-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους,
Είμαι νέο μέλος στο forum και θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι. Είμαι σε αναζήτηση coupe αυτοκινήτου, με budget το πολύ 30,000 Ευρώ (φυσικά όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο). Εστιάζομαι σε μεταχειρισμένο, με γνώμονα να γίνει η αγορά σε κανένα εξάμηνο απο τώρα, αν και ήδη έχω αρχίσει την σχετική έρευνα. Έχω καταλήξει στα εξής δύο: Alfa Romeo Brera και Audi TT. Δεν αποκλείω και τις ανοιχτές τους εκδόσεις (Roadster και Spider αντίστοιχα) αλλά μάλλον με βλέπω για τις κλειστές καθώς θα είναι το μοναδικό μου αμάξι οπότε την χρειάζομαι την (όποια) πρακτικότητα. Η προσωπική μου θέση μέχρι στιγμής είναι η εξής: το Audi φαίνεται καλύτερο σε όλα (επιδόσεις, αξιοπιστία, κινητήρας, κατανάλωση), αλλά η Brera με ελκύει περισσότερο, καθότι είναι πολύ μα πολύ ιδιαίτερη και σπάνια...Θέλω να με βοηθήσετε να αποφασίσω, πόσο μάλλον αν έχετε οδηγήσει/είστε κάτοχοι των εν λογω αμαξιών. Α, και κάτι τελευταίο: το Audi με ενδιαφέρει στην κλασσική έκδοση των 2.000 κυβικών TFSI ενώ η Brera ιδανικά σε αυτή με τον 1.750 TBI. Βέβαια το πρόβλημα είναι πως είναι πολύ σπάνια η εν λόγω έκδοση και σε μεταχειρισμένο δεν υπάρχει τίποτα. Αλλιώς θα σκεφτόμουν τον 3.2 αν και με αποτρέπουν τα όσα έχω ακούσει περί κατανάλωσης. Για τον 2.2 δεν το συζητάω καθόλου. Εκεί η διαφορά με το ΤΤ αρχίζει να γίνεται χαώδης.
-
Είμαι νέο μέλος στο forum και θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι. Είμαι σε αναζήτηση coupe αυτοκινήτου, με budget το πολύ 30,000 Ευρώ (φυσικά όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο). Εστιάζομαι σε μεταχειρισμένο, με γνώμονα να γίνει η αγορά σε κανένα εξάμηνο απο τώρα, αν και ήδη έχω αρχίσει την σχετική έρευνα. Έχω καταλήξει στα εξής δύο: Alfa Romeo Brera και Audi TT. Δεν αποκλείω και τις ανοιχτές τους εκδόσεις (Roadster και Spider αντίστοιχα) αλλά μάλλον με βλέπω για τις κλειστές καθώς θα είναι το μοναδικό μου αμάξι οπότε την χρειάζομαι την (όποια) πρακτικότητα. Η προσωπική μου θέση μέχρι στιγμής είναι η εξής: το Audi φαίνεται καλύτερο σε όλα (επιδόσεις, αξιοπιστία, κινητήρας, κατανάλωση), αλλά η Brera με ελκύει περισσότερο, καθότι είναι πολύ μα πολύ ιδιαίτερη και σπάνια...Θέλω να με βοηθήσετε να αποφασίσω, πόσο μάλλον αν έχετε οδηγήσει/είστε κάτοχοι των εν λογω αμαξιών. Α, και κάτι τελευταίο: το Audi με ενδιαφέρει στην κλασσική έκδοση των 2.000 κυβικών TFSI ενώ η Brera ιδανικά σε αυτή με τον 1.750 TBI. Βέβαια το πρόβλημα είναι πως είναι πολύ σπάνια η εν λόγω έκδοση και σε μεταχειρισμένο δεν υπάρχει τίποτα. Αλλιώς θα σκεφτόμουν τον 3.2 αν και με αποτρέπουν τα όσα έχω ακούσει περί κατανάλωσης. Για τον 2.2 δεν το συζητάω καθόλου. Εκεί η διαφορά με το ΤΤ αρχίζει να γίνεται χαώδης.
-
-
Σε αυτά τα λεφτά παίρνεις μια από τις τελευταίες Brera 1750 που υπάρχουν, καινούρια!!!
