-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Κάβουρα με τη μαμά τους την κυρία καβουρίνα που βγαίνει τσάρκα με το σπάρο στη Ραφήνα το χεις συζητήσει;Παίζει και το παρακάτω ενδεχόμενο...

χαχαχα
Εννοειται φιλε. Μου αρεσει η δημοκρατια στη σχεση οπως και αν ηταν να αλλαξει αυτη αμαξι, θεωρω δεδομενο οτι θα με ρωτησει και δε θα παρει κατι χωρις τη συμφωνη γνωμη μου. Ομοιως λοιπον πραττω κι εγω. -
καλά, τί σόι δημοκρατία είναι αυτή που δε θα πάρει κάτι με σύμφωνη δικιά σου γνώμη?
η γνώμη της ΜΗΤΕΡΑΣ δεν λαμβάνεται υπόψιν?
-
Καμία ερώτηση περί του θέματος στο έτερον ήμισυ. Μόνο για το χρώμα αν είναι καινούργιο.
Ακόμα και το όχημα της συζύγου μου εγώ το διάλεξα. -
Λοιπόν, για να βοηθήσω τον Κάβουρα και όποιον άλλον:
-Οικονομοτεχνικώς, βέλτιστη αγορά είναι τα 'jahreswagen' (εταιρικά έως ενός χρόνου) από το επίσημο δίκτυο της Πόρσε στη Γερμανία. Ή, γενικώς, μτχ από το επίσημο δίκτυο.
Αλλιώς, ό,τι εξετάσεις από ιδιώτη, πρέπει να έχει πλήρες αρχείο συντήρησης (όχι μόνο το βιβλιαράκι) και να ελεγχθεί από καλό συνεργείο.
Αν τα λεφτά αρκούν για καινούργιο, που το φτιάχνεις και όπως θέλεις, τότε πάσο. Σημαίνει βέβαια 200 χιλ στην Ελλάδα για την καινούργια (991) S, με αξιοπρεπή εξοπλισμό, εκ των οποίων τα 30 (15%) τα πετάς με τη μία απ' το παράθυρο.
Γενικώς, οι Πόρσε έρχονται 'γυμνές' απ' το εργοστάσιο, και, αν μιλάμε για 911, θέλουν κανα 15-20άρι χιλιάδες σε οψιόν να γίνουν αμάξια...-Προτίμησε 997.2, δηλαδή μοντέλο 2009 και μετά (παραγωγή από β' εξάμηνο του 2008). Έχουν τους πολύ οικονομικότερους κινητήρες άμεσου ψεκασμού, και δεν έχουν αναφερθεί ούτε σποραδικά προβλήματα αξιοπιστίας, όπως στους κινητήρες των 996 (κυρίως) και των 997.1 (λιγότερο).
Επίσης, τα αμορτισέρ PASM (εφ' όσον πάρεις αμάξι με αυτά) είναι πιο εξελιγμένα και αξιόπιστα απ' ό,τι στην 997.1.-Carrera 2 ή 4; Η πισωκίνητη είναι η κλασική, η τετρακίνητη έχει ακόμη πιο ψηλά το (ήδη δυσθεώρητο) όριο, και λίγο πιο πολύ βάρος στον εμπρός άξονα (δηλαδή λιγότερο '911'), αλλά είναι ακόμα πιο δύσκολη / αλλοπρόσαλη στο όριο. Σε κάθε περίπτωση το όριο είναι επαναλαμβάνω δυσθεώρητο. Ξέχνα το ενδεχόμενο να πηγαίνεις μια 911 με το πλάι, και δη σε δημόσιο δρόμο, αν δεν σε λένε Ρερλ: Δεν είναι ντριφτάμαξο, είναι πάρα πολύ δύσκολη και απότομη εκτός πρόσφυσης (αλλά πλέον με απίστευτα αποθέματα πρόσφυσης, επαναλαμβάνω).
