-
Πωωωωωω αποδόμησες όλα μου τα επιχειρήματα.
Πέρα από χιλιόμετρα αυτονομίας, χρόνο φόρτισης και τα σχετικά αυτό που ήθελα να πω και μάλλον δε μπόρεσες να καταλάβεις είναι ότι όσο περιμένεις πάντα θα βγαίνει κάτι καλύτερο.
Άρα αγοράζεις σήμερα αυτό που χρειάζεσαι ώστε να καλύψεις τις ανάγκες σου και οχι δε χρειάζονται όλοι ντίζελ 4ετίας όπως εσύ.
Και κάτι τελευταίο, η αγορά αυτοκινήτου ηταν επένδυση πριν από πολλά πολλά χρόνια. Σήμερα είναι ο πιο εύκολος τρόπος να πετάξεις τα λεφτά σου. Από την άποψη ότι μόλις πατήσει στον δρόμο χάνει μεγάλο μέρος της αξίας του.
Αυτό θα συμβεί και με τα ηλεκτρικά που θα βγουν σε 4 χρόνια. Σε σχέση με τα ηλεκτρικά που θα βγουν σε 8 χρόνια θα είναι και αυτά καρούτες.
-
''Πέρα από χιλιόμετρα αυτονομίας, χρόνο φόρτισης και τα σχετικά αυτό που ήθελα να πω και μάλλον δε μπόρεσες να καταλάβεις είναι ότι όσο περιμένεις πάντα θα βγαίνει κάτι καλύτερο. ''
Γενικότερα ναι. η συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι διαφορετκή γιατί επίκεινται κοσμογονικές αλλαγές .Δεν αλλάζουν τα καύσιμα κάθε χρόνο.
''Άρα αγοράζεις σήμερα αυτό που χρειάζεσαι ώστε να καλύψεις τις ανάγκες σου και οχι δε χρειάζονται όλοι ντίζελ 4ετίας όπως εσύ.''
Όταν δεν σε ενδιαφέρει αν απωλέσεις το 99% της αγοράς ,ναι. Η λύση αφορούσε leasing . Και το diesel κούμπωνε με την επιλογή του leasing . Ποιος θα αγόραζε με δικά του χρήματα diesel ,τώρα? Κανείς . Με το leasing όμως θα μπορέσεις να εκματελλευτείς την οικονομία του diesel χωρίς να σε ενδιαφέρει η πλήρης απαξίωσή του σε 4 χρόνια.
''Και κάτι τελευταίο, η αγορά αυτοκινήτου ηταν επένδυση πριν από πολλά πολλά χρόνια. Σήμερα είναι ο πιο εύκολος τρόπος να πετάξεις τα λεφτά σου. Από την άποψη ότι μόλις πατήσει στον δρόμο χάνει μεγάλο μέρος της αξίας του.''
''Αυτό θα συμβεί και με τα ηλεκτρικά που θα βγουν σε 4 χρόνια. Σε σχέση με τα ηλεκτρικά που θα βγουν σε 8 χρόνια θα είναι και αυτά καρούτες. ''
Δεν θα αλλάξει το καύσιμο . Σίγουρα θα υπάρχει κάποια απαξίωση αλλά πάλι θα υπάρχει αγοραστικό κοινό . Είναι σαν να πουλούσες 1600 κεκ την εποχή των μικρών turbo . Πάλι υπήρχε αγοραστής . Άλλον να πουλάς κινητό μπακατέλα με κουμπιά στην εποχή των samrtphone ....
Σωστό εν μέρει. Άλλο να χάσει μεγάλο μέρος και άλλο όλη την αξία .
-
Πωωωωωω αποδόμησες όλα μου τα επιχειρήματα.
Πέρα από χιλιόμετρα αυτονομίας, χρόνο φόρτισης και τα σχετικά αυτό που ήθελα να πω και μάλλον δε μπόρεσες να καταλάβεις είναι ότι όσο περιμένεις πάντα θα βγαίνει κάτι καλύτερο.
Άρα αγοράζεις σήμερα αυτό που χρειάζεσαι ώστε να καλύψεις τις ανάγκες σου και οχι δε χρειάζονται όλοι ντίζελ 4ετίας όπως εσύ.
Και κάτι τελευταίο, η αγορά αυτοκινήτου ηταν επένδυση πριν από πολλά πολλά χρόνια. Σήμερα είναι ο πιο εύκολος τρόπος να πετάξεις τα λεφτά σου. Από την άποψη ότι μόλις πατήσει στον δρόμο χάνει μεγάλο μέρος της αξίας του.
Αυτό θα συμβεί και με τα ηλεκτρικά που θα βγουν σε 4 χρόνια. Σε σχέση με τα ηλεκτρικά που θα βγουν σε 8 χρόνια θα είναι και αυτά καρούτες.
Πάρα πολύ σωστό ποστ, και εγώ αυτά λέω. Τα άλλα περί 'πλήρους απαξίωσης' σε 2-3 χρόνια είναι σχεδόν βλακείες. Σιγά μην πετάξουν όλα τα αυτοκίνητα στη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό το 2025.. μιλάμε για 550.000.000 θερμικά στην Ευρώπη, και ακόμη τα περισσότερα που πωλούνται είναι θερμικά! Θα χρειαστεί καμία 25ετια τουλάχιστον για να αλλάξει ο στόλος..
Ένα τεράστιο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι ότι νομίζουν ότι είναι ανυπέρβλητοι 'θα πάρω σε 10 χρόνια καλό αυτοκίνητο, που θα είναι ηλεκτρικά και θα με πηγαίνει μόνο του', και μπορεί να είναι και 50 χρόνων, και δεν ξέρουμε αν θα φτάσει τα 70..
Ο χρόνος είναι για τις πεταλούδες και τους Αγγέλους, έλεγε ένας σπουδαίος συγγραφέας, οι πεταλούδες ζουν πολύ λίγο, και οι Άγγελοι πολύ πολύ.. εμείς πρέπει να κάνουμε μεσοπροθεσμες προβλέψεις μάγκες, ούτε να ζούμε λες και δεν υπάρχει αύριο, αλλά ούτε και ότι θα φτάσουμε 120χρονων!
-
''Θα χρειαστεί καμία 25ετια τουλάχιστον για να αλλάξει ο στόλος..''
Σε λιγότερο από μία 5ετία ο ελληνικός στόλος αυτοκινήτων άλλαξε ριζικά σύνθεση στο 50% με ντίζειλ.......
''Τα άλλα περί 'πλήρους απαξίωσης' σε 2-3 χρόνια είναι σχεδόν βλακείες. Σιγά μην πετάξουν όλα τα αυτοκίνητα στη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό το 2025.. ''
Δεν είπα ότι θα το πετάξεις.Είπα ότι δεν θα αξίζει τίποτα.Είναι διαφορετικό.
''Ένα τεράστιο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι ότι νομίζουν ότι είναι ανυπέρβλητοι 'θα πάρω σε 10 χρόνια καλό αυτοκίνητο, που θα είναι ηλεκτρικά και θα με πηγαίνει μόνο του', και μπορεί να είναι και 50 χρόνων, και δεν ξέρουμε αν θα φτάσει τα 70..''
Ναι .Αν αγοράζεις αυτοκίνητο με σκεπτικό ότι θα ζήσεις μόνο 5-6 χρόνια πάρε ότι θέλεις.
-
Oi τελευταίες 12 αναρτήσεις, καμία σχέση με το Mokka!
-
Παρελαβα πρωί πρωί μονος μου γιατί έτυχε έκτακτη δουλειά στην σύζυγο...
Αρχικά να πω ότι η αντιπροσωπεία και οι υπάλληλοι όλοι ήταν υποδειγματικοί-παρα πολύ θετική εντύπωση.Δεν λέω ποια για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.
Το αυτοκίνητο είχε τοποθετημενες και μεμβρανες Llumar σε τιμή κόστους γιατί τους το είχα ζητήσει εκτός από τον συναγερμό και μου κράτησαν και το Passat GTE να μου βάλουν τις ίδιες στην ίδια τιμή.
Το χρωμα του είναι όλα τα λεφτά!!!Επισης είχε στο οδόμετρο μόλις 1 χλμ (δεν μου έχει ξανατύχει τόσο μικρή ένδειξη) και φυσικά άδειο από καύσιμο -ρωτάω αν κινδυνεύω να μείνω μέχρι το πρώτο βενζινάδικο και μου λέει ο υπαλληλος που έκανε την επίδειξη του αυτοκινήτου περιμένετε λίγο. Έρχεται με ένα μπιτονάκι και μου βάζει γύρω στα 6 λιτρα και η ένδειξη πάει στα 110χλμ αυτονομίας- 'τώρα δεν θα έχετε άγχος για το καύσιμο'!!! Ειλικρινά πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό.
Πρωτες εντυπώσεις από τα 50χλμ που έκανα:
- Πολύ καλή θέση οδηγησης με αριστη ορατότητα και πολύ άνετα καθίσματα!!Ισως λίγο πιο ψηλά ήθελα το υποβραχιόνιο αλλά ΟΚ δεν θα το οδηγώ εγώ.
2)Σκληρες αναρτήσεις και καλό τιμόνι (έως βαρύ θα έλεγα ακόμα και με λίγα χλμ) αλλά όπου το κατευθύνεις πηγαίνει-δεν έχει το παλιό νεκρό σημείο των 2 Opel (Astra & Insignia) που είχε τύχει να οδηγήσω στο παρελθόν. Μικρότερες κλίσεις στις στροφές από όσο θυμόμουν στο test drive..Γενικά πολύ στιβαρό πάτημα που μάλλον παίζει ρόλο και η τοποθέτηση των τροχών στα άκρα του αμαξώματος.Λάστιχα εργοστασιακής τοποθέτησης Michelin -καλή επιλογή!
-
κατανάλωση με πόλη/περιφερειακό δρόμο/Αττικη οδό για αυτά τα 50χλμ η έκπληξη που δεν περίμενα -5.3 λιτρα!!!Οκ δεν το πίεσα μέχρι 115-120 έπιασα Αττικη οδό με 6η αλλά περίμενα πάνω από 6!!!!Θα το δούμε στην πορεία πάντως άκρως θετική η πρώτη εντύπωση!!
-
Start/Stop και Lane Assist απενεργοποιούνται πανεύκολα από 2 κουμπάκια στην κεντρική κονσόλα.
5)Ο κινητήρας είναι ροπάτος και δεν σου δίνει την αίσθηση για 100 άλογα!!!Για την χρήση που αγοράστηκε και την σύζυγο που δεν είναι γκαζοφονιας είναι μια χαρά!!
-
Ηχομόνωση αρκετά καλή αλλά το πρώτο αρνητικό του είναι ο τρικύλινδρος.Δεν έχω εμπειρία από άλλο αντίστοιχο αλλά στο ρελαντί και όσο μου το έδειχνε ο υπάλληλος το αυτοκίνητο, ένιωθα τις δονήσεις σαν να έχει 2R σεισμό!! Δεν κάνω πλάκα!!Ισως συνήθισα το ηλεκτρικό plug in που είναι το άλλο άκρο και είμαι υπερβολικός αλλά με ενόχλησε λίγο η αίσθηση αυτή.
-
Το μεσημέρι θα παω να πάρω την σύζυγο από την δουλειά και ανυπομονώ να δω την αντίδραση της. Ο μικρός μας ήδη διάλεξε το Mokka για τις μετακινήσεις του χαχαχα!!!
Οσο το οδηγούμε θα γράφω εντυπώσεις!Ως πρώτη γενική διαπίστωση επιτυχημένη και τίμια αγορά για τις ανάγκες μας!!
Τα προηγούμενα σχόλια περί χαζομάρας αγοράς αυτοκινήτου απλά τα προσπερνώ γιατί δεν μπορεί να ξέρει ο φίλος ούτε με τι κριτήρια αγοράζει ο καθένας αυτοκίνητο ούτε τι ανάγκες έχει κάθε φορά.
-
''Θα χρειαστεί καμία 25ετια τουλάχιστον για να αλλάξει ο στόλος..''
Σε λιγότερο από μία 5ετία ο ελληνικός στόλος αυτοκινήτων άλλαξε ριζικά σύνθεση στο 50% με ντίζειλ.......
''Τα άλλα περί 'πλήρους απαξίωσης' σε 2-3 χρόνια είναι σχεδόν βλακείες. Σιγά μην πετάξουν όλα τα αυτοκίνητα στη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό το 2025.. ''
Δεν είπα ότι θα το πετάξεις.Είπα ότι δεν θα αξίζει τίποτα.Είναι διαφορετικό.
''Ένα τεράστιο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι ότι νομίζουν ότι είναι ανυπέρβλητοι 'θα πάρω σε 10 χρόνια καλό αυτοκίνητο, που θα είναι ηλεκτρικά και θα με πηγαίνει μόνο του', και μπορεί να είναι και 50 χρόνων, και δεν ξέρουμε αν θα φτάσει τα 70..''
Ναι .Αν αγοράζεις αυτοκίνητο με σκεπτικό ότι θα ζήσεις μόνο 5-6 χρόνια πάρε ότι θέλεις.
Ευελπιστώ ότι θα ζήσω παραπάνω από 5-6 χρόνια, αλλά δεν θα αγχωθω και πόσο θα κοστίζει το αυτοκίνητό μου σε δέκα χρόνια, μέχρι τότε θα έχει κάνει την απόσβεση που υπολόγιζα όταν το πήρα πέρυσι (diesel) επίσης ακόμη και με τα τελευταία δεδομένα, το 23-25% της Ευρωπαϊκής αγοράς είναι diesel και κάπου στο 56-58% βενζίνη, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία είναι ακόμη Μ.Ε.Κ, και στο άλλο ποσοστό που μένει επίσης είναι PHEV, οπότε ΠΑΛΙ ΜΕΚ, καταλαβαίνεις τι ποσοστό πρέπει να φτάσουν στις πωλήσεις τα ηλεκτρικά, και όταν φτάσουν στην συντριπτική πλειοψηφία (π.χ 50-60% επί των πωλήσεων) μετά από πόσα χρόνια θα είναι η πλειοψηφία επί των συνολικών αυτοκινήτων της Ευρώπης (περίπου 580-00.000.000 οχήματα σε δέκα χρόνια);;; Νομίζεις ότι αυτό θα έχει γίνει σε 2-3 ή και 3μιση χρόνια ως το 2025;
Θα υπάρξει μία τρελή ανάπτυξη των ηλεκτρικών, φυσικά, αφού ουσιαστικά ξεκίνησαν πριν 3-4 χρόνια κυριολεκτικά από το 0,0ΧΧ, αλλά κάπου στη μέση όταν οι υποδομές και οι μη έχοντες (γενικά μη έχοντες, μη έχοντες χρήματα, προσωπική θέση στάθμευσης και φόρτισης, κ.λ.π) φτάσουν στο όριό τους, τότε θα δούμε μεγάλη κάμψη στην ανάπτυξη..και γενικά 'Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος'..πόσο θα πιέσεις τον κακομοίρη με τα βενζινακατα δεκαετίας-δεκαοενταετιας; Που μάλλον θα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας το 2030(με αρκετά αυξημένο ποσοστό μεταναστών, βεβαίως βεβαίως..);
-
''Τα προηγούμενα σχόλια περί χαζομάρας αγοράς αυτοκινήτου απλά τα προσπερνώ γιατί δεν μπορεί να ξέρει ο φίλος ούτε με τι κριτήρια αγοράζει ο καθένας αυτοκίνητο ούτε τι ανάγκες έχει κάθε φορά.''
Κατά αρχήν καλοτάξιδο το αυτοκίνητο!!! Το σχόλιο αφορούσε αποκλειστικά την χρηματοοικονομική σκοπιά του εγχειρήματος .
Από εκεί και πέρα δεν σημαίνει ότι ο καθένας κυνηγάει πάντα την βέλτιστη οικονομική συνθήκη στις επιλογές του .
Ο χρόνος θα δείξει αν η προτροπή μου αποδειχθεί ορθολογική .Πάντα από οικονομική άποψη.
-
Αρχικά να πω ότι η αντιπροσωπεία και οι υπάλληλοι όλοι ήταν υποδειγματικοί-παρα πολύ θετική εντύπωση.Δεν λέω ποια για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.
Το αυτοκίνητο είχε τοποθετημενες και μεμβρανες Llumar σε τιμή κόστους γιατί τους το είχα ζητήσει εκτός από τον συναγερμό και μου κράτησαν και το Passat GTE να μου βάλουν τις ίδιες στην ίδια τιμή.
Το χρωμα του είναι όλα τα λεφτά!!!Επισης είχε στο οδόμετρο μόλις 1 χλμ (δεν μου έχει ξανατύχει τόσο μικρή ένδειξη) και φυσικά άδειο από καύσιμο -ρωτάω αν κινδυνεύω να μείνω μέχρι το πρώτο βενζινάδικο και μου λέει ο υπαλληλος που έκανε την επίδειξη του αυτοκινήτου περιμένετε λίγο. Έρχεται με ένα μπιτονάκι και μου βάζει γύρω στα 6 λιτρα και η ένδειξη πάει στα 110χλμ αυτονομίας- 'τώρα δεν θα έχετε άγχος για το καύσιμο'!!! Ειλικρινά πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό.
Πρωτες εντυπώσεις από τα 50χλμ που έκανα:
- Πολύ καλή θέση οδηγησης με αριστη ορατότητα και πολύ άνετα καθίσματα!!Ισως λίγο πιο ψηλά ήθελα το υποβραχιόνιο αλλά ΟΚ δεν θα το οδηγώ εγώ.
2)Σκληρες αναρτήσεις και καλό τιμόνι (έως βαρύ θα έλεγα ακόμα και με λίγα χλμ) αλλά όπου το κατευθύνεις πηγαίνει-δεν έχει το παλιό νεκρό σημείο των 2 Opel (Astra & Insignia) που είχε τύχει να οδηγήσω στο παρελθόν. Μικρότερες κλίσεις στις στροφές από όσο θυμόμουν στο test drive..Γενικά πολύ στιβαρό πάτημα που μάλλον παίζει ρόλο και η τοποθέτηση των τροχών στα άκρα του αμαξώματος.Λάστιχα εργοστασιακής τοποθέτησης Michelin -καλή επιλογή!
-
κατανάλωση με πόλη/περιφερειακό δρόμο/Αττικη οδό για αυτά τα 50χλμ η έκπληξη που δεν περίμενα -5.3 λιτρα!!!Οκ δεν το πίεσα μέχρι 115-120 έπιασα Αττικη οδό με 6η αλλά περίμενα πάνω από 6!!!!Θα το δούμε στην πορεία πάντως άκρως θετική η πρώτη εντύπωση!!
-
Start/Stop και Lane Assist απενεργοποιούνται πανεύκολα από 2 κουμπάκια στην κεντρική κονσόλα.
5)Ο κινητήρας είναι ροπάτος και δεν σου δίνει την αίσθηση για 100 άλογα!!!Για την χρήση που αγοράστηκε και την σύζυγο που δεν είναι γκαζοφονιας είναι μια χαρά!!
-
Ηχομόνωση αρκετά καλή αλλά το πρώτο αρνητικό του είναι ο τρικύλινδρος.Δεν έχω εμπειρία από άλλο αντίστοιχο αλλά στο ρελαντί και όσο μου το έδειχνε ο υπάλληλος το αυτοκίνητο, ένιωθα τις δονήσεις σαν να έχει 2R σεισμό!! Δεν κάνω πλάκα!!Ισως συνήθισα το ηλεκτρικό plug in που είναι το άλλο άκρο και είμαι υπερβολικός αλλά με ενόχλησε λίγο η αίσθηση αυτή.
-
Το μεσημέρι θα παω να πάρω την σύζυγο από την δουλειά και ανυπομονώ να δω την αντίδραση της. Ο μικρός μας ήδη διάλεξε το Mokka για τις μετακινήσεις του χαχαχα!!!
Οσο το οδηγούμε θα γράφω εντυπώσεις!Ως πρώτη γενική διαπίστωση επιτυχημένη και τίμια αγορά για τις ανάγκες μας!!
Τα προηγούμενα σχόλια περί χαζομάρας αγοράς αυτοκινήτου απλά τα προσπερνώ γιατί δεν μπορεί να ξέρει ο φίλος ούτε με τι κριτήρια αγοράζει ο καθένας αυτοκίνητο ούτε τι ανάγκες έχει κάθε φορά.
Μπράβο ρε συ! Καλοταξιδο, να το χαρείτε με υγεία! Ο μικρός έχει γούστο!
Δυστυχώς ο 3κυλινδρος τα έχει αυτά, με τον diesel δεν περνάει τίποτα, ούτε στις ταχύτητες που διαβάζω πολλούς που έχουν την ίδια πλατφόρμα με τον 3κυλινδρο.
Σιγά μην περιμένουμε το 2027 που θα έχει σταθεροποιηθεί κάπως η αγορά για να ευχαριστηθουμε την ζωή μας και τα αυτοκίνητά μας!
Άπειρα χιλιόμετρα με υγεία.
-
΄΄Ευελπιστώ ότι θα ζήσω παραπάνω από 5-6 χρόνια, αλλά δεν θα αγχωθω και πόσο θα κοστίζει το αυτοκίνητό μου σε δέκα χρόνια, μέχρι τότε θα έχει κάνει την απόσβεση ΄΄
Σε 10 ναι .Σε 5-6 όχι. Σε 2-3 με τίποτα.
Ο Έλληνας φίλε μου , για να κάνει οικονομία της τάξης του 20% με 25% , σε χρόνο μηδέν αγόρασε ντίζελ σε ποσοστό 50% .
Τι ακριβώς σκέπτεσαι ότι θα γίνει όταν σε 2-3 χρόνια θα μπορείς να κινηθείς με οικονομία που φτάνει το 80%;
Ποιος θα αγοράσει το μεταχειρισμένο με κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα καίει 4 με 5 φορές παραπάνω από το ηλεκτρικό ;
Είπα ότι η άποψη βασίζεται μόνο σε οικονομοτεχνικά κριτήρια . Από εκεί και πέρα , ναι όντως μία φορά μόνο θα είσαι 50 χρονών ή 60 , και δεν μπορείς να περιμένεις την εξέλιξη .Κατανοητό.
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο. Χαρούμενες εκδρομές.
Εξαιρετικά εντυπωσιακό αυτό με τη βενζίνη. Μπράβο τους!
Επαυξάνω το τελευταίο σου σχόλιο.
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Να έχουμε όλοι υγεία και να απολαμβάνουμε τα δευτερεύοντα πράγματα στην ζωή δίνοντας τους την σημασία και την αξία που τους αρμόζει.
Την κατανάλωση θελω να την δω πως θα την φτάσει η σύζυγος, γιατί και πριν το plug in αλλά ειδικά μετά οδηγώ πολύ προνοητικα σε σχέση με κίνηση/φανάρια/κλίσεις δρόμων κλπ. Μπορώ να οδηγήσω το plug in σε ημιαστικό δρόμο σχεδόν one pedal με τον επιλογέα στο B που φρενάρει όταν αφήσεις το γκάζι για 20χλμ. Κάνω τον ίδιο δρόμο σχεδόν 11 χρόνια και ξέρω που μπορώ να εκμεταλλευτώ την ορμή του αυτοκινήτου και τις κλίσεις των δρόμων - το ίδιο έκανα και το πρωί επιστρέφοντας σπίτι με το Mokka και αν όντως παραμείνει αυτή η κατανάλωση είμαι υπέρ ευχαριστημένος!! -
Καλοτάξιδο και να το χαρείτε με Υγεία!!
Δεν τίθεται θέμα διαφήμσης, εφόσον έμεινες ευχαριστημένος μπορείς να αναφέρει την αντιπροσωπεία.
Τι χρώμα το πήρατε?
-
Ευχαριστώ πολύ Φάνη!Καλοταξιδο και το Corolla σου!!
Χρωμα Rubi Red με διχρωμία μαύρη οροφή.
Opel Δρόμων στο Αιγάλεω η αντιπροσωπεία.
-
Ευχαριστώ πολύ Φάνη!Καλοταξιδο και το Corolla σου!!
Χρωμα Rubi Red με διχρωμία μαύρη οροφή.
Ευχαριστώ!!
Εξαιρετικό χρώμα, στο καλύτερο χρώμα το πήρατε!
-
Ωραιο αλλα οι τιμες με το αυτοματο ειναι υπερβολικες.
-
΄΄Ευελπιστώ ότι θα ζήσω παραπάνω από 5-6 χρόνια, αλλά δεν θα αγχωθω και πόσο θα κοστίζει το αυτοκίνητό μου σε δέκα χρόνια, μέχρι τότε θα έχει κάνει την απόσβεση ΄΄
Σε 10 ναι .Σε 5-6 όχι. Σε 2-3 με τίποτα.
Ο Έλληνας φίλε μου , για να κάνει οικονομία της τάξης του 20% με 25% , σε χρόνο μηδέν αγόρασε ντίζελ σε ποσοστό 50% .
Τι ακριβώς σκέπτεσαι ότι θα γίνει όταν σε 2-3 χρόνια θα μπορείς να κινηθείς με οικονομία που φτάνει το 80%;
Ποιος θα αγοράσει το μεταχειρισμένο με κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα καίει 4 με 5 φορές παραπάνω από το ηλεκτρικό ;
Είπα ότι η άποψη βασίζεται μόνο σε οικονομοτεχνικά κριτήρια . Από εκεί και πέρα , ναι όντως μία φορά μόνο θα είσαι 50 χρονών ή 60 , και δεν μπορείς να περιμένεις την εξέλιξη .Κατανοητό.
Κατανοητή και η θέση σου, και σεβαστή.
Απλά την χαρακτηρίζω λίγο 'υπεραισιόδοξη', κατ' αρχάς δεν παίζει μόνο η οικονομία καυσίμου ρόλο, αλλά και ο χρόνος φόρτισης (π.χ σε 3 λεπτά έχεις αυτονομία περίπου 800-900 χλμ σε εταιρικά μικρά αυτοκίνητα, φίλοι που γυρνούν την Ελλάδα για πωλήσεις το εκτιμούν δεόντως αυτό, ειδικά όταν δεν δικαιολογεί η εταιρεία διανυκτέρευση), η πλειοψηφία των Ελλήνων που ζει σε αστικά κέντρα ΔΕΝ έχει πρόσβαση σε ιδιωτική θέση φόρτισης (εκεί δηλαδή που κάνει μεγαλύτερο νόημα να έχεις ηλεκτρικό), να μην μιλήσω για τις τιμές, θα τα δούμε όταν με 12.000 αγοράζεις ένα i10 ηλεκτρικό αυτά, γιατί και τότε δεν είναι δεδομένο ότι θα βολεύει τους πάντες, να δούμε πόσο θα έχει η κιλοβατώρα τότε γιατί τώρα έχω κάτι λογαριασμούς ΔΕΗ που δεν θέλεις να δεις, να δούμε και τις διακοπές ρεύματος, όσοι μένετε Αθήνα σίγουρα θα έχετε πάρει χαμπάρι ότι έχουν πληθύνει τελευταία. Να δούμε αν αυξηθεί το ποσοστό επί του συνολικού στόλου (π.χ όταν φτάσει 10% επί του συνόλου) τι θα πρέπει να δίνουμε στο κράτος, γιατί τώρα μας πληρώνει να πάρουμε, και δεν παίρνουμε, όταν θα πάρουμε όλοι (και εγώ θα πάρω όταν πρέπει βεβαίως) δεν γίνεται να μην βγάζει τίποτα το κράτος για δρόμους και δημόσια έργα. Να δούμε και τι θα χρεώνουν οι εταιρείες για O.T.A και updates, καθώς και για ετήσια service.
Και θα τα ξαναπούμε.
Συνεχίζω στο νήμα για τα καύσιμα, για να μην μολύνω άλλο το Mokka!
Το είδα σε ultimate έκδοση πράσινο, και το αυτοκίνητο ξεχωρίζει. Φοβερή lifestyle επιλογή μοντέλου. Όσοι μάλιστα πήραν τα πρώτα με 2.000 κάτω της σημερινής τιμής (+Opel More! δώρα) έκαναν μάλλον την αγορά της δεκαετίας (μέχρι να έρθουν τα δωρεάν μικρά Tesla!).
Δηλαδή φίλος μου, του έλεγα να κλείσει με 20.000 τη δεύτερη έκδοση που με τα δώρα ήταν σούπερ πλήρης, και σκεφτόταν το Crossland και το Stonic.
-
Καλοτάξιδο SGL να το χαρείτε !
-
Ευχαριστούμε πολύ!!
-
[ img ]https://postimg.cc/gallery/Mpt7FKQ[ / img ]
Opel Mokka 2021