-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Bλέπω στο TAXIS ότι βγήκε το εκκαθαριστικό. Γράφει πλέον ΕΓΚΥΡΟ βάσει κάποιου ΦΕΚ. Εκτυπώνω αυτό ή περιμένω το επίσημο; Ρωτώ γιατί με την οικονομία που κάνουν στο χαρτί τους έχω ικανούς για όλα.ΥΓ. τι θείο δώρο η εφάπαξ πληρωμή με τέτοια έκπτωση...
θα σου ερθει εκτυπωμένο....
Στο Taxis εχει γίνει τις 2 τελευταίες μέρες massive flop με τις δηλώσεις εισοδημάτων ακινήτων απο επαγγελματική δραστηριότητα... Ξαφνικά προέκυψε πως το αθροισμά αυτών επρεπε να καταγραφεί και στον 175.... κάτι που πέρασε below the radar σαν αλλαγή με συνέπεια η συντριπτικη πλειοψηφια των δηλώσεων να είναι λάθος. Πλέον το taxis δε σε αφήνει να προχωρήσεις αμα δεν συμπληρώσεις ορθα.
-
Πραγματικά παίζει να μην το είχε πάρει κανείς χαμπάρι, μέχρι που έβαλαν το τσεκ αυτό.
(αν ήθελαν πάντως, αυτά τα πεδία θα μπορούσαν να τα έπαιρναν αυτόματα από το Ε2 - αφού τσεκάρει τα σύνολα κι αν δεν συμφωνούν δεν προχωρά ) -
To ωραίο είναι ότι όσοι δεν είχαν συμπληρώσει τον κωδικό 175 και προχωρούσαν κανονικά τους υπολόγιζε φόρο μόλις 1,5% αντί 3% .
-
Δικηγόροι και λογιστές που συχνάζουν σε αυτό το θέμα για πείτε καμιά ιδέα για το πρόβλημά μου εδώ. Ευχαριστώ.
-
Σε δυσκίνητο ΝΠΔΔ που αντιμετωπίζει σποραδικά τέτοιες περιπτώσεις, τόσο από ιδιώτες όσο και από άλλα ιδρύματα και παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, τα εκ παραδρομής καταβληθέντα επιστρέφονται κανονικά με μόνη καθυστέρηση τον αναλογούν χρόνο διεκπεραίωσης. Ενημερωτικά και όχι εκ του παρόντος βεβαίως, η λάθος καταβολή μέσω τραπέζης διορθώνεται αρκεί να γίνει την ίδια μέρα και να σε ξέρει η τράπεζα. Τώρα γιατί σε συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών κάποιος να θέλει να κατακρατήσει το ποσό, μάλλον αντιτίθεται στα κοινά συναλλακτικά ήθη.
-
'...τον αναλογούντα χρόνο...'
-
@famas
Μήπως είμαι και απατεώνας, που δεν έτρεξα αμέσως να τους το επιστρέψω, και περίμενα να δω τι θα γίνει ?
Και εννοείται ότι δε θέλω να 'κατακρατήσω' (?) το ποσό, απλά ρωτάω τι προβλέπουν τα 'συναλλακτικά ήθη' και ο νόμος για την περίπτωση που ο Α κατά λάθος καταθέσει στο λογαριασμό του Β κάποια χρήματα. Μπορεί όντως να προβλεπόταν ότι ο Α ας πρόσεχε.
(Αρα κακώς φοβόμαστε όταν πηγαίνουμε στην τράπεζα και καταθέτουμε σε λογαριασμό τρίτου και τσεκάρουμε και ξανατσεκάρουμε μήπως έγινε κάποιο λάθος στον αριθμό λογαριασμού, αν κάνουμε λάθος απλά πάμε στην τράπεζα και τους λέμε 'συγνώμη λάθος') -
Ο χρήστης nass έγραψε:
(Αρα κακώς φοβόμαστε όταν πηγαίνουμε στην τράπεζα και καταθέτουμε σε λογαριασμό τρίτου και τσεκάρουμε και ξανατσεκάρουμε μήπως έγινε κάποιο λάθος στον αριθμό λογαριασμού, αν κάνουμε λάθος απλά πάμε στην τράπεζα και τους λέμε 'συγνώμη λάθος')Ακριβώς (αρκεί να γίνει αυθημερόν, κ να μην έχει προλάβει ο άλλος να τραβήξει όλα τα λ7 από τον λογ/σμό του).
Το κακό όνομα των Ελλήνων βγήκε όταν πολλοί (ω, ναι!) έκαναν εμβάσματα στο εξωτερικό, έστελναν αντίγραφο του εμβάσματος στον προμηθευτή τους για να τους φορτώσει το εμπόρευμα και, αμέσως μετά, ακύρωναν το έμβασμα. Με καταθέσεις σε λογαριασμούς στο εσωτερικό, έχουν γίνει όσα μπορεί κ όσα δεν μπορεί κανείς να φανταστεί.ΥΓ. Ο λόγος που τσεκάρουμε και ξανατσεκάρουμε μήπως έγινε κάποιο λάθος στον αριθμό λογαριασμού, είναι μην δεν έχουμε, τελικά, πληρώσει αυτόν που χρωστάμε και ενώ πληρώσαμε, συνεχίζουμε να χρωστάμε.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(Αρα κακώς φοβόμαστε όταν πηγαίνουμε στην τράπεζα και καταθέτουμε σε λογαριασμό τρίτου και τσεκάρουμε και ξανατσεκάρουμε μήπως έγινε κάποιο λάθος στον αριθμό λογαριασμού, αν κάνουμε λάθος απλά πάμε στην τράπεζα και τους λέμε 'συγνώμη λάθος')Φοβόμαστε, γιατί όπως βλέπεις μπορεί να μας τύχει ο λογαριασμός τρίτου να ανήκει σε 'nass', και μετά να μην μας τα γυρνάει γιατί δεν ξέρει αν είναι πρέπον
Πάντως απορώ βρε συ nass τι ακριβώς ρωτάς.
Υπήρχε περίπτωση δλδ να είναι ΟΚ αυτό που λες;Το 'μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται', κάτι έχει να κάνει με το ότι μιλάμε για μετρητά, και δεν υπάρχει τρόπος απόδειξης το πόσα έδωσες και πόσα πήρες (για ρέστα). Κοινώς καμία σχέση.
Τώρα, αν θες να 'τους τιμωρήσεις' επειδή ήταν μπουρδέλο, κράτα τα και ας τους να τρέχουν.
Αλλά ναι, προφανώς και είναι απατεωνιά, όπως είναι το να σου δώσει κάποιος ρέστα 100ρικο αντί για 10ρικο και να κάνεις τον αδιάφορο (εκεί μάλιστα γνωρίζοντας ότι ο άλλος δεν μπορεί να το αποδείξει κι όλας) κ.ο.κ. -
Αν κάνουν λάθος και σου δώσουν παραπάνω λεφτά στο ταμείο τα πληρώνει από την τσέπη του ο ταμίας.
Παίρνει τηλέφωνο όσους πελάτες νομίζει ότι πήραν παραπάνω, το μεσημέρι όταν κλείνει ταμείο και του λείπουν λεφτά.
Αν τα λεφτά (από λάθος στο ταμείο) τα έχανε η τράπεζα θα τα κρατούσα αλλά τον ταμία δεν τον κλέβω.
-
Βασικά συγκρίνει τα αντίγραφα των καταθετηρίων με την κορδέλα της μηχανή, ενώ χρησιμοποιεί και την κάμερα ασφαλείας. Ακόμα κι έτσι όμως αν πρόκειται πχ για πληρωμή επιταγής σε μη πελάτη, αν ο τελευταίος δεν θέλει να επιστρέψει τα λεφτά, δεν μπορεί αν γίνει τίποτα. Τα βάζει από τσέπη του και τέλος.
-
Και αν δεν έχει να τα βάλει τι γίνεται;
-
Μιλάμε τώρα για μέχρι 500-600 ευρώ. Συνήθως κάνουν ρεφενέ κι οι υπόλοιποι ταμίες και τον βοηθάνε, αλλά ούτως ή άλλως παίρνει κι ένα επίδομα για αυτή τη δουλειά που ξεκινάει από τα 120€ μηνιαίως.
-
nass, είσαι το τελευταίο άτομο που θα περίμενα να κάνεις κάτι τέτοιο.
Πάντως η αλήθεια είναι οτι μόνο δικαστικά μπορούν να κάνουν κάτι, δηλαδή δεκαετία και βάλε. Γι αυτό το λόγο εγώ προσωπικά έχω αποφασίσει όταν μου κάνουν τέτοιες εξυπνάδες να καθαρίζω 'εξωδικαστικά' και μετά άσε τον εξυπνακια να σου κάνει μηνύσεις
-
Τέλος πάντων παιδιά, ήδη τους επέστρεψα τα χρήματα (Internet banking ). Που είχα σκοπό και φανταζόμουν ότι θα έπρεπε να το κάνω έτσι και αλλιώς, απλά δεν ήθελα να το κάνω χωρίς να οφείλω να το κάνω από νομικής άποψης, δηλ. από την καλή μου την καρδιά, γιατί δεν είχαμε ανέφελη συνεργασία και μου έσπασαν τα @@ . Και γιαυτό και περίμενα να δω πότε θα το έπαιρναν είδηση οι μαλάκες (με εξέπληξαν, μέσα σε ένα μήνα ενώ περίμενα κατά το τέλος της χρονιάς ) Δεν είμαι όμως ο τύπος που θα κάτσω να τους κάνω γυμνάσια, αν μάθαινα ότι νομικά δεν υποχρεούμουν θα τους έλεγα εξαρχής 'πάρτε τα @@ μου', όχι όμως να μπω σε δικαστικές διαμάχες για πλάκα ξέροντας ότι στο τέλος θα χάσω (ποτέ δεν έχω ασχοληθεί με δικαστήρια, δεν έχω δικηγόρο, ούτε καν φίλο δικηγόρο και γιαυτό και ρώτησα στο forum)
Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν.
-
τελικα 9 δοσεις για την εφορια φετος... οκ, καλα κανανε να βοηθησουνε τον κοσμο.
δεν ψεγω κανεναν, μ@λ@κι@ μου που ξεκινησα να πληρεωνω τις δοσεις ηδη.. Ελλαδα ειναι εδω
του χρονου, θα πατησω submit μεσα στο τελευταιο 24ωρο... -
Λινκ ?
Eάν σου έχει βγει για 3 πρέπει να πας εφορία για να πάρεις τις 9;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Λινκ ?Eάν σου έχει βγει για 3 πρέπει να πας εφορία για να πάρεις τις 9;
Εδώ: http://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=123123
ρεζουμέ: 'το ρίχνουμε ως tip στα ΜΜΕ για να κόψουμε αντιδράσεις και βλέπουμε'
Επίσημα... οσονούπω. -
Νομίζω οτι γίνεται τώρα πλέον μόνο αν καταστείς ληξιπρόθεσμος.
Έχεις πληρώσει καμμία?
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Νομίζω οτι γίνεται τώρα πλέον μόνο αν καταστείς ληξιπρόθεσμος.Έχεις πληρώσει καμμία?
Για το ληξιπροθεσμο το ξερω.
Οχι δεν έχω πληρώσει. Τέλος του μήνα είναι η 1η χαρατσιά...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος