-
Οποίος ξέρει το νησί ξέρει ότι τέτοια φωτιά σε τόσο εύφλεκτο περιβάλλον μετά από καύσωνα ρεκόρ και με ταυτόχρονη μεγαλη φωτιά στην πρωτεύουσα θα κατέληγε εκεί.
Μάλιστα ο αέρας δεν ήταν σύμμαχος αλλά μπέρδευε συνεχως με αλλαγες πορειας και νοτιάδες σε εποχή μελτεμιών που έφτασαν μέχρι και το Πευκί να κάψουν που αυγουστιάτικα δεν είχε καμία πιθανότητα να καεί αλλιως.Με μελτέμι θα είχε φτάσει σε ήδη καμμένα και θα είχε σβήσει μόνη της
https://m.youtube.com/watch?v=ftuTGVz05WE
Όχι τόσο σκληρή κριτική δείξε μια λυπηση μην τους δικάζεις έτσι....
-
Σοβαρά ερωτήματα για τη μη χρήση του συστήματος πρόγνωσης πυρκαγιών του Εθνικού Αστεροσκοπείου που προέβλεψε την Βαρυμπόμπη
Επειδή αυτό μου μοιάζει για fake πρώτης τάξεως ρωτάω (πολύ) καλοπροαίρετα:
-
Έχει δοκιμαστεί ποτέ άλλοτε το εν λόγω σύστημα;
-
Είναι μέρος του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Πυροσβεστικής; Δλδ το έχουν σαν στάνταρ επιχειρησιακό εργαλείο προγνώσεων στην Πυροσβετική;
Ή είναι απλά μια προσπάθεια αλά van να τσιμπήσουνε κανά πακέτο χρηματοδότησης κάποιοι πανεπιστημιακοί/ερευντητές;
Προφανώς το σύστημα μπορεί να είναι τέλειο και μπορεί όντως να κάνει την δουλειά του και να πρέπει να κάνουμε κριτική στον Χαρδαλιά και δεν ξέρω και ποιον άλλο που δεν το έχει υιοθετήσει. Ή ίσως πρέπει να υιοθετηθεί τάχιστα. Αλλά αν δεν ισχύει το (2) είναι ποτέ δυνατόν να πάρει αποφάσεις επί του πεδίου ένας αξιωματικός επειδή το είπε ένα 'κάποιο' 'πρόγραμμα' του αστεροσκοπείου; Από τα αναφερόμενα δεν προκύπτει πάντως κάτι τέτοιο. Αυτές λοιπόν δεν είναι σοβαρές ειδήσεις, είναι fake news και π@π@ριες τυχάρπαστων στα media που λέει και ο iceman. Εκτος και αν υπάρχει σοβαρή πηγή περί του αντιθέτου την οποία ειλικρινά θα χαρώ πολύ να δω.
ΥΓ: Προφανώς γνωρίζω ότι θα βαπτιστώ αυτομάτως υπερασπιστής της κυβέρνησης, 'υπερήφανος' για το έργο της κλπ. Τα ίδια εισέπραξα και χτες εν ολίγης όταν έγραψα ότι δεν μπορεί ο κάθε ένας που βαπτίζεται εθελοντής να αφήνεται να αλωνίζει μέσα σε μια πυρκαγιά. Ας είναι...
-
-
Tkin, δοκιμάστηκε... (Το link δεν ανοίγει).
Υιοθετήθηκε; Εντάχθηκε; Απ' ότι καταλαβαίνω είναι εγκατεστημένο στο Αστεροσκοπείο. Αν είχε υιοθετηθεί δεν θα έπρεπε να είναι εγκατεστημένο σε κάποιο datacenter της πυροσβεστικής με διατάξεις υψηλής διαθεσιμότητας και βάρδιες χειριστών 24X7?
Τι ρωτάω τώρα ε; Προφανώς σου φαίνεται πολύ φυσιολογικό να έχει εντάξει στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό η πυροσβεστική ένα σύστημα που -μπορει και να- πχ έναν 15αυγουστο βράδυ να βρεθεί ερευνητής στο Αστεροσκοπείο να το ανοίξει και να πει στον αξκο που πάει η φωτια... Άμα δεν βρεθεί, τι είχαμε τι χασαμε... Κάνω λάθος; Δεν είναι έτσι; Έχεις κάποια άλλη πηγή; Αν δεν έχεις, επέτρεψε μου να επιμείνω ότι είναι μια χαζομάρα και μισή και μην είσαι τόσο εύπιστος μέσα στον αντιπολιτευτικό σου οίστρο. Για την φωτιά μιλάμε, δεν έχουμε εκλογές.
-
Nαι δοκιμάστηκε από την Πυροσβεστική στις 31/7 στην φωτιά στα Ζήρια.
https://www.meteo.gr/article_view.cfm?entryID=1852
Η ευκολία πάντως του ότι δεν μας συμφέρει είναι fake news και απόψεις ψεκ είναι τρομερή....
-
Ήθελε και προγραμμα να προβλέψει την ουσιαστική αυτανάφλεξη των ξεραμένων πεύκων;
Έχουμε ζησει πολλους καύσωνες σαν τον πρόσφατο δεκαήμερο ;
Θυμάμαι ως παιδί του 87 που πεθάνε κόσμος επειδή δεν είχαν κλίματισμο την εποχή εκείνη αλλά είχαμε ως παιδιά τότε αντοχές.
Αυτόν που τον ένιωσα δουλεύοντας κιολας και στο κέντρο εύχομαι να μην τον ξαναζήσω.8 το βράδυ στο κέντρο ένιωθες ότι θα λάμπαδιασουν τα ρούχα που φοράς. Για μεσημέρι δεν το σκέφτομαι καν. Ξεμυτισα από το μπαλκόνι λιγακι και κόντεψα να λυποθυμισω. Σε πολλους που ήταν διακοπές ή την έβγαλαν στα κλιματιστικά δεν θα τους φάνηκε. Αλλά στη φύση άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του. Και σημειωτέον η χρονια μέχρι σήμερα είναι σούπερ άνυδρη. Αθήνα έχει ρίξει 134 χιλιοστά μόνο.
-
Διορθώθηκε το λινκ.
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς λες για 15 Αύγουστο κλπ....
Είναι ένα προγνωστικό μοντέλο του εθνικού Αστεροσκοπείου που προβλέπει την πορεία μιας φωτιάς που ξεκινά πριν εξαπλωθεί προς τα πού θα κατευθυνθεί!
Δες το βίντεο από την Ζήρεια πόσο κοντά ήταν το μοντέλο με την πραγματικότητα.
Εκεί έκαναν χρήση. Στην Βαρυμπόμπη όχι.
Που είναι το αγαπημένο fake news ;
-
Νομίζω ότι αυτό το link είναι καλύτερο
Από εδώ όντως φαίνεται ότι το σύστημα είναι επιχειρησιακό με το Πυροσβεστικό και έχει χρησιμοποιηθεί τουλαχιστον ένα έτος. Οπότε είμαι υποχρεωμένος να πω ότι όντως εγείρονται ερωτήματα για την μη χρήση του και στο ποσό θα μπορούσε να είχε βοηθήσει.
-
Από εδώ όντως φαίνεται ότι το σύστημα είναι επιχειρησιακό με το Πυροσβεστικό και έχει χρησιμοποιηθεί τουλαχιστον ένα έτος. Οπότε είμαι υποχρεωμένος να πω ότι όντως εγείρονται ερωτήματα για την μη χρήση του και στο ποσό θα μπορούσε να είχε βοηθήσει.
Αν ανοίξεις το λινκ από το pressproject που είχα ανεβάσει νωρίτερα #3404 λέει όλα αυτά και πιο αναλυτικά.
-
Βρε παιδί μου κάτι συμπτώσεις!!!
Οι δήμοι που καίγονται στη Β.Εύβοια είχαν απορρίψει απόφαση της ΡΑΕ για αιολικά πάρκα πριν 15 μέρες!
Μάλλον fake news θα είναι ! Θα την είχαν εγκρίνει την απόφαση της ραε ψέματα θα λένε....
Αλλά ξέχασα δεν παίζει ρόλο! Αφού η κα Σακελλαροπούλου είχε εγκρίνει τα αιολικά σε αναδασωτεες περιοχές κανένα πρόβλημα!
Είπαμε όμως αλλιώς είναι να ανοίγεις δρόμους τεράστιους σε μια κατεστραμμένη περιοχή αποκαιδι , για να ρίξεις 500 κυβ. μπετον ανά βάση και αλλιώς είναι να πρέπει να ριμαξεις ένα κατάφυτο δάσος.
Τώρα τα πράγματα απλοποιουνται και οι χωριάτες θα βάλουν επιτέλους μυαλό....