-
για Brera δες εδώ:
http://cf.alfaromeo.gr/gain/default.aspx?id=9&parent=2έχει 3x 1750 TBi. Σε Μαύρο μεταλλικό, σε Κόκκινο και σε Λευκό. Οι δύο έχουν μαύρη οροφή (με το λευκό «δένει» απίστευτα)
-
AUDI απο μενα αν και στεναχωρο -κλουβακι.
-
Ωχ-ωχ-ωχ!
-
Ειδικά για την αξιοπιστία...
Η Brera Tbi δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα έως σήμερα.... Άξιο λόγου τουλάχιστον. -
-
Αν κερδίσει η Manchester θα πάρεις τη Brera. Αν κερδίσει η Schalke θα πάρεις το ΤΤ. Αν έρθει Χ θα κρατήσεις αυτό που έχεις...problem solved!! Neeeeext...
-
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
για Brera δες εδώ:
http://cf.alfaromeo.gr/gain/default.aspx?id=9&parent=2έχει 3x 1750 TBi. Σε Μαύρο μεταλλικό, σε Κόκκινο και σε Λευκό. Οι δύο έχουν μαύρη οροφή (με το λευκό «δένει» απίστευτα)
πολυ καλες τιμες!
βεβαια, προκειται για γαμο οχι για αγορα. Οχι οτι ειναι κακο για ολους αυτο. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Αν κερδίσει η Manchester θα πάρεις τη Brera. Αν κερδίσει η Schalke θα πάρεις το ΤΤ. Αν έρθει Χ θα κρατήσεις αυτό που έχεις...problem solved!! Neeeeext...Στημενο ειναι το παιχνιδι ,θα το παρει η Schalke.
-
Ο χρήστης Nikolaras έγραψε:
Αν κερδίσει η Manchester θα πάρεις τη Brera. Αν κερδίσει η Schalke θα πάρεις το ΤΤ. Αν έρθει Χ θα κρατήσεις αυτό που έχεις...problem solved!! Neeeeext...
Στημενο ειναι το παιχνιδι ,θα το παρει η Schalke.
Ο Wayne και ο Ryan έχουν διαφορετική άποψη...
-
Ο χρήστης NRATHENS έγραψε:
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους,Είμαι νέο μέλος στο forum και θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι. Είμαι σε αναζήτηση coupe αυτοκινήτου, με budget το πολύ 30,000 Ευρώ (φυσικά όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο). Εστιάζομαι σε μεταχειρισμένο, με γνώμονα να γίνει η αγορά σε κανένα εξάμηνο απο τώρα, αν και ήδη έχω αρχίσει την σχετική έρευνα. Έχω καταλήξει στα εξής δύο: Alfa Romeo Brera και Audi TT. Δεν αποκλείω και τις ανοιχτές τους εκδόσεις (Roadster και Spider αντίστοιχα) αλλά μάλλον με βλέπω για τις κλειστές καθώς θα είναι το μοναδικό μου αμάξι οπότε την χρειάζομαι την (όποια) πρακτικότητα. Η προσωπική μου θέση μέχρι στιγμής είναι η εξής: το Audi φαίνεται καλύτερο σε όλα (επιδόσεις, αξιοπιστία, κινητήρας, κατανάλωση), αλλά η Brera με ελκύει περισσότερο, καθότι είναι πολύ μα πολύ ιδιαίτερη και σπάνια...Θέλω να με βοηθήσετε να αποφασίσω, πόσο μάλλον αν έχετε οδηγήσει/είστε κάτοχοι των εν λογω αμαξιών. Α, και κάτι τελευταίο: το Audi με ενδιαφέρει στην κλασσική έκδοση των 2.000 κυβικών TFSI ενώ η Brera ιδανικά σε αυτή με τον 1.750 TBI. Βέβαια το πρόβλημα είναι πως είναι πολύ σπάνια η εν λόγω έκδοση και σε μεταχειρισμένο δεν υπάρχει τίποτα. Αλλιώς θα σκεφτόμουν τον 3.2 αν και με αποτρέπουν τα όσα έχω ακούσει περί κατανάλωσης. Για τον 2.2 δεν το συζητάω καθόλου. Εκεί η διαφορά με το ΤΤ αρχίζει να γίνεται χαώδης.
Είχα ακριβώς το ίδιο δίλημμα και κατέληξα σε... Peugeot RCZ 200hp!
Σε καινούριο είναι λίγο πιο πάνω από το όριο των 30000€ (εναλλακτικά μπορείς να πας στο 156hp και να μην τα ξεπεράσεις) και το σημαντικότερο λόγω 1600cc αυτά που πληρώνεις τα δίνεις για την αξία του αυτοκινήτου και όχι σε φόρους, τέλη ταξινόμησης/κυκλοφορίας κλπ (όπως γίνεται κυρίως με το ΤΤ)*.
Επίσης σχεδόν σε όλα τα συγκριτικά σκίζει: http://www.germancarforum.com/internal- ... o-tsi.html- Για του λόγου το αληθές, δες στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας: http://img545.imageshack.us/f/testttvsg ... sciro.jpg/
το κόστος για το κάθε αυτοκίνητο στη Γερμανία (που έχει ίδια φορολογική πολιτική για 1600cc και 2000cc). Όπως βλέπεις το RCZ έχει 4000€ διαφορά από το ΤΤ (και τόση θεωρώ την πραγματική διαφορά στην αξία τους ως αυτοκίνητα), ενώ στην Ελλάδα η διαφορά γίνεται 22000€ λόγω φόρων και μόνο!!!
- Για του λόγου το αληθές, δες στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας: http://img545.imageshack.us/f/testttvsg ... sciro.jpg/
-
Μου αρέσει αυτό που γίνεται στο φόρουμ!
Ρωτάει ο ένας: ' Τι μου προτείνετε να διαλέξω ανάμεσα σε Audi Alfa και Romeo' και ανάμεσα στις απαντήσεις, βρίσκεται και η απάντηση: Πάρε Peugeot, Bmw, Seat κλπ...
Είναι σαν να ρωτάμε, σε ποια απο τις δύο λωρίδες ανα κατεύθυνση πρέπει να κινούμαι και κάποιος να απαντάει: Στην νησίδα...
Απο εμένα Brera, αλλά να αναφέρω ότι το βλέπω σαν ρίσκο με την τιμή μεταπώλησης. Ή θα κρατηθεί σε πολύ καλά επίπεδα, σαν σπάνιο κομμάτι ή θα πέσει πολύ, σαν σπάνιο κομμάτι. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να το φανταστείκανείς, ώστε να τι ισχυριστεί με σιγουριά. Αν όμως θα το κρατήσεις πάνω απο 3 χρόνια, τα παραπάνω δεν ισχύουν. -
Ο χρήστης NRATHENS έγραψε:
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους,Είμαι νέο μέλος στο forum και θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι. Είμαι σε αναζήτηση coupe αυτοκινήτου, με budget το πολύ 30,000 Ευρώ (φυσικά όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο). Εστιάζομαι σε μεταχειρισμένο, με γνώμονα να γίνει η αγορά σε κανένα εξάμηνο απο τώρα, αν και ήδη έχω αρχίσει την σχετική έρευνα. Έχω καταλήξει στα εξής δύο: Alfa Romeo Brera και Audi TT. Δεν αποκλείω και τις ανοιχτές τους εκδόσεις (Roadster και Spider αντίστοιχα) αλλά μάλλον με βλέπω για τις κλειστές καθώς θα είναι το μοναδικό μου αμάξι οπότε την χρειάζομαι την (όποια) πρακτικότητα. Η προσωπική μου θέση μέχρι στιγμής είναι η εξής: το Audi φαίνεται καλύτερο σε όλα (επιδόσεις, αξιοπιστία, κινητήρας, κατανάλωση), αλλά η Brera με ελκύει περισσότερο, καθότι είναι πολύ μα πολύ ιδιαίτερη και σπάνια...Θέλω να με βοηθήσετε να αποφασίσω, πόσο μάλλον αν έχετε οδηγήσει/είστε κάτοχοι των εν λογω αμαξιών. Α, και κάτι τελευταίο: το Audi με ενδιαφέρει στην κλασσική έκδοση των 2.000 κυβικών TFSI ενώ η Brera ιδανικά σε αυτή με τον 1.750 TBI. Βέβαια το πρόβλημα είναι πως είναι πολύ σπάνια η εν λόγω έκδοση και σε μεταχειρισμένο δεν υπάρχει τίποτα. Αλλιώς θα σκεφτόμουν τον 3.2 αν και με αποτρέπουν τα όσα έχω ακούσει περί κατανάλωσης. Για τον 2.2 δεν το συζητάω καθόλου. Εκεί η διαφορά με το ΤΤ αρχίζει να γίνεται χαώδης.
Αν συζητούσαμε για sedan, θα σου έλεγα 159 ΤΒΙ με κλειστά μάτια. Αν μιλούσαμε για hatch, θα σου έλεγα Giulietta. Και τα δύο πιστεύω ότι είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό τους. Την 159 την έχω οδηγήσει και μου άρεσε ΠΑΡΑ πολύ (αν και καίει λίγο περισσότερο απ'ότι πρέπει) και τη Giulietta δε τη περιμένω πολύ διαφορετική.
Τη Brera όμως ποτέ δε τη συμπάθησα. Όταν είχα οδηγήσει τη 2.2 μου είχε φανεί βαριά, αργοκίνητη και με έντονες κλίσεις. Προσωπικά δε με ευχαρίστησε.
Στη προκειμένη περίπτωση λοιπόν και στη κατηγορία Coupe θα επέλεγα Audi...σε όλες τις άλλες κατηγορίες όμως θα επέλεγα Alfa.
-
Πρίν διαλέξεις πάντως ρίξε μια ματιά και στην ακαμψία τους
-
Σε μια τέτοια ερωτηση θα απαντησω BRERA TBI.Αν θές να μην βαρεθεις γρηγορα τη ζωή σου στο αυτοκίνητο και να μην ξενερώνεις όταν διπλα σου αράζουν καμια δεκαριά ΤΤ και να κοιταζουν όλοι την μια brera στην γωνία ,πάρε Alfa! ....και ας την ''παντρευτείς''.
-
WOW...Το τελευταίο σχόλιο είναι όλα τα λεφτά! 2 πράγματα ακόμη να ρωτήσω παιδιά: (α) δεν μου είπατε για τον 3.2 της brera. Είναι τόσο βενζινοβόρος όσο ακούγεται? Δεν νομίζω οτι θα μπορούσα να ζήσω με μια μέση κατανάλωση άνω του 12-13...(β) έχω διαβάσει γενικά οτι έχει ανύπαρκτους πίσω χώρους η brera. Εμένα πάντως από φωτογράφίες μου φαίνονται κανονικότατοι, σε αντίθεση με τους καθαρά διακοσμητικούς του TT. Με ενδιαφέρει αυτό καθώς το είχα στο μυαλό μου σαν ένα πλεονέκτημα της brera έναντι του ΤΤ, οτι δηλαδή είναι για παραπάνω από 2 άτομα. Πάντως για μεταπωλητική αξία που είπε ένας φίλος παραπάνω, μάλλον προς τα άσχημα τα βλέπω τα πράγματα. Υπάρχουν αρκετές 3.2 στο car.gr που τις 'χαρίζουν' κυριολεκτικά. Πάντως δεν το γνώριζα το alfa gain και ομολογώ πως έχει καλές ευκαιρίες. Αν και προσανατολιζόμουνα σε αγορά εντός 6-7 μηνών, οπότε δεν ξέρω αν θα είναι διαθέσιμα τα εν λόγω μοντέλα (ίσως πρέπει να το επισπεύσω...)Μάλλον έχω 'προδωθεί' απο τα λεγόμενά μου ως προς το που κλίνω, αν και είναι γεγονός πως λίγο πριν αποχωριστεί κάποιος τα χρήματά του αρχίζει ξαφνικά και γίνεται επικίνδυνα ρεαλιστής...
-
προσωπικα παντως θεωρω απιστευτη ευκαιρια τις τιμες του alfa gain την στιγμη που παιρνεις καινουριο σε τιμη μεταχειρισμενου.
καποιες φορες η λογικη παει με την τσεπη. τωρα που και η λογικη και το συναισθημα πανε με την αλφα τι ακριβως σε κραταει??
Brera vs TT (πρωην ALFA ROMEO vs. AUDI)