Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Ο καλύτερος PG όλων των εποχών ήταν ο Stockton ! Ούτε ο Magic, ούτε ο Isiah, ούτε ο CP3 κτλ. Πολύ απλά γιατί ήταν και είναι μέχρι σήμερα ο πρώτος σε assist και κλεψίματα, σε μια πολύ ζόρικη εποχή του NBA. Μην ξεχνάμε ποιά είναι η δουλειά του PG μέσα στο γήπεδο
Η δουλειά του PG είναι να παίζει μπάσκετ, σε αμυνα κι επιθεση. Περαν των ασσιστ και των κλεψιματων, υπαρχουν οι πόντοι, τα ριμπαουντ κλπ. Ο Magic με μια ασσιστ λιγοτερη ανα παιχνιδι (στις καλες χρονιες, σε Μ.Ο. καριερας είναι καλυτερος γιατί δεν τον πρόλαβε η παρακμη) είχε 6 ποντους και 5 ριμπαουντ παραπανω. Και προφανως, πήρε και καποια δαχτυλιδακια. Ο Thomas το ίδιο.
Άποψη σου φίλε, εγώ δεν συγκρίνω παίχτες αλλά play maker. Σαφώς και ο Magic ήταν πολύ καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος παίχτης, σαφώς και αποτελούσε και εξαιρετικό point guard. Όμως υπάρχουν τύποι παιχνιδιού και τύποι ομάδων, δεν ήθελαν και δεν μπορούσαν όλοι να παίζουν το showtime basketball των Lakers. Όπως λοιπόν ο Stockton δεν θα την πάλευε στο L.A έτσι και ο Magic δεν τα απέδιδε το ίδιο στην Utah.
Απο τις 10 χιλιάδες ασίστ που έβγαλε ο Magic, μόνο 50 είναι highlights, τις υπόλοιπες φορές με ύψος 210cm απλά έπαιρνε το rebound, κατέβαζε μέχρι το κέντρο και την έδινε απλά και όμορφα στα φτερά για ένα ωραιότατο κάρφωμα. (Ναι, έχω παρακολουθήσει αρκετούς αγώνες ...) Ο Stockton στο 1,85 αν εξαιρέσεις τον ταχυδρόμο, έπρεπε μέσα απ'τα συστήματα να βγάλει τους συμπαίχτες του μόνους τους για να πάρει την ασίστ. Anyway, μικρή σημασία έχει, εγώ όταν φτιάχνω όμάδα θέλω role players που να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα καλά. Παίχτες τύπου Magic, Bird, LeBron, Penny Hardaway, Oscar Robertson, είναι (ή θα μπορούσαν να γίνουν θρύλοι), απλά θεωρώ πως είναι άδικο να μπαίνουν σε καλούπια και να χαρακτηρίζονται σαν best 'τάδε' of all time. O Magic (και οι άλλοι), θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλύτερος PG, PF, SF και SG of all time ταυτόχρονα, τι να λέμε τώρα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι μια κατηγορία απο μόνοι τους,
Εσυ συγκρινεις pg, θεωρωντας σημαντικες μονο τις ασσιστ και τα κλεψιματα. Εγω απλως θεωρω και τα υπολοιπα σημαντικα. Τωρα, αν θα ειχε προβλημα ο magic στους jazz, μαγος δεν ειμαι, αλλα πολυ αμφιβαλλω. Επισης, αν ο magic επαιζε σε showtime ομαδα, ο αλλος που αναφερες επαιζε με κατι σαλλευ, λαιμπιρ και ροντμαν - μαλοουν ουτε κατα διαννοια.
Τελος, και το εχω πει και σε αλλες κουβεντες (περι Γκαλη κλπ), αν θελεις να βρεις τον καλυτερο σε κατι, παιρνεις αυτους που εκαναν διαχρονικα την ιδια δουλεια, βλεπεις τι καταφεραν ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ, και τι αντικτυπο ειχαν συνολικα. Ε, και πως να το κανουμε, μ αυτον τον ορισμο ο Στοκτον #1 δεν ειναι.