-
Γνωρίζω άνθρωπο, εξπέρ στην πυρασφάλεια, ο οποίος έχει εγκαταστήσει τέτοια συστήματα σε εξοχικές κατοικίες. Μια χαρά δουλεύουν, αλλά ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να τα πληρώσουν...
-
fiverg wrote:
Ε, σε δύο χρονακια το πολύ θα έχουμε και πάλι την αγαπημένη αριστερά στην εξουσία που έχει αποδείξει ότι ξέρει από πυρόσβεση αφού δεν αγόραζε περιπολικά και Ραφαλ και διοχέτευε όλο το χρήμα στην πυροσβεστική και δεν είχε καει μήτε κλαράκι.
Ωραιότατη δεξιά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ θα έχουμε. Αφού συμφωνούν στα πάντα. Έννοια σας κ έρχεται.
Την οποία Συγκυβέρνηση έχω προφητέψει απ την εποχή της 'Πρώτης φοράς Αριστερά' και φυσικά οποίος το κάνει γίνεται κόκκινο πανί για ταύρους και των δύο κομμάτων. Δεν θέλουν βέβαια να μοιράσουν τις μίζες και τις καρέκλες, ειδικά οι ΝΔ, οι Συριζαίοι δεν έχουν πρόβλημα, συγκυβερνουν μέχρι και με τη ΧΑ αρκεί να χουν καρέκλα. Οπότε με τα παιχνίδια των εκλογικών νόμων θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τη Συγκυβέρνηση, δύσκολα όμως να μη γίνει κάποια στιγμή. Άλλωστε οι πολιτικές είναι πανομοιότυπες και είδαμε ήδη τα δείγματα Αδώνιδος-Καρανικα...
Όταν σε λίγο εκπαραθυρωθει ο Μητσοτάκης, ο επόμενος 'Άδωνις' που θα αναλάβει την αρχηγία του κόμματος, μια χαρά θα τα βρει με τον 'σοβαρό Σύριζα' τον 'Κεντρωο'.
Τκιν μην τα γράφεις αυτά, θίγεις πολλούς!
-
Το να βγάζεις τον μήνα με το ζόρι , το να μην μπορείς να πας μια φορά διακοπές ενώ κάποιοι άλλοι είναι σε διακοπές 12 μήνες τον χρόνο λέγεται καπιταλισμός.
Το να υπερασπίζεσαι όμως τις πολιτικές τους λέγεται η @αλακια που σε δέρνει , λέγεται σφαξε με πάσα μου να αγιασω και προφανώς χρίζει ψυχιατρικής ανάλυσης....
Όσο και να υπερασπίζεσαι τις πολιτικές τους δεν θα σου δώσουν παραπάνω από το κόκκαλο που ξερογλυφεις τόσα χρόνια και προσπαθείς με κόπο να φυλάξεις από τους υπόλοιπους που ξερογλυφονται να στο πάρουν...
Κλασσική αριστερά του παν/μιου. Όλοι είναι βλάκες και μ@λ@κες εκτός από την πάρτη μας που μόνο εμείς βλέπουμε το φως το αληθινό. Και καθομαστε και αναρωτιόμαστε τι έχουν τα έρμα και δεν μας προτιμάνε; Λες και άμα εγλυφαν όλοι ένα κοκκαλακι και όχι θρεμμενα t bone stakes, δεν θα είχε εκραγεί η χύτρα προ πολλού. Όχι ότι μου αρέσει, έχετε πάρει χαμπάρι τι σπίτια καίγονται εκεί που καίγονται στην Αττική να δείτε αν αντέχατε να πληρώσετε προσωπικά πχ μόνο τα αλουμίνια; Κατά τα άλλα δεν βλέπω και τι σχέση έχουν όλα αυτά στο παρόν νήμα...
-
Tkin73 wrote:
Το να βγάζεις τον μήνα με το ζόρι , το να μην μπορείς να πας μια φορά διακοπές ενώ κάποιοι άλλοι είναι σε διακοπές 12 μήνες τον χρόνο λέγεται καπιταλισμός.
Το να υπερασπίζεσαι όμως τις πολιτικές τους λέγεται η @αλακια που σε δέρνει , λέγεται σφαξε με πάσα μου να αγιασω και προφανώς χρίζει ψυχιατρικής ανάλυσης....
Όσο και να υπερασπίζεσαι τις πολιτικές τους δεν θα σου δώσουν παραπάνω από το κόκκαλο που ξερογλυφεις τόσα χρόνια και προσπαθείς με κόπο να φυλάξεις από τους υπόλοιπους που ξερογλυφονται να στο πάρουν...
Κλασσική αριστερά του παν/μιου. Όλοι είναι βλάκες και μ@λ@κες εκτός από την πάρτη μας που μόνο εμείς βλέπουμε το φως το αληθινό. Και καθομαστε και αναρωτιόμαστε τι έχουν τα έρμα και δεν μας προτιμάνε; Λες και άμα εγλυφαν όλοι ένα κοκκαλακι και όχι θρεμμενα t bone stakes, δεν θα είχε εκραγεί η χύτρα προ πολλού. Όχι ότι μου αρέσει, έχετε πάρει χαμπάρι τι σπίτια καίγονται εκεί που καίγονται στην Αττική να δείτε αν αντέχατε να πληρώσετε προσωπικά πχ μόνο τα αλουμίνια; Κατά τα άλλα δεν βλέπω και τι σχέση έχουν όλα αυτά στο παρόν νήμα...
Ας αφήσουν λοιπόν τα t-bones να καίγονται, και ας συνεχίσουν να γρυλίζουν σε όποιον νομίζουν πως ζηλεύει κι απειλεί το κοκκαλάκι που ξερογλύφουν.
-
Πριν χρόνια (πυρκαγιές Ηλείας μάλλον) είχαν έρεθι κάτι Γάλλοι δασοκομάντος. Πήγαν τα γαλλάκια, είδαν την φορά της φωτιάς και των ανέμων, προχώρησαν μπροστά, έβαλαν ελεγχόμενη φωτιά σε ένα κομμάτι, έφτασε εκεί η φωτιά (η κανονική) και πάρτην κάτω αφού δεν βρήκε κάτι να κάψει... Δεν ξέρω βέβαια αν εδώ μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο (ή αν ήδη γίνεται...).
Ακούω ότι γειτονικές χώρες και μη (Γαλλία, Αίγυπτος κλπ) μας στέλνουν εναέρια μέσα (Canadair και Chinook). Απορία μου, αν όντως όπως μας λένε έχουμε τα περισσότερα εναέρια μέσα από κάθε άλλη χρονιά, γιατί μας συνδράμουν με εναέρια μέσα; Γνωρίζω βέβαια ότι Canadair δεν υπάρχουν προς ενοικίαση (δεν υπάρχουν ούτε για παραγγελία καλά καλά...) και τα Chinook είναι στρατιωτικά, αλλά και πάλι... Τελικά εμείς τι νοικιάσαμε; Ανεμόπτερα;
-
Tkin73 wrote:
Αν δεν καταλαβαίνεις την σχέση της ανάρτησης είσαι μέρος του προβλήματος.
Το να ταυτίζονται οι απόψεις σου με του κουλη και των μεγαλοεργολαβων είναι πρόβλημα.,..μήπως είδες τον χάρτη με της βόρειας Εύβοιας που η τέρνα ετοιμάζεται να φυτέψει ανεμογεννήτριες πόσο πολύ ταυτίζεται με την πυροπληκτη περιοχή;
Τυχαίο είναι;
-
Πριν χρόνια (πυρκαγιές Ηλείας μάλλον) είχαν έρεθι κάτι Γάλλοι δασοκομάντος. Πήγαν τα γαλλάκια, είδαν την φορά της φωτιάς και των ανέμων, προχώρησαν μπροστά, έβαλαν ελεγχόμενη φωτιά σε ένα κομμάτι, έφτασε εκεί η φωτιά (η κανονική) και πάρτην κάτω αφού δεν βρήκε κάτι να κάψει... Δεν ξέρω βέβαια αν εδώ μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο (ή αν ήδη γίνεται...).
Ακούω ότι γειτονικές χώρες και μη (Γαλλία, Αίγυπτος κλπ) μας στέλνουν εναέρια μέσα (Canadair και Chinook). Απορία μου, αν όντως όπως μας λένε έχουμε τα περισσότερα εναέρια μέσα από κάθε άλλη χρονιά, γιατί μας συνδράμουν με εναέρια μέσα; Γνωρίζω βέβαια ότι Canadair δεν υπάρχουν προς ενοικίαση (δεν υπάρχουν ούτε για παραγγελία καλά καλά...) και τα Chinook είναι στρατιωτικά, αλλά και πάλι... Τελικά εμείς τι νοικιάσαμε; Ανεμόπτερα;
Tractor, Erricson,το Beriev. Το θέμα με τα chinook είναι οι χαμηλές διαθεσιμότητες. Τα canadair που πετάνε είναι τα μόνα δικά μας, όλα τα άλλα νοικιασμένα.
-
fiverg wrote:
Tkin73 wrote:
Το να υπερασπίζεσαι όμως τις πολιτικές τους λέγεται η @αλακια που σε δέρνει , λέγεται σφαξε με πάσα μου να αγιασω και προφανώς χρίζει ψυχιατρικής ανάλυσης...
Το να ταυτίζονται οι απόψεις σου με του κουλη και των μεγαλοεργολαβων είναι πρόβλημα.,..μήπως είδες τον χάρτη με της βόρειας Εύβοιας που η τέρνα ετοιμάζεται να φυτέψει ανεμογεννήτριες πόσο πολύ ταυτίζεται με την πυροπληκτη περιοχή;
Τυχαίο είναι;
Άντε πάλι με τις ανεμογεννήτριες... Και στο Τατόι, στους Θρακομακεδόνες, στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας, δεν ξέρω γω που αλλού, ανεμογεννήτριες θα μπουν; Κι όπου έχουν μπει ήδη παντού έχει υπάρξει πρώτα φωτιά;
Off topic on
Μπορεί να βλέπω την ζωή με μεγαλύτερη αισιοδοξία (γιατί μάλλον μου κάτσε να γνωρίσω την αξία της...), να προσπαθώ να την ευχαριστιεμαι με μικροχαρες και να μην αισθάνομαι κακομοίρης κάθε μέρα επειδή δίπλα κάποιοι έχουν δις, όπως ίσως συμβαίνει με εσένα. Αν αυτό με κάνει μέρος του προβλήματος οκ, κάποτε θα έρθει η δικτατορία του προλεταριάτου με με στείλει εκεί που μου αξίζει.
Off topic off
-
Ξέχασες και το Πεδίο του Άρεος που πήγε η άλλη και έβαλε γκαζάκια χθες....
-
Ξέχασες και το Πεδίο του Άρεος που πήγε η άλλη και έβαλε γκαζάκια χθες....
Ποια αλλη;
-
Μια μαντάμ που συνελήφθη....
Είμαστε για τα μπάζα....
-
Ο συχωρεμένος ο πατέρας μου ήταν δασοφύλακας. 37 χρόνια έκανε αυτή τη δουλειά. Έζησε άπειρες φωτιές από κοντά, θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φορά που έλειψε 3-4 μέρες και όταν γύρισε στο σπίτι δεν τον αναγνώρισα απ' τη κάπνα στο πρόσωπο. Όλα του τα χρόνια τα υπηρέτησε στα δασαρχεία Αμαλιάδας και Πύργου, στην πολύπαθη από πυρκαγιές Ηλεία.
Κατά διαβολική σύμπτωση πήρε τη σύνταξή του τη χρονιά που η κυβέρνηση Σημίτη είχε τη φαεινή ιδέα (την οποία πληρώνουμε ως σήμερα) να αφαιρέσει τη δασοπυρόσβεση από τα Δασαρχεία και να την εντάξει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Με απλά λόγια, οι δασοφύλακες, οι δασολόγοι, οι δασοπυροσβέστες, οι επαγγελματίες δηλαδή που απασχολούνταν για χρόνια με τα δάση θα έπαιρναν εντολές από αξιωματικούς που η εμπειρία τους αφορούσε πυρκαγιές του αστικού ιστού.
Τα γράφω αυτά διαβάζοντας διάφορα τις τελευταίες μέρες για τις φωτιές. Βλέπω π.χ. για την Βαρυμπόμπη ( ακούσαμε ότι δεν ήταν προσβάσιμα τα μέρη) για να επιχειρήσουν τα επίγεια μέσα. Το χθεσινό μου οδοιπορικό στη Βαρυμπόμπη που δημοσιεύεται σήμερα στην ΕΦ.ΣΥΝ. διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς. Μια χαρά δρόμοι και τα καμένα ήταν όχι απλώς προσβάσιμα σε πυροσβεστικά οχήματα αλλά υπήρχε επαρκώς η δυνατότητα να προλάβουν τη φωτιά αν υπήρχε σχέδιο.
Και σχέδιο δεν υπήρχε.
Όταν δηλαδή σου λένε οι κάτοικοι ότι επικρατούσε άπνοια και η φωτιά ξεκίνησε ως μια απλή στήλη καπνού (σαν να καίει κάποιος χορτάρια, έτσι μου ειπώθηκε) και ο κ. Χαρδαλιάς την Τρίτη το βράδυ μας έλεγε ότι υπήρχαν δυναμεις της Π.Υ. στο σημείο, το ερώτημα που κυριαρχεί είναι ένα
Πώς φτάσαμε λοιπόν στο παρανάλωμα;
Ο πατέρας μου και οι συνάδελφοί του πέρασαν όλη τους την επαγγελματική ζωή στα δάση. Είχε ο καθένας στην ευθύνη του 7-8 χωριά και σε συνεργασία με τους αγροφύλακες τότε, είχαν σχεδόν καθημερινή εικόνα για όλη τη μορφολογία της περιοχής ευθύνης τους. Γνώριζαν κάθε μονοπάτι και κάθε ιδιομορφία του δάσους. Γνώριζαν τους υλοτόμους, τους ρητινοσυλλέκτες (έχουν χαθεί σχεδόν όλοι), τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, γνώριζαν προσωπικά τους εποχικούς δασοπυροσβέστες που εκπαίδευαν, διαπίστωναν σχεδόν άμεσα την όποια αλλαγή στην περιοχή, είτε γινόταν με φυσικό τρόπο, είτε δόλια. Και επίσης, επειδή ζούσαν εκεί και γνώριζαν το μέρος ήταν και οι πρώτοι στη μάχη αν καθόταν η στραβή.
Και η στραβή καθόταν γιατί οι φωτιές στα δάση υπάρχουν πριν τον άνθρωπο. Και θα υπάρχουν επειδή αποτελούν ένα φυσικό τρόπο ανανέωσης του περιβάλλοντος μέσω του τρίπτυχου γέννηση-θάνατος-αναγέννηση. Άλλο πράγμα όμως η στραβή κι άλλο πράγμα το περιβαλλοντικό έγκλημα με τη συμμετοχή ή την ανικανότητα του ανθρώπινου παράγοντα.
Έχω μπόλικες φωτογραφίες από παλιές φωτιές που συμμετείχε ο πατέρας μου, όπου εκείνα τα παλιά Steyr πυροσβεστικά έμπαιναν ΜΕΣΑ στο δάσος χωρίς να καταλαβαίνουν τίποτα προκειμένου να ανακόψουν ένα πύρινο μέτωπο και δεν το περίμεναν στην εθνική οδό ή στην ασφάλεια του επαρχιακού δρόμου.
«Τη φωτιά πρέπει να την προλάβεις, να μην σου φύγει». Ήταν η πιο χαρακτηριστική ατάκα που θυμάμαι να επαναλαμβάνει για χρόνια. Και θυμάμαι επίσης πως είχε τσακωθεί με έναν αξιωματικό της Π.Υ. Πύργου σε μια φωτιά που έφτανε στις παρυφές της πόλης και είχε επιστρατευτεί και η Πυροσβεστική για βοήθεια. Οι χριστοπαναγίες του είχαν πάει σύννεφο διαπιστώνοντας την ανικανότητα του εντελώς τυπικά ανώτερου να καταλάβει που έπρεπε να βοηθήσει γιατί πολύ απλά δεν είχε εικόνα τι σημαίνει μια ανεξέλεγκτη δασική φωτιά και που την πάει ο άνεμος. Ο αξιωματικός του είχε κάνει αναφορά, είχε πάρει μάλιστα τηλ. και έναν βουλευτή για να... μεταθέσει τον πατέρα μου στον Έβρο, αλλά τον έσωσαν δύο πράγματα. Ότι ο τότε δασάρχης ακολούθησε τη λογική του και η κατάσταση σώθηκε και πως επίσης έβαλε πλάτη και κατάφερε να κόψει τη μετάθεση.
Μετά όμως ήρθαν οι εκσυγχρονιστές και τα πράγματα γίνανε ρόιδο. Και μια απλή ανάγνωση των πυρκαγιών, πριν και μετά το 1998 και τα ποιοτικά στοιχεία των περιστατικών αυτών βεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Προφανώς είναι ηλίθιοι σε άλλες χώρες με δασικό πλούτο που η δασοπυρόσβεση αποτελεί ξεχωριστή υπηρεσία από την Πυροσβεστική.
Με τούτα και με κείνα καταλήξαμε ώστε μια μερίδα έμπειρου στελεχιακού δυναμικού να παροπλιστεί ουσιαστικά και να καταγράφει πλέον τις παρανομίες στα δάση και να συντάσσει μελέτες. Αδελφικός μου φίλος που σπούδασε δασοπόνος και είχε το μεράκι ν ακολουθήσει το επάγγελμα απηύδησε από την ανυπαρξία ουσιαστικής πολιτικής και σήμερα φτιάχνει ωραιότατα παγωτά. Ένας, ένας έφυγαν και οι συνάδελφοι του πατέρα μου, άνθρωποι της πράξης και όχι της θεωρίας. Απέμειναν κάποιοι νεότεροι συνάδελφοί του που τώρα απολαμβάνουν τη σύνταξή τους παρατηρώντας τα δάση να καίγονται όμορφα επειδή κάποιοι (και δεν αναφέρομαι στους πυροσβέστες που είναι ήρωες) νομίζουν ότι η δασοπυρόσβεση είναι άσκηση στο χάρτη και όχι μάχη στο πεδίο για το οποίο πολλοί δεν γνωρίζουν την τύφλα τους.
ΥΓ. Δημοσιεύω κάποιες φωτό από την Βαρυμπόμπη για να διαπιστώσετε και σεις πόσο «δύσβατη» ήταν...
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10225717458904661&id=1276076399&sfnsn=mo
-
Tkin73 wrote:
fiverg wrote
Τυχαίο είναι;
Άντε πάλι με τις ανεμογεννήτριες... Και στο Τατόι, στους Θρακομακεδόνες, στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας, δεν ξέρω γω που αλλού, ανεμογεννήτριες θα μπουν; Κι όπου έχουν μπει ήδη παντού έχει υπάρξει πρώτα φωτιά;
Off topic on
Μπορεί να βλέπω την ζωή με μεγαλύτερη αισιοδοξία (γιατί μάλλον μου κάτσε να γνωρίσω την αξία της...), να προσπαθώ να την ευχαριστιεμαι με μικροχαρες και να μην αισθάνομαι κακομοίρης κάθε μέρα επειδή δίπλα κάποιοι έχουν δις, όπως ίσως συμβαίνει με εσένα. Αν αυτό με κάνει μέρος του προβλήματος οκ, κάποτε θα έρθει η δικτατορία του προλεταριάτου με με στείλει εκεί που μου αξίζει.
Off topic off
Δλδ εσύ κατάλαβες ότι όσοι δεν ταυτίζονται οι απόψεις τους με του κουλη και των χορηγών του είναι απαισιόδοξοι και βλέπουν την ζωή σαν κακομοίρηδες που περνά από μπροστά τους ;...,..........
...,.,.................
-
Σας τα ειχα γραψει για τα αιολικα τοτε με τις φωτιες στα Γερανεια ορη.
https://news.b2green.gr/6821/φωτιές-στα-δάση-για-να-γίνουν-αιολικά-π
Δεν υπαρχει μεγαλυτερη μπουρδα απο οτι ευνοουν οι πυρκαγιες τα αιολικα...
-
Τους χορηγούς του αρθογραφου μηχανικού έχει παραληψει να γράψει στο τέλος. Ο οεω οεω με τον Μ....εο είναι ή η τέρνα?
Μιλάμε για αρθρογράφο που υποστηρίζει ότι τα αιολικά πάρκα μπορούν και πρέπει να γίνουν τουριστικός πόλος έλξης.
Τα αιολικά ναι παίρνουν αδειοδότηση εν μέσω δασικών περιοχών , σύμφωνα με τα ΦΕΚ που έγραψαν οι πληρωμένοι συντάκτες, αλλά διαφορετικά είναι να βάζεις τα θηρία πυλώνες σε μια καμένη γη που την βλέπεις ρημαγμένη , διαφορετικά ανοίγεις δρόμους αεροδρόμια που χρειάζονται για να ανέβουν στις κορυφογραμμές οι κολώνες και τα πτερύγια εν μέσω ενός πυκνού δάσους και διαφορετικά σε ένα αποκαιδι....
-
Γατος θα επανελθει επι ευθυνων οταν επιστρεψει. Γελοια, βασικα ψεκ τα περι ανεμογεννητριων, υπαρχουν χιλιοι αλλοι λογοι, οι εργολαβαιοι χεστηκαν για δασος και νομους, δεν χρειαστηκαν φωτιες για να παρουν τις αδειες, πακετα με γιουρα και πουλημενους χρειαστηκαν και βρηκαν. Φυσικα οι ευθυνες των πλε άφθονες, οσες ηταν και των ροζ και περισσοτερες. Οπως και του περιωνυμου, αριστερου και εναντια στον καπιταλισμο και καλα λαου, βαθεια πασοκ μισει τους περισσοτερο πασοκ ή οποιους ξεφυγαν απο μιζερια, χωρις να περναει απο το μυελο η λεξη σκληρη δουλεια. Εχει καταφερει να ειναι ολοι οι εξουσιαστες πρωτα και κυρια πασοκ και διεφθαρμενοι, ασχετως χρωματος και καραμελας αριστεροσυνης. Εδω και ο γουρλοματης εχει φτασει να πουλαει ουμανισμο.
Και μεσα σε ολα αυτα, ο γνωστος κατατρεγμενος λαος με τους σκουροχρωμους ψηφοφορους, εκλεψε τα υψηλης τασης απο το εκθεσιακο περιστεριου με χιλιαδες εμβολια στα ψυγεια.
-
Γατοψεκασμοι.....ζήτω η Ελλάδα ζήτω η θρησκεία ζήτω η νέα Δημοκρατία!!!!
-
Και που να πιάσουν και οι ζέστες...
-
Σε πληγωσε τοσο πολυ ενα φευ? Μισος ταξικο? Πασοκ?
-
Tkin73 πραγματικα δεν εχεις επαφη με αυτο που συμβαινει στην πραξη.
Οι μεταλλικοι πυλωνες που λες ακομα και αν τους πληρωσει ιδιωτης, ανηκουν στον ΑΔΜΗΕ, που σημαινει οτι για λογους δημοσιου συμφεροντος-επεκταση δικτυου υψηλης τασης δεν τους κολλαει κανενα δασαρχειο κτλπ. Ο μονος τροπος να τις μπλοκαρεις ειναι μεσω ΣΤΕ.
Κατα τα αλλα γραψε οτι θες, δωρεαν ειναι...
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες