-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@ντριφτερκι εγω ετσι ξερω, εγω εκανα μια μικτη χρηση και αρκετη πριζα και αρκετη μπαταρια
η μπαταρια ηταν παντα επανω
τωρα απλα λεω να τη βγαλω , γιατι τα χει φτυσει τελειως , αμα τραβηξω το ρευμα σβηνει ο υπολογιστης, οποτε δεν εξυπηρετει σε κατι να ειναι επανω
θελω να ελπιζω οτι ετσι θα δροζισεται περισσοτερο απο τα ανεμιστηρακια της βασης ( μπορει να λεω και μαλακιες βεβαια )
η μπαταρια πανω παντως δε χρησιμευει σε τιποτα και βαριεμαι να παραγγειλω αλλη, εχω ηδη δωσει 100 ευρω επιπλεον για να συνεχισει να δουλευει αυτο το λαπτοπ, δε δινω κι αλλα , ουτε με ενδιαφερει η φορητοτητα του
pc σαλονιου εχει καταληξει να ειναι
@realzeus
αμα μεινεις απο ρευμα και στα κλασει κανας σκληρος θα ειναι χειροτερα@ψορσαιρ
εγω εχω hp, την επιτομη της αξιοπιστιαςευτυχως εχει intel επεξεργαστη πανω ο οποιος οσο και αν ψηνεται αντεχει
ακριβώς στα ίδια ήμαστε
κ εγώ έχω hp κ η μπαταρία έχει πάθει το ίδιο. Κλείνει 4ο χρόνο βέβαια, έχει φάει κ έναν σκληρό που αλλάχτηκε σε εγγύηση, κ κατά τα άλλα έχει πάντα χρήση σε βάση με ανεμιστηράκι...
η μπαταρία είναι εκτός. το πρόβλημα είναι πως τώρα που δεν έχει μπαταρία πάνω όταν τον κλείνω πρέπει να περιμένω να σβήσει για να κλείσω τον διακόπτη ρεύματος για να μη δουλεύει ο μετασχηματιστής... αλλά δε βαριέσαι... -
εγω ουτε απο το ρευμα δε το βγαζω πλεον
(επισης ειχες καψει και τροφοδοτικο αν θυμαμαι , οπως κι εγω , ή σε μπερδευω με αλλον που ειχε hp ?)
κι εμενα κοντευει τα 4 χρονια (τον οκτωβριο τα κλεινει ) , αν ξεπερασει τα 6 θα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
και με λίγο λιπαντικό στον ανεμιστήρα λειτουργούσε απροβλημάτιστα.
Τι που πως.
Tι λιπαντικό έριξες που έριξες στο ανεμιστηράκι. Και το δικό μου κάνει κάτι θορύβους όταν το ανοίγω.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγω ουτε απο το ρευμα δε το βγαζω πλεον(επισης ειχες καψει και τροφοδοτικο αν θυμαμαι , οπως κι εγω , ή σε μπερδευω με αλλον που ειχε hp ?)
κι εμενα κοντευει τα 4 χρονια (τον οκτωβριο τα κλεινει ) , αν ξεπερασει τα 6 θα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος
μπράβο, καλά θυμάσαι, είχε κάψει κ τροφοδοτικό Τώρα έχω κάνει την εξής πατέντα. Έχω βάλει πάνω στο πολύμπριζο ένα διακόπτη μόνο για το τροφοδοτικό κ απομονώνω μόνο το λαπτοπ όταν τον κλείνω...
θέλουν χάδια τα hp, αλλιώς δεν επιζούν
Και εμένα τον Σεπτ κλείνει τα 4 για την ακρίβεια...
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Tι λιπαντικό έριξες που έριξες στο ανεμιστηράκι. Και το δικό μου κάνει κάτι θορύβους όταν το ανοίγω.
Στην βάση του ανεμιστήρα (εκει που πατουσε και στον άξονα) έβαλα λάδι ραπτομηχανής με σύριγγα. Ίσως να θές κάτι πιο παχύρρευστο αλλα και αυτό έκανε δουλειά.
-
@Peter Pan
θελουν παναθεμα τα, το καλο ειναι οτι κουτσα στραβα ακομα εχουμε λαπτοπ , γιατι κακα τα ψεματα εμενα με εχει βολεψει αρκετα σε καποια θεματα και το χρησιμοποιω και για κατεβαστηρι (για να μην καιω το ρευμα που καιει το αλλο το 'εργοστασιο' )τωρα που το σκεφτομαι καποια στιγμη θα επρεπε να κανω το tablet κατεβαστηρι αλλα για πολυ μεγαλα αρχεια δε βολευει (οχι οτι κατεβαζω μεγαλα και συνεχεια)
ειχα βρει ενα καλο torrent client, αλλα στη τσαμπα εκδοση σε περιοριζε στα 250 Kbps θα ψαξω να βρω τη πληρη εκδοση τουμαλλον εκει θα καταληξω μηδενικη καταναλωση και θα παραταθει και η ζωη του hp
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ειπα εγω το αντιθετο? οταν την εχεις πανω με ρευμα δεν ξεφορτιζεται πρακτικα.
προφανως και αν την εχεις εκτος δεν φθειρεται καθολου, το λαπτοπ σου κινδυνευεις να παρεις στο χερι αν γινει διακοπηΓιατί να το πάρεις στο χέρι; Σάμπως τα desktop έχουν όλα UPS? Δεν παθαίνουν τίποτα από διακοπή. Από spike κινδυνεύουν αλλά ένα **καλό πολύμπριζο **το λύνει αυτό.
θα σε απογοητεύσω επ αυτού, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εχω παρεμβολές του αναλογικού σήματος στο ψηφιακό στην μεγάλη crt με εξωτερικό δέκτη mpeg4.
Οτι και να βάλω φαίνεται από κάτω το αναλογικό κανάλι ακόμα και όταν δείχνει μόνο χιόνια, φαίνονται και στο ψηφιακό.
Τι μπορεί να φταίει; Το scart καλώδιο; Η κεραία; Το έχει κάποιος άλλος;Μου κάνει παρεμβολές και σε ταινία που είδα με φλασάκι και ήταν άσχετη με το θέμα κανάλια.
Καλώδιο scart μου μυρίζει... ...του κιλού χωρίς θωράκιση της προκοπής. Το πήρα 2€. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ειπα εγω το αντιθετο? οταν την εχεις πανω με ρευμα δεν ξεφορτιζεται πρακτικα.
προφανως και αν την εχεις εκτος δεν φθειρεται καθολου, το λαπτοπ σου κινδυνευεις να παρεις στο χερι αν γινει διακοπηΓιατί να το πάρεις στο χέρι; Σάμπως τα desktop έχουν όλα UPS? Δεν παθαίνουν τίποτα από διακοπή. Από spike κινδυνεύουν αλλά ένα **καλό πολύμπριζο **το λύνει αυτό.
θα σε απογοητεύσω επ αυτού, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα
Nτάξει παντού μπορεί να γίνει ζημιά αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα οι μικρές πιθανότητες μικραίνουν ακόμε περισσότερο με ένα καλό πολύμπριζο που προστατεύει από αυξομειώσεις τάσης.
-
Απ΄ όσα γράψατε για τα SΟΝΥ Vaio, συμπεραίνω ότι η οικογένεια που τα αγόρασε , ... έχει 'σύνδρομο γκαντεμιάς'.
2 αγορές και οι 2 με βλάβη όμως , πολύ μου φαίνεται.
Τέσπα. Ας είναι, η άποψή μου για τη συγκεκριμένη εταιρεία -καλώς ή κακώς- πλέον δεν αλλάζει ! -
τα πολύμπριζα αυτά είναι λίγο από νανογιλέκα
-
Τα Sony καλά και χρυσά ειναι, απλά πλερώνεις ολίγον Sony Tax, θελουν και ενα φορματ για να φυγουν οι επικοτατες μπουρδες που βαζουν, αλλα τεσπα... το κυριοτερο κακο/λογος για να αποφύγει κανεις τα Sony ειναι οτι ζητάνε για την μπαταρία τους on average 200+. Η μπαταρία ειναι ολίγον αναλώσιμη.... μπορεί να πεθανει σε ενα χρόνο, μπορεί σε 3.... το θέμα ειναι πως αν πεθάνει νωρίτερα απο το προσδόκιμο, θα την πληρώσεις πανακριβα, οταν στις αλλες μάρκες με 50-70 ευρώ καθαρίζεις....
Αυτά βεβαια ενδιαφέρουν οσους τα κάνουν χρήση ως φορητους....
-
2 χρόνια τo ΗP μου κρατάει η μπαταρία του ένα 5ωρο χαλαρό και δεν την έχω βγάλει ποτέ και είναι 24h στο ρεύμα συνέχεια.
-
τα πολύμπριζα αυτά είναι λίγο από νανογιλέκαhttp://www.apc.com/products/category.cfm?id=12&subid=65
αυτά?
-
Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Τα πολύμπριζα αυτά προστατεύουν μόνο (όσα προστατεύουν) από υπερτάσεις κι όχι από βυθίσεις τάσεων (πώς θα μπορούσαν άλλωστε αφού δεν έχουν κάποιον μετατροπέα και κάποιο μέσο αποθήκευσης ενέργειας (πυκνωτές, μπαταρίες κλπ )
Τώρα ποια απ αυτά προστατεύουν από υπερτάσεις χωράει μεγάλη κουβέντα, μία καλή ένδειξη είναι πόσα joule μπορούν να αντέξουν.
Δυστυχώς δεν θυμάμαι απ έξω νούμερα πλέον, έχουν περάσει 4-5 χρόνια από τότε που είχα ασχοληθεί με ΕΗΕ, αλλά θυμάμαι την συζήτηση που είχαμε κάνει στο μάθημα για το συγκεκριμένο θέμα. Αν τύχει και βρώ τπτ στις σημειώσεις μου θα επανέλθω
Εν ολίγοις, εξοπλισμό που είναι ευαίσθητος, (πισιά) μόνο με UPS μπορούμε να τον σώσουμε, γιατί σε ένα δίκτυο δεν έχουμε μόνο υπερτάσεις, αλλά διάφορα άλλα προβλήματα power quality (αρμονικές, πτώση τάσεων) και μόνο ένα UPS μπορεί να τα αντιμετωπίσει στο σύνολό τους,
Η πλάκα είναι ότι το κόστος για ένα σοβαρό πολύμπριζο είναι συγκρίσιμο με αυτό του UPS
-
Τώρα ποια απ αυτά προστατεύουν από υπερτάσεις χωράει μεγάλη κουβέντα, μία καλή ένδειξη είναι πόσα joule μπορούν να αντέξουν.Τα joule μετρούνται αθροιστικά. Δηλαδή δέν είναι ανάγκη να φάει ένα μεγάλο spike, πολλά μικρά αρκούν να το βγάλουν εκτός και να δουλεύει σαν απλό πολύπριζο. Τα καλά έχουν μια ενδεικτική λυχνία που δείχνει αν τα varistors δουλεύουν ακόμα, τα μάπα δέν έχουν και πρέπει να έχεις μαντικές ικανότητες για να ξέρεις αν δουλέυει ακόμα.
Πάντως σίγουρα κανένα απο αυτά δέν μπορούν να σε γλιτώσουν απο απευθείας χτύπημα κεραυνού. Επίσης δέν μπορούν να σε γλιτώσουν αν κάνει έργα η ΔΕΗ στην περιοχή και καταλάθος συνδέσουν το σπίτι σου στα 400V όπως έπαθε ένας γνωστός μου.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τώρα ποια απ αυτά προστατεύουν από υπερτάσεις χωράει μεγάλη κουβέντα, μία καλή ένδειξη είναι πόσα joule μπορούν να αντέξουν.
Τα joule μετρούνται αθροιστικά. Δηλαδή δέν είναι ανάγκη να φάει ένα μεγάλο spike, πολλά μικρά αρκούν να το βγάλουν εκτός και να δουλεύει σαν απλό πολύπριζο. Τα καλά έχουν μια ενδεικτική λυχνία που δείχνει αν τα varistors δουλεύουν ακόμα, τα μάπα δέν έχουν και πρέπει να έχεις μαντικές ικανότητες για να ξέρεις αν δουλέυει ακόμα.
Πάντως σίγουρα κανένα απο αυτά δέν μπορούν να σε γλιτώσουν απο απευθείας χτύπημα κεραυνού. Επίσης δέν μπορούν να σε γλιτώσουν αν κάνει έργα η ΔΕΗ στην περιοχή και καταλάθος συνδέσουν το σπίτι σου στα 400V όπως έπαθε ένας γνωστός μου.
Από κεραυνό δε σε σώζει τίποτα! Μου είχε κάψει τροφοδοτικό σε κλειστό υπολογιστή!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Απ΄ όσα γράψατε για τα SΟΝΥ Vaio, συμπεραίνω ότι η οικογένεια που τα αγόρασε , ... έχει 'σύνδρομο γκαντεμιάς'.
2 αγορές και οι 2 με βλάβη όμως , πολύ μου φαίνεται.
Τέσπα. Ας είναι, η άποψή μου για τη συγκεκριμένη εταιρεία -καλώς ή κακώς- πλέον δεν αλλάζει !Όταν η Sony έβγαζε CRT monitors, έπινα νερό στο όνομά τους. Ήταν η μόνη μάρκα που αγόραζα, κυρίως για λόγους ποιότητας εικόνας (Trinitron for the win). Στην δεκαετία συνήθως τα έφτυναν αλλά μιλάμε για μερόνυχτα που δεν έσβηναν ποτέ. Έχω τεράστιο σεβασμό σε αυτή την εταιρεία.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όταν η Sony έβγαζε CRT monitors, έπινα νερό στο όνομά τους. Ήταν η μόνη μάρκα που αγόραζα, κυρίως για λόγους ποιότητας εικόνας (Trinitron for the win). Στην δεκαετία συνήθως τα έφτυναν αλλά μιλάμε για μερόνυχτα που δεν έσβηναν ποτέ. Έχω τεράστιο σεβασμό σε αυτή την εταιρεία.
Έχω δύο 14αρες Sony στους ξενώνες στο εξοχικό και δουλεύουν άριστα. Τη μία την έχω από τα 15 μου (δηλ 13 χρόνια) και η άλλη είναι πάνω από 18. H παλιά, δε, είχε πέσει από το τραπεζάκι της (1+ μ) στο σεισμό του 99 και δεν μάσησε. Έσπασε λίγο το πλαστικό πλαίσιο της οθόνης αλλά κατά τα άλλα σκυλι του πολέμου!
-
H sony στις τηλεοράσεις δεν παιζόταν, ακολουθούσαν οι philips και κάποιες άλλες φίρμες (grunding, sharp) και μετά το χάος. Και σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές πάντως είχε εξίσου καλή ποιότητα (walkman, diskman, radio CD, CD/DVD players), ποτέ δεν ήταν τυχαία μάρκα.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]