-
Καιρός για αλλαγή αυτοκινήτου και πλέον το αυτόματο φαντάζει η ιδανική επιλογή για την πόλη όπου και κινούμαι στο 90% των οδικών μετακινήσεων μου.Από την προσωπική σας εμπειρία,ποιό από τα παρακάτω μοντέλα θα επιλέγατε,CORSA 1.2 EASYTRONIC COSMO ή YARIS 1.0 SOL MMT.To Durashift της Ford για το Fiesta είναι εκτός γιατί διατίθεται μόνο με την έκδοση των 1,4 λίτρων,όπως και το αυτόματο PANDA γιατί έχει μεγάλη αναμονή παράδοσης.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας. -
Καιρός για αλλαγή αυτοκινήτου και πλέον το αυτόματο φαντάζει η ιδανική επιλογή για την πόλη όπου και κινούμαι στο 90% των οδικών μετακινήσεων μου.Από την προσωπική σας εμπειρία,ποιό από τα παρακάτω μοντέλα θα επιλέγατε,CORSA 1.2 EASYTRONIC COSMO ή YARIS 1.0 SOL MMT.To Durashift της Ford για το Fiesta είναι εκτός γιατί διατίθεται μόνο με την έκδοση των 1,4 λίτρων,όπως και το αυτόματο PANDA γιατί έχει μεγάλη αναμονή παράδοσης.
οτι καλιτερο????? jazz CVT...........(ξερω οτι ειναι ακριβο)
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
οτι καλύτερο????? jazz CVT...........(ξερω οτι ειναι ακριβο)Μαζί σου!
-
Κι εγώ (βέβαια! ) αλλά αν κρίνω από τις άλλες επιλογές του φίλου μας, παραείναι ακριβό το Jazz...
-
Και ακριβό ρε παιδιά και πολλά τα κυβικά.Μέχρι 1.2 λίτρα θέλω να επιλέξω.
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Και ακριβό ρε παιδιά και πολλά τα κυβικά.Μέχρι 1.2 λίτρα θέλω να επιλέξω.Εγώ θα πήγαινα για το Corsa,μα τι λέω αφού ήδη το πήρα. Κατά τη γνώμη μου είναι Best Value for money από αυτά που ανέφερες με πολύ όμορφο εσωτερικό, ποιοτικό και το κιβώτιο του είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας. Πολύ ζωντανό με τα 80 άλογα που βγάζει ο νέος Twinport κινητήρας, καλά φρένα και καλή αίσθηση στο τιμόνι. Τα άλλα εκτός του Fiesta (αν είσαι βέβαια διατεθειμένος για 1.4 ) είναι αναιμικά.
Εκτός των παραπάνω για σύγκρινε τις καταναλώσεις και θα καταλάβεις...
Επίσης αν δεν σε ενδιαφέρει ο κλιματισμός μπορείς να πας στο Music που έχει ΜΡ3 και είναι και φτηνότερο...
Πάντως στην έρευνα αγοράς που έκανα με παρόμοιο εξοπλισμό μόνο το Getz 1.3 ήταν 400 Ευρώ φτηνότερο!!!! -
η Lancia Υpsilon είχε κάποτε αυτόματη έκδοση στα 1,2. Η τωρινή έχει? Αν ναι, κοίτα και κατά κει...
εγώ δαγκωτό Jazz πάντως, κι ας είναι ακριβό. Εντάξει δεν είναι 1,2 είναι 1,3. Αλλά έχει χώρους, γκάζια, είναι κουκλί και έχει και πολύ sophisticated αυτόματο κιβώτιο.
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
η Lancia Υpsilon είχε κάποτε αυτόματη έκδοση στα 1,2. Η τωρινή έχει? Αν ναι, κοίτα και κατά κει...Έχει και οι 4Τ τη θάψανε κανονικά.
Κι εγώ συμφωνώ για το Τζαζ, όμως ο άνθρωπος έθεσε συγκεκριμένες επιλογές, μην τον αποπροσανατολίζουμε παρακαλώ!
-
Το jazz βγαίνει γύρω στα 15.500 με το κλειδί στο χέρι αν δεν κάνω λάθος.Εκτός από το ότι δεν τα διαθέτω πραγματικά δεν θέλω να ξεφύγω από τα 1.2 λίτρα για πολλούς λόγους.Ασφάλειες,τέλη,βενζίνες,συνεργεία και δεν συμμαζεύεται είναι κόστη τα οποία έχω υπολογίσει και ο σημαντικότερος παράγοντας για τις δύο πιθανές επιλογές μου. Η OPEL πραγματικά με ξάφνιασε και με το νέο κινητήρα της στα 1.2 (Twinport) με την πολύ καλή απόδοση σε ίππους αλλά και τον μεγάλο περιορισμό της κατανάλωσης.6 χρόνια εγγύηση,πρώτο service στα δύο χρόνια(!!!) και έκπτωση στην τελική τιμή 1500€ είναι σχεδόν ακαταμάχητα!Για το YARIS μου φτάνει και μόνο το όνομα ΤΟΥΟΤΑ και το μόνο που με χαλάει είναι ο χιλιάρης κινητήρας.Ο 1.3 παρά είναι ακριβός για μένα.
-
[quote='balo']Το jazz βγαίνει γύρω στα 15.500 με το κλειδί στο χέρι αν δεν κάνω λάθος.Εκτός από το ότι δεν τα διαθέτω πραγματικά δεν θέλω να ξεφύγω από τα 1.2 λίτρα για πολλούς λόγους.Ασφάλειες,τέλη,βενζίνες,συνεργεία και δεν συμμαζεύεται είναι κόστη τα οποία έχω υπολογίσει και ο σημαντικότερος παράγοντας για τις δύο πιθανές επιλογές μου. Η OPEL πραγματικά με ξάφνιασε και με το νέο κινητήρα της στα 1.2 (Twinport) με την πολύ καλή απόδοση σε ίππους αλλά και τον μεγάλο περιορισμό της κατανάλωσης.6 χρόνια εγγύηση,πρώτο service στα δύο χρόνια(!!!) και έκπτωση στην τελική τιμή 1500
-
Μια ψήφο και απο μένα για το Corsa.
-
Αν θες αντοχή και αξιοπιστία πάρε yaris αλλιως corsa......
-
Καλησπερα σε ολους
Φιλε μου εγω εχω αυτοματο Yaris 1.4 - 5Θ(το 1ο μοντελο που βγηκε το '99 νομιζω) ηλ. καθρεφτες, cd, a/c. Δεν μου εχει παρουσιασει κανενα προβλημα και εχει κοντα 75.000 χλμ. Ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος, γιατι ειναι ακουραστο τοσο στην πολη οσο και στα ταξιδια που εχω κανει.
Μετα απο τοσα χλμ. με κουραζει στις προσπερασεις οπου χρειαζομε ρεπριζ και καθυστερη λιγακι, δεν εχει τη γρηγοραδα του μηχανικου κιβ. αλλα μην ξεχναμε οτι ειναι 1.4 Ο πατερας μου που εχει το LANDCRUISER 3.4 το οποιο ειναι και αυτο αυτοματο και εχει 80.000 χλμ. δεν καταλαβαινει τιποτα ως προς την στιγμιαια επιταχυνση (πχ. για προσπεραση)...
Ισως παιζει ρολο και οι εναλλαγες που κανω απο αμαξι σε αμαξι...
Ολα τα χλμ. τους ηταν εντελως απροβληματιστα. Δεν μου βγαλανε κατι απροοπτο. Το μονο που εχω αλλαξει μεχρι στιγμης στα σερβις ειναι τα λαδακια τους αλλα και τακακια !!! (βλ. αυτοματο) Μεχρι στιγμης τα σερβις μου βγαινουν φτηνα. Τα πηγαινω στην Toyota Θερμης (απενταντι απο το ΙΚΕΑ) οπου εχουν κανει πολυ καλη δουλεια και ειναι πολυ εξυπηρετικοι.
Μεχρι στιγμης επιβεβαιωνετε η φημη της Toyota για την αξιοπιστια της !
Φιλικα,
Δημητρης
-
Θα σου δωσω κι εγω μια θετικη ψηφο για corsa μιας που εχω κανει γυρω στα 1000 χλμ στο easytronic 1.4 ομως.Για πολη ειναι πραγματικα καταπληκτικο και οικονομικο ενω για εθνικη εχει το καλο του οτι ειναι και χειροκινητο για προσπερασεις.
Για το yaris δεν εχω ιδεα εκτος της γνωστης αξιοπιστιας toyota.Ωστοσο εαν δεν ειναι και αυτο ημιαυτοματο δηλαδη να μπορεις ανα πασα στιγμη να το γυριζεις σε χειροκινητο θα σου προτεινα να κοιτας μονο για corsa! -
γιατί να πάρεις καινούριο, αφού πουλάω το Honda Civic μοντέλο 85 1200+βάλε, μόνο 1500 ευρώ Σοβαρά μιλάω τώρα..
είμαι της λογικής για καινούριο αμάξι μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο
-
Δεν ξέρω αν μπορεί να συγκρίνει κανείς το Yaris 1.0 με το 1.3 (ή 1.4?) το οποίο ανήκε στη γυναίκα μου και με το οποίο κάναμε 2 φορές μέσα σε ένα χρόνο το γύρο τής Ευρώπης και πάρα πολλά ταξίδια (10?) Θεσσαλονίκη-Βάρνα (800 χλμ ανά κατεύθυνση).
Σύν:
- κανένα πρόβλημα εκτός από μία ρωγμή στο μπρος δεξί λάστιχο που ανακαλύψαμε στη Σιένα στη διάρκεια του 2ου Ευρω-ταξιδιού
- πολύ οικονομικό (6.3 l/100 χλμ)
- εξαιρετικά άνετο και με ποιοτική κατασκευή
Μείον:
- Όπως ήδη προαναφέρθηκε, κάποια βραδύτητα στην έναρξη τής προσπέρασης (όπως με όλα τα αυτόματα).
Αλλά εάν προορίζεται για την πόλη, τότε το μείον μάλλον δεν παίζει κανέναν ρόλο.
kosmo
-
Με 1000άρι Yaris έκανα το καλοκαίρι (ως επβάτης) Αθήνα-Θεσσαλονίκη χαλαρότατα!
Αν δεν πάρεις Jazz, μιά ψήφος στο Yaris και από εμένα!
Βέβαια, δεν ξέρω πόσο καλό είναι το αυτόματο του ενώ σου υπενθυμίζω πως του χρόνου πάει για το χρονοντούλαπο αλλά αν δε σε πειράζει..το καλοκαίρι το ερωτεύτηκα το αμξάκι!
Α! Και πάρα πολύ οικονομικό στις καταναλώσεις -
Ο χρήστης ast έγραψε:
Με 1000άρι Yaris έκανα το καλοκαίρι (ως επβάτης) Αθήνα-Θεσσαλονίκη χαλαρότατα!το δικό μου έχει κάνει πηγαινέλα αυτή τη διαδρομή περίπου 50 φορές στη διάρκεια της ζωής του
Σπύρος
ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.ΠΟΙΟ ΟΜΩΣ;