-
Πτώση αποδοτικότητας υπάρχει και στον Ι.Τ. φυσικά. Για αυτό άλλωστε υπάρχει το HR. Με τις απολύσεις το μόνο που θα καταφέρεις είναι μακροπρόθεσμα να το κλείσεις το μαγαζί...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εγω παντως ξερω, οτι οταν κατι τετοιο συμβαινει στον ΙΤ οι υπαλληλοι δεν εχουν τον ιδιο ζηλο. Και η εξηγηση ειναι απλη, διότι η ψυχολογια του υπαλληλου ειναι κοινη, ειτε μιλαμε για ιδιωτικο, ειτε για δημοσιο τομεα.
Επισης ξερω ότι οταν η εταιρεια σε βαζει να ασχολεισαι με ανουσια πραγματα, τα σοβαρα πανε πισω.Απορω που διαφωνεις σ αυτα.
δε διαφωνω, σου λεω οτι ειναι η καθημερινοτητα. Αλλα ο ΙΥ δεν εχει επιλογη να ξυστει, ενω ο ΔΥ κλαιν
Aν δεν διαφωνεις, συμφωνεις στο οτι οι υπαλληλοι δεν εχουν τον ιδιο ζηλο. Τροποι να το ξυσεις ΚΑΙ στον ΙΤ υπαρχουν πολλοι, και ειμαι σιγουρος οτι το ξερεις.
Επισης, αν δεν διαφωνεις οτι η ασχολια με επουσιωδη παει πισω τα ουσιωδη, καταλαβαινεις ενα λογο για τον οποιο τα φορολογικα εσοδα δεν πανε τοσο καλα. Αν βαλεις στο καδρο και την μεγαλη ελλειψη ρευστοτητας της αγορας, πιανεις την βασικη ιδεα. -
Ντάξ ρε παιδιά, το έχουμε εμπεδώσει τόσο καιρό σε αυτό το θέμα: Δημόσιος και Ιδιωτικός Τομέας είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο σε ό,τι αφορά προσλήψεις, βύσματα, αξιοκρατία, σε-πληρώνω-για-να-ξύνεσαι, μηδέν παραγωγικότητα, στα @@ μας όλα, δεν-μας-κουνάει-τίποτα. ΟΚ
Μικρές λεπτομέρειες για να έχουμε πλήρη εικόνα:
ο Στο Δημόσιο πληρώνονται καλύτερα για να τα κάνουν αυτά
ο Στο Δημόσιο τους πληρώνω εγώ (ή με δανεικά) για να τα κάνουν αυτά -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι Ρώσοι ξεκάθαρα μας είπαν να πάμε στο ΔΝΤ.
Βέβαια η στροφή του Κωστάκη προς τη Ρωσία απετράπη με την εκλογή του Γιωργάκη.Πούτιν, εξωγήινους και άλλες ιστορίες λέει ο Λιακόπουλος.
Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος γι' αυτό . Υπάρχουν πολλές πληροφορίες που έλεγαν ότι η Ρωσσία μας πρότεινε δάνεια με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο καθώς επίσης και ανταποδοτικά. Όλα αυτά πριν το ΔΝΤ , τις πρώτες ημέρες ξεπουλήματος εεεε διακυβέρνησης του ΓΑΠ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ντάξ ρε παιδιά, το έχουμε εμπεδώσει τόσο καιρό σε αυτό το θέμα: Δημόσιος και Ιδιωτικός Τομέας είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο σε ό,τι αφορά προσλήψεις, βύσματα, αξιοκρατία, σε-πληρώνω-για-να-ξύνεσαι, μηδέν παραγωγικότητα, στα @@ μας όλα, δεν-μας-κουνάει-τίποτα. ΟΚΜικρές λεπτομέρειες για να έχουμε πλήρη εικόνα:
α) Στο Δημόσιο πληρώνονται καλύτερα για να τα κάνουν αυτά
β) Στο Δημόσιο τους πληρώνω εγώ (ή με δανεικά) για να τα κάνουν αυτάα) Προφανώς έχεις στο μυαλό σου την ΔΕΗ και τις εφορίες. ΟΚ
β) Ποιος να πληρώσει τους ένστολους, εκπαιδευτικούς, γιατρούς, πυροσβέστες κτλ ο Λάτσης; Τα αυτονόητα λέμε πάλι. ΔΤ δεν είναι μόνο υπουργεία και οργανισμοί. Εκεί ναι υπάρχει σαπίλα αλλά αφού οι πολιτικοί δεν θέλουν να τους πειράξουν μην τους ξαναψηφίσετε. Αλήθεια, τους πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος; Ποιος, αυτός που φοροδιαφεύγει; -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ντάξ ρε παιδιά, το έχουμε εμπεδώσει τόσο καιρό σε αυτό το θέμα: Δημόσιος και Ιδιωτικός Τομέας είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο σε ό,τι αφορά προσλήψεις, βύσματα, αξιοκρατία, σε-πληρώνω-για-να-ξύνεσαι, μηδέν παραγωγικότητα, στα @@ μας όλα, δεν-μας-κουνάει-τίποτα. ΟΚΜικρές λεπτομέρειες για να έχουμε πλήρη εικόνα:
ο Στο Δημόσιο πληρώνονται καλύτερα για να τα κάνουν αυτά
ο Στο Δημόσιο τους πληρώνω εγώ (ή με δανεικά) για να τα κάνουν αυτάΚανεις δεν ειπε οτι ειναι ακριβως το ιδιο. Αναλογιες ομως υπαρχουν, δεν ειναι ασπρο-μαυρο. Γι αυτο, οταν ψαχνεις να βρεις μια αιτια για ενα φαινομενο του ΔΤ, αντι να λες αφοριστικα και αφαιρετικα 'ειναι ετσι γιατι ειναι μπουρδελο' καλο ειναι να βρισκεις τις πραγματικες αιτιες που μερικες φορες δεν απεχουν και πολυ απο φαινομενα που συναντωνται στον ΙΤ.
Οσον αφορα τις μικρες λεπτομερειες, το ποιος πληρωνει ποιον ειναι σχετικο στην ελλαδα. Οταν το δημοσιο εκλεισε τις κανουλες ψοφησε σχεδον ολος ο ΙΤ, ακριβως γιατι στο μεγαλυτερο μερος του ειναι κρατικοδιαιτος η επιζει παρασιτικα με κρατικα λεφτα.
-
@elteo
(α) Εσύ έχεις μείνει πίσω, οι μισθοί στο Δημόσιο Τομέα (γενικώς, εξαιρέσεις προφανώς υπάρχουν) είναι καλύτεροι απ΄ό,τι στον Ιδιωτικό εδώ και χρόνια
(β) Είσαι εκτός θέματος, αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις τι είχα γράψει... δεν αναφέρομαι στους δασκάλους και τους πυροσβέστες, αναφέρομαι σε αυτούς που κάνουν αυτά που λέω παραπάνω στο Δημόσιο Τομέα. Αυτούς τους τεμπέληδες βυσματίες τους πληρώνω εγώ. Υποχρεωτικά. Αυτούς που κάνουν τα παραπάνω στον Ιδιωτικό (που όπως είπαμε έχετε βαλθεί να μας πείσετε ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά ) τους πληρώνει ο πελάτης τους. Προαιρετικά. Kαι αν δεν τους πληρώνει, ΚΛΕΙΝΟΥΝ. Μη λέμε τα προφανή...(Ξεκαθαρίζω ότι είμαι ενάντιος στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων (πλην εξαιρέσεων) αλλά και στην ισοπέδωση των πάντων)
@pro
Τα κρατικοδίαιτα παράσιτα του Ιδιωτικού τώρα σιγά-σιγά ψοφάνε. Τα παράσιτα του Δημοσίου συνεχίζουμε όλοι να τα πληρώνουμε (με δανεικά). Αυτή είναι ειδοποιός διαφορά. Χώρια που, εφ΄όσον το Δημόσιο και οι κρατικοδίαιτοι μαζί ήταν μέχρι πρότινος το 45% του ΑΕΠ, μήπως να ασχοληθούμε με το 55% του ΑΕΠ ?
Και ναι, κάθε φορά που λέει κάποιος για τεμπελχανάδες βυσματίες του Δημοσίου θα πεταχτεί κάποιος δημόσιος ή wannabe δημόσιος και θα υπονοήσει ή και θα πει σαφώς ότι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια είναι και στον Ιδιωτικό τομέα (δες την προηγούμενη σελίδα), λησμονώντας να αναφέρει ότι στο μεν Δημόσιο είναι κανόνας, στο δε Ιδιωτικό εξαίρεση. -
Nass, παραβλέπεις τις κρατικές επιδοτήσεις και τις προκλητικότατες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οπότε, κατά μια έννοια πληρώνεις εσύ και τον ΙΥ, με την διαφορά ότι την υπεραξία από την εργασία του την καρπώνεται το κεφάλαιο, ενώ ανταποδοτικά στον πολίτη δεν γυρίζει τίποτα. Ο ΔΥ τουλάχιστον, στην θεωρία, δουλεύει και για σένα. Άσε που και ο καημένος ο εργαζόμενος στον ΙΤ πολλές φορές δουλεύει σε συνθήκες μεσαίωνα από άποψη ωραρίου και αμοιβών. Ο ιδιωτικός τομέας είναι χειρότερος πολλές φορές...
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Οσον αφορα τις μικρες λεπτομερειες, το ποιος πληρωνει ποιον ειναι σχετικο στην ελλαδα. Οταν το δημοσιο εκλεισε τις κανουλες ψοφησε σχεδον ολος ο ΙΤ, ακριβως γιατι στο μεγαλυτερο μερος του ειναι κρατικοδιαιτος η επιζει παρασιτικα με κρατικα λεφτα.Αυτό το έχεις ξαναγράψει αρκετές φορές, αν θυμάμαι καλά...
Μήπως μπορείς να εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς ;
Μια μικρή εταιρεία ΙΤ, σαν αυτή που εργάζομαι εγώ, που απασχολεί περί τα 12 άτομα και πληρώνει περί τις **300.000 € ** ετησίως για ΦΠΑδες, ΙΚΑ και λοιπούς φόρους προς το δημόσιο, εν μέσω κρίσης, πώς ακριβώς επιζεί παρασιτικά, δεν μπορώ να το κατανοήσω ... -
nass αφού είσαι εναντίον των απολύσεων ΔΥ πως περιμένεις να αλλάξει η κατάσταση (που εσύ ο ίδιος αποδέχεσαι οτι πάσχει)
αν σου έδιναν μια άσπρη κόλλα χαρτί για να σχεδιάσεις το Δημόσιο, τι θα σχεδίαζες? μόνη προυποθεση οτι ότι σχεδιάσεις δεν μπορεί να αλλάξει για μια 15ετια. -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Μια μικρή εταιρεία ΙΤ, σαν αυτή που εργάζομαι εγώ, που απασχολεί περί τα 12 άτομα και πληρώνει περί τις **300.000 € ** ετησίως για ΦΠΑδες, ΙΚΑ και λοιπούς φόρους προς το δημόσιο, εν μέσω κρίσης, πώς ακριβώς επιζεί παρασιτικά, δεν μπορώ να το κατανοήσω ...επουσιώδης παρατήρηση:
το ότι κάποιοι βάζουν το ΦΠΑ στην τσέπη, δεν σημαίνει ότι αυτοί που το αποδίδουν το βγάζουν από την τσέπη τους, aka το ΦΠΑ δεν το πληρώνει η εταιρεία. -
Ναι ναι παιδιά, έτσι είναι. Ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα, είναι τα ίδια πράγματα.
Γι αυτό εγώ προτείνω να απολυθούν 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν θ' αλλάξει κάτι γι αυτούς.
(κι αυτοί οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, του 2009 νομίζω, που ήταν να προσληφθούν στο υπουργείο οικονομικών, γιατί παρατήσαν τις δουλειές τους στον ιδιωτικό τομέα (οι περισσότεροι εργάζονταν) και ετοιμάζονταν για το δημόσιο; δεν καταλαβαίνω ) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτούς τους τεμπέληδες βυσματίες τους πληρώνω εγώ. Υποχρεωτικά. Αυτούς που κάνουν τα παραπάνω στον Ιδιωτικό (που όπως είπαμε έχετε βαλθεί να μας πείσετε ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά ) τους πληρώνει ο πελάτης τους. Προαιρετικά. Kαι αν δεν τους πληρώνει, ΚΛΕΙΝΟΥΝ. Μη λέμε τα προφανή...Τους πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος που φοροδιαφεύγει; Υeah right!
Τους πληρώνει ο ευρωπαίος φορολογούμενος μέσω των δανεικών και αγύριστων.
Καθόλου προφανή δεν είναι.
-
meanwhile στη γειτονιά:
ΙΤΑΛΙΑ: ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ!
η σημερινή δημοπρασία κρατικών ομολόγων, μόνο ως πανωλεθρία μπορεί να χαρακτηριστεί!Από αυτήν το ιταλικό δημόσιο άντλησε € 4,966 δις με επιτόκια, τα οποία είναι μη διατηρήσιμα για μια χώρα η οποία βρίσκεται σε οικονομική στασιμότητα. Ο μέσος ρυθμός αύξησης του ιταλικού ΑΕΠ τη δεκαετία 2001 – 2010, έφτανε το 1,1%.
Αναλυτικά, τα επιτόκια δανεισμού έχουν τελικά ως εξής, (σε παρένθεση σημειώνεται το επιτόκιο στην αμέσως προηγούμενη δημοπρασία αντίστοιχου τίτλου): 4,93% (3,90%) για το 5ετές ομόλογο, 5,90% (5,34%) για το 15ετές ομόλογο, 4,93% (3,32%) για το 6ετές ομόλογο και 5,64% (4,88%) για το 12ετές ομόλογο.
Ουσιαστικά, η σημερινή εξέλιξη δεν ρίχνει μόνο την ίδια την Ιταλία, σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, αλλά επιπλέον φέρνει στο προσκήνιο ως πολύ σοβαρό σενάριο τη διάλυση της ευρωζώνης καθώς η Ιταλία έχει το μεγαλύτερο χρέος σε όλη την ΕΕ!
Από τη μεριά της, η ιταλική κυβέρνηση ακολουθεί κατά γράμμα την ίδια αποτυχημένη συνταγή, την οποία ακολούθησαν πριν από αυτήν η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, για να καταλήξουν στην τροϊκανή μνημονιάδα και από εκεί στη χρεοκοπία. Συγκεκριμένα, σήμερα, στις 15:00 ξεκίνησε στην ιταλική βουλή ψηφοφορία για το 4ετές πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο θα εισηγηθεί ο υπουργός οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι.
-
E , τι περιμένεις, σίγουρα φταίνε και στην Ιταλία οι τεμπελχανάδες ΔΥ.
Νομίζω πως πρέπει να τους στείλουμε τον Panossss για σύμβουλο.
-
Μπα, εγώ λέω να στείλουμε τον HighFidelityyyyy για δυ παράδειγμα-προς-μίμιση.
(το 'τεμπελχανάδες' είναι πλεονασμός, σκέτο 'δυ' αρκεί) -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Μπα, εγώ λέω να στείλουμε τον HighFidelityyyyy για δυ παράδειγμα-προς-μίμιση.Ευχαρίστως να πάω, αλλά δεν είμαι ΔΥ καρδιά μου. Εγώ ανήκω στους ΕΕ.
-
Καλά, ούτε κι εγώ είμαι σύμβουλος. (btw δεν κατάλαβα γιατί άρχισες να απευθύνεσαι σ' εμένα προσωπικά. Δεν νομίζω να ενδιαφέρουν αυτά τους άλλους, γι αυτό υπάρχουν και τα πμ. Όχι ότι θα το διαβάσω, αλλά λέμε τώρα...)
-
Θα το παμε περιπτωσιολογικα; Οκ. Εσεις ειστε 100% καθαροι - που αμφιβαλλω. Σε ποσες επιχειρησεις σαν τη δικη σου αντιστοιχει μια ΙΝΤΡΑΚΟΜ; Ποσες επιχειρησεις απο τις 100 μεγαλυτερες στην ελλαδα δεν κανουν business με το δημοσιο;
Ποσες επιχειρησεις σαν τη δικη σου προμηθευουν το δημοσιο με υλικα (απο μελανια, μεχρι pc και αναλωσιμα) σε τραγικες τιμες;Πάμε παρακάτω: με ποια λεφτα κινουνταν τοσο καιρο μικρες ατομικες επιχειρησεις που τωρα κλεινουν; Στην πολη που ζω, υπηρχαν μεχρι προσφατα 3-4 κομμωτηρια σε καθε οικοδομικο τετραγωνο. Αυτο δεν ειναι στρεβλωση; Δεν ζουσαν τοσο καιρο ολοι αυτοι με τα 'δανεικα' λεφτα που μοιραζε ο ΔΤ στους υπαλληλους και μετα διαχεοταν στην αγορα; Δεν βολευοταν μια ολοκληρη ταξη επαγγελματιων με αυτη την κατασταση; Αυτες οι περιπτωσεις nass εντασσονται στο 45 ή στο 55%;
Συνεχιζουμε: ποσες επιχειρησεις πηραν λεφτα απο αναπτυξιακα προγραμματα; Ποσες απ αυτες τα χρησιμοποιησαν για αναπτυξη, καινοτομια;
Ποσοι Λαναραδες πηραν επιδοτησεις για να μην κλεισουν τις επιχειρησεις τους και μετα πηγαν Βουλγαρια φεσωνοντας οσους μιλανε ελληνικα;
Ποσες ΠΑΕ τρωνε κρατικο χρημα;
Παραδειγματα απειρα οπως βλεπεις.
-
Εγώ νομίζω πως με δύο μήνες ΓΑΠ και οικογένεια θα έρθουν στα ίσα τους ( και θα ξεμπλέξουμε και εμείς , έστω για δύο μήνες με την πιο μαφιόζικη οικογένεια της Ελλάδος ).
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!