-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οσα και να βαλεις τα ιδια θα δεις.Μην σου πω και χειροτερα καθως θα βαρυνει το αμαξι.-
Το μαγνητακι ουτως η αλλως το ειχα παρει πριν απο 6-7 χρονια και καθοτανε. Τα λεφτα του τα εχει βγαλει απο την πρωτη δοκιμη. Με το Megane 1.6 εκανα πανω απο 50.000χλμ με πιο χαμηλη καταναλωση κατα 0,5-1,0 λιτ/100χλμ, αρα μειον ... 250-500λιτ ???
-
Αφου δεν δουλεψε με τα δυο διλιτρα, δεν λεει τιποτα. Σιγα μην πληρωνα και για δευτερο μαγνητακι .... ασε που θα βαρυνει και το αμαξι (αυτο πως προκυπτει ??)
-
εγραψα εδω για το τεστ επειδη αποτελει ερευνα καταναλωσης και βοηθαει να προσγειωθουν οσοι ψαχνονται με τα μαγνητακια και να μην περιμενουν θαυματα κλπ κλπ.
-
Εννοειται οτι δεν θα ηθελα να χρησιμοποιησω χαρακτηρισμους για οσους το χρησιμοποιησαν ή θελουν να χρησιμοποιησουν κατι παρομοιο.
-
-
Ο χρήστης mark1 έγραψε:
Οσα και να βαλεις τα ιδια θα δεις.Μην σου πω και χειροτερα καθως θα βαρυνει το αμαξι.
-
Το μαγνητακι ουτως η αλλως το ειχα παρει πριν απο 6-7 χρονια και καθοτανε. Τα λεφτα του τα εχει βγαλει απο την πρωτη δοκιμη. Με το Megane 1.6 εκανα πανω απο 50.000χλμ με πιο χαμηλη καταναλωση κατα 0,5-1,0 λιτ/100χλμ, αρα μειον ... 250-500λιτ ???
-
Αφου δεν δουλεψε με τα δυο διλιτρα, δεν λεει τιποτα. Σιγα μην πληρωνα και για δευτερο μαγνητακι .... ασε που θα βαρυνει και το αμαξι (αυτο πως προκυπτει ??)
-
εγραψα εδω για το τεστ επειδη αποτελει ερευνα καταναλωσης και βοηθαει να προσγειωθουν οσοι ψαχνονται με τα μαγνητακια και να μην περιμενουν θαυματα κλπ κλπ.
-
Εννοειται οτι δεν θα ηθελα να χρησιμοποιησω χαρακτηρισμους για οσους το χρησιμοποιησαν ή θελουν να χρησιμοποιησουν κατι παρομοιο.
ούτε στο 1600αρη δουλεύουν ούτε στο 2λιτρο γιατί απλά (μηχ/κα) δεν ισχύει τίποτα από αυτά που ανακοινώνει η εταιρία...
προχθές με πήρε μια κοτα στο σταθερό να μου πουλήσει ένα μαραφέτι που μειώνει την κατανάλωση ρεύματος ρίχνοντας την τάση... ...
είναι αμαρτία να πληρώνει ο κόσμος ένα σκασμό λεφτά από άγνοια...
-
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
[='mark1.........3) εγραψα εδω για το τεστ επειδη αποτελει ερευνα καταναλωσης και βοηθαει να προσγειωθουν οσοι ψαχνονται με τα μαγνητακια και να μην περιμενουν θαυματα κλπ κλπ.]
ούτε στο 1600αρη δουλεύουν ούτε στο 2λιτρο γιατί απλά (μηχ/κα) δεν ισχύει τίποτα από αυτά που ανακοινώνει η εταιρία...
προχθές με πήρε μια κοτα στο σταθερό να μου πουλήσει ένα μαραφέτι που μειώνει την κατανάλωση ρεύματος ρίχνοντας την τάση... ...
είναι αμαρτία να πληρώνει ο κόσμος ένα σκασμό λεφτά από άγνοια...
Συμφωνω και για αυτο εγραψα για αυτο το τεστ για ενημερωση του κοσμου. Ενημερωμενος ανθρωπος ειναι πιο δυσκολο να παραπλανηθει απο ενα σωρο απατες που διαφημιζονται ως ... θαύματα
-
Εγω το δοκιμασα γιατι ειχα την περιεργεια (και οχι γιατί με έπεισε οτι θα δουλευει) και εστω απο τυχη μου βγηκε θετικο στην πρωτη δοκιμη. Στις αλλες δυο δοκιμες ομως δεν εκανε σχεδον τιποτα, επομένως ΜΟΥΦΑ.
-
Φυγαμε απο το θεμα: νομιζω οτι αυτο το μαραφετι που λες οτι ... μειωνει την καταναλωση ηταν μια διαφημιστικη απατη προ 2-3 χρονων που αποκαλυφθηκε ευκολα απο ολους τους γνωστες (ηλεκτρολογους μηχανικους κλπ). Ειχε καποια σχεση με αεργο ισχυ νομιζω
-
-
Με προβληματίζει η κατανάλωση που δείχνει το trip computer στο Leon 1.2 TSI.
Εμφανίζει κάτι βλαμμένα νούμερα, μια βδομάδα που το έχω (500 κάτι χλμ το καλό μου) δεν λέει να πέσει κάτω από 8.9λτ/100χλμ. Το σύνηθες είναι να είναι γύρω στο 9.5 με 10.5, χωρίς να αποκλείονται κάτι 12άρια για να γουστάρουμε. Πχ ξεκίνησα από Κέντρο με μέση 12,8 και έφτασα Βύρωνα με 8,9.
Προφανώς είμαι στο στρώσιμο, πατάω γκάζι ίσα για να ανεβούν οι στροφές, αλλάζω ταχύτητες πριν τις 2500 στροφές και σχεδόν πάντα με το που μου εμφανίσει το βελάκι αλλαγής στο καντράν.
Το πιο πιθανό είναι να λέει μπαρούφες, αλλά με αγχώνει το ενδεχόμενο να μη πέφτει κάτω από τα 8λτ/100χλμ.
Βέβαια ο φίλος μου με το 1.4 TSI έχει δει 6,κάτι στη Μαραθώνος..
Να πω εδώ οτι δεν το είχα γεμίσει μέχρι σήμερα το ντεποζιτο, 20-30 ευρώ έβαζα. Σήμερα το γέμισα από λαμπάκι, θα δω πόσα χλμ θα κρατήσει. Δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο πάντως, μου λέει οτι έχει range 420χλμ.
Με 55 λίτρα ντεπόζιτο, το βρίσκω τραγικό νούμερο.Αφού το γέμισα, μου εμφάνισε και την ένδειξη για το πότε θα κάνω το πρώτο σέρβις κλπ. Προηγούμενως έβγαζε παύλες.
Πρέπει να καθίσω να διαβάσω το manual. -
Θα σου πάρει λίγο καιρο να συνηθισεις ταριφοδηγηση με συμπιέστο ... Γενικά πάντως με δεδομένο το βάρος του οχήματος και το μποτιλιαρισμενος κέντρο Χλωμο το βλέπω να πέσεις κάτω απο 7,5...
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Με προβληματίζει η κατανάλωση που δείχνει το trip computer στο Leon 1.2 TSI.
Εμφανίζει κάτι βλαμμένα νούμερα, μια βδομάδα που το έχω (500 κάτι χλμ το καλό μου) δεν λέει να πέσει κάτω από 8.9λτ/100χλμ. Το σύνηθες είναι να είναι γύρω στο 9.5 με 10.5, χωρίς να αποκλείονται κάτι 12άρια για να γουστάρουμε. Πχ ξεκίνησα από Κέντρο με μέση 12,8 και έφτασα Βύρωνα με 8,9.
Προφανώς είμαι στο στρώσιμο, πατάω γκάζι ίσα για να ανεβούν οι στροφές, αλλάζω ταχύτητες πριν τις 2500 στροφές και σχεδόν πάντα με το που μου εμφανίσει το βελάκι αλλαγής στο καντράν.
Το πιο πιθανό είναι να λέει μπαρούφες, αλλά με αγχώνει το ενδεχόμενο να μη πέφτει κάτω από τα 8λτ/100χλμ.
Βέβαια ο φίλος μου με το 1.4 TSI έχει δει 6,κάτι στη Μαραθώνος..
Να πω εδώ οτι δεν το είχα γεμίσει μέχρι σήμερα το ντεποζιτο, 20-30 ευρώ έβαζα. Σήμερα το γέμισα από λαμπάκι, θα δω πόσα χλμ θα κρατήσει. Δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο πάντως, μου λέει οτι έχει range 420χλμ.
Με 55 λίτρα ντεπόζιτο, το βρίσκω τραγικό νούμερο.Αφού το γέμισα, μου εμφάνισε και την ένδειξη για το πότε θα κάνω το πρώτο σέρβις κλπ. Προηγούμενως έβγαζε παύλες.
Πρέπει να καθίσω να διαβάσω το manual.Το μυστικό βρίσκεται στο να μην ακούμε πάντα όλα αυτά που αραδιάζονται στο internet για οχήματα με ιπποδυνάμεις τρίλιτρου και καταναλώσεις χιλιαριού.
Πάντως από το spritmonitor
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
βλέπω ότι οι καταναλώσεις παίζουν από 6 ως 7.40 lt/100 με μέση στο 6.7. Πολύ νωρίς βέβαια να βγουν συμπεράσματα με μόλις 8 οχήματα και μονοψήφιο αριθμό γεμισμάτων ως επί το πλείστον.
Για το αντίστοιχο Golf πάντως (με τον ίδιο κινητήρα) και τουλάχιστον 10 ανεφοδιασμούς τα αποτελέσματα είναι αρκούντως ενθαρυντικά με μία μέση τιμή στα 6.3 και διακύμανση από 5.33 ως 7.72
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
Οχήματα με μεγάλη ροπή χαμηλά απαιτείται να οδηγούνται ως τέτοια. Δλδ διατήρηση του κινητήρα στην περιοχή της μέγιστης ροπής κάτι που σημαίνει περί τα 2000 σαλ για τους συγκεκριμένους κινητήρες.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Λοιπόν τα τελευταία 1000 χιλιόμετρα δεν πέφτω με τίποτα κάτω απο 9.2 (αποτέλεσμα των μικρών μετακινήσεων της μητέρας μου με το αυτοκινήτο.Καθημερινά το πολύ 5-6 χιλιόμετρα απο κρύο ξεκίνημα σε σβήσιμο ανα μετακίνηση κι ίσως και λιγότερο καμαι φορά)
Ξέρω αυτο το πράγμα το χαλάει το αμάξι
Όταν βέβαια πάει πιο μακριά αρκούμαι στο να προσπαθώ να αγγίξω το 9.2 οδηγώντας ήρεμα με αλλαγές μέχρι τις 2800 γιατί η μάνα μου όταν το παίρνω έχει γράψει εύκολα με τις μικρομετακινήσεις με κρύα εκκίνηση 10αρακια +
Είδα επίσης ίδια αμάξια στο sprintmonitor με το δικό μου και σοκαρίστηκα
Και κανονικά όταν πάω (δηλαδή όταν δε το χρησιμοποιεί η μάνα μου ) τα νούμερα αυτά δεν τα βλέπω με τίποτα
Άρα έχει πρόβλημα το πόδι μουΚαλώς ήρθες στη 'φθινοπωρινή συμπεριφορά των Κ4 σε αστική χρήση' ...
(εγώ βλέπω 10+ λίτρα ΜΕΣΗ σε τέτοιες θερμοκρασίες και οδηγικές συνθήκες, αλλά βάζω και βενζίνη κάθε 60-70 μέρες πλέον ...)
Αυτό τώρα το είδα
-
-
Στα Γκαζοστροφιλίκια των 2 βίδεο που φαίνονται σε τόπικ του θέματος περι αυτοκίνησης σκέφτηκα να μηδενίσω το μετρητή κατανάλωσης για να δω μια φορά με το φιέστα με διψήφιο νούμερο. Τα κατάφερα ! Στο πεδινό κυρίως κομμάτι των διαδρομών, όπου έχει όμως και κάποια γερά ανεβάσματα υψομετρικά, έγραψε 11.2 με εμένα και 120 κιλά συνοδηγό, με οδήγηση από 4000 rpm σχεδόν συνεχώς.
Οπότε αυτό συνοψίζει γενικά την κατανάλωση του φιέστα. Αν το πατήσεις θα κάψει λίγο, αν πας ήρεμα θα κάψει λίγο παραπάνω από τον τουρμπο-ανταγωνισμό του. Το εύρος της διακύμανσης θα είναι όμως μικρό.
Θυμάμαι βέβαια και το 23.8 που έγραψε στις Σέρρες
-
Αυθημερόν βόλτα Κηφισιά-Βυτίνα-Δημητσάνα-Κηφισιά με το TypeR. Ρυθμοί χαλαροί (γύρω στα 130-140χαώ στο κατέβα και 110-120χαώ στο ανέβα) με λίγες 'εξάρσεις'! Κατανάλωση 8,9lt/100km (υπολογιστής ταξιδιού) για 418,8km.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αυθημερόν βόλτα Κηφισιά-Βυτίνα-Δημητσάνα-Κηφισιά με το TypeR. Ρυθμοί χαλαροί (γύρω στα 130-140χαώ στο κατέβα και 110-120χαώ στο ανέβα) με λίγες 'εξάρσεις'! Κατανάλωση 8,9lt/100km (υπολογιστής ταξιδιού) για 418,8km.ωραίο νούμερο...
-
Θεσσαλονίκη-Δράμα κ πέριξ, διαδρομή 600χλμ, μέση κατανάλωση trip computer 8,8λ/100χλμ.
Όχημα: bmw 320.
Καλούτσικη θα έλεγα. -
Αθήνα - Σαβάλια (Αμαλιάδα) - Αθήνα σήμερα με το tt. Μέση κατανάλωση 6,5lt/100 και μέση ταχύτητα 80km/h σύμφωνα με το tc. Πολύ χαλαρή οδήγηση, 2 άτομα, χωρίς αποσκευές.
-
ειπα να το ξεκαπνισω λιγο μια και θα ακολουθησει περιοδος ακινησιας .
Θεσσαλονικη Λαρισα 7,2 λιτ/100
Απο διοδια Μαλγαρων μεχρι Λεπτοκαρυας (περιπου την μιση αποσταση)πηγαινα 160-180.
σταθερα με 180, αναλογα με την κλιση του δρομου μου εδινε τιμες μεταξυ 8 και 9 λιτρα/100 -
7.9l/100km το DS3 τις τελευταιες μερες... 630 χλμ το γεμισμα, με γυρω στα 350 χλμ (στο περιπου) σε ΑΟ-ΕΟ με νορμαλ ταχυτητες (120-150), ενα ανοιγμα στα 190 (εγω δεν εκανα τιποτα, ενας κυριος εγκαθετος ρενακιας ελεγε: αναψε του φωτα, πετα του την μεγαλη σκαλα, φωτα φωτα κλπ κλπ και η κατοχος του DS3 που οδηγουσε εκεινη την ωρα υπεκυψε στον πειρασμο ), καμποσα ακομα ψαχνωντας για παρκινγκ σε 2-3 περιπτωσεις ( ) και τα υπολοιπα σε ομορφες στροφοδιαδρομες χωρις να λυπομαστε το γκαζι καθολου...
-
Καλη χρονιά , με το απολυτο ρεκορ που εχω πετυχει ως τωρα (Laguna 2.0 140hp)
Προχθες με μετρια κινηση Γιαννενα-Πρεβεζα (99,6χλμ) καταναλωση 5,2 λιτ με την οικογενεια και φουλ φορτωμενο πραγματα.
Μεση καταναλωση 5,2 λιτ/100χλμ (5.3 μολις παρκαρα), μεση ταχυτητα 67 χλμ/ω και αυτονομια 1230 χλμ !!!!!
Μεχρι τον Λουρο ειχα μεση καταναλωση 4,9 αλλά πόσο να κρατηθεις στην ευθεια ????
-
Στον φίλο που μετράει τις καταναλώσεις μοντέλων αυτοκινήτων και τα βάζει στο blog του.
Ενδιαφέρουσα προσπάθεια έστω κι αν οι καταναλώσεις του spritmonitor και μάλιστα για αυτοκίνητα πόλης απέχουν πολύ (προς τα κάτω) από αυτές που πετυχαίνει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων οδηγών (Αθήνα-Θεσ/κη). Αυτό μειώνει την αξία τους αν και δεν την καταργεί.
Αξίζει τον κόπο (για να μην πω ότι το θεωρώ απαραίτητο) να αναφέρεται και το βάρος του οχήματος. Είναι πολύ πιθανό να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.... ίσως τόσο μεγάλο που να μην χρειάζεται καν μέτρηση κατανάλωσης... -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
εγω δεν εκανα τιποτα, ενας κυριος εγκαθετος ρενακιας ελεγε: αναψε του φωτα, πετα του την μεγαλη σκαλα, φωτα φωτα κλπ κλπ και η κατοχος του DS3 που οδηγουσε εκεινη την ωρα υπεκυψε στον πειρασμοΠραγματικά δεν καταλαβαίνω
-
Lancia Y 1.2 16v '98, 400χλμ Λάρισα - Κομοτηνή με ένα συνεπιβάτη, ~50 κιλά αποσκευών και 140-150 στο κοντέρ
εκτός από Τέμπη - Πλαταμώνα. 7.8lt/100km, με περίπου 100 κιλά λιγότερα έκαιγε ~7.5. -
Συγκεντρωτικά αποτελέσματα 2011 για το TypeR (FN2):
Χιλιόμετρα: 18271,7km
Λίτρα: 1928,94lt
Μέση κατανάλωση: 10,56lt/100km
Μέση τιμή: 1,701ευρώ/lt
Συνολικό κόστος: 3280,39ευρώ
Μέσο κόστος: 0,18ευρώ/km
Έρευνα Κατανάλωσης