Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2
    • 1
    • 2
    • 308
    • 309
    • 310
    • 311
    • 312
    • 1985
    • 1986
    • 310 / 1986
    Αντίλογος
    117
    39706
    656652
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kkostask last edited by

Τους κορόιδεψαν, δεν τους κόλλησαν τα ένσημα....

1 Reply Last reply Reply Quote 4
      • piliourits
        piliourits last edited by

Για άλλο θέμα μπήκα να γράψω, αλλά αφού καλημερήσω τη παρέα και τον cruiser, να πούμε πως μία μία θα πρέπει να εξαλειφθούν οι ομάδες και αιτίες βίας, μέχρι να φτάσουμε στην εξάλειψη της ουσιαστικής αιτίας, της φτώχειας του γενικού πληθυσμού. Αν δεν αντιμετωπιστεί η κύρια αιτία, η βία θα γίνεται χειρότερη.

Δε μπορεί όμως να συγκρίνεται ένας τσαμπουκάς 'κακός γείτονας' που δεν τηρεί την κοινή ησυχία, με έναν μαφιόζο που πουλάει προστασία σε όλα τα μαγαζιά της γειτονιάς. Αυτή είναι η αναλογία Ρουβίκωνα - Χρυσής Αυγής. 'Τεντυμπόιδες' που 'απένειμαν δικαιοσύνη'  πετώντας γιαούρτια υπήρχαν και πριν, τα εγκλήματά τους δεν συγκρίνονται με οργανωμένη μαφία, όπως ήταν η ΧΑ, που είχε και πολιτικό σκέλος για να στηρίζει και καλύπτει τη δράση της.

Αυτό που μπήκα να γράψω είναι άλλο:

https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/business/2021/apr/29/biden-trickle-down-economics-us-president

Πως είναι για κάποιον Άδωνη, Μητσοτάκη και τη λοιπή παρέα, όπως και τους ψηφοφόρους τους, να βγαίνει ο Πρόεδρας των ΗΠΑ και να λέει πως το οικονομικό τους μοντέλο είναι αποτυχημένο και δεν δούλεψε ποτέ;

'Biden attempts to consign trickle-down economics to the dustbin of history

Analysis: why the president wants to build the US economy from the middle and bottom, not top down

Larry Elliott

Thu 29 Apr 2021 12.15 EDT

Cut taxes on the rich. Unleash a wave of entrepreneurship. Growth will pick up and more jobs will be created. Everybody benefits. That, in essence, is trickle down – a theory of economics that Joe Biden wants to consign to the dustbin of history...'

Επιτελικό Κράτος Κυβέρνησης Αρίστων που Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

1 Reply Last reply Reply Quote 5
        • G
          ggab last edited by

Οι αναρχοαπλητοι αριστεροί στη marfin,δεν θα κάνουν παρέα στους της Χ.Α;;;;

Η αριστερή βία,εγκληματική συμπεριφορά δεν είναι αδίκημα;;;;

• fanis75
            fanis75 moderator @piliourits last edited by

Για άλλο θέμα μπήκα να γράψω, αλλά αφού καλημερήσω τη παρέα και τον cruiser, να πούμε πως μία μία θα πρέπει να εξαλειφθούν οι ομάδες και αιτίες βίας, μέχρι να φτάσουμε στην εξάλειψη της ουσιαστικής αιτίας, της φτώχειας του γενικού πληθυσμού. Αν δεν αντιμετωπιστεί η κύρια αιτία, η βία θα γίνεται χειρότερη.

Δεν συμφωνώ 100%. Βία υπήρχε από αρχαιοτάτων χρόνων (με το που εμφανίστηκε ο άνθρωπος) και δεν ήτνα λόγω φτώχια. Η βία είναι έμφυτη στον άνθρωπο και είναι κυρίως λόγω απληστίας και ζήλιας...η φτώχεια έρχεται ως κερασάκι στην τούρτα. Και να εξαληφθεί η φτώχεια (πράγμα δυστυχώς σχεδόν αδύνατον), θα συνεχίσουμε να έχουμε βία όσο υπάρχεο το ανρθώπινο είδος, αυτό δεν αλλάζει παρά μόνο με νέο προγραμματισμό του εγκεφάλου (θα φτάσουμε και εκεί κάποτε).

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • C
              criuser last edited by

Προφανώς ο Ρουβίκωνας μένει εσκεμμένα σε πταίσματα , για να μην έχει δικαστική δίωξη και δεν έχει σχέση με την ΧΑ . Με την ΧΑ έχουν όμως σχέση άλλα γκρουπούσκουλα της αριστεράς που κάνουν τα ίδια και χειρότερα εγκλήματα .

Δεν πρέπει να δικαιολογούμε κανένα έγκλημα . Ούτε την άσκηση καμίας βίας . Οπως έλεγαν και οι παλιοί , με το στόμα άρες μάρες , με τα χέρια κουλαμάρες...

Αφού τελειώσαμε , ελπίζουμε , με την ακροδεξιά βία , πρέπει να μαζέψουμε και κάθε άλλη βία από όπου και αν προέρχεται .

Η φτώχεια που λέει ο Πήλιου , προφανώς είναι παράγων που στέλνει τον κόσμο στα άκρα . Ακόμα περισσότερο η ξαφνική και άνευ λόγου φτώχεια που βίωσε πολύς κόσμος στην κρίση 2010-2018 . Μαζί με την επίσης χωρίς λόγο αύξηση των εγκλημάτων κατά της ζωής και της περιουσίας και το γεγονός ότι τόσα χρόνια μετά το κράτος δεν έχει κάνει μηχανισμούς να πετάει έξω από το κράτος για πάντα , όποιον έχει έλθει απρόσκλητος