-
Δημήτρης Τερζής από το Φ.Β
1 ημ. •
Ο συχωρεμένος ο πατέρας μου ήταν δασοφύλακας. 37 χρόνια έκανε αυτή τη δουλειά. Έζησε άπειρες φωτιές από κοντά, θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φορά που έλειψε 3-4 μέρες και όταν γύρισε στο σπίτι δεν τον αναγνώρισα απ' τη κάπνα στο πρόσωπο. Όλα του τα χρόνια τα υπηρέτησε στα δασαρχεία Αμαλιάδας και Πύργου, στην πολύπαθη από πυρκαγιές Ηλεία.
Κατά διαβολική σύμπτωση πήρε τη σύνταξή του τη χρονιά που η κυβέρνηση Σημίτη είχε τη φαεινή ιδέα (την οποία πληρώνουμε ως σήμερα) να αφαιρέσει τη δασοπυρόσβεση από τα Δασαρχεία και να την εντάξει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Με απλά λόγια, οι δασοφύλακες, οι δασολόγοι, οι δασοπυροσβέστες, οι επαγγελματίες δηλαδή που απασχολούνταν για χρόνια με τα δάση θα έπαιρναν εντολές από αξιωματικούς που η εμπειρία τους αφορούσε πυρκαγιές του αστικού ιστού.
Τα γράφω αυτά διαβάζοντας διάφορα τις τελευταίες μέρες για τις φωτιές. Βλέπω π.χ. για την Βαρυμπόμπη ( ακούσαμε ότι δεν ήταν προσβάσιμα τα μέρη) για να επιχειρήσουν τα επίγεια μέσα. Το χθεσινό μου οδοιπορικό στη Βαρυμπόμπη που δημοσιεύεται σήμερα στην ΕΦ.ΣΥΝ. διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς. Μια χαρά δρόμοι και τα καμένα ήταν όχι απλώς προσβάσιμα σε πυροσβεστικά οχήματα αλλά υπήρχε επαρκώς η δυνατότητα να προλάβουν τη φωτιά αν υπήρχε σχέδιο.
Και σχέδιο δεν υπήρχε.
Όταν δηλαδή σου λένε οι κάτοικοι ότι επικρατούσε άπνοια και η φωτιά ξεκίνησε ως μια απλή στήλη καπνού (σαν να καίει κάποιος χορτάρια, έτσι μου ειπώθηκε) και ο κ. Χαρδαλιάς την Τρίτη το βράδυ μας έλεγε ότι υπήρχαν δυναμεις της Π.Υ. στο σημείο, το ερώτημα που κυριαρχεί είναι ένα
Πώς φτάσαμε λοιπόν στο παρανάλωμα;
Ο πατέρας μου και οι συνάδελφοί του πέρασαν όλη τους την επαγγελματική ζωή στα δάση. Είχε ο καθένας στην ευθύνη του 7-8 χωριά και σε συνεργασία με τους αγροφύλακες τότε, είχαν σχεδόν καθημερινή εικόνα για όλη τη μορφολογία της περιοχής ευθύνης τους. Γνώριζαν κάθε μονοπάτι και κάθε ιδιομορφία του δάσους. Γνώριζαν τους υλοτόμους, τους ρητινοσυλλέκτες (έχουν χαθεί σχεδόν όλοι), τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, γνώριζαν προσωπικά τους εποχικούς δασοπυροσβέστες που εκπαίδευαν, διαπίστωναν σχεδόν άμεσα την όποια αλλαγή στην περιοχή, είτε γινόταν με φυσικό τρόπο, είτε δόλια. Και επίσης, επειδή ζούσαν εκεί και γνώριζαν το μέρος ήταν και οι πρώτοι στη μάχη αν καθόταν η στραβή.
Και η στραβή καθόταν γιατί οι φωτιές στα δάση υπάρχουν πριν τον άνθρωπο. Και θα υπάρχουν επειδή αποτελούν ένα φυσικό τρόπο ανανέωσης του περιβάλλοντος μέσω του τρίπτυχου γέννηση-θάνατος-αναγέννηση. Άλλο πράγμα όμως η στραβή κι άλλο πράγμα το περιβαλλοντικό έγκλημα με τη συμμετοχή ή την ανικανότητα του ανθρώπινου παράγοντα.
Έχω μπόλικες φωτογραφίες από παλιές φωτιές που συμμετείχε ο πατέρας μου, όπου εκείνα τα παλιά Steyr πυροσβεστικά έμπαιναν ΜΕΣΑ στο δάσος χωρίς να καταλαβαίνουν τίποτα προκειμένου να ανακόψουν ένα πύρινο μέτωπο και δεν το περίμεναν στην εθνική οδό ή στην ασφάλεια του επαρχιακού δρόμου.
«Τη φωτιά πρέπει να την προλάβεις, να μην σου φύγει». Ήταν η πιο χαρακτηριστική ατάκα που θυμάμαι να επαναλαμβάνει για χρόνια. Και θυμάμαι επίσης πως είχε τσακωθεί με έναν αξιωματικό της Π.Υ. Πύργου σε μια φωτιά που έφτανε στις παρυφές της πόλης και είχε επιστρατευτεί και η Πυροσβεστική για βοήθεια. Οι χριστοπαναγίες του είχαν πάει σύννεφο διαπιστώνοντας την ανικανότητα του εντελώς τυπικά ανώτερου να καταλάβει που έπρεπε να βοηθήσει γιατί πολύ απλά δεν είχε εικόνα τι σημαίνει μια ανεξέλεγκτη δασική φωτιά και που την πάει ο άνεμος. Ο αξιωματικός του είχε κάνει αναφορά, είχε πάρει μάλιστα τηλ. και έναν βουλευτή για να... μεταθέσει τον πατέρα μου στον Έβρο, αλλά τον έσωσαν δύο πράγματα. Ότι ο τότε δασάρχης ακολούθησε τη λογική του και η κατάσταση σώθηκε και πως επίσης έβαλε πλάτη και κατάφερε να κόψει τη μετάθεση.
Μετά όμως ήρθαν οι εκσυγχρονιστές και τα πράγματα γίνανε ρόιδο. Και μια απλή ανάγνωση των πυρκαγιών, πριν και μετά το 1998 και τα ποιοτικά στοιχεία των περιστατικών αυτών βεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Προφανώς είναι ηλίθιοι σε άλλες χώρες με δασικό πλούτο που η δασοπυρόσβεση αποτελεί ξεχωριστή υπηρεσία από την Πυροσβεστική.
Με τούτα και με κείνα καταλήξαμε ώστε μια μερίδα έμπειρου στελεχιακού δυναμικού να παροπλιστεί ουσιαστικά και να καταγράφει πλέον τις παρανομίες στα δάση και να συντάσσει μελέτες. Αδελφικός μου φίλος που σπούδασε δασοπόνος και είχε το μεράκι ν ακολουθήσει το επάγγελμα απηύδησε από την ανυπαρξία ουσιαστικής πολιτικής και σήμερα φτιάχνει ωραιότατα παγωτά. Ένας, ένας έφυγαν και οι συνάδελφοι του πατέρα μου, άνθρωποι της πράξης και όχι της θεωρίας. Απέμειναν κάποιοι νεότεροι συνάδελφοί του που τώρα απολαμβάνουν τη σύνταξή τους παρατηρώντας τα δάση να καίγονται όμορφα επειδή κάποιοι (και δεν αναφέρομαι στους πυροσβέστες που είναι ήρωες) νομίζουν ότι η δασοπυρόσβεση είναι άσκηση στο χάρτη και όχι μάχη στο πεδίο για το οποίο πολλοί δεν γνωρίζουν την τύφλα τους.
ΥΓ. Δημοσιεύω κάποιες φωτό από την Βαρυμπόμπη για να διαπιστώσετε και σεις πόσο «δύσβατη» ήταν... -
Quadra δεν μας διαβάζεις.
Το ανάρτησα χθες και ήδη εναντιώθηκαν κάποιοι φίλοι στη συζήτηση, με τα δικά τους επιχειρήματα...
Η φωτιά πριν 4 μέρες.
Η φωτιά σήμερα
-
Οι εικόνες αυτές κάνουν το γύρο του κόσμου. Από εφημερίδα στη Σαουδική Αραβία:
Αλλά δεν δείχνουν αυτή:
Τους έβαζαν να πληρώνουν εισιτήρια, μέχρι να κράξουν και να δοθεί 'εντολή Πλακιωτάκη'
-
Κάπου ξεφεύγει η κατάσταση δυστυχώς.
Τόσο μίσος, τόση μισαλλοδοξία, τόσος εμετός μικροκομματικός.
Λυπαμαι που η διαχείριση ακόμα δεν έχει επέμβει να σταματήσει τον εμετό και την εκ του ασφαλούς κριτική από την ασφάλεια του πληκτρολογίου.Αν διαβάσατε δημοσιεύσεις που θεωρείτε ότι παραβιάζουν τον Κανονισμό, παρακαλώ να τις αναφέρετε, με το αντίστοιχο κομβίο, και η Διαχείριση θα επιληφθεί αρμοδίως. Απαιτήσεις όμως για σιώπιση των απόψεων των συνομιλητών σας, πολύ δε περισσότερο υποδείξεις για το πως θα έπρεπε να δράσει η Διαχείριση επ' αυτών, όχι μόνον δεν γίνονται αποδεκτές, αλλά σας καθιστούν εσάς παραβάτη του Κανονισμού, με τις επαπειλούμενες ποινες που αυτός προβλέπει σχετικά. [Admin]
-
Λυπαμαι που η διαχείριση ακόμα δεν έχει επέμβει να σταματήσει τον εμετό και την εκ του ασφαλούς κριτική από την ασφάλεια του πληκτρολογίου.Λυπάσαι που η διαχείριση δεν παίρνει σαφή κομματική θέση υπέρ της ΝΔ και επιτρέπει να εκφράζεται ελεύθερα ο καθένας;
Ποιον κανονισμό παραβαίνουμε;
Εγώ λυπάμαι που λυπασαι και για τη νοοτροπία που έχεις.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10222936938505147&id=1028790993&sfnsn=mo
-
Λοιπόν ξαναλέω . Η Εύβοια είναι τόσο γνωστή σε μένα , όσο το Πήλιο στον Πηλιουρίτη .
Τα αστεία που λέει η ένωση δασολόγων , είναι απλά για ξεκάρφωμα , επειδή οι τύποι φλέρταραν με εγκληματική οργάνωση διαχρονικά .
Από την μια οι μίζες , από την άλλη οι εμμονές και η μαγκιά της εξουσίας , κάτι σαν τους δικαστές του στε .
Οι δασολόγοι όλα τα χρόνια δεν έκαναν τίποτα , δεν πρότειναν τίποτα , μόνο μαγκιά και κλανιά .
Το άρθρο που ξανανέβασε ο Κουάντρα , μιλάει για έναν τύπο που στενοχωρήθηκε επειδή το 1998 , δηλαδή 23 χρόνια πριν ο Σημίτης κατάργησε την δασική υπηρεσία . Δηλαδή 23 χρόνια μετά δεν εκπαιδεύτηκαν οι πυροσβέστες από τους τότε δασικούς .
Σε λίγο θα μας πουν ότι φταίνε για την διαχείριση οι αστυφύλακες , επειδή πριν 35 χρόνια καταργήθηκε η χωροφυλακή και οι χωροφύλακες γνώριζαν καλύτερα τα κατατόπια στις επαρχίες . Να μην θυμηθούμε και τους αγροφύλακες που κατάργησε το πασοκ , επανέφερε ο Βούδας και ξανακατάργησε το Παιντί ...
Οσο για την Εύβοια τα είπαμε . Βουλευτές , δήμαρχοι , πρώην και νύν , δασολόγοι και λοιποί επί τόπου , που έλεγε και ο Χαρυ Κλύν, πρώτα πρέπει να φάνε το ξύλο της αρκούδας και μετά να τους ρωτήσουν , για τις ευθύνες τους .
Και βέβαια σε Κούλη και λοιπούς , μηνύσεις και αγωγές .
Το μήνυμα το πήραμε . Πρώτα έπρεπε να σωθεί η Αθήνα και μετά οι υπόλοιποι .
Ωραία . Τώρα τελειώσαν όλα . Ξεκινάει αύριο η κατασκευή οδικού δικτύου ανάλογο της Πελοποννήσου στην Εύβοια . Κατασκευή αντιπυρικών ζωνών , παντού . Μηδενική φορολογία και ΕΝΦΙΑ για όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής για τα επόμενα 10 χρόνια .
Και όσο για τους δασολόγους που μας έλεγαν ότι η Εύβοια επειδή δεν απελευθερώθηκε το 1828 από τους Επαναστάτες , αλλά την πήραμε με την συνθήκη του Λονδίνου και ως εκ τούτου είναι λάφυρο του Ελληνικού κράτους και ήθελαν να κάνουν κρατικά όλα τα δάση που ήταν καλλιέργειες των ντόπιων και τα είχαν αγοράσει με συμβόλαια από το 1840 , βασιζόμενοι στις εμμονές των άσχετων με την πραγματικότητα γερόντων του στε , πρέπει να τους αποδοθούν οι ευθύνες που τους ανήκουν .
Η Εύβοια είχε μεγάλη παραγωγή ρητίνης και των προιόντων του δάσους , που με τις πρακτικές των δασαρχών και την αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών , εγκαταλείφθηκε , τα δάση θέριεψαν , αλλά και γέρασαν και ήταν έτοιμα να καούν , χωρίς καθόλου αντιπυρικές .
Πριν 2 χρόνια η φωτιά που ξεκίνησε στις δυτικές πλαγιές της Δίρφυς , έφτασε χαλαρά μέχρι τα Ψαχνά , όπου οι μπουλντόζες έσκαβαν τάφρους στα χωράφια με τις ντομάτες , μήπως και σταματήσει .
Και μετά το επόμενο καλοκαίρι μια ακραία βροχή , έπνιξε όλο τον κάμπο από Βασιλικό , μέχρι Πολιτικά , χωρίς να είναι κλεισμένα τα ποτάμια .
-
Λυπαμαι που η διαχείριση ακόμα δεν έχει επέμβει να σταματήσει τον εμετό και την εκ του ασφαλούς κριτική από την ασφάλεια του πληκτρολογίου.Έχεις κάποια άποψη θέση για τα τεκταινόμενα ή απλά πρέπει να περιμένουμε κάθε βράδυ την ανακοίνωση του βλαχογκομενου για το πόσες περιοχές εκκενώθηκαν σήμερα;
Τι σε ενοχλεί ; Δεν αντέχεις την κριτική στην κυβέρνηση;
Είναι ψέμα όσα γράφονται για την έλλειψη συντονισμού , για την αναποτελεσματικότητα ;
Σε ενοχλεί η κριτική στον Μητσοτάκη , στον Χαρδαλιά;
Εγώ θα έλεγα να βάλεις κάποια στιγμή στην άκρη τα γαλάζια γυαλιά και τα συμφέροντά σου και να δείξεις λίγη συμπόνια για τα εκατοντάδες σπίτια και περιουσίες που καταστράφηκαν.
Θεωρείς ότι όλα είναι καλά καμωμένα;
Ή το κλασικό δεν είναι ώρα τώρα για κριτικές;
Αν είχε καεί το σπίτι σου ή ενός κοντινού σου προσώπου τα ίδια θα έλεγες πάλι;
-
Αναπαράγεις μόνο προπαγάνδα, fake news, εμετό και αηδία.
Νισαφι πια!
Δεν λέω κατι άλλο. Η υποκίνηση μισους και η αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων απο τις μπούρδες που αναρτά ο κάθε στήμενος είναι παράβαση όχι μόνο των κανόνων του φορουμ αλλα και του καλού κλίματος, άσχετο με αυτοκινητιστικά, και ανα περίπτωση ποινικά κολάσιμα.
Έχετε βρει ελευθερία στα ΜΚΔ και ποτίζετε τον κόσμο ψέματα και προπαγάνδα.
Ας ειχες τα κότσια τουλάχιστον να έβγαινες με τους υπόλοιπους εθνοπροδότες, τσάτσους των ΜΚΟ (που είναι άραγε οι γ****ες οι μκο να βοηθήσουν; Μόνο για το δικηγόρο της αφγανης νοιάστηκαν) να βάζετε γκαζάκια να πυρπολήσετε τη χώρα να μπουκάρει πιο εύκολα ο ερντογαν. Αν μπουκάρει θα πέσει πιο εύκολα και ο Κούλης, ε;;
(Μην το παιρνεις προσωπικά, δεν σε ξέρω και δεν θα μπορούσα να σου προσάψω προσωπικά τίποτα από τα παραπάνω αλλά ελπίζω να ειδες ποσο εύκολα την κάνουμε μπουρλότο την κουβέντα αν συνεχίσουμε την προπαγάνδα;)Ας σταματήσουμε λοιπόν και ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ένα όμορφο κλίμα. Αλλιως αν εξαντληθεί η υπομονή μας άνετα το κάνουμε κουγκι εδώ μέσα.
Επειδή δεν μιλάμε δεν σημαίνει ότι η σιωπηλή πλειοψηφία της χωρας θα πρέπει να διαβάζει σύνεχεια προπαγάνδα. (Αν και το πλειοψηφία με 60% ναι στο δημοψήφισμα παίζεται... δυστυχώς η χώρα που ξέραμε δεν υπάρχει πια). -
Και εσύ ας πούμε γιατί δεν είσαι στημένος και δεν μπήκες με εντολή εδώ μέσα ; Το γράφει στο κούτελο σου;
Για πες ποια είναι τα fake news ?
Για την λάσπη και τις προσωπικές επιθέσεις που εξαπολυεις δεν πρέπει να επιληφθεί κάποιος;
Ή απλά μπήκες στημένος για να ρίξεις λάδι στην φωτιά ώστε να σβηστούν τα πάντα και η ξεφτυλα της παράταξης σου;
-
Ξέρεις στο δάσος μέσα που το αφήνουμε να καίγεται με τόση ευκολία υπάρχει άγρια πανίδα ....αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα....μακριά από τον κωλο μας ....
Δλδ θα κάνεις κάποια στιγμή κριτική για τον σύζυγό της υπερκομψης κύριας και για τον βλαχογκομενο;
Όταν θα σβήσει η φωτιά ;
Στείλε πμ να σε διαβάσουμε!!!
Όσο για το κράτος που κρίνεται από τις αποζημιώσεις θεωρείς ότι τα προηγούμενα χρόνια οι πυροπληκτοι έχουν αποζημιωθεί;
Άκουσες τι ποσά εξαγγείλε η κυβέρνηση; 600 ως 6000 ευρώ!!
Αν σου καεί το σπίτι πιστεύω με 6000 φτάνουν για να βάλεις ένα συνεργείο για να σου μαζέψουν τα μπάζα και να σου καθαρίσουν τα ντουβαρια!
-
Όσο έχεις εμμονή με το 'γκόμενο' και προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις με κοσμητικά επίθετα κατά θεσμών επιβεβαιώνεις την οργάνωση της προσπαθειας.
Μετα τα χυδαία hashtags στο τραμπο-Twitter και τα on-air μπινελικια τουλάχιστον εσυ κρατάς επίπεδο.
Ναι την κριτική θα την κάνουμε μετά. Αφού τελειώσει ο αγώνας. Όταν μάχεσαι και έχεις πίσω κριτική κακοπροαρετη κιολας αυτό λέγεται Πέμπτη φάλαγγα και προδοσία.
Οι αποζημιώσεις είναι το ένα μέρος μόνο. Υπάρχουν διευκολύνσεις, απαλλαγές, δάνεια, επιδοτήσεις.
Η κριτική καιντα σχόλια στα ΜΚΔ είναι το ίδιο γελοία με τα μέσα. Ασχετιλα, ξεροκιτιδα, προπαγάνδα.
Παραθεστε σοβαρες πηγες !ΥΓ1. Γελάω πάντως που με έχεις για νεοδημοκράτη ! Το να είσαι σοβαρός πολίτης αυτης της χώρας δεν ταυτίζεται με κανένα κόμμα.
ΥΓ2. Γελάω που θυμηθήκαμε τα ζώα. Δεν 'κάθεται' ανθρώπινη απωλεια και θυμηθήκαμε τις χελώνες και τους σκίουρους... -
iceman7 wrote:
Λυπαμαι που η διαχείριση ακόμα δεν έχει επέμβει να σταματήσει τον εμετό και την εκ του ασφαλούς κριτική από την ασφάλεια του πληκτρολογίου.Έχεις κάποια άποψη θέση για τα τεκταινόμενα ή απλά πρέπει να περιμένουμε κάθε βράδυ την ανακοίνωση του βλαχογκομενου για το πόσες περιοχές εκκενώθηκαν σήμερα;
Τι σε ενοχλεί ; Δεν αντέχεις την κριτική στην κυβέρνηση;
Είναι ψέμα όσα γράφονται για την έλλειψη συντονισμού , για την αναποτελεσματικότητα ;
Σε ενοχλεί η κριτική στον Μητσοτάκη , στον Χαρδαλιά;
Εγώ θα έλεγα να βάλεις κάποια στιγμή στην άκρη τα γαλάζια γυαλιά και τα συμφέροντά σου και να δείξεις λίγη συμπόνια για τα εκατοντάδες σπίτια και περιουσίες που καταστράφηκαν.
Θεωρείς ότι όλα είναι καλά καμωμένα;
Ή το κλασικό δεν είναι ώρα τώρα για κριτικές;
Αν είχε καεί το σπίτι σου ή ενός κοντινού σου προσώπου τα ίδια θα έλεγες πάλι;
Οταν ένα γεγονός είναι σε εξέλιξη κάθε εικασία, κριτική, συμπέρασμα κλπ είναι κακοπροαίρετα.
Την περιοχή της Β. Εύβοιας την ξέρω καλά. Παραθερίζουμε 15 χρονια και τα πεθερικά μου 40+. Αύριο θα πήγαιναμε οικογενειακώς και τα πεθερικά μου έφυγαν από Πευκί σήμερα το πρωί λίγο πριν δωθει το σήμα εκκένωσης. Μέχρι χθες δεν πίστευαν εκεί καρω ότι θα έχουν πρόβλημα. Συνηθισμένοι στα μελτέμια καμία φωτιά δεν τους έφτανε. Σήμερα έβγαλε νοτια και τους έπνιξε πρώτα από όλα η καπνα.
Τα λοιπα τεχνικά τα γράφει ο κριου.
Η Αθήνα προεχει πάντα. Καλώς ή κακώς.
Η απωλεια της περιουσίας είναι πάντα λυπηρή.
Το κράτος κρίνεται όταν έρθει η ώρα να αποζημιώσει.
Δεν μπορούν να σωθούν όλα.
Η προσέγγιση του ΠΘ είναι πια η παγκοσμίως αποδεκτή.
Ζωή, περιουσία, δάσος. -
Εντάξει στείλε πμ όταν αρχίσεις την σοβαρή κριτική σου ....ως τότε άσε τους λαϊκούς να κράζουμε....
Αλήθεια άσε το πολιτικό έργο του κου Χαρδαλιά ...θα το κρίνει η ιστορία.... το στυλ και την συμπεριφορά του πως το κρίνεις; Τα lifestyle πρωτοσέλιδα με την δική του υπερκομψη κυρία πως τα βλέπεις;
-
Και εσύ ας πούμε γιατί δεν είσαι στημένος και δεν μπήκες με εντολή εδώ μέσα ; Το γράφει στο κούτελο σου;
Για πες ποια είναι τα fake news ?
Για την λάσπη και τις προσωπικές επιθέσεις που εξαπολυεις δεν πρέπει να επιληφθεί κάποιος;
Ή απλά μπήκες στημένος για να ρίξεις λάδι στην φωτιά ώστε να σβηστούν τα πάντα και η ξεφτυλα της παράταξης σου;
Αυτά ακριβώς, όπως τα γράφεις.
Λοιπόν αν διαβάζει κάποιος συντονιστής/διαχειριστής, καθώς η αναφορά δεν λειτουργεί, θέλω να αναφέρω το ποστ #3392 του Iceman7 για προσωπική επίθεση και απονομή χαρακτηρισμών που δεν επιτρέπονται.
Το να κρίνω/κρίνουμε το έργο κάθε κυβέρνησης και πολιτικού προσώπου είναι εκτός από συνταγματικό δικαίωμα και βασική προϋπόθεση Δημοκρατίας, και ηθικη υποχρέωση κάθε ενός που αισθάνεται πολίτης κι όχι υπήκοος.
Το να εκνευρίζεται ο iceman7 ή όποιος άλλος κομματικά προσκείμενος και να επιτίθεται κατά προσώπων δεν είναι επιτρεπτό.
Και 'μεταξύ κυρίων', συνήθως λύνουμε τέτοιες διάφορες με διάλογο ακόμη κι αν φτάνουμε στα άκρα μερικές φορές και δεν ζητάει κανείς μεσολάβηση, αλλά με τον συγκεκριμένο δεν νομίζω πως υφίσταται αυτή η συνθήκη και καλό θα ήταν να εισακουστεί το αίτημά του και να μεσολαβήσει η διαχείρηση για την προσωπικη επίθεση που εξαπολύει.
Θα επιθυμούσαμε να σας πληροφορήσουμε ότι το κομβίο της 'αναφοράς' (το θαυμαστικό δηλαδή) λειτουργεί αποδεδειγμένα σε MS Edge, MS Explorer, Google Chrome και Mozilla Firefox, σε περιβάλλον Windows. Παρόλα αυτά, η αναφορά που κάνατε λεκτικά στην παρούσα δημοσίευσή σας, θα εξεταστεί. [Admin]
-
Εγώ πάντως βλέπω τον Χαρδαλιά να είναι μέσα σε όλα , από covid σε πλημμύρες και από νοσοκομεία σε φωτιές, ποτέ δεν τον έχω ακούσει να κομπιάζει όταν αναφέρεται σε νούμερα , στατιστικές , τοποθεσίες κτλ, Ίσως να είναι μπούρδας ίσως και όχι τουλάχιστον δείχνει ότι πριν βγει στο γυαλί έχει κάνει τα μαθήματα του . Δεν θυμάμαι άλλον στην θέση του με τόση δράση.
Χθες τον άκουσα με βραχνή κουρασμένη φωνή και τι δεν έλεγαν στο fb , θυμάμαι όμως τον Αλέξης με την άφτρα στο χειλάκι και να μας λένε όλοι πόσο στεναχώρια πχια αυτό το παιδί πόσο ζόρι πέρασε ....
υγ , απο την άλλη βλέπεις τον Χρυσοχοίδη με το μαλλί σε Vivechrom ανέμελο να δείχνει κουρασμένος και ατημέλητος και εκνευρίζεσαι!
-
Πηλιοριτη, αν κατάλαβες ότι σου έκανα προσωπική επίθεση μαλλον δεν διάβασες ολόκληρο το ποστ μου.
Γράφω ρητά ότι ΔΕΝ σου κάνω προσωπική επίθεση αλλα παραθέτω ανάλογου ύφους και ήθους 'επιχειρήματα'/κατηγοριες μπας και αντιληφθείς πως εκλαμβάνονται τα επαναλαμβανόμενα ποστ τόσο εσένα όσο και άλλων μελών με μονότονη και εμπαθή κριτική και να σου δείξω που μπορεί να φτάσει ο 'διάλογος' αν συνεχιστεί αυτό.
Κουγκι μπορεί πανεύκολα να γίνει, όλοι μπορούμε να γίνουμε απίστευτα εμπαθείς και κακοί.
Χρειαζεται;
Προφανώς αν εξακολουθείς να μην καταλαβαινεις το λόγο που έγραψα έτσι, μπορεί η διαχείριση να σβήσει το ποστ ή το σημείο που σε ενόχλησε.
Το να πιστεύω όμως ότι πολλά εξ όσων γράφονται από συγκεκριμένους χρήστες είναι απλα προπαγάνδα, ανακρίβεια, fake news κλπ είναι και δικό μου αναφαίρετο δικαίωμα ειδικά όταν το βασίζω σε προσωπική γνώση. Δεν έχουμε μόνο εμείς δικαιώματα. Έχουν και οι άλλοι! -
Μα αυτό είναι το μυστικό του Χρυσοχοΐδη! Ατημέλητη εμφάνιση ανακατεμένα , πλην βαμμένα μαλλιά, για να δείξει ότι όταν μιλάει στην τηλεόραση σταμάτησε από την ζορικη δουλειά που κάνει!
Όσο για τα μαθηματικά του βλαχογκομενου πριν βγει να απαριθμεί τα πυροσβεστικά μέσα ας μιλά πρώτα με τον αρχηγό της πυροσβεστικής μπας και ταιριάξουν μια μέρα τα νούμερα και δεν λέει ο καθένας τα δικά του....
Οι φανατικοί της κυβέρνησης νιώθουν περήφανοι ότι εδώ και 7 μέρες μια φωτιά κάνει γύρα μισό νησί και δεν μπορούν να την περιορίσουν παρά το ότι τις 6/7 μέρες ο άνεμος ήταν σύμμαχος;
-
Οποίος ξέρει το νησί ξέρει ότι τέτοια φωτιά σε τόσο εύφλεκτο περιβάλλον μετά από καύσωνα ρεκόρ και με ταυτόχρονη μεγαλη φωτιά στην πρωτεύουσα θα κατέληγε εκεί.
Μάλιστα ο αέρας δεν ήταν σύμμαχος αλλά μπέρδευε συνεχως με αλλαγες πορειας και νοτιάδες σε εποχή μελτεμιών που έφτασαν μέχρι και το Πευκί να κάψουν που αυγουστιάτικα δεν είχε καμία πιθανότητα να καεί αλλιως.Με μελτέμι θα είχε φτάσει σε ήδη καμμένα και θα είχε σβήσει μόνη της
-
Έχω διαβάσει ένα σκασμό θεωρίες για τις φωτιές, αλλά αυτή με την κατάργηση του σώματος των δασοφυλάκων είναι η πιο πρωτότυπη. Ήταν και ο μπάρμπας μου δασοφύλαξ, και θυμάμαι και εγώ μερικά πράγματα αφού κάθε φορά που πηγαίναμε σπίτι του όλο τέτοιες ιστορίες ακούγαμε. Πράγματι ήξερε την περιοχή του καλά, αφού ήταν μονίμως σε έναν νομό, και μάλιστα σε συγκεκριμένη περιοχή του. Αλλά θυμάμαι και ότι δεν είχαν ΤΙΠΟΤΑ από υλικά μέσα και εξοπλισμό. Έπεφταν πάνω στην φωτιά με κάτι κλάρες φουντωτές και κοπανούσαν τα αποκαίδια, με αυτά προσπαθούσαν να την σβήσουν. Μάλιστα ήτο κατά των πυροσβεστικών αεροπλάνων, γιατί έλεγε ότι άδειαζαν πρώτα την περιοχή από τον κόζμο που κατασβένει (με τις άκαυτες κλάρες στο χέρι), και μετά έδιναν με τον ασύρματο μήνυμα στο αεροπλάνο να κάνει άφεση. Στο ενδιάμεσο, γιατί έπαιρνε ώρα αυτό, η φωτιά είχε φουντώσει ξανά.
-
Σοβαρά ερωτήματα για τη μη χρήση του συστήματος πρόγνωσης πυρκαγιών του Εθνικού Αστεροσκοπείου που προέβλεψε την Βαρυμπόμπη
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες