-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ενώ η καραμέλα με τους 10 καρχαρίες-εργολάβους-καναλάρχες πρώτη φορά γράφεται δημόσια.Οτι οι μισοί συνταξιούχοι παίρνουν σύνταξη και κάνουν και δεύτερες δουλειές δεν έχει καμία σημασία.
ο συνταξιουχος που παιρνει ποταπη συνταξη και βοηθαει στο μαγαζι του γιου του δε νομιζω οτι βλαπτει το οικονομικο συστημα της χωρας
πιθανοτατα το κανει γιατι ειτε δε βγαινει αυτος ειτε τα παιδια του.
ο μπομπολερος ομως που εχει τα απειρα κλεμμενα δις απο το κρατος και θελει κι αλλα και αν δε τα παρει ριχνει κυβερνησεις ομως ειναι στη κατηγορια ατομων που πρεπει να τους παρουμε τα σωβρακα. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
αν ηθελα να μη πληρωνω και να πληρωνουνε οι αλλοι δε θα συζητουσαμε αυτη τη στιγμη,ουτε θα βγαινανε στα καναλια οι αλλοι ουτε θα μοιραζαμε φυλλαδια ουτε θα καναμε ανοιγματα διοδιων,θα περναγαμε εμεις χωρις να πληρωσουμε χωρις να ενημερωνουμε κανεναν
τοτε ναι θα ημασταν τσαμπατζηδες αφου θα το καναμε για τη παρτη μας.
απο τη στιγμη ομως που ενημερωνουμε τους παντες και μερικοι επιμενουν να πληρωνουν ειναι δικο τους προβλημα.ntinara τα ειπες ολα σε 2 παραγραφους!
Α δηλαδή εσύ όταν κάνεις κολλητήρι δεν είσαι τζαμπατζής και δεν το κάνεις για την πάρτη σου αλλά είσαι αγωνιστής
αυτη η καραμελα με τους φορους πολυ παιζει,πιστευεις οτι υπαρχει μισθωτος-συνταξιουχος-η μικροεπιχειρηματιας που δεν πληρωνει πλεον φορους??????
Μάλλον ζεις σε άλλη χώρα:
ο Μισθωτοί & συνταξιούχοι με 2η μαύρη δουλειά (δάσκαλοι/καθηγητές-ιδιαίτερα, εφοριακοί-λογιστές, αστυνομικοί-σεκιουριτάδες)
ο Αδηλοι πόροι (γιατροί-φακελάκια, πολεοδομία-λαδώματα)
ο Συστηματική παρακράτηση αλλά μη απόδοση ΦΠΑ
ο Οχι αποδείξεις (υδραυλικοί κτλ.)
ο Διακίνηση αγαθών χωρίς παραστατικά
ο Λαθρεμπορία πετρελαιοειδώνΦαίνεται ο δικός σου ορισμός για το 'πληρώνω φόρους' είναι 'δίνω κατιτίς'.
Ακόμα και όταν περνάς κολλητήρι φοροδιαφεύγεις (ΦΠΑ + φόρος εισοδήματος κοινοπραξίας + άμεσο έσοδο κράτους από το τέλος διοδίου) και παριστάνεις ότι είναι καραμέλα των άλλων η φοροδιαφυγή ?
ενω εσυ που πληρωνεις δε το κανεις για τη παρτη σου το κανεις για το καλο του δημοσιου.
το οποιο σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση το καταληστευεις ...αρκει βεβαια να μη το κανεις στα φανερα γιατι ειναι ντροπη.
ποσο στοιχημα οτι ολοι αυτοι που εδειξες στη κατηγορια πιο πανω πληρωνουνε διοδια? -
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
Ενώ η καραμέλα με τους 10 καρχαρίες-εργολάβους-καναλάρχες πρώτη φορά γράφεται δημόσια.
Οτι οι μισοί συνταξιούχοι παίρνουν σύνταξη και κάνουν και δεύτερες δουλειές δεν έχει καμία σημασία.
ο συνταξιουχος που παιρνει ποταπη συνταξη και βοηθαει στο μαγαζι του γιου του δε νομιζω οτι βλαπτει το οικονομικο συστημα της χωρας
πιθανοτατα το κανει γιατι ειτε δε βγαινει αυτος ειτε τα παιδια του.
ο μπομπολερος ομως που εχει τα απειρα κλεμμενα δις απο το κρατος και θελει κι αλλα και αν δε τα παρει ριχνει κυβερνησεις ομως ειναι στη κατηγορια ατομων που πρεπει να τους παρουμε τα σωβρακα.Να σου πω φίλε ντινάρα, εσύ πόσες οικογένειες συντηρείς;
Ο 'μπομπολέρος' ξέρεις πόσες συντηρεί;Αν αύριο εξαφανιστείς εσύ κανένας δεν θα στεναχωρηθεί.
Αν εξαφανιστεί ο 'μπομπολέρος' θα μείνουν χιλιάδες άνεργοι, άρα είσαι περίπου 1000 φορές πιο ασήμαντος για το κράτος. -
τι λε ρε παιδι μου?ο μπομπολερος χαριζει λεφτα και δε το ξερα?
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
τι λε ρε παιδι μου?ο μπομπολερος χαριζει λεφτα και δε το ξερα?ναι ναι,ειναι αυτοι που καταπατανε εργασιακες συλογικες συμβασεις,υπερωριες με μισθους πεινας...
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Αν εξαφανιστεί ο 'μπομπολέρος' θα μείνουν χιλιάδες άνεργοι, άρα είσαι περίπου 1000 φορές πιο ασήμαντος για το κράτος.Πες το, λοιπόν, ότι για αυτό το λόγο του χαρίζαμε τις μισές ασφαλιστικές εισφορές στα Ολυμπιακά έργα να καταλάβω κι εγώ το λόγο. Γι' αυτό και δεν τον κυνηγάγαμε όταν έκανε τις υπερτιμολογήσεις. Τώρα εξηγούνται όλα...
Κοίτα, το να φοροδιαφεύγει ο εφοριακός, κάνοντας το λογιστή (παράδειγμα του nass) είναι άσχημο και πρέπει να σταματήσει. Το να φορτώνεις σε 10.000.000 κόσμο 4χ τα Ολυμπιακά έργα, το να απασχολείς ανασφάλιστους εργάτες ή ασφαλισμένους με το κόλπο που περιέγραψα νωρίτερα (το γνωρίζουν ΟΛΟΙ αυτό) και να τους φορτώνεις μετά την περίθαλψη αυτών των ανθρώπων, είναι το λιγότερο εγκληματικό. Όπως έχω γράψει πολλές φορές, ακόμα και όταν κάποιοι μου ζήτησαν δήλωση νομιμοφροσύνης, δεν είμαι κατά τις ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Είμαι όμως ενάντιος σε αυτούς που καταλήστευσαν τον τόπο και τώρα, για να σωθεί ο τόπος και οι εταιρείες τους (αυτοί τα λεφτά τα έχουν έξω έτσι κι αλλιώς) που είναι 100% κρατικοδίαιτες, ζητάνε να πληρώσουμε πάλι εμείς που πληρώναμε και στο παρελθόν. Ζητάει, δηλαδή, ο κ. Χ εργολάβος το εξής τρελλό:
-
Να κάνω σωστή δουλειά, ώστε, στη Σχολή να του βγάζω σωστό Μηχανικό για να δουλέψει στην εταιρεία.
-
Να ΜΗΝ με πληρώσει το κράτος για 6+ μήνες, ώστε να μπορέσει αυτός να πάρει τα λεφτά, ώστε, να συνεχίσει να φτιάχνει το έργο.
-
Ταυτοχρόνως, να μην ελέγξουμε και συγκρίνουμε το έργο με τα αντίστοιχα του εξωτερικού ώστε, να Υπερτιμολογήσει το έργο = να βγάλει περισσότερα.
-
Να ΞΑΝΑπληρώσω εγώ για διόδια.
-
Να ΞΑΝΑ-ΜΑΤΑ-πληρώσω εγώ σε φόρους που θα πάνε σε αυτόν επιστροφή (βλ. Α.Ο. που βγαίνει, κάνοντας απάτη, χωρίς τα σωστά έσοδα).
-
Να ΞΑΝΑ-ΜΑΤΑ-ΜΑΝΑ-πληρώσω εγώ σε φόρους ώστε, να περιθάλψουμε τους ανασφάλιστους εν πολλοίς εργάτες που χρησιμοποιεί.
Δεν είναι λιγάκι κοροϊδία αυτή η τακτική; Δε με ενδιαφέρει ποιος αντιδρά, αν είναι ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Με ενδιαφέρει ότι υπάρχει αντίδραση και με ενδιαφέρει ότι η κυβέρνηση συμπλέει με τον κ. Χ, πράγμα που αρκεί για εμένα να την χαρακτηρίσω ως διαπλεκόμενη (πώς αλλιώς θα έβγαινει άλλωστε). Βέβαια, αυτά στο θεωρητικό επίπεδο, γιατί η πράξη διαφέρει και ακολουθεί.
Επειδή η λαϊκή βούληση επιθυμεί και διόδια και απολύσεις και ξεπούλημα του κράτους και επανένωση με την Μητέρα πατρίδα, πληρώνω και διόδια και θα υποστηρίξω φανατικά ΓΑΠ σε όλες τις εκλογές από εδώ και στο εξής γιατί, βλέπω πλέον την αλήθεια στα λεγόμενά του. Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία. Ε, λοιπόν, τέτοια ευκαιρία ΔΕ χάνεται αγαπητέ μου. Μέσα κι εγώ...
Ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
το να φοροδιαφεύγει ο εφοριακός, κάνοντας το λογιστή (παράδειγμα του nass) είναι άσχημο και πρέπει να σταματήσειΥποεκτιμάς τη σοβαρότητα του προβλήματος όπως αυτή εκφράζεται από την ποσοτική του διάσταση:
10 εφοριακοί που κάνουν τους λογιστές και εν γένει πολίτες που φοροδιαφεύγουν ή υπηρετούν τη διαφθορά είναι άσχημο
10 Μπόμπολες είναι πρόβλημα
1000000 πολίτες που φοροδιαφεύγουν ή υπηρετούν τη διαφθορά ('τόσο δα' ο καθένας, ας συμφωνήσω, αν και εφοριακοί και υπάλληλοι πολεοδομίας και γιατροί του ΕΣΥ με καταθέσεις εκατομμυρίων δεν είναι δα και 'τόσο δα'...) είναι πρόβλημα συγκρίσιμο με τους ΜπόμπολεςΤέλος πάντων, off-topic η παρέμβασή μου.
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
O Γερμανός βέβαια δεν τολμάει να μην πληρώσει τους φόρους του βέβαια. Άκυρη η σύγκριση. Αν παταχθεί η φοροδιαφυγή ή έστω μειωθεί σε έναν ανεκτό βαθμό, να το δεχτώ αυτό που λες.
αυτη η καραμελα με τους φορους πολυ παιζει,πιστευεις οτι υπαρχει μισθωτος-συνταξιουχος-η μικροεπιχειρηματιας που δεν πληρωνει πλεον φορους??????
η τα λεγομενα σου τα στηριζεις σε 10 καρχαριες που φοροδιαφευγουν δις και φυσικα κινουντε με ελικοπτερα-τζετ κλπ?Nαι, το βλέπω συνέχεια γύρω μου. Από φούρνους και ψιλικατζίδικα μέχρι συνεργεία, φαρμακεία και ηλεκτρολόγους. Για να μην μιλήσουμε για αδήλωτες εργασίες κλπ κλπ.
ενω εσυ που πληρωνεις δε το κανεις για τη παρτη σου το κανεις για το καλο του δημοσιου.
το οποιο σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση το καταληστευεις ...αρκει βεβαια να μη το κανεις στα φανερα γιατι ειναι ντροπη.
ποσο στοιχημα οτι ολοι αυτοι που εδειξες στη κατηγορια πιο πανω πληρωνουνε διοδια?Μίλα για την πάρτη σου. Εγώ πληρώνω τους φόρους που μου αναλογούν γιατί στον δικό μου κόσμο δεν μπορώ να γκρινιάξω αν δεν είμαι τουλάχιστον σωστός. Προσωπικά θεωρώ περισσότερο πιθανό ένας υδραυλικός που σου δίνει δύο τιμές (χωρίς/με απόδειξη) να μην πληρώνει στα διόδια.
-
Δεν υπο-εκτιμώ τίποτε. Απλά, επειδή το φαινόμενο δεν είναι καθολικό αφενός και αφετέρου, οι περισσότεροι φοροδιαφεύγοντες, επιστρέφουν (ή μάλλον επέστρεφαν) ένα μεγάλο μέρος στο κράτος με τις αγορές τους, δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία στα μεγέθη. Οι άνθρωποι τύπου Μπόμπολα βγάζουν κατά 99,99% τα λεφτά έξω και στην Ελλάδα απλά έχουν τις επιχειρήσεις για να βγάζουν το χρήμα, μιας και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα δε θα μπορούσαν να κινηθούν καν (εδώ έχουν τις γνωριμίες τους), οπότε το κράτος δεν κερδίζει από αυτούς απολύτως τίποτε, παρά μόνο χάνει.
Τα σπάω και τα ξαναρίχνω.
Ας υποθέσουμε ότι 1.000.000 Έλληνες, δηλαδή το 10% του πληθυσμού, φοροδιαφεύγει και βγάζει 10.000€ το έτος (μεγάλο νούμερο για τους περισσότερους, αλλά αν υπολογίσεις και γιατρούς μπορούμε να το δεχθούμε). Έχουμε δηλαδή εισοδήματα 10.000.000.000€ που δε δηλώνονται. Από αυτά, το κράτος θα έπαιρνε ένα 30% σε φόρους, δηλαδή 3.000.000.000€. Στην πράξη, από αυτά τα λεφτά, το 50% πήγαινε στην κατανάλωση, δηλαδή 5.000.000.000€. Από αυτά, ένα ~20% ήταν το ΦΠΑ, οπότε το κράτος έβγαζε ~1.000.000.000€ από το ΦΠΑ μόνο. Σήμερα, αυτές οι σπατάλες έχουν εξαφανιστεί και βγάζει .... να μην γράψω καλύτερα τι βγάζει.
Ας υποθέσουμε τώρα ότι οι κ.κ. Χ, Υ, Ζ, W,... κάνουν έργα 10.000.000.000€ στο κράτος, δηλαδή αντίστοιχο ποσό με τους φοροδιαφεύγοντες. Ας θεωρήσουμε προς στιγμή ότι δεν κάνουν υπερτιμολογήσεις = καθαρό κέρδος. Από τα έργα αυτά, έχουν ένα κέρδος της τάξης του 20-30% (καλό ακούγεται, αν δε θεωρήσουμε υπερτιμολογήσεις). Βγάζουν, λοιπόν, 2.000.000.000€ τα οποία φεύγουν στο εξωτερικό, με ένα ποσό 500.000.000€ (25% είναι πολύ, αλλά ας το δεχθούμε) να μένει στην Ελλάδα για αγορές κτλ. Από αυτά, εισπράτουμε 100.000.000€ από ΦΠΑ. Στη συνέχεια, από τα 7.000.000.000€ το μεγαλύτερο μέρος πηγαίνει στις Τράπεζες στο εξωτερικό για αποπληρωμές δανείων, για αγορές εξοπλισμού κτλ. Μας μένουν 3.000.000.000€ στους εργαζομένους. Να υποθέσουμε ότι 1/3 - 2/3 πάνε σε Έλληνες - Αλλοδαπούς; Λίγα βάζω για τους αλλοδαπούς, αλλά μου αρκεί. Οι αλλοδαποί το 50% θα το στείλουν αμέσως έξω, οπότε στην Ελλάδα μένει 2*1.000.000.000€ (Έλληνες και αλλοδαποί), εκ του οποίου το ΦΠΑ είναι 200.000.000€. Θες να βάλουμε και ένα ποσό ΦΠΑ για τις αγορές των μηχανημάτων που δεν το έβαλα; Να βάλω άλλα 200.000.000€; Πολλά είναι, αλλά αρκούν. Συνολικά, δηλαδή, οι κ.κ. εργολάβοι, δίνουν στο κράτος 100+200+200 = 500.000.000€.
Μου αρκεί ότι, όλοι οι εργολάβοι μαζί, επιστρέφουν στο κράτος τα μισά περίπου από τους φοροφυγάδες, χωρίς να υπολογίζουμε:
α. Φόρους που πληρώνουν έτσι κι αλλιώς οι φοροφυγάδες
β. Τις υπερτιμολογήσεις που γίνονται, οπότε τα χρήματα που βγαίνουν εκτός κράτους είναι πολύ περισσότερα
γ. Τις εισφορές στο ΙΚΑ για τους αλλοδαπούς που απουσιάζουν
δ. Τις ιατρικές δαπάνες που τις πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι (έστω και φοροφυγάδες ταυτόχρονα)Και όλα αυτά με χοντρικούς υπολογισμούς, θεωρώντας ότι φοροδιαφυγή και δημόσια έργα είναι της ίδιας τάξης μεγέθους.
Ευχαριστώ.
-
Κάνεις πάρα πολλές αυθαίρετες παραδοχές:
ο Ποσοστό που πάει στην κατανάλωση
ο Ποσοστό που πάει έξω
ο Μέγεθος δημόσιων έργων
ο Ξεχνάς τελείως τα ιδιωτικά έργαΜόνο και μόνο ότι τα ποσά που βγάζεις, με αυτές τις αυθαίρετες παραδοχές, είναι συγκρίσιμα (€1Β vs. €500Μ) δείχνει ότι δεν είναι τόσο μικρό το πρόβλημα όσο το παρουσίαζες αρχικά...
-
Ποια ιδιωτικά έργα; Μα οι εργολάβοι στην Ελλάδα από το κράτος ζουν. Αν περίμεναν ιδιωτικά έργα οι συγκεκριμένοι, θα είχαν εταιρείες 100-200 ατόμων και όχι μερικών χιλιάδων.
Τα νούμερα που έβαλα ήταν σκοπίμως μειωμένα για τους εργολάβους και αυξημένα για τους ιδιώτες για να δείξω ότι, ακόμα και έτσι, ο ιδιώτης φοροφυγάς δεν είναι τόσο σημαντικός όσο ο μεγαλοεργολάβος.
Ευχαριστώ.
-
Δηλαδή αν κατάλαβα πάμε να κάνουμε διαχωρισμό του μεγάλου με τον μικρό κλέφτη, έτσι; Έτσι πάλι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Δηλαδή θέλετε να μας πείσετε ότι αυτός που μπορεί να κλέβει 10-20.000€ το χρόνο από μη απόδοση ΦΠΑ, αδήλωτη εργασία κτλ είναι αθώος, σχεδόν άγιος-σωτήρας της ελληνικής οικονομίας, ενώ αυτός που κλέβει εκατομμύρια είναι για το εκτελεστικό , αλλά δεν βλέπετε ότι αυτός που κλέβει τα 10-20.000 κλέβει το ίδιο το σύνολο της κοινωνίας. Από την άλλη παραβλέπετε το γεγονός ότι αυτός που κλέβει αυτά τα 'λίγα' (κάποιοι βγάζουν ολόκληρο χρόνο με 10.000, αν δεν το ξέρετε) τώρα, όταν κάποια στιγμή του δοθεί η ευκαιρία θα κλέψει και αυτός εκατομμύρια (είναι θέμα ευκαιριών που του δίνονται). Μην πάτε να παρουσιάσετε το μαύρο-άσπρο λοιπόν.
Από την άλλη εγώ σαν μισθωτός γιατί είμαι υποχρεωμένος να ζω με ετήσιο εισόδημα 16-18.000, το οποίο διαρκώς μου το πετσοκόβουν, κι εσύ ο 'έξυπνος-μάγκας' ελεύθερος επαγγελματίας πρέπει να συνεχίσεις να ζεις με τις παράνομες 70.000 και δεν βολεύεσαι με τις 50-60.000€; Είναι δύσκολο φυσικά να ξεμάθεις. Εγώ όμως είμαι υποχρεωμένος ή καλύτερα εξαναγκασμένος να δεχθώ την λαίλαπα του μνημονίου κι εσύ να επιμένεις ότι είσαι όχι μόνο έξυπνος, αλλά πρέπει σχεδόν να σου πω και ευχαριστώ που συνεχίζεις να με κλέβεις, ειδικά σε αυτές τις τόσο δύσκολες εποχές, γιατί αν το καλοσκεφτούμε αυτό γίνεται. Δεν είναι προκλητικό; Αυτοί που μπορούν-τους επιτρέπει η χαλαρή εφαρμογή των νόμων- να παρανομούν, καταδικάζουν όλους τους άλλους σε χαμηλής ποιότητας δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικές παροχές, και συνήθως είναι και αυτοί που φωνάζουν και περισσότερο όταν εντοπίζουν τα κακώς κείμενα του κράτους . Καταλαβαίνω ότι είναι εύκολο και λυτρωτικό να βαράμε την καμπούρα του άλλου, ας δούμε όμως λίγο και την δική μας, γιατί σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι μεγαλύτερη από αυτή που βαράμε. Είπαμε και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ
-
Ο χρήστης nikox έγραψε:
:offtopicviii: Δηλαδή αν κατάλαβα πάμε να κάνουμε διαχωρισμό του μεγάλου με τον μικρό κλέφτη, έτσι; Έτσι πάλι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Δηλαδή θέλετε να μας πείσετε ότι αυτός που μπορεί να κλέβει 10-20.000€ το χρόνο από μη απόδοση ΦΠΑ, αδήλωτη εργασία κτλ είναι αθώος, σχεδόν άγιος-σωτήρας της ελληνικής οικονομίας, ενώ αυτός που κλέβει εκατομμύρια είναι για το εκτελεστικό , αλλά δεν βλέπετε ότι αυτός που κλέβει τα 10-20.000 κλέβει το ίδιο το σύνολο της κοινωνίας. Από την άλλη παραβλέπετε το γεγονός ότι αυτός που κλέβει αυτά τα 'λίγα' (κάποιοι βγάζουν ολόκληρο χρόνο με 10.000, αν δεν το ξέρετε) τώρα, όταν κάποια στιγμή του δοθεί η ευκαιρία θα κλέψει και αυτός εκατομμύρια (είναι θέμα ευκαιριών που του δίνονται). Μην πάτε να παρουσιάσετε το μαύρο-άσπρο λοιπόν.Κανένα διαχωρισμό στους κλέφτες. Όλοι πρέπει να πληρώσουν. Απλά, ΔΕΝ είναι επιχείρημα το: δεν μπορώ να συλλάβω τη φοροδιαφυγή, άρα αυξάνω τους φόρους σε όσους μπορώ να πιάσω, όπως και το: δεν κυνηγάω τους τζαμπατζήδες των διοδίων, γι' αυτό αυξάνω τις τιμές ώστε, να έχω τα ίδια κέρδη.
Όσο για το ετήσιο εισόδημα των 10.000€ που το έγραψα εγώ, να σε πληροφορήσω, αν δεν έχεις διαβάσει, ότι από Ιούλιο 2010, μέχρι Μάρτιο 2011 έχω πληρωθεί 395€, οπότε ας το βάλουμε στην άκρη καλύτερα. Αυτό που γράφω είναι πως, δεν μπορεί ο μικρός φοροφυγάς να στηλιτεύεται και ο Χ εργολάβος να απολαμβάνει ασυλίας και παροχών (πχ λίγοτερα ένσημα από τα δεδουλευμένα των εργατών) γιατί τότε, πάλι εσύ και εγώ (περισσότερο εγώ που μου παρακρατούν το μισθό για 1-2-3 χρόνια) θα πληρώσουμε για αυτόν.
Από την άλλη εγώ σαν μισθωτός γιατί είμαι υποχρεωμένος να ζω με ετήσιο εισόδημα 16-18.000, το οποίο διαρκώς μου το πετσοκόβουν, κι εσύ ο 'έξυπνος-μάγκας' ελεύθερος επαγγελματίας πρέπει να συνεχίσεις να ζεις με τις παράνομες 70.000 και δεν βολεύεσαι με τις 50-60.000€; Είναι δύσκολο φυσικά να ξεμάθεις. Εγώ όμως είμαι υποχρεωμένος ή καλύτερα εξαναγκασμένος να δεχθώ την λαίλαπα του μνημονίου κι εσύ να επιμένεις ότι είσαι όχι μόνο έξυπνος, αλλά πρέπει σχεδόν να σου πω και ευχαριστώ που συνεχίζεις να με κλέβεις, ειδικά σε αυτές τις τόσο δύσκολες εποχές, γιατί αν το καλοσκεφτούμε αυτό γίνεται. Δεν είναι προκλητικό; Αυτοί που μπορούν-τους επιτρέπει η χαλαρή εφαρμογή των νόμων- να παρανομούν, καταδικάζουν όλους τους άλλους σε χαμηλής ποιότητας δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικές παροχές, και συνήθως είναι και αυτοί που φωνάζουν και περισσότερο όταν εντοπίζουν τα κακώς κείμενα του κράτους . Καταλαβαίνω ότι είναι εύκολο και λυτρωτικό να βαράμε την καμπούρα του άλλου, ας δούμε όμως λίγο και την δική μας, γιατί σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι μεγαλύτερη από αυτή που βαράμε. Είπαμε και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ
Ακριβώς όπως τα λες. Γι' αυτό, λοιπόν, ξεκινάμε να εισπράξουμε τις εισφορές από τους εργολάβους (τα χαριστικά των Ο.Α.) που είναι βεβαιωμένες και γνωστές, να μαζέψουμε το ΙΚΑ από τους καναλάρχες (πολλές φορές είναι το ίδιο πρόσωπο), να καλέσουμε (αυτό είναι πρόταση Καρατζαφέρη) 2-3 επιτροπές από εξωτερικό, να δουν τους δρόμους, να υπολογίσουν το κόστος και, αν έχουν γίνει υπερτιμολογήσεις, να ζητήσουμε πίσω τα κλεμμένα. Ταυτόχρονα, μειώνουμε το ΦΠΑ στο 10%, μηδενίζουμε τη φορολογία στα κέρδη που επενδύονται στις επιχειρήσεις, φτιάχνουμε στα μεγάλα Παν/μια ερευνητικά κέντρα και δίνουμε χώρο σε εταιρείες του εξωτερικού να έρθουν να επενδύσουν αρκεί να προσλάβουν αποφοίτους δικούς μας (0 φορολογία, δίνουμε έκταση, πληρώνουν κατασκευή κτηρίων και μισθούς και παρέχουν τεχνογνωσία) κτλ κτλ.
Μπορώ να σου γράψω ακόμα μερικές δεκάδες προτάσεις, αλλά χαμένες πηγαίνουν δυστυχώς. Εμάς, μας ενδιαφέρει ο δρόμος να κοστίζει 2χ σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, να βάζουμε διόδια αυξημένα και να μην τηρούμε τις συμβάσεις κάνοντας παρανομίες συνεχώς. Στο τέλος, αντί να πληρώσουμε για αυτές, φωνάζουμε γιατί και ο υπόλοιπος λαός αποτελείται από φοροφυγάδες, οπότε, καλά κάνουμε και εμείς και ενεργούμε έτσι. Και φυσικά, η κυβέρνηση ρίχνει την αγορά στα τάρταρα, οπότε μειώνεται νομοτελειακά ο πληθωρισμός = μεγάλη επιτυχία. Στο τέλος του χρόνου, κατά δήλωση Βενιζέλου χτες το βράδυ, κάνουμε και αύξηση του ΑΕΠ στα χαρτιά και μειώνεται και το έλλειμμα και το χρέος. Τα κλασσικά των προηγουμένων ετών δηλαδή.
Ευχαριστώ.
-
Χωρις να ειμαι με το μερος των μεγαλοεργολαβων.... θα ηθελα να βρητε ποσες μεγαλες εταιριες κατασκευαστικες υπηρχαν το 2000 και ποσες υπαρχουν τωρα.... για να διευκολυνω τωρα υπαρχουν 4-5..... ξερω μικρομεσαιους εργολαβους που εχουν υποθηκευσει σπιτια, γιατι δεν πληρωνονται απο το δημοσιο για εργα που εχουν κανει.... (θυμιζω οτι οι εκπτωσεις μετα το 2004 εχουν ανεβει και σε επιπεδα 50% και ανω.... με ο,τι σημαινει αυτο για την ποιοτητα....) αλλοι περιμενουν να πληρωθουν απο λαμογια εταιριες που τους πηραν το πτυχειο το εργολαβικο τοτε το 2000 και δεν το πληρωσαν οπως ειχαν συμφωνησει.... Δεν κλαιγομαι για κανενα οπως εστρωσαν θα κοιμηθουν.... Να ξερετε ομως οτι και οι τραπεζες που εχουν δωσει δανεια σε αυτες τις εταιριες εχουν μηχανισμους ελεγχου (εν ειδη, ανεξαρτητων μηχανικων) για το τι λεφτα εισπραττουν, και δεν ειναι ευκολο πλεον το να 'βγαλεις' εξω λεφτα οταν οι τραπεζες σου εχουν δανεισει πακτωλο χρηματων... για να μην πω οτι οι τραπεζες πρωτες λαμβανουν τα λεφτα του λογαριασμου... και μετα δινουν στον εργολαβο οτι μεινει αφου βγαλουν πρωτα τα δικα τους συμφωνα με τις συμφωνιες... ετσι λοιπον παει το πραγμα και να δουμε ποτε θα σταματησουν τα εργα... η τι νεες αλλαγες θα συμφωνησουν ολοι να γινουν... παντως το μακρεμα του χρονου της συμβασης κερδος των τραπεζων ειναι κατ' αρχην οπως ειναι και η 'επιμηκινση' του μνημονιου...
-
Για το ΙΚΑ που λετε ακομα και για τα ιδιωτικα εργα εχουν τροπο να υπολογιζουν τα εργατικα κοστη περα απο τα πραγματικα... Το ΙΚΑ εχει ειδικη υπηρεσια για αυτο το σκοπο... δε πα να φτιαξεις μονος σου το σπιτι... εκει θα πληρωσεις θες δε θες.... το που φτανουν τα νουμερα δεν ξερω γιατι δεν εχω φτιαξει σπιτι ακομα, αλλα ολοι παραπονα εχουν οτι το ΙΚΑ ζηταει περισσωτερα ενσημα απο το τι χρειαζονται για την κατασκευη....
Α!!! και μην ξεχνατε και τα ενσημα στο χερι... που περνουν μαυρα μερικα επαγγελματα... = πληρωνει ο εργολαβος λεφτα αλλα δεν φαινονται πουθενα....= πληρωνει φορο, φυσικα οι εργατες... δεν δηλωνουν τιποτα...= φοροδιαφευγουν. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ποσο στοιχημα οτι ολοι αυτοι που εδειξες στη κατηγορια πιο πανω πληρωνουνε διοδια?Μίλα για την πάρτη σου.** Εγώ πληρώνω τους φόρους που μου αναλογούν γιατί στον δικό μου κόσμο δεν μπορώ να γκρινιάξω αν δεν είμαι τουλάχιστον σωστός.** Προσωπικά θεωρώ περισσότερο πιθανό ένας υδραυλικός που σου δίνει δύο τιμές (χωρίς/με απόδειξη) να μην πληρώνει στα διόδια.
+00
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Για το ΙΚΑ που λετε ακομα και για τα ιδιωτικα εργα εχουν τροπο να υπολογιζουν τα εργατικα κοστη περα απο τα πραγματικα... Το ΙΚΑ εχει ειδικη υπηρεσια για αυτο το σκοπο... δε πα να φτιαξεις μονος σου το σπιτι... εκει θα πληρωσεις θες δε θες.... το που φτανουν τα νουμερα δεν ξερω γιατι δεν εχω φτιαξει σπιτι ακομα, αλλα ολοι παραπονα εχουν οτι το ΙΚΑ ζηταει περισσωτερα ενσημα απο το τι χρειαζονται για την κατασκευη....
Α!!! και μην ξεχνατε και τα ενσημα στο χερι... που περνουν μαυρα μερικα επαγγελματα... = πληρωνει ο εργολαβος λεφτα αλλα δεν φαινονται πουθενα....= πληρωνει φορο, φυσικα οι εργατες... δεν δηλωνουν τιποτα...= φοροδιαφευγουν.Αυτό που γράφεις ισχύει για το σπίτι που χτίζεις. Εκεί, το ΙΚΑ υπολογίζει ένσημα τα οποία είναι από 1:1 μέχρι και 2:1 σε σχέση με την πραγματική δουλειά (πχ σοβάς που τον ρίχνουν πλέον με μηχάνημα βγαίνει περίπου στο μισό χρόνο από ό,τι υπολογίζει το ΙΚΑ). Από προσωπική εμπειρία τα γράφω αυτά, αν και δεν έχω πρόχειρα τα χαρτιά από το σπίτι για να παραθέσω νούμερα με ακρίβεια.
Στα έργα στους Ο.Α. από την άλλη, έγιναν πολύ σημαντικές εκπτώσεις στα ένσημα, πράγμα που έβαλε μέσα την οικονομία μας. Πχ δούλευαν 1000 εργάτες και ο εργολάβος πλήρωνε ένσημα για 500 ή, ενώ έπρεπε να πληρώσει 1000 * ημέρες εργασίας, του έλεγαν πλήρωσε τόσα (ένα ποσόν που το υπολόγιζαν αυτοί = τα πήραν για να υπολογίσουν χαμηλότερα, αλλά άντε να το αποδείξεις) και καθάρισες.
Και τα έργα τότε, κόστιζαν τουλάχιστον 4χ της πραγματικής τιμής και αυτό το λένε όλα τα κανάλια, ακόμα και το Mega. Τι στο καλό; Όλοι λάθος κάνουν; Δεν μπορεί.
Το ζήτημα, λοιπόν, είναι, να μην κοστίζουν τα έργα παραπάνω από την πραγματική τους τιμή (γίνεται κατ' επανάληψη στην Ελλάδα), να πληρώνονται όλες οι εισφορές, οι κ.κ. κρατικοδίαιτοι εργολάβοι να μην μετέρχονται μεθόδων ανήθικων για να αυξήσουν τα κέρδη τους (βλ. Α.Ο. με τις 2-3-103 εταιρείες για να μην παρουσιάζουμε κέρδη), ούτε να παραβιάζουν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει (φτιάξε δίκτυο ώστε να μπορώ να πάω από Αθήνα - Θεσσαλονίκη κινούμενος με όρια επαρχιακού και βάλε όσα διόδια θέλεις, θα περάσει κανείς τότε ή θα έχεις μείωση της κίνησης 50%;;;;).
Επειδή όμως, αν τηρήσουν τις συμβάσεις, αυτή ειδικά την περίοδο θα χάσουν χρήματα, κάνουν ό,τι τους βολεύει και μετέρχονται μεθόδων ανήθικων για να εξαπατήσουν το κοινό. Προκαλούν όσο χρειάζεται για να υπάρχει το κίνημα, με βάση αυτό το κίνημα αυξάνουν τις τιμες στους υπόλοιπους (τα κορόιδα), ζητάνε επιμήκυνση της εκμετάλλευσης κτλ. Και φυσικά, όλα αυτα με την αγαστή συνεργασία των κυβερνόντων, νυν, τέως, πρώην και ερχόμενων.
Ευχαριστώ.
-
Γιατί δεν συζητάνε καν για μείωση των διοδίων; Γιατί το μόνο που λένε είναι μείωση στους υπό κατασκευή δρόμους που είναι εξωφρενικό να ζητάνε έστω και μισό λεπτό του € εκεί και ήδη να έχουν εισπράξει απ'αυτούς;
Εγώ προσωπικά συμφωνώ ότι δε γίνεται χωρίς διόδια. Δεν είμαστε γερμανία να μπορούμε από τους φόρους να υποστηρίξουμε autobahn, οκ. ΔΕΝ μπορεί όμως το κόστος να είναι τόσο υψηλό, κι αν είναι, τότε απλά ΔΕΝ θέλω τόσο ακριβούς δρόμους. 3+ € η διέλευση; Είναι σοβαροί;
Για να τελειώνουμε: εγώ θα ήμουν υπερ-ευχαριστημένος αν έβγαιναν αύριο και συμφωνούσαν σε μια τιμή διέλευσης π.χ. στο 0.5€ σε όλους τους σταθμούς που έχουν ως τώρα, να σταματήσουν ΕΝΤΕΛΩΣ οι εισπράξεις κομματιών που δεν είναι έτοιμα (Τέμπη included, δε μιλάω για το αίσχος στα νότια προφανώς) και ας μη γίνουν ούτε πλευρικά, ας μη γίνουν χιλιομετρικά και ηλεκτρονικά. Μιλάμε για τα ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ πράγματα που στηρίζονται και στην οικονομική πραγματικότητα του τόπου.
Όταν απέναντι σ'αυτό όμως βλέπουμε την κυβέρνηση να νομοθετεί σε 10 μέρες μπλέκοντας τον... ΚΟΚ και την οδική ασφάλεια με τις ληστρικές εισπράξεις των ιδιωτών, προφανώς και θα ξεφυτρώσουν κινήματα που ζητάνε τα πάντα όλα (πλήρη κατάργηση κλπ). Έτσι θα πάρει η μπάλα και την Α.Ο. που όντως προσφέρει εναλλακτικές, προσφέρει πλευρικά διόδια, προσφέρει έκπτωση στους συχνούς χρήστες και άλλα πολλά ώστε να μη χρειάζεται να ενταχθεί στους στόχους του 'Δεν πληρώνω'. Αλλά κι αυτοί αυξήσανε το αντίτιμο χωρίς κανένα λόγο, έχοντας αποσβέσει την αρχική επένδυση. Ε λογικό είναι να τους πάρει κι αυτούς η μπάλα.
Είπαμε, όπως σε αντιμετωπίζουν αντιμετωπίζεις κι εσύ. Είμαι σίγουρος ότι αν γίνουν όσα γράφω παραπάνω θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Αλλά είπαμε, για 5.000€ χρέος στην εφορία ποινή φυλάκισης, για 50.000.000... θα τα... κανονίσουμε -
@pipinos1976
Ο τροπος υπολογισμου του ΙΚΑ στα δημοσια εργα γινοτανε απο ειδικη υπηρεσια.... του ΙΚΑ ολα τα χρονια οσο εγω θυμαμαι, με βαση τον προυπολογισμο του εργου δλδ τις ποσοτητες των εργασιων σε καθε τομεα... μπετα, βαψιματα κ.λ.π. Σιγουρα θα πω εγω οτι οι υπηρετουντες σε αυτη την υπηρεσια του ΙΚΑ θα πρεπει να εχουν αδικαιολογητα περιουσιακα στοιχεια!!! αλλα αυτο ειναι θεμα του ΙΚΑ... παντα ακουγα παραπονα απο τους εργολαβους για αυτη την υπηρεσια αλλα δεν μπορεις να ξερεις αν τα ελεγαν πραγματικα... ειδικα δε σε οικοδομικα εργα ειχαν παραπονα οπως ακριβως και ιδιωτης κατασκευαστης.. στα σπιτια που εκανε... δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις συναλλασομενο με το ΙΚΑ στα ενσημα να ειναι ευχαριστημενος... αντε εσυ να βγαλεις ακρη..
Για τα μαυρα των εργατων εχεις καποιο υπολογισμο για την εισφοροδιαφυγη απο τα ταμεια η και την φοροδιαφυγη?? του κρατους...
Μην το ψαχνεις.. οταν ειχαν 10% φορολογικο συντελεστη.... στις αντικειμενικες αξιες που πουλαγαν.... οι ιδιωτες, και το ιδιο στον τζιρο των δημοσιων εργων.... καταλαβαινεις οτι δεν ειναι μονο οι μεγαλοεργολαβοι... ειναι ολο το κυκλωμα της 'οικοδομης' που κρατουσε την οικονομια οπως λενε με μαυρα σε ολη την γκαμα δραστηριοτητων... -
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/0 ... _6954.html
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!