Το Α3 σου, αγαπητέ Κάβουρα, το ντριφτάρω πλέον 'με το ένα χέρι' στο σεμινάριο που πάω, με φαλακρά πίσω λάστιχα και καλά μπροστινά, σε βρεμένο ολισθηρό τσιμέντο. Με την 911 ιδρώνω... (ΟΚ, η σχολή δεν έχει φαλακρά πίσω ζαντολάστιχα για την περίπτωσή μου, οπότε ξεκολά και πιο δύσκολα, με περισσότερα χλμ)-S ή απλή Καρρέρα; Στο μτχ η διαφορά τιμής αμβλύνεται και δεν βλέπω γιατί όχι S, εκτός κι αν θες 18άρια ζαντολάστιχα, για λόγους οικονομίας, καλύτερης αντοχής σε παγίδες δρόμων, και λιγότερου θορύβου (με 19άρια, ειδικά Πιρέλλι, σε τραχειά άσφαλτο, το Α3 θα σου μοιάζει ακουστικώς με Ρολλς Ρόυς). Υπάρχουν όμως και πολλές απλές με 19άρια.
Τέλος, το μπλοκέ διαφορικό πάει πακέτο μόνο με 19άρες, αλλά δεν το κρίνω και απαραίτητο (κι ας το έχω εγώ). Μπλοκέ έχουν όλες οι 4κίνητες, οπότε η απλή Καρρέρα 4 είναι μόνη περίπτωση συνύπαρξης μπλοκέ με 18άρια (295/35-18 όμως, αντί για 265/40-18 της Καρρέρα 2)
Βασικά, η S έχει στάνταρ τα PASM με -10μμ ελατήρια (αν σου χρειάζονται - η σπορ ρύθμιση είναι μόνο για πίστα και σε δεσμεύουν ως προς αμορτισέρ αντικατάστασης), το πιο δυνατό μοτέρ και τα λίγο μεγαλύτερα φρένα (η διαφορά με την απλή στα φρένα είναι μικρότερη στις 997.2).
-Χειροκίνητη ή PDK;;;
Εγώ το άφησα στην τύχη, ό,τι θα έβρισκα. Το χειροκίνητο θα το ευχαριστηθείς περισσότερο στη χρήση για την οποία, κακά τα ψέμματα, θα πάρεις το αμάξι: Σβέλτες (όχι του σκοτωμού) βόλτες στο βουνό. Είναι 20 κιλά ελαφρύτερο, και μπορεί να επισκευασθεί πολύ ευχερέστερα και φθηνότερα. Είναι δε καταπληκτικό και ακριβέστατο - μόνο του Μάζντα ΜΧ5 μου είχε αρέσει περισσότερο.
Το PDK είναι απλώς ασυναγώνιστο και θαυματουργό σε αγωνιστικούς ρυθμούς (δηλαδή σε πίστα, αν δεν είσαι ασυνείδητος) καθώς και μες στην πόλη, όπου το αμάξι μπορεί μεν να κυκλοφορήσει (δεν είναι Λαμπο) αλλά το νιώθεις να πλήττει σαν αεροπλάνο που τροχοδρομεί στο έδαφος.
Τέλος, για τις 997.2 που μιλάμε (οι 997.1 είχαν ως εναλλακτική στο χειροκίνητο μόνο το απηρχαιωμένο Τιπτρόνικ - ασ' τον ΕςΒιΔυό να λέει ), το PDK έχει το έξτρα πλεονέκτημα μίας έξτρα σχέσης, της θεόμακρης 7ης, που εξασφαλίζει οικονομικότατο ταξίδι (10λτ στα 100χλμ με μέση ταχύτητα 120χλμ...). Στα χειροκίνητα 7η μπηκε μόλις τώρα, στις 991.-Απαραίτητα ή επιθυμητά έξτρα, κατ' εμέ:
-Τα σπορ καθίσματα (τα απλά, δεν χρειάζονται adaptive). Aθλητικότατα και ανετότατα μαζί.
-Το πακέτο Sport Chrono (Plus). Οπωσδήποτε αν έχεις PDK, σίγουρα αν έχεις PASM. Κι αν δεν έχεις τίποτα απ' τα δύο, και πάλι αλλάζει την απόκριση στο γκάζι και ΚΥΡΙΩΣ είναι ο μόνος τρόπος να έχεις ενδιάμεση ρύθμιση (δηλαδή 'οπισθοχώρηση' μόνο) του συστήματος ευστάθειας PSM (ESP) μεταξύ 'ον' και 'οφφ'.
-Η σπορ εξάτμιση, αφού την πλήρωσε άλλος. Δεν δίνει ίππους, απλώς αυξάνει την ένταση και τα μπάσσα της μουσικής του μπόξερ. Στο καινούργιο αμάξι σου σκίζουν τον κώλο: πάνω από 2 χιλιάρικα μόνο για τη μουσική.
-Θερμαινόμενα καθίσματα (άχρηστο- μόνον για να μπορεί να πουληθεί στη Γερμανία, αν εδώ αναλάβει ο Αλέξης και γυρίσουμε στις σπηλιές). Ομοίως και το Navi.
-Κεραμικά φρένα: Οκ, αφού τα πλήρωσε άλλος καινούργια (8000 ευρώ η διαφορά, ως οψιόν). Μνημειώδης αντοχή στο φρενάρισμα / θερμοκρασίες, ανύπαρκτη αντοχή στο αμμοχάλικο, στο αλάτι και στον αδέξιο λαστιχά που θα σου σπάσει τη δισκόπλακα σαν βάζο, αλλάζοντας τροχό. Κανένα πρόβλημα, μπαίνουν αυτούσιες οι ατσάλινες ίδιου μεγέθους (350μμ μπρος-πισω) της GT3 997.1. Είναι και οι δαγκάνες εξαπίστονες εμπρός, και πολύ έμορφες (κίτρινες).
-Προς θεού όχι μονομπούλονες ζάντες (δεν νομίζω να φτάσεις όμως σε GTS, Gt3, Turbo). Ακόμα βλαστημάω (δεν τις διάλεξα, μου έτυχαν)...Κατά τα λοιπά, χώρος αποσκευών (εμπρός, δηλαδή) 135 λίτρα, ή 105 στις 4κίνητες και τη GTS (πισωκίνητη με οψιόν ρεζερβουάρ 90 λίτρων).
Χωρούν πίσω 2 παιδάκια, αλλά μόνο για εκδρομή χωρίς διανυκτέρευση (δεν υπάρχει χώρος για πράγματα). Για τα καρότσια τους, πάντως, δίδεται εργοστασιακή σχάρα οροφής.
Πίσω χωρούν και 2 ενήλικοι έως 1,75 για σύντομες αστικές μετακινήσεις (θα αντέξουν σκυφτοί κανα 20λεπτο).Αυτό που αγοράζει κανείς σε αυτό το αμάξι, πέρα από συναίσθημα, φετίχ και ματαιοδοξία, είναι η πανδαισία των αισθήσεων από τα χειριστήρια, ιδίως δε από το τιμόνι. Νομίζεις ότι έχεις τις παλάμες σου στην άσφαλτο.
Ό,τι άλλο θες, με ρωτάς. -
@Coyot
'Εγραψες'...Μια απορια μονο. Οι μονομπουλονες (δεν ηξερα οτι παιρνει η GTS τετοιες, νομιζα οτι η 997 GT3 MKII, και η αντιστοιχη ΤΤ τις φορουσαν) σε τι μπελαδες σε εβαλαν?
-
Oι μονομπούλονες θέλουν τερατώδη ροπή σύσφιξης (600 ΝΜ) και βέβαια απόλυτη ακρίβεια (ούτως ή άλλως θέλουν τα μπουλόνια ακρίβεια, πόσο μάλλον το μονάκριβο). Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ροπόκλειδο των 800 τουλάχιστον Ευρώ και μήκους τουλάχιστον ενός μέτρου (και να ήθελες να το αγοράσεις, δεν χωράει στο χώρο αποσκευών).
Το μπουλόνι επίσης θέλει γρασάρισμα με ένα προϊόν της Πόρσε.
Η διαδικασία απαιτεί 15 λεπτά ανά τροχό by the book, και οπωσδήποτε 2 άτομα (ο ένας στη θέση του οδηγού, να πατάει φρένο...)Αυτά πρακτικώς σημαίνουν ότι είσαι καταδικασμένος να αλλάζεις λάστιχα μόνο στο επίσημο δίκτυο Πόρσε, ώστε και να σου σκίζουν τον κώλο καλύτερα (1700 Ευρώ στη Γερμανία με τοποθέτηση / ζυγοστάθμιση και νέες βαλβίδες τo σετ των Michelin Pilot Sport 2, N-rated 2), και να σου χαλάνε την εκδρομή καλύτερα σε απρογραμμάτιστη αλλαγή ('φούιτ' που λεν στη Σαλονίκη), αν το πλησιέστερο συνεργείο του επίσημου δικτύου είναι στην πρωτεύουσα ή τη συμπρωτεύουσα.
Βέβαια, τα αμάξια αυτά ρεζέρβα δεν έχουν. ¨Η φτιάχνεις προχείρως το λάστιχο με το κιτ επισευής, αν η ζημιά δεν είναι μεγάλη, ή καλείς οδική βοήθεια. Για να πας / σε πάει πού;
Σίγουρα το βουλκανιζατέρ στην Κόνιτσα δεν θα έχει σε στοκ 305/30-19, αλλά εκείνο στα Γιάννινα ίσως έχει. Μόνο που δεν θα έχει ροπόκλειδο 600 ΝΜ, οπότε πας Θεσσαλονίκη ή Αθήνα για το λάστιχο (όπου είναι ζήτημα πόσα βουλκανιζατέρ έχουν τέτοιο ροπόκλειδο, πλην των συνεργείων Πόρσε).
Και μεν εδώ εις τας Ευρώπας βρωμάει ο τόπος από Porsche Centres, αλλά πχ το σχολείο ντριφτ που πάω, και διαθέτει πίσω φαλακρά ζαντολάστιχα για σχεδόν κάθε τύπου αυτοκινήτου, για να βάλεις στο δικό σου, ΚΑΙ για 911 (πενταμπούλονες), δεν έχει βεβαίως μονομπούλονες, και ούτε και πρόκειται να φέρει, απ' ό,τι μου είπαν. Σιγά μη κάθονται να τρώνε ένα ημίωρο να αλλάξουν 2 λάστιχα - χώρια το κόστος του παλουκιού των 600 ΝΜ (εδώ ο κόσμος είναι παθολογικά μίζεροι και φιλάργυροι).Γενικώς, πρόκειται για μαρκετινίστικη ανοησία της Πόρσε, που μόνον πόνο μπορεί να προκαλέσει στον κάτοχο.
-
@Coyot
Πραγματι, οπως το λες και μονο, ακουγεται πολυ μεγαλη ταλαιπωρια, για την γενικοτερη χρηση του αυτοκινητου σε νορμαλ συνθηκες.
Η παραπανω επιλογη σιγουρα ειναι πολυ εξειδικευμενη, και προφανως θα βολευει ΜΟΝΟ σε Track days, και μαλιστα σε γνωστες και αρτια οργανωμενες πιστες, οπου υποθετω οτι θα υπαρχουν διαθεσιμα τα αντιστοιχα ροποκλειδα, ή τα υδραυλικα πιστολια(?) που χρησιμοποιουν στους αγωνες...
Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι που η παραπανω επιλογη, εγινε στην GTS...
Αν θυμαμαι καλα στανταρ αυτη η επιλογη υπηρχε στην 997 GT3 RS ΜΚΙΙ και ως εξτρα μαλιστα, στην επισης ΜΚΙΙ 997 ΤΤ...
Ηταν δηλαδη προεπιλογη του προηγουμενου αγοραστη, ή τις ειχε στανταρ?Φανταζομαι, θα ειναι εντελως ασυμφορη η τυχον επιλογη τοποθετησης νεων 5μπουλονων, (εστω αναταλλαγη) αφου λογικα(?) θα πρεπει περα απο τις διαφορετικες υποδοχες, να αλλαχτουν και οι 4 δισκοι του αυτοκινητου...
Βεβαια απο την αλλη, ειπωθηκε απο την Porsche οτι μειωνεται εστω και ελαφρως, η μη αναρτωμενη μαζα, και γενικοτερα τα περιφερειακα κινουμενα μερη, στο εσωτερικο του τροχου, με την μονομπουλονη διαταξη, προς οφελος περαιτερω ακριβειας κινουμενων μερων(?), περα απο την προφανη ευκολια-ταχυτητα αλλαγης, σε επιπεδο αγωνα...
-
@Coyot
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!
Ήσουν κατατοπιστικότατος!!!Να πω την αλήθεια μου το μέγεθος του χώρου αποσκευών με προβλημάτισε πολύ (για την δική μου περίπτωση θα έλεγα ότι είναι ένα τεράστιο μείον), το οποίο μάλιστα πάτησε φρένο στην διαδρομή προς την υλοποίηση της 'φαντασίωσης'. (Είχα διαβάσει σε 1-2 περιοδικά για 300+ lt με τα οποία είχα 'συμβιβαστεί' στην ιδέα, αλλά μάλλον ήταν τυπογραφικό λάθος. )
Έχοντας τόσο μικρό πορτ-παγκάζ, σημαίνει ότι καλά-καλά δεν μπορείς να το έχεις ως κύριο αμάξι και υποχρεωτικά χρειάζεσαι τουλάχιστον ένα μεγαλύτερο για ταξίδια. Άρα μένει μόνο η χρήση μέσα στην πόλη (που δεν το πολυ-χαίρεσαι το αμάξι - για να μην γράψω καθόλου!) και οι γρήγορες (σχετικά πάντα) βόλτες.
-
Προσοχη στα κεραμικα, ΔΕΝ ειναι αφθαρτα, ιδιαιτερα αμα το αμαξι εχει μπει σε πιστα. Επισης στα μοτερ κατασκευης τελος '05 και μετα υπαρχει το αναβαθμισμενο IMS που μειωνει την πιθανοτητα να σου μεινει το μοτερ στο χερι
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Να πω την αλήθεια μου το μέγεθος του χώρου αποσκευών με προβλημάτισε πολύ (για την δική μου περίπτωση θα έλεγα ότι είναι ένα τεράστιο μείον), το οποίο μάλιστα πάτησε φρένο στην διαδρομή προς την υλοποίηση της 'φαντασίωσης'. (Είχα διαβάσει σε 1-2 περιοδικά για 300+ lt με τα οποία είχα 'συμβιβαστεί' στην ιδέα, αλλά μάλλον ήταν τυπογραφικό λάθος. )
Μάλλον αυτό είναι το άθροισμα των 2 χώρων αποσκευών που έχουν Cayman + Boxster
-
Τα 350 λίτρα που λες είναι το άθροισμα των δύο χώρων αποσκευών. Μην ξεγελιέσαι από το νούμερο. Συνολικά, θα χωράνε τα μισά περίπου πράγματα από αυτά που βάζεις στο Α3. Οι μετρήσεις γίνονται με 'τουβλάκια' τετράγωνα, ενώ εμείς βάζουμε διάφορα πράγματα ακανόνιστου σχήματος. Μην ανησυχείς, πάρε πρώτα την 911 και μετά θα δεις ότι ζεις και χωρίς 4ο πουκάμισο στις εκδρομές.
Κάτι ακόμα που δεν αναφέρθηκε στο κόστος χρήσης είναι ότι με το PDK γλιτώνεις σε πρώτη φάση το κόστος αλλαγής δίσκου που έχεις στο χειροκίνητο. Η Porsche λέει ότι για 200.000+ χλμ. το PDK δε χρειάζεται κάτι πέρα από την προγραμματισμένη συντήρηση (αλλαγή βαλβολίνης κυρίως). Τώρα ποιο θα είναι το κόστος αν και όταν χρειαστεί να αλλάξεις δίσκους, αυτό ακόμα δεν έχω καταφέρει να το προσδιορίσω.
Προσωπικά θα διαφωνήσω με τον φίλο για τη χρήση του PDK σε πίστα. Εγώ δεν έχω καταφέρει να συνηθίσω τα κουμπάκια για την αλλαγή σχέσης μετά από σχεδόν 3 χρόνια. Είναι απλά θέμα αίσθησης, όχι αποτελεσματικότητας. Όταν το βάλεις στο αυτόματο και επιλέξεις το Sport Plus, οι αλλαγές είναι απλά άψογες και πολύ πιο αποτελεσματικές από αυτές του μέσου προς καλού οδηγού (οδηγός αγώνων δεν είμαι). Κερδίζεις σε αποτελεσματικότητα και χρόνους, χάνεις σε απόλαυση. Επίσης, στην κίνηση με πολύ χαμηλή ταχύτητα, μπερδεύεται κάπως. Για τις καθημερινές μετακινήσεις όμως είναι σαφώς πιο ξεκούραστο από το χειροκίνητο. Εγώ το επέλεξα και δεν το έχω μετανιώσει. -
@trader:
Α, ναι, όταν λέω PDK, εννοώ με paddles + και - πίσω απ' το τιμόνι, προς Θεού όχι κουμπάκια στα μπράτσα του τιμονιού, τα οποία, όπως και ο λεβιές, είναι counter-intuitive σε όλο το γκρουπ VAG (σπρώχνεις για να ανεβάσεις, τραβάς για να κατεβάσεις), εν αντιθέσει με τη BMW.
Κατά τα άλλα, όντως το PDK δεν είναι μετατροπέας ροπής και όντως μπερδεύεται / υποφέρει στο σταμάτα-ξεκίνα και δη σε ανηφόρες. Το εγχειρίδιο γράφει σαφώς να ΜΗ κρατάς το αμάξι με το κιβώτιο, σταματημένος σε ανωφέρειες, αλλά να βάζεις Νεκρό και να το κρατάς με φρένο / χειρόφρενο.@ Κίκιζα:
Βάσει όσων εξήγησα, νομίζω ότι είναι σαφές πόσο ακατάλληλες είναι οι μονομομπούλονες, κυρίως για τρακντέυ. Άλλες, υποθέτω, θα είναι οι αγωνιστικές μονομπούλονες ή σίγουρα άλλη η υποδομή στα pits αγωνιστικών ομάδων. Εδώ σου λέει by the book 15 λεπτά τον τροχό. Πρόσφατα άλλαξα λάστιχα σε Porsche Zentrum... (emoticon με αιμάσσοντα κώλο δεν υπάρχει για να βάλω)
Όταν ρώτησα, στην αντ/πεία που το αγόρασα, για αντικατάσταση πλημνών (μουαγέ) μου είπαν όντως ότι θα έπρεπε να αλλαχθούν και τα φρένα, άρα ασύμφορο. Μπορεί βέβαια να μου είπαν και ψέμματα για να τελειώνουν. Είναι απίστευτο σε τι γυφτιές καταφεύγει ο Γερμανός, έστω και για ένα σεντ. Όπως λέει μια γερμανική παροιμία, 'όποιος δεν σέβεται τα λεπτά (σεντς), δεν είναι άξιος για λεφτά'...@Κάβουρα:
Τα 300βάλε λίτρα που διάβασες συμπεριλαμβάνουν προφανώς τον χώρο των πίσω καθισμάτων με τις πλάτες πεσμένες, όπου όμως εσύ θέλεις να βάλεις παιδάκια, τα οποία με τη σειρά τους έχουν περαιτέρω ανάγκες αποσκευών. Σχάρα οροφής και Άγιος ο Θεός. Εμείς πώς ταξιδεύαμε, τετραμελής οικογένεια για θερινές διακοπές, με τον προπάππου της 911 (Σκαραβαίο), δηλαδή;Να κλείσω επισημαίνοντας ως απαραίτητο / επιθυμητό το σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών. Είναι επιεικώς αλητεία της Πόρσε που δεν το βάζει στάνταρ (η δικιά μου δεν το έχει δυστυχώς).
-
Η δική μου ερώτηση είναι: αν θέλεις ένα αυτοκίνητο για γούστα, για ποιό λόγο να προτιμήσεις μια 'μικρή' 911 σε σχέση με μια Cayman S ή και R ?
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Να κλείσω επισημαίνοντας ως απαραίτητο / επιθυμητό το σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών. Είναι επιεικώς αλητεία της Πόρσε που δεν το βάζει στάνταρ (η δικιά μου δεν το έχει δυστυχώς).
Μπορείς να βάλεις aftermarket αν δεν σε πειράζει.
http://www.orange-electronic.com/en/orange_aboutus.html
Δοκιμασμένο, αξιόπιστο, πάμφθηνο. Από ebay γύρω στα 140€ θα βγει. Το κακό είναι πως για να τοποθετηθεί, χρειάζεται ξεζαντάρισμα, που με τις μονομπούλονες που έχεις, είναι ολόκληρη περιπέτεια.Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν εκεί μεγάλα βουλκανιζατέρ με το κατάλληλο αερόκλειδο και αναγκάζεσαι να χρυσοπληρώνεις την Porsche για να βγάλεις μια ζάντα;
Επίσης, αναρωτιέμαι, μια γερή καστάνια και μια προέκταση ατσάλινη 3-4 μέτρα δεν θα μπορούσε να γυρίσει το μπουλόνι; Με το χέρι εννοώ...
-
καβουρι
αν θες 4θεσιο μηπως σε συγκινει τπτ αλλο περα πο 997?
ενα Μ3 / Μ5 / Μ6 ισως?επισης αν το καβουρακι ερθει σε 3+ χρονια μηπως να έπαιρνες ενα Cayman S να κανεις τη δουλεια σου και οταν επιβρεξεις τα αυγα το ξανασκεφτεσαι?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η δική μου ερώτηση είναι: αν θέλεις ένα αυτοκίνητο για γούστα, για ποιό λόγο να προτιμήσεις μια 'μικρή' 911 σε σχέση με μια Cayman S ή και R ?Για το κλασσικότερο σχήμα - φετίχ που κυκλοφορεί στον πλανήτη , για τα έξτρα γκάζια, και για τον επίκτητο μαζοχισμό να ισορροπείς μεταξύ μούτρων και σκαμπιλιού (το οποίο σκαμπίλι, σε στεγνό, συνεπάγεται ταχύτητες που σε στέλνουν αδιάβαστο σε τόπο χλοερό, κι ας ανοίξουν αερόσακοι, παπαρόσακοι και οι όρχεις του καθηγητού Πόρσε). Α, και για το θερμόμετρο και πιεσόμετρο λαδιού, που οι Cayman / Boxter δεν είχαν (έως τώρα)
Και για τη δυνατότητα 2 επιπλέον μωρών (πχ βλέπε Κάβουρα)Αυστηρώς οδηγικώς / δυναμικώς, δεν τίθεται ζήτημα ότι οι Cayman είναι ορθολογικότερες, φιλικότερες, προβλεψιμότερες, ρυθμισιμότερες, γλυκύτερων αντιδράσεων και γενικώς καλύτερα αυτοκίνητα.
Με παραπάνω γκάζι θα αποκαθήλωναν τις 911, γι' αυτό και το εργοστάσιο δεν το κάνει.@ΗιΦι: το ροπόκλειδο είναι ακριβώς ένας μακρύς μοχλός (πολύ μακρύς αν μιλάμε για 600ΝΜ), που μετρά όμως τη ροπή σύσφιξης και κάνει κλικ για να σταματήσεις να σφίγγεις.
Όσο για το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, οιαδήποτε non-certified after market παρέμβαση, εκτός από τσίπικη είναι και ακυρωτική της εγγύησης. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Να κλείσω επισημαίνοντας ως απαραίτητο / επιθυμητό το σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών. Είναι επιεικώς αλητεία της Πόρσε που δεν το βάζει στάνταρ (η δικιά μου δεν το έχει δυστυχώς).
Μπορείς να βάλεις aftermarket αν δεν σε πειράζει.
http://www.orange-electronic.com/en/orange_aboutus.html
Δοκιμασμένο, αξιόπιστο, πάμφθηνο. Από ebay γύρω στα 140€ θα βγει. Το κακό είναι πως για να τοποθετηθεί, χρειάζεται ξεζαντάρισμα, που με τις μονομπούλονες που έχεις, είναι ολόκληρη περιπέτεια.Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν εκεί μεγάλα βουλκανιζατέρ με το κατάλληλο αερόκλειδο και αναγκάζεσαι να χρυσοπληρώνεις την Porsche για να βγάλεις μια ζάντα;
Επίσης, αναρωτιέμαι, μια γερή καστάνια και μια προέκταση ατσάλινη 3-4 μέτρα δεν θα μπορούσε να γυρίσει το μπουλόνι; Με το χέρι εννοώ...
οτι υπάρχει καστάνια υπάρχει σίγουρα για βιομηχανική χρήση... ρε ηφ τι λές , ξέρεις πόσο μακρύς είναι ένας μοχλός 4 μέτρων ?
-
Να καταγραφει στα πρακτικα αυτη η EPIC δηλωση του HF...
-
απο οσο γνωριζω τα πρακτικα εχουν γεμισει κ κλεισει κ κλειδωθει απο προηγουμενες δηλωσεις κ δημοσιευσεις εντος των ''τειχων'' της διαδικτυακης μας κοινοτητας..οταν λεμε 100% πληροτητα,ουτε η μυκονος 15αυγουστο με τις αδελφες ψυχες τετοιο πραγμα..
(πλακα κανω,μη πεσετε πανω μου τωρα)
-
Porsche Forum