-
fiverg wrote:
Αν ανοίξεις το λινκ από το pressproject που είχα ανεβάσει νωρίτερα #3404 λέει όλα αυτά και πιο αναλυτικά.
Τώρα μπερδεύτηκα. Το διάβασα μέχρι το τέλος που καταλήγει με την απάντηση του πυροσβεστικού σώματος ότι είναι 'πειραματικό' (άρα μη υπηρεσιακό), ότι υπάρχουν και άλλα εργαλεία και ότι χρησιμοποιείται και διαφορετικό κατά περίπτωση.
Τέλος πάντων... Δεν νομίζω ότι στην Βαρυμπόμπη ήταν πρόβλημα πρόγνωσης, η φωτιά έπαιζε στην ΕΡΤ πάνω από ώρα ενώ ήταν σχετικά μικρή και δεν την έσβησαν, αυτό είναι το βασικό ερώτημα.
-
Για όσους δεν έχουν εικόνα για τι δρόμο πρεπει να χαράξεις για να μεταφέρεις έναν έλικα ανεμογεννήτριας.
Άντε να ανοίξεις αυτό το πέταλο σε ένα κατάφυτο δάσος!
-
Βρε παιδί μου κάτι συμπτώσεις!!!
Οι δήμοι που καίγονται στη Β.Εύβοια είχαν απορρίψει απόφαση της ΡΑΕ για αιολικά πάρκα πριν 15 μέρες!
Μάλλον fake news θα είναι ! Θα την είχαν εγκρίνει την απόφαση της ραε ψέματα θα λένε....
Αλλά ξέχασα δεν παίζει ρόλο! Αφού η κα Σακελλαροπούλου είχε εγκρίνει τα αιολικά σε αναδασωτεες περιοχές κανένα πρόβλημα!
Είπαμε όμως αλλιώς είναι να ανοίγεις δρόμους τεράστιους σε μια κατεστραμμένη περιοχή αποκαιδι , για να ρίξεις 500 κυβ. μπετον ανά βάση και αλλιώς είναι να πρέπει να ριμαξεις ένα κατάφυτο δάσος.
Και πάλι τροφή για σκέψη
Η φωτιά μπήκε στην δυτικη Εύβοια. Άρα, το δημοσίευμα υποννοει ότι
-
Η κυβέρνηση είχε κάποιο μοντέλο πρόγνωσης ότι η φωτιά θα πάει ανατολικά και εφάρμοσε σχέδιο ώστε να αφήσει την περιοχή να καεί.
-
Έγιναν εμπρησμοί από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, αρα δεν πρόκειται για μια φωτιά που καίει 7 μέρες αλλά για πολλές επιμέρους που ξεκίνησαν μετά την πρώτη.
Καλά τα λέω;
-
-
Tkin73 wrote:
fiverg wrote:
Αν ανοίξεις το λινκ από το pressproject που είχα ανεβάσει νωρίτερα #3404 λέει όλα αυτά και πιο αναλυτικά
Τώρα μπερδεύτηκα. Το διάβασα μέχρι το τέλος που καταλήγει με την απάντηση του πυροσβεστικού σώματος ότι είναι 'πειραματικό' (άρα μη υπηρεσιακό), ότι υπάρχουν και άλλα εργαλεία και ότι χρησιμοποιείται και διαφορετικό κατά περίπτωση.
Τέλος πάντων... Δεν νομίζω ότι στην Βαρυμπόμπη ήταν πρόβλημα πρόγνωσης, η φωτιά έπαιζε στην ΕΡΤ πάνω από ώρα ενώ ήταν σχετικά μικρή και δεν την έσβησαν, αυτό είναι το βασικό ερώτημα.
Έτσι είναι στην Βαρυμπόμπη έκανε επί μία ώρα λάιβ η ΕΡΤ στην κεντρική πλατεία που είχε πάρει φωτιά και όχι αεροπλάνο δεν πέρασε ούτε ένα 4*4 της πυροσβεστικής δεν ήρθε για τα μάτια του κόσμου!
Μία ώρα στημένη η κάμερα έδειχνε να καίγονται σπίτια στην κεντρική πλατεία και ένας άχρηστος δεν μίλησε στον ασύρματο να πει να στείλουν ένα όχημα!
Για τέτοια μέσα και οργάνωση μιλάμε!
Και ζητεί τώρα να πάνε στο κάθε @ωλοχωρι της Εύβοιας που έτσι κι αλλιώς την έχουν χεσμενη να σβήσουν την φωτιά....
-
Η αφέλεια μπορεί να είναι και διπλή, από κάποιον που γράφει για να μαζέψει κλικ, να βγάλει μεροκάματο και τρέχουμε καλοπροαίρετα πίσω του.
Γενικά αν δεν δοθούν πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση (αν κάποια στιγμή σβήσει η φωτιά) τι έκανε, τι δεν έκανε και γιατί το έκανε τέτοιες θεωρίες θα δίνουν και θα παίρνουν.
Μέχρι στιγμής το μοτίβο φάνηκε ότι ήταν 'πρώτα η Αθήνα που έχει 5 εκ κόσμο και μετά οι άλλοι...,' και το γνωστό 'ζωες-περιουσιες-δασος', άρα όπως καταλαβαίνεις το δάσος στην Β Εύβοια βρέθηκε σε ... 6η προτεραιότητα (μετά το ζωες-σπιτια-δασος της Αθήνας που λόγω υπευθυνότητας της κυβέρνησης δεν έσβησε γρήγορα η φωτιά ώστε να απελευθερωθούν μεσα). Προφανώς από όλα αυτά μόνο ζωές σώθηκαν προς το παρόν και στα άλλα τα αποτελέσματα είναι τραγικά.
-
Αναπαράγεις μόνο προπαγάνδα, fake news, εμετό και αηδία.
Νισαφι πια!
Δεν λέω κατι άλλο. Η υποκίνηση μισους και η αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων απο τις μπούρδες που αναρτά ο κάθε στήμενος είναι παράβαση όχι μόνο των κανόνων του φορουμ αλλα και του καλού κλίματος, άσχετο με αυτοκινητιστικά, και ανα περίπτωση ποινικά κολάσιμα.
Έχετε βρει ελευθερία στα ΜΚΔ και ποτίζετε τον κόσμο ψέματα και προπαγάνδα.
Ας ειχες τα κότσια τουλάχιστον να έβγαινες με τους υπόλοιπους εθνοπροδότες, τσάτσους των ΜΚΟ (που είναι άραγε οι γ****ες οι μκο να βοηθήσουν; Μόνο για το δικηγόρο της αφγανης νοιάστηκαν) να βάζετε γκαζάκια να πυρπολήσετε τη χώρα να μπουκάρει πιο εύκολα ο ερντογαν. Αν μπουκάρει θα πέσει πιο εύκολα και ο Κούλης, ε;;
(Μην το παιρνεις προσωπικά, δεν σε ξέρω και δεν θα μπορούσα να σου προσάψω προσωπικά τίποτα από τα παραπάνω αλλά ελπίζω να ειδες ποσο εύκολα την κάνουμε μπουρλότο την κουβέντα αν συνεχίσουμε την προπαγάνδα;)Ας σταματήσουμε λοιπόν και ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ένα όμορφο κλίμα. Αλλιως αν εξαντληθεί η υπομονή μας άνετα το κάνουμε κουγκι εδώ μέσα.
Επειδή δεν μιλάμε δεν σημαίνει ότι η σιωπηλή πλειοψηφία της χωρας θα πρέπει να διαβάζει σύνεχεια προπαγάνδα. (Αν και το πλειοψηφία με 60% ναι στο δημοψήφισμα παίζεται... δυστυχώς η χώρα που ξέραμε δεν υπάρχει πια).+10000
Παρακαλώ αν παρακολουθεί κάποιος διαχειριστής/συντονιστής προτείνω το post #3392 να γίνει sticky εφόσον το υποστηρίζει η πλατφόρμα.. Ευχαριστώ
-
Tkin73 wrote:
Βρε παιδίμου κάτι συμπτώσεις!!!
Και πάλι τροφή για σκέψη
Η φωτιά μπήκε στην δυτικη Εύβοια. Άρα, το δημοσίευμα υποννοει ότι
-
Η κυβέρνηση είχε κάποιο μοντέλο πρόγνωσης ότι η φωτιά θα πάει ανατολικά και εφάρμοσε σχέδιο ώστε να αφήσει την περιοχή να καεί.
-
Έγιναν εμπρησμοί από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, αρα δεν πρόκειται για μια φωτιά που καίει 7 μέρες αλλά για πολλές επιμέρους που ξεκίνησαν μετά την πρώτη.
Καλά τα λέω;
Σόρρυ φίλε πρώτη φορά ακούς ότι υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις φωτιές ; Πέφτεις από τα σύννεφα;
Μεγάλα συμφέροντα μεγάλες φωτιές...
Δεν ξέρω ρε παιδιά απορώ τόση πολύ αφέλεια έχουμε;
-
-
Εγώ προτείνω να τον αγιοποιησουμε κατευθείαν! Μην χάνουμε χρόνο!
-
Λοιπον εγω εγραψα για την καρδια της αρχαιας Ελλαδας που ειναι η Πελοπονησσος. Προφανως και υπαρχουν πυκνα δαση σε πολλες περιοχες, εγω κοιταω το Google Maps τις φωτογραφιες απο δορυφορο να δω πως ειναι η καθε περιοχη που με ενδιαφερει. Στην Πελοπονησσο υπηρχαν δαση στην αρχαια εποχη, το τοπιο τωρα ειναι γενικα ξηρο οπως και στην Αττικη. Τα δαση που υπαρχουν τα φυτεψαν πριν δεκαετιες κατα βαση για τουριστικη αναπτυξη πρασινο αθλοπεδιες κοινωνικοτητα. Τα πευκα στις παραλιες ειναι ολα βαλμενα εκει για τουριστικη αναπτυξη. Αυτα μου ειπαν οι παππουδες που δουλεψαν σε αυτα τα projects. Σε πολλα σημεια αυτα τα δεντρα πολλαπλασιαστηκαν με τα χρονια. Υπαρχουν και ελιες, πορτοκαλιες, μηλιες, καστανιες κλπ αν τα φροντιζεις θα ζησουν αυτα τα δεντρα αν οχι θα γερασουν και πιθανον να καουν αν κανει πολυ ζεστη. Τα υπολοιπα ειναι θαμνοι και χορταρι.
Τωρα γραφω το προφανες, εμεις που ζουμε Αττικη και παμε στην Πελοπονησσο η καθημερινοτητα μου ειναι σε αυτα τα μερη δεν προκειται να δω τι εχει στον Εβρο ή στην Ηπειρο και να μιλησω γιαυτους. Γιαυτο ειπα ο καθενας κοιταει το χωριο του και την περιοχη του πριν παει να δει αν εχει κινδυνο απο πυρκαγιες.
Τελος αν δασος εχει μονο στην Χαλικιδικη και στη Ηπειρο και ολη η αλλη η χωρα ειναι φαλακρη τι θα λεμε οτι εχουμε πολλα δαση;
Από που και ως που η καρδιά της αρχαίας Ελλάδας είναι μόνον η Πελοπόννησος; Αν εξαιρέσουμε την Σπάρτη, η Πελοπόννησος δεν ήταν και τόσο σημαντική στον αρχαίο κόσμο, όταν έχεις μια Αθήνα και μια Μακεδονία που κυριάρχησαν για εκατοντάδες χρόνια στον Ελληνισμό. Επίσης είχα την εντύπωση ότι μιλάμε για την σύγχρονη Ελλάδα, εκτός αν ζούμε στο 500 π.χ. και δεν το ξέρω...
Όλη η χώρα δεν είναι φαλακρή φυσικά, σύμφωνα με την Eurostat το 51% της χώρα είναι δασικές εκτάσεις (https://www.in.gr/2008/10/20/b-science/ti-misi-ellada-kalyptoyn-oi-dasikes-ektaseis-symfwna-toylaxiston-me-ti-eurostat/), πολύ πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. Αν εσύ πας μόνο στα φαλακρά μέρη, δεν φταίει η υπόλοιπη χώρα για αυτό...
-
Αυτό με τις ανεμογεννήτριες και την φωτιά στην Εύβοια είναι υπερβολικός ψεκασμός και μην τον παίρνετε σε υπερβολική δόση γιατί το κέντρο δηλητηριάσεων είναι σε διακοπές....
-
Η αξιοπιστία και ειλικρίνεια των 'αγανακτισμενων συμφορουμιτών' που κακολογούμε την διαχειριση της Κυβέρνησης και τα ψέματα του Σκάι, κι αυτοί εξεγείρονται και μας βρίζουν επειδή αγαπάνε την αλήθεια κι όχι επειδή υποστηρίζουν τη ΝΔ, μπορεί να περάσει ένα 'απλό' τεστ:
Αν αυτά που λένε τώρα περί δόγματος, κλιματικής αλλαγής, μποφόρ και μικροκλίματος κλπ. ισχύουν και αν πρόκειται υποθετικά για την ιδιοκτησία τους. π.χ. πες ότι πλήρωσες τα εισιτήρια και μπήκες στο φερυ μπωτ που εκκένωσε το Ευβοϊκό χωριό, κοιτάς τις φλόγες πίσω σου πάνω απ τη γη και το σπίτι σου (όχι την παράνομη βίλα μέσα στα πεύκα της Αττικής, το χωριατόσπιτο που σου άφησε ο πατέρας σου και ανακαίνησες με δάνειο), αγκαλιάζεις την οικογένεια σου και τους λες: 'κουράγιο, έχουμε τον μεγαλύτερο πυροσβεστικό στόλο στην Ευρώπη, η Κυβέρνηση έκανε το καλύτερο δυνατόν, μην ακούτε τα συριζοτρολ δεν φταίει ο Μητσοτάκης, θα χτίσουμε άλλο σπίτι με τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης και τα 6 χιλιάρικα που θα μας δώσει ο θεσμός του ΠΘ, που είναι διπλάσια απ τα 3 χιλιάρικα που έδιναν στους καμμενους οι προηγούμενοι'.
Αν αυτά που λένε ισχύουν κι όταν διαχειρίζεται άλλη Κυβέρνηση τις πυρκαγιές: π.χ. με τον στρατηγό άνεμο και την κομμένη γράνα του Πολύδωρα κατά την έκτιση της κομματικής ποινής του, ή κατά την διάρκεια της θητείας της καλά-της-έκανε-και-τη-χαστούκισε Δούρου στο Μάτι. (ευκολάκι αυτό, είναι ολοφάνερο πόσο καλύτερη οργάνωση έχει ο Πατούλης, γιατί δεν κάηκε κανένας εγκλωβισμένος σε αυθαίρετη παραθαλάσσια μάντρα Νεοδημοκράτη μεγαλόσχημου, τόσες μέρες μέχρι τώρα).
Αν διαβάζουν στο κατάπτυστο φέησμπουκ έναν Πελοποννήσιο πυροσβέστη να λέει επώνυμα 'είμαστε 100 άνδρες με 10 οχήματα χωρίς αεροπλάνα, κι όχι 250 με 57 οχήματα και τα Καναντερ να μας κρύβουν τον ήλιο' και αυτοί σκέφτονται 'ρε τον αλήτη τον Συριζαίο, ψέμματα θα λέει, πως τολμά να αμφισβητεί τα λεγόμενα της ανιψιάς του ΠΘ στο Σκάι, τον πιο έγκυρο οργανισμό στην Ευρώπη μετά το BBC' ...
Αν όλα αυτά ισχύουν, είναι προφανής η ακομάτιστη ειλικρινής δυσφορία τους στα φέηκ νιουζ και τις συκοφαντίες που διασπειρω εγώ και κάνα δυο άλλοι και θα τους ζητήσουμε συγνώμη, κι απ' αυτούς κι από τα στελέχη της ΝΔ.
Υπάρχει βέβαια και τεστ για όσα γράφω εγώ. Να δουν απ το Βόλο αν φαίνονται οι καπνοί τη μέρα και οι φωτιές τη νύχτα απέναντι στην Εύβοια, και γενικά να ρίξουν μια ματιά γύρω τους, αρκεί να μην περιτριγυρίζονται από Νεοδημοκράτες.
Υ.Γ. αν περιμένουμε να σβήσει η ΝΔ τις φωτιές για να τις σχολιάσουμε, ραντεβού τον Οκτώβρη με τα πρωτοβρόχια.
Υ.Γ. #2 αυτή τη στιγμή 'είμαστε σε πόλεμο' με τη φωτιά και εκκενώνονται τα πάντα βάση του δόγματος Ζωές-Περιουσίες-Δάσος.
Αν κάνει ντου κι ο Ερντογάν θα εκκενώσουμε τη χώρα, ή θα αντιστρέψουμε το δόγμα και τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και θα πάνε οι Ζωές τελευταίες στην αξιολόγηση;
Μη τυχόν υπάρχει κι άλλος τρόπος;
ΥΓ #3 ο fiver είναι πολύ φίλος μου γιατί όντως αγαπάει και την αλήθεια που και που και το έγραψε πριν, πως για να μην υπάρξει κι άλλο Μάτι στα χέρια τους, έκαψαν τον τόπο όλο. Πράγμα που τον διαφοροποιεί απ τον μέσο δεξιό του φόρουμ.
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες