Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Ναι συγκρίνω τα λίτρα που συμπληρώνω μέ τα λίτρα που γράφει ο υπολογιστής ταξιδίου τον οποίο όπως έγραψα παραπάνω τον έχω τσεκαρει μέ δοκιμή. Φουλάρισα έκανα 100 χλμ και ξαναφουλάρισα από την ίδια μάνικα. Έβαλα 6,5 lt ακριβώς όσο έλεγε και ο υπολογιστής. Επομένως η σύγκριση είναι σωστή.
Oχι φιλε μου δεν ειναι σωστη η μετρηση με αυτον τον τροπο. Πρεπει 1ον) να αδειασεις τελειως το ρεζερβουαρ του lpg(μεχρι να σε γυρισει σε βενζινη), 2ον) να γεμισεις στο ιδιο πρατηριο lpg-στην ιδια αντλια(για να εχει τα ιδια bar παντα), μετα αδειαζεις παλι και να το ξανακανεις αυτο περιπου 3 φορες συνολικα. Εννοείται οτι προσπαθεις αυτες τις 3 φορες να κινείσαι οσον το δυνατον σε ιδιες διαδρομες-ταχυτητες, για να υπαρχει μια μεση-σταθερη τιμη. Τελος, σε καθε αδειασμα κανεις την διαίρεση λιτρα που εβαλες διά χλμ που διάνυσες και μετα επι 100.(χρησημοποιησε τον μετρητη χλμ στο κοντερ σου για να εισαι σιγουρος)
Αυτό κάνω και εγώ, όταν λέω πιο πάνω για τα λίτρα που συμπληρώνω. Την κατανάλωση όμως αυτή του υγραερίου με τι την συγκρίνεις εσύ για να δεις την διαφορά; Εγώ την συγκρίνω με την ένδειξη του υπολογιστή ταξιδίου που εννοείται υπολογίζει πόσο θα έκαιγα αν κινούμουν με βενζίνη και όπως είπα παραπάνω τον έχω τεστάρει για την ακρίβειά του.
Οταν η δεξαμενη εχει μεσα lpg, λογο πιεσεων του υγραεριου δεν δινει σταθερες τιμες αν ξαναβαλεις. Δεν ειναι σαν τη βενζινη.
Εχω κανει και γω το ιδιο με σενα, και αντι να μου παρει 7 ή 8 λιτρα που υπολογιζα για 100 χλμ που ειχα κανει(πριν ειχα φουλαρει lpg) μου πηρε μονο 5 λιτρα. Ηξερα ομως οτι δεν ηταν δυνατον. Η πιεση, δεν αφηνε να παρει ολα τα λιτρα που ειχε καταναλωσει.
Ενστάσεις:
Πρώτον, ο εγκαταστάτης μου είπε να μην αφήνω να τελειώνει το υγραέριο και να γυρίζει μόνο του σε βενζίνη,(αν και εγώ το κάνω όπως εσύ) γιατί παίρνει αέρα και δεν γεμίζει μετά σωστά.
Δεύτερον αν ίσχυε αυτό που λες, ότι δηλ. παίρνει 5 λίτρα αντί 7-8, θα έπρεπε να βγαίνει το συμπέρασμα ότι έχουμε κάψει λιγότερα και όχι περισσότερα, όπως συμβαίνει σε μένα.
Αν συνεχισει και σου βγαζει τετοιες καταναλωσεις μετα και απο τις μετρησεις που θα κανεις, πηγενε σε αλλον εγκαταστατη icom για να στο σεταρει.
Εννοείται πως ο εγκαταστάτης είναι ο κατ' εξοχήν ειδικός, αφού αυτός είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας
Ριξε καλου κακου καμια ματια στο αμαξι μηπως φταιει καιτι και σου ανεβαζει την καταναλωση και με τη βενζινη και χτυπιεσαι αδικα.
Το ελέγξαμε στην Peugeot και είναι ΟΚ
Για τα κομπιασματα υπαρχει περιπτωση να φταιει το πρατηριο που βαζεις. Μου συμβαινει και σε μενα οταν αλλαζω πρατηριο...
Μα έχω βάλει σχεδόν σε όλα τα πρατήρια της Δ. Ελλάδας και καμία διαφορά.
Τι άλλο να κάνω;