-
Άσχετο αλλά ίσως και να ενδιαφέρει ορισμένους.
Κατ αρχάς να δηλώσω πως και λόγω καταγωγής τα αισθήματα που τρέφω για τους Τουρκαλάδες είναι τα χειρότερα αλλά λυπάμαι που σε μερικά πράγματα ακόμη κι αυτή μας έχουν ξεπεράσει.Anadol
Απο μια εκδρομή που είχα κάνει στην Κωνσταντινούπολη.
Παρκαρισμένο δίπλα στο πατριαρχείο.
-
Εισαι και ρατσιστουλης Χοχε ε ?μμμμμμμμμ
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Εισαι και ρατσιστουλης Χοχε ε ?μμμμμμμμμΔεν είναι θέμα ρατσισμού φιλε μου, είναι θέμα καταγωγής.
Μπορεί το δεν ξεχνώ να είναι Κυπριακό {μότο} αλλά μη νομίζεις ότι υπάρχει ξεριζωμένος που λησμονεί . -
Καλησπέρα ,
Γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να « ξαναζωντανέψω » το αλουμίνιο της κυλινδροκεφαλής και του κιβωτίου ταχυτήτων ; Δεν θέλω να γυαλίσει αφύσικα , αλλά να προσομοιάσει στην αρχική του κατάσταση « σαν καινούργιο ». Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης tasos127 έγραψε:
Καλησπέρα ,
Γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να « ξαναζωντανέψω » το αλουμίνιο της κυλινδροκεφαλής και του κιβωτίου ταχυτήτων ; Δεν θέλω να γυαλίσει αφύσικα , αλλά να προσομοιάσει στην αρχική του κατάσταση « σαν καινούργιο ». Ευχαριστώ.Αλοιφούλα Wenol και τρίψιμο! (And a lot of elbow grease που λένε και οι Άγγλοι)
Θέλει υπομονή αλλά το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θέλεις....Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το τρυπάνι σου με μια βαμβακερή κεφαλή που διατίθεται στην αγορά. Σαν κετσεδάκι.
-
Καλημέρα. Τι μπορούμε να κάνουμε για το περιμετρικό πλαστικό Φτιάχνει κάποιος κάτι τέτοιο;
-
πας στον Μπεγκο (210 9218254) και παιρνεις καινουργιο με 70 ευρω αν θυμαμαι καλα!
Αν και στη θεση σου στο τζουνιορ θα εβαζα στρογγυλο καθρεπτακι! -
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Καλησπέρα ,
Γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να « ξαναζωντανέψω » το αλουμίνιο της κυλινδροκεφαλής και του κιβωτίου ταχυτήτων ; Δεν θέλω να γυαλίσει αφύσικα , αλλά να προσομοιάσει στην αρχική του κατάσταση « σαν καινούργιο ». Ευχαριστώ.Αλοιφούλα Wenol και τρίψιμο! (And a lot of elbow grease που λένε και οι Άγγλοι)
Θέλει υπομονή αλλά το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θέλεις....Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το τρυπάνι σου με μια βαμβακερή κεφαλή που διατίθεται στην αγορά. Σαν κετσεδάκι.
σ΄ ευχαριστώ για την απάντηση , κάτι τέτοιο σκεφτόμουν , αλλά φοβάμαι μην παρά -γυαλίσει και γίνει η επιφάνια σαν καθρέφτης.
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
πας στον Μπεγκο (210 9218254) και παιρνεις καινουργιο με 70 ευρω αν θυμαμαι καλα!
Αν και στη θεση σου στο τζουνιορ θα εβαζα στρογγυλο καθρεπτακι!Μέχρι να πάρω καινούργιο στρογγυλό έλεγα αν γίνεται τίποτα με αυτούς που έχω. Ευχαριστώ για το τηλ. Τώρα το θέμα είναι να πάρω ένα (για να είμαι 'σωστός') ή δύο (για να βλέπω)
-
Nα σου πω, ξεκολλα!
Εφοσον δεν το πηρες το αυτοκινητο για επιπλο και πιστευεις οτι σε βολευει και νιωθεις ασφαλης με δεξη καθρεπτη θα παρεις δυο φυσικα !
Στρογγυλους θυμαμαι ειχε ο ξυγκακης (210 9242089) -
Ο χρήστης tasos127 έγραψε:
Καλησπέρα ,
σ΄ ευχαριστώ για την απάντηση , κάτι τέτοιο σκεφτόμουν , αλλά φοβάμαι μην παρά -γυαλίσει και γίνει η επιφάνια σαν καθρέφτης.
Όσο το τρίψεις, τόσο θα γυαλίζει. Οπότε σταματάς εκεί που κρίνεις.
Καθρέφτης είναι πολύ δύσκολο να γίνει με το χέρι ούτως ή άλλως. -
Παιδια μια ερωτηση σχετικη με ευθυγραμμιση. Εχω ενα mercedes W110 και προσφατα αλλαξα τις 14αρες ζαντες που ειχε απο μεταγενεστερο μοντελο και εβαλα τις σωστες 13αρες ζαντες που θα επρεπε να ειχε αλλαζοντας φυσικα και λαστιχα. Απο τοτε ομως που το εκανα αυτο το τιμονι τραβαει αριστερα. Σιγουρα θελει ευθυγραμμιση, αλλα μηπως εχει κανενας σας στοιχεια σχετικα με το πως πρεπει να γινει η ρυθμιση σωστα;; ευχαριστω
-
Τα λάστιχα καινουργια ή μεταχείρω? Μπορεί τα λάστιχα να είναι στραβα....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Τα λάστιχα καινουργια ή μεταχείρω? Μπορεί τα λάστιχα να είναι στραβα....τα λαστιχα ειναι ολοκαινουρια. Το προβλημα ειναι οτι αλλαξε η γεωμετρια της αναρτησης γιατι αυτα τα λαστιχα απεχουν πολυ απο τα προηγουμενα και εγω την προηγουμενη φορα που εκανα ευθυγραμμιση ειχα κανει με βαση τα αλλα λαστιχα και τις ζαντες. Η αναρτηση απο το εργοστασιο ειχε σχεδιαστει για λαστιχο σαν αυτο που εχω τωρα επανω, για αυτο ζηταω τα νουμερα τα σωστα για την ρυθμιση.
-
Εγώ μέτρησα τη Fulvia και το Spider στον Παχύλα και το μηχάνημα είχε τα στοιχεία των αυτοκινήτων μου. Και τα δύο έγιναν άψογα.
Δεν ρωτάς; -
Στο Haynes manual διαβάζω ότι η ευθυγράμμιση του δικού μου (124 AC Coupe 1967) γίνεται με shims, τα οποία αν έχω καταλάβει σωστά είναι μικρά μεταλλικά φύλλα που μπαίνουν σαν 'σφήνες' προκειμένου να ρυθμιστούν οι γωνίες. Προφανώς και στο Spider γίνεται το ίδιο.
Είχα όμως την εντύπωση ότι δεν τα δουλεύει κανείς. Πώς στα ρύθμισε ο Παχύλας;
-
Οπωσδήποτε όχι έτσι (το αγνοούσα αυτό που λες - και σε κάθε περίπτωση ίδια πρέπει να είναι τα δύο 124).
Δεν είμαι εις θέση να σου απαντήσω συγκεκριμένα. Το αποτέλεσμα είδα. -
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Στο Haynes manual διαβάζω ότι η ευθυγράμμιση του δικού μου (124 AC Coupe 1967) γίνεται με shims, τα οποία αν έχω καταλάβει σωστά είναι μικρά μεταλλικά φύλλα που μπαίνουν σαν 'σφήνες' προκειμένου να ρυθμιστούν οι γωνίες. Προφανώς και στο Spider γίνεται το ίδιο.Είχα όμως την εντύπωση ότι δεν τα δουλεύει κανείς. Πώς στα ρύθμισε ο Παχύλας;
Αυτά είναι μόνο για να ρυθμίζεται η κάμπερ και η κάστερ. Η σύγκλιση ρυθμίζεται με τον παραδοσιακό τρόπο, απο τα ακρόμπαρα.
Πάντως δε νομίζω να μην κυκλοφορούν αυτοί οι αποστάτες στους ευθυγραμμισάδες, όλα τα 124οειδή, και τα Λάντα, έτσι ήταν. -
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Πορνο.....Τώρα γιατρέ μου, εγώ που κόλλησα με το Topolino είμαι ανώμαλος ???
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων