-
Καλησπέρα!
Μεγαλώνουν τα παιδιά και σύντομα θα χρειαστώ αυτοκίνητο με τρεις άνετες θέσεις πίσω, για ψηλά παιδιά.
Είμαι κι εγώ ψηλός, οπότε χρειάζεται μεγάλος χώρος πίσω.
Ως τώρα έχω δει τα ακόλουθα:
Mercedes GLB: ωραίο αμάξι, πολύ άνετα τα πόδια πίσω, αλλά λίγο στενό στους ώμους πίσω.
BMW X3: μικρό πίσω - δεν φάνηκε να χωράει τρίτο άτομο (αποκλείστηκε).
Nissan X-trail: το πιο άνετο πίσω, και σε πόδια και σε πλάτες (με προβληματίζει το value for money και ότι δεν έχει special τιμή ενώ βγάζει νέο μοντέλο του χρόνου, αν δεν κάνω λάθος).
Skoda Kodiac: πολύυυυ μακρύ και όχι τόσο άνετο στις πλάτες των πίσω (αποκλείστηκε).
Citroen C5 Aircross: ενώ θεωρητικά είναι το πιο μεγάλο, κάνει μια περίεργη κούρμπα και το κεφάλι των πλαϊνών πίσω ζορίζεται και πρέπει να στρίψει (οπότε αποκλείστηκε).
Toyota Rav4: δεν ήταν τρομερά άνετο πίσω και η τιμή του πολύ ψηλή (ξεπερνάει πολύ την...Mercedes!) - (αποκλείστηκε)
Σημειώσεις:
-
Τον έλεγχο τον έκανα με την θέση οδηγού στημένη για μένα (1,90) και να κάθομαι πίσω μαζί με άλλα 2 παιδιά (ήδη ~1,75 και ακόμα δημοτικό/γυμνάσιο).
-
Θα ήταν τρομερό πλεονέκτημα να μην είναι μακρύ, καθώς δεν υπάρχει θέση στάθμευσης και θα είναι πολύ δύσκολο να βρίσκω να παρκάρω αυτοκίνητο 4,70 (για παράδειγμα).
Οπότε το ερώτημα είναι αν υπάρχει κάποια επιλογή που δεν την έχω προσέξει και τί θα κοιτάζατε αν είσαστε στην θέση μου.
ΥΓ. Έχω προγραμματίσει να δω και το νέο Kuga, αλλά αν δεν είναι μεγαλύτερη η καμπίνα από το προγούμενο μοντέλο, τότε πάλι μικρό είναι για τους πίσω επιβάτες.
ΥΥΓ. Έτσι όπως το πάω θα καταλήξω σε δεύτερο μικρό αμάξι και θα ταξιδεύουμε με δύο αυτοκίνητα, αχαχαχα!
-
-
Καλησπέρα!
Μεγαλώνουν τα παιδιά και σύντομα θα χρειαστώ αυτοκίνητο με τρεις άνετες θέσεις πίσω, για ψηλά παιδιά.
Είμαι κι εγώ ψηλός, οπότε χρειάζεται μεγάλος χώρος πίσω.
Ως τώρα έχω δει τα ακόλουθα:
Mercedes GLB: ωραίο αμάξι, πολύ άνετα τα πόδια πίσω, αλλά λίγο στενό στους ώμους πίσω.
BMW X3: μικρό πίσω - δεν φάνηκε να χωράει τρίτο άτομο (αποκλείστηκε).
Nissan X-trail: το πιο άνετο πίσω, και σε πόδια και σε πλάτες (με προβληματίζει το value for money και ότι δεν έχει special τιμή ενώ βγάζει νέο μοντέλο του χρόνου, αν δεν κάνω λάθος).
Skoda Kodiac: πολύυυυ μακρύ και όχι τόσο άνετο στις πλάτες των πίσω (αποκλείστηκε).
Citroen C5 Aircross: ενώ θεωρητικά είναι το πιο μεγάλο, κάνει μια περίεργη κούρμπα και το κεφάλι των πλαϊνών πίσω ζορίζεται και πρέπει να στρίψει (οπότε αποκλείστηκε).
Toyota Rav4: δεν ήταν τρομερά άνετο πίσω και η τιμή του πολύ ψηλή (ξεπερνάει πολύ την...Mercedes!) - (αποκλείστηκε)
Σημειώσεις:
-
Τον έλεγχο τον έκανα με την θέση οδηγού στημένη για μένα (1,90) και να κάθομαι πίσω μαζί με άλλα 2 παιδιά (ήδη ~1,75 και ακόμα δημοτικό/γυμνάσιο).
-
Θα ήταν τρομερό πλεονέκτημα να μην είναι μακρύ, καθώς δεν υπάρχει θέση στάθμευσης και θα είναι πολύ δύσκολο να βρίσκω να παρκάρω αυτοκίνητο 4,70 (για παράδειγμα).
Οπότε το ερώτημα είναι αν υπάρχει κάποια επιλογή που δεν την έχω προσέξει και τί θα κοιτάζατε αν είσαστε στην θέση μου.
ΥΓ. Έχω προγραμματίσει να δω και το νέο Kuga, αλλά αν δεν είναι μεγαλύτερη η καμπίνα από το προγούμενο μοντέλο, τότε πάλι μικρό είναι για τους πίσω επιβάτες.
ΥΥΓ. Έτσι όπως το πάω θα καταλήξω σε δεύτερο μικρό αμάξι και θα ταξιδεύουμε με δύο αυτοκίνητα, αχαχαχα!
-
-
5008
-
C4 spacetourer άσχημο αλλά άνετο για εσάς.
-
Αφού απέκλεισες το C5 και ενδιαφέρεσαι για χώρους τότε εάν δεν έχεις πρόβλημα parking πας για Kuga και καθάρισες. Πολύ μεγαλύτερη καμπίνα από το προηγούμενο μοντέλο και το βασικότερο έχει πολλαπλούς συνδέσμους. Διάλεξε έκδοση ανάλογα με το μπατζετ σου και θα είσαι μία χάρα. Προσπάθησε να βάλεις το driver assistance που έχει όλα τα συστήματα ασφάλειας. Η Ford έχει marketplace με ετοιμοπαράδοτα έαν ενδιαφέρεσαι για άμεση αγορά.
ΥΓ Ποιοτικό το 5008 αλλά πολύ τετραγωνισμενό μου φαίνεται φίλε γάτε.
-
(ΥΓ Ποιοτικό το 5008 αλλά πολύ τετραγωνισμενό μου φαίνεται φίλε γάτε.)
Και εμένα μου δείχνει άσχημο, και να πω την αλήθεια πολύ ακριβό για να έχεις πάρει Peugeot.
-
Να δεις και το CRV. Είναι φοβερό αυτοκίνητο παρά τον δυστυχώς περίεργο εισαγωγέα...
Επίσης, επιμένεις να είναι σε μορφή SUV ή θα σε κάλυπτε και κάτι άλλο; Ένα ευρύχωρο sedan ή station wagon πχ;
Το budget σου ποιο είναι;
-
Καλησπέρα φίλε μου
Διώρθωσε την περιγραφή σε πενταθέσιο για Γιγαντες (εσύ 1.90 και τα παιδια στο δημοτικό και ήδη 1,75 ουαου) σορρυ απλα με κάνεις να νιώθω νανος. χαχαχαχααχαχαχαα
Νομίζω ότι το KUGA είναι ακριβώς ότι ψάχνεις, είναι πολύ μεγαλο. Πήγαινε να το δεις και να μας πεις εντυπώσεις
-
Το λοιπόν, είδα και το Kuga και το δοκιμάσαμε τρία άτομα πίσω (1,90 - 1,68 - 1,60) και ήταν και αυτό στενό.
Τα πόδια χωράνε, αν και στη μέση έχει σχετικά ψηλό τούνελ, αλλά οι πλάτες όχι.
Πάει και αυτή η επιλογή...
θα δω και το CRV που λέει ο φίλος πιο πάνω, αν και όπως είπε υπαρχει μπλέξιμο (και καθυστερήσεις στην παράδοση εξ όσων έχω ακούσει).
Το Tucson το έχει δει κανείς;
-
Espace.
-
Εκτός του CRV και με βάση αυτά που περιγράφεις έχω να προτείνω τα παρακάτω:
-
Octavia/Superb σε όποια έκδοση σου αρέσει και σε βολεύει
-
Ford S Max ή κάποιο Mondeo (ίσως βρεις τρομερή προσφορά)
-
Οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο πολυμορφικό. Έτσι όπως τα περιγράφεις, μόνο ένα MPV θα έχει τόσα άτομα 'άρχοντες' πίσω.
Επίσης με την honda δεν είναι μόνο το θέμα της παράδοσης (που αυτό τον καιρό είναι θέμα για τις περισσότερες μάρκες), αλλά και το τραγικό aftersales του Σαρακάκη...
-
-
Ενα MPV θα σου προσφερει σε χωρους και πρακτικοτητα αλλα θα χασεις στην εμφανιση σιγουρα.
Καλη τυχη σου ευχομαι.Υπαρχουν επιλογες.
Οτι και να διαλεξεις ..να γουσταρεις να το οδηγεις....αυτο πιστευω κανει τη διαφορα..
-
Mια κι είπες πως θες για τρια άτομα πίσω,αλλά όχι και πολύ μακρύ σε μήκος, σε MPV υπάρχει και το Renault Scenic:
-
Δες το 5008 και από έναν κάτοχο..αν νομίζεις ότι 'είναι ακριβό για Peugeot', μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει την αυτοκίνηση την τελευταία 3ετια..
-
-
Δες το νήμα του 5008 παρακάτω, το τελευταίο ποσταρισμα είναι από κάποιον που έψαχνε με τα κριτήριά σου, και πήγε 5008 νομοτελειακά.
Πρόταση για πενταθέσιο (τρίτεκνος)