αυτοκίνητα να μπορείς να μπείς ανάμεσα. Μάλιστα θεωρείται μεγάλη γαιδουριά να δέσεις χειρόφρενο και άν το κάνεις μάλλον θα βρείς το αμάξι με βαλμένο τον προφυλακτήρα μέσα
-
μιλας για την σοβιετικη ρωσια που εχει μονο λαντα με προφυλακτηρες απο κομματια παλιων τανκ?
-
Το έχω ακούσει για τη Γαλλία αυτό το πράγμα με το χειρόφρενο.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
μιλας για την σοβιετικη ρωσια που εχει μονο λαντα με προφυλακτηρες απο κομματια παλιων τανκ?Ταυλάνδη:
Θυμόμουν λάθος τελικά. Αυτό γίνεται μόνο στα πάρκιν, όχι έξω στο δρόμο και το αυτοκίνητο το σπρώχνουν με τα χέρια.
-
Έχω την εντύπωση ότι δεν θυμάσαι λάθος. Στην Ιταλία και στην Γαλλία είναι συνήθες φαινόμενο να παρκάρεις με νεκρά και για χειρόφρενο... ούτε λόγος. Ειδικά σε πηγμένες πόλεις όπως η Ρώμη, τα μικροχτυπήματα είναι εντελώς νορμάλ, για να χωρέσουν κάπως όλοι. Είναι βέβαια συνήθες φαινόμενο τα αυτοκίνητά τους να έχουν ταλαιπωρημένους προφυλακτήρες και μπόλικες γρατζουνιές.
-
Στη Ν.Υορκη εχουν 'προφυλακτικα μαξιλαρακια' απο διαφορα υλικα που καλυπτουν ολο τον προφυλακτηρα ωστε να μην γρατζουνισθει... εχω την εντυπωση μαλιστα οτι αυτα τα προστατευτικα μπαινουν και βγαινουν ευκολα ωστε να τα βαζουν μονο οταν πανε σε περιοχες που εχουν προβλημα παρκιν...
-
Ο χρήστης diplomat έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι δεν θυμάσαι λάθος. Στην Ιταλία και στην Γαλλία είναι συνήθες φαινόμενο να παρκάρεις με νεκρά και για χειρόφρενο... ούτε λόγος. Ειδικά σε πηγμένες πόλεις όπως η Ρώμη, τα μικροχτυπήματα είναι εντελώς νορμάλ, για να χωρέσουν κάπως όλοι. Είναι βέβαια συνήθες φαινόμενο τα αυτοκίνητά τους να έχουν ταλαιπωρημένους προφυλακτήρες και μπόλικες γρατζουνιές.Στη Γαλλία ξέρω ότι βάζουν 1η ή όπισθεν χωρίς χειρόφρενο για να μην αποκτούν μικροχτυπήματα τα αμάξια τους. Νεκρά και χωρίς χειρόφρενο δεν το αφήνει κανείς.
Επίσης...ο περισσότερος κόσμος (ειδικά Παρίσι) χρησιμοποιεί κατά κόρον ΜΜΜ και όχι το αμάξι του, οπότε...γλιτώνεις και τα έξοδα συντήρησης του αυτοκινήτου σου.
Τέλος κάποιοι λίγοι έχουν ένα χρέπι για μέσα στην πόλη και ένα 'καλό' για εκτός.
-
Ένα βιντεάκι μου από το Παρίσι:
Youtube Video -
Ο χρήστης iliaS2000 έγραψε:
Δεν είπα πουθενά ότι με μέτρησε με το κοντέρ.. με χτύπησε με ραντάρ κανονικά (απλά ήταν μέσα στο περιπολικό) και φυσικά με έγραψε για την ταχύτητα που είχα όταν επιτάχυνα για να φύγω από τη μέση..Περνώντας, από τη γέφυρα στο Ολυμπιακό Χωριό, είδα το περιπολικό που περίμενε στα δεξιά σταματημένο, αλλά δε φαντάστηκα πως τα 120 ήταν καμία εξωφρενική ταχύτητα που υπήρχε λόγος να ανησυχώ στο συγκεκριμένο σημείο..
Ίσως επειδή το αυτοκίνητό μου προκαλεί κάπως με την εμφάνιση και μόνο, καθώς μηχανικά-εξατμίσεις κλπ, είναι όλα εργοστασιακά..
Αλλά σκεφτείτε πως οι μπάτσοι μπήκαν μέσα στο αμάξι, το έβαλαν μπροστά, ξεκίνησαν και με έφτασαν πριν τη γέφυρα Μεταμόρφωσης.. επομένως, για να με φτάσουν μετά από ένα χιλιόμετρο, καταλαβαίνει κανείς ότι τα ταχύμετρο δεν έδειχνε κανένα αστρονομικό νούμερο (ή γενικώς σκεφτείτε τη διαφορά στην ταχύτητα τη δική μου και του περιπολικού..)
Και στο τμήμα μου έβγαλαν το λάδι και στο τέλος μου χάρισαν μία βδομάδα στους 2 μήνες παρακράτησης του διπλώματος.. Θενξ..
Τους ενδιέφερε μόνο η υπέρβαση του ορίου.. δεν τους ενδιέφεραν καθόλου οι συνθήκες και ούτε καν μπήκαν στη διαδικασία να καταλάβουν σε ποιό σημείο με έγραψαν για 140 και για ποιό λόγο..
ΖΩΑ !!Υ.Γ: για να προλάβω τυχόν σχόλια περί ολυμπιακού χωριού, να πω απλά ότι κατέβαινα από το πατρικό μου στη Ν.Ερυθραία, στο σπίτι μου στη Ν.Σμύρνη.. καμία σχέση με κόντρες και ούτε έχω ασχοληθεί ποτέ μου.. Ευχαριστώ
εμ που πας κι εσυ με την χονταρα βραδυατικα απτο ολυμπιακο χωριο ?:p
-
Άντε κ στα δικά μας!!!
Γιατί οι τύποι έχουν @rxdi@
Και ένα ζωώδες Carspotting
-
όχι μόνο εμποδίζει την λεωφόρο, πιάνει και 2 θέσεις πελατών
-
το Ντ'ντορφ ειναι φανταστική πολη.
(πανάκριβη βεβαια)
-
Περίπτωση 1η)
Κυριακή (προχθές) κατά τις 8:20 το πρωί πήγαινα προς Βάρκιζα για το V-Day (εκδήλωση για αμερικάνικα αυτοκίνητα και μηχανές). Έξω από το Hilton, και ενώ κινούμουν με κατεύθυνση προς Παναθηναϊκό Στάδιο, είμαι λίγο πριν το φανάρι του Hilton (όπου συναντάει το δρόμο που βγάζει Σύνταγμα) και βρέχει καρέκλες. Βρίσκομαι στη μεσσαία λωρίδα, και βλέπω αυτόν που ήταν στην αριστερή και πιο μπροστά από εμένα να ανάβει αλάρμ και να προσπαθεί να κινηθεί προς τη μεσσαία. Του αφήνω περιθώρειο, κόβω και ανάβω και εγώ αλάρμ. Τι είχε γίνει?
Ένα γέρος με ένα κόκκινο Polo αν θυμάμαι καλά, ερχόταν από Σύνταγμα και έστριψε αριστερά. Μόνο που αντί να πάει στο ρεύμα του, μπήκε στο αντίθετο...
Φαντάσου να μην είχε και διάζωμα. Αφού προκάλεσε μπάχαλο δεν έμαθα τι έγινε (το σίγουρο είναι ότι τον σταμάτησαν αμέσως), καθώς βιαζόμουν. Γιατί τους αφήνουν να κυκλοφορούν ελέυθεροι ρε γαμώτο...Περίπτωση 2η)
Την ίδια μέρα, αλλά κατά τις 11:30 το βράδυ, είχα αφήσει τον κολητό μου στην Άνω Γλυφάδα. Είμαι στην Γεννηματά με κατεύθυνση προς Λ. Κων Αθανάτου. Κινούμαι νωχελικά και από πίσω μου από ένα στενό βγαίνου δύο πιτσιρικάδες. Ο ένας με παπί και ο άλλος με σκούτερ. Αφού κάνουν βλακείες από πίσω μου, αποφασίζουν να με περάσουν. Τους διευκολύνω όσο μπορώ, και έχω ήδη βγάλει ταχύτητα αφού το φανάρι μπροστά μου (στη διασταύρωση με τη Λ Αθανάτου) είναι κόκκινο. Ο πάπιος σταματάει καγκούρικα (πως κάναμε κολιές με τα ποδήλατα ένα πράγμα ) και αποφασίζει να περάσει με κόκκινο. Αυτός με το σκούτερ ακολούθησε χωρίς όμως να ελέγξει. Ειλικρινά δε θα ήθελα να είμαι στη θέση του αυτοκινήτου που ανέβαινε την Αθανάτου και πέρναγε με πράσινο κανονικά. Ευτυχώς σταμάτησε ο άνθρωπος, αλλά τα ζωάκια απλά εξαφανιστήκανε.
-
Χτεσινό απογευματινο σκηνικο
Ανεβαινω την Λ.Συγγρου με σκοπο να στριψω δεξια προς Ζαππειο.
Στο συγκεκριμένο φαναρι το οποίο ειναι πράσσινο με παλόμενο δεξί βελος διακρίνω από τουλαχιστον 50 μετρα αποσταση καμια 15-20 ανθρώπους να διασχίζουν το δρόμο στον οποίο θελω να στριψω.
Βγάζω δεξι φλας και μειωνω προοδευτικά ταχύτητα μέχρι που ακινητοποιω το αυτοκινητο (smart) σε αποσταση 1-2 μετρα απο τους πεζους που ακομα διασχιζουν το δρομο εχοντας σταθερο πρασινο πεζοφαναρο.
Με το που σταματαω απο πίσω ακουω κορναρισμα απο cherokee (ΖΜΜ 698Χ 3,7λ - 50αρης οδηγος) το οποίο σταματαει στο μισο μετρο και αν...
Του δείχνω το φαναρι των πεζων που εξακολουθει να ειναι πρασινο σταθερο. και αφηνει την κορνα....
Στην διασταυρωση νεουδι τροχονομος ο οποιος κοιταζε σαν να μην ξερει τι να κανει.
Στο επομενο φαναρι (αριστερα παει για Καλλιμαρμαρο) ερχεται διπλα μου και ακολουθει ο εξης γελοιος διαλογος¨Αυτος: Πως σταματας ετσι? και αδικο να ειχα που δεν εχω ξερεις τι ζημια θα σου εκανα?
εγω: και καλα να δεχτω οτι τα παλόμενα βελη δεξιας πορειας δεν γνωριζετε τι σημαινουν, το πεζοφαναρο δεν το ειδατε, To οτι στο 1 μετρο απο το σημειο που σταματησα διασχιζανε πεζοι το δρομο δεν το ειδατε?Αυτος: και παλι ειναι λογος αυτος να σταματας ετσι αποτομα? αν επεφτα πανω σου που δεν θα εφταιγα ξερεις τι ζημια θα σου εκανα?
εγώ: επειδή μαλλον δεν καταλαβαινετε ουτε τα βασικά...το αμαξι ειναι εταιρικο και αν θελετε μπορουμε να ξαναγυρισουμε στο σημειο και να το ξαναδοκιμασουμε να δουμε ποιος θα βγει χαμενοςαυτος: ακομα και αν εφταιγα που θα εφταιγα και παλι δεν πρεπει να σταματας ετσι αποτομα.
εγω: θα το εχω υποψην μου...την επομενη φορα θα πεσω πανω στους πεζους που διασχιζουν νομιμα το δρομο για να μην τρομαξετε λογο του οτι χαζευετε. να θυμαστε ομως οτι την επομενη φορα θα ειναι η γυναικα σας και το παιδι σας.καπου εκει αναψε το φαναρι και φυγαμε...λιγο πιο πανω εσφαξε και ενα κοκκινο φαναρι
-
Ευθεία μπροστά μου έχει διασταύρωση σταυρωτή, με κυκλικό. Σκοπός μου είναι η αναστροφή. Βγάζω αριστερό φλας κι εγω αρκετά μέτρα πριν το κυκλικό, πλησιάζω και αρχίζω να στρίβω. Την ώρα που μπαίνω στο αντίθετο ρεύμα βγαίνει ένας παπάρας και μου κλείνει το δρόμο από δεξιά μου - από τον κάθετο δρόμο. Εγώ σταμάτησα στη μέση του κυκλικού υπομονετικά να περάσει χωρίς να πω τίποτα. Είναι αλήθεια ότι τον κοίταξα αλλά χωρίς 'υφάκι' και χωρίς καμία όρεξη για λεκτική αντιπαράθεση. Απλά περίμενα να φύγει να συνεχίσω την πορεία μου. Περνάει λοιπόν ο τύπος από μπροστά μου και μου ρίχνει ένα βλέμμα, όλο μαγκιά, έτοιμος για ξύλο ένα πράμα. Ξαναλάεω, δεν τον κοίταξα περίεργα, δεν είπα τίποτα.
Μήπως έπρεπε να του ζητήσω και συγνώμη που βρέθηκα στο δρόμο του?? -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Χτεσινό απογευματινο σκηνικοΑνεβαινω την Λ.Συγγρου με σκοπο να στριψω δεξια προς Ζαππειο.
Στο συγκεκριμένο φαναρι το οποίο ειναι πράσσινο με παλόμενο δεξί βελος διακρίνω από τουλαχιστον 50 μετρα αποσταση καμια 15-20 ανθρώπους να διασχίζουν το δρόμο στον οποίο θελω να στριψω.
Βγάζω δεξι φλας και μειωνω προοδευτικά ταχύτητα μέχρι που ακινητοποιω το αυτοκινητο (smart) σε αποσταση 1-2 μετρα απο τους πεζους που ακομα διασχιζουν το δρομο εχοντας σταθερο πρασινο πεζοφαναρο.
Με το που σταματαω απο πίσω ακουω κορναρισμα απο cherokee (ΖΜΜ 698Χ 3,7λ - 50αρης οδηγος) το οποίο σταματαει στο μισο μετρο και αν...
Του δείχνω το φαναρι των πεζων που εξακολουθει να ειναι πρασινο σταθερο. και αφηνει την κορνα....
Στην διασταυρωση νεουδι τροχονομος ο οποιος κοιταζε σαν να μην ξερει τι να κανει.
Στο επομενο φαναρι (αριστερα παει για Καλλιμαρμαρο) ερχεται διπλα μου και ακολουθει ο εξης γελοιος διαλογος¨Αυτος: Πως σταματας ετσι? και αδικο να ειχα που δεν εχω ξερεις τι ζημια θα σου εκανα?
εγω: και καλα να δεχτω οτι τα παλόμενα βελη δεξιας πορειας δεν γνωριζετε τι σημαινουν, το πεζοφαναρο δεν το ειδατε, To οτι στο 1 μετρο απο το σημειο που σταματησα διασχιζανε πεζοι το δρομο δεν το ειδατε?Αυτος: και παλι ειναι λογος αυτος να σταματας ετσι αποτομα? αν επεφτα πανω σου που δεν θα εφταιγα ξερεις τι ζημια θα σου εκανα?
εγώ: επειδή μαλλον δεν καταλαβαινετε ουτε τα βασικά...το αμαξι ειναι εταιρικο και αν θελετε μπορουμε να ξαναγυρισουμε στο σημειο και να το ξαναδοκιμασουμε να δουμε ποιος θα βγει χαμενοςαυτος: ακομα και αν εφταιγα που θα εφταιγα και παλι δεν πρεπει να σταματας ετσι αποτομα.
εγω: θα το εχω υποψην μου...την επομενη φορα θα πεσω πανω στους πεζους που διασχιζουν νομιμα το δρομο για να μην τρομαξετε λογο του οτι χαζευετε. να θυμαστε ομως οτι την επομενη φορα θα ειναι η γυναικα σας και το παιδι σας.καπου εκει αναψε το φαναρι και φυγαμε...λιγο πιο πανω εσφαξε και ενα κοκκινο φαναρι
hopeless...
τι καθεσαι και ασχολεισαι, μετα την πρωτη ατακα επρεπε να το κοψεις -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ευθεία μπροστά μου έχει διασταύρωση σταυρωτή, με κυκλικό.Κατι τετοιο εννοεις;
-
Διασταύρωση σταυρωτή ( + )
-
Τι εννοείς τότε με το 'κυκλικό';
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Τι εννοείς τότε με το 'κυκλικό';Θα με πεθάνετε ρε. Δύο δρόμοι κάθετοι που συναντάει ο ένας τον άλλο και στη μέση έχει κυκλικό. ROUNDABOUT!!! Είπαμε ότι η Κρήτη έχει κάποιες περίεργες λέξεις - όπως και άλλα μέρη στην Ελλάδα - αλλά τόσο πολύ να μην καταλαβαινόμαστε πια?
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]