d_m wrote:
Dublin wrot
Η κατανάλωση είναι πάρα πολύ καλή, αλλά καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενά σου, ότι αν είχα εγώ το ίδιο όχημα μάλλον θα 'πάλευα', ή και όχι, να το κατεβάσω από τα διψήφια νούμερα!
Μου έχει συμβεί με πολλά οχήματα βενζίνης που είχα, ποτέ δεν έφτασα κοντά σε καταναλώσεις που γράφονταν στα φόρουμ. Με το πετρέλαιο είμαι πολύ καλύτερα, εκεί προσπαθώ για το αντίθετο (γρήγορα ταξίδια, ανοίγματα - με σεβασμό, σε φανάρια, κ.λ.π) και στο τέλος του μήνα όλο κάπου στα νορμάλ είμαι.
Είναι λογικό τα μεγαλύτερα και βαρύτερα αυτοκίνητα να ανεβάζουν ευκολότερα την κατανάλωση, ειδικά σε SUV που δεν έχουν και την καλύτερη αεροδυναμική, η φυσική δεν έχει νικηθεί ακόμη!
Επίσης είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη, πάρα πολύ, 170 στο οδόμετρο είναι πρακτικά καινούργιο. Επίσης με άλλα 380χλμ θα αλλάξει η μέτρηση, έχεις να διανύσεις τα περισσότερα του ντεποζίτου σου, αν μπεις σε 2-3 μεγάλες κινήσεις, το 7.7 μπορεί να πάει εύκολα 9, όσο προσεχτικος και να είσαι. Μην αγχώνεσαι γι' αυτά, λίγο προσεχτικος για κάνα χιλιάρι χλμ και μετά να χαρείς το όχημά σου.
Αν το σηκώνουν και τα λάστιχα, βάλτο και σε χώμα αργότερα! Σε διαβεβαιώνω ότι θα έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το να κοιτάς νουμερακια σε μία οθόνη!
κατ΄αρχάς , η ενημέρωση που δίνω είναι επειδή είχα υποσχεθεί ότι θα παρακολουθώ σχολαστικά το αυτοκίνητο και θα σας ενημερώνω..
Η πραγματική κατανάλωση ΔΕΝ θα είναι αυτή , θα είναι σαφώς υψηλότερη στην κανονική χρήση του αυτοκινήτου...
ούτε εγώ οδηγώ αργά πλην κατοικημένων περιοχών βέβαια...Αναμένω λοιπόν πράγματι, πραγματική κατανάλωση 8,5-9/100.
Για το χώμα, μάλλον το αυτοκίνητο είναι τυχερό (ή άτυχο, δεν ξέρω), γιατί δε βλέπω να πατήσει ποτέ στη ζωή του !
Καλά κάνεις, και σε ευχαριστούμε γι' αυτό. Οι σημαντικότερες πληροφορίες έρχονται από κατόχους.
Μόλις πάρει ο Γάτος το PHEV, θα σε πάρει μαζί να ανεβείτε κάνα κατσαβραχο να μετρήσουμε τα 4Χ4 σας! μην φοβάσαι, στην αρχή θα σε ξεκινήσει από χαλαρά!
θα συνεχίσω να σας δίνω μόνο ασφάλτινες εντυπώσεις! ποτέ δε ζήλεψα ούτε αναζήτησα τέτοιες 'περιπέτειες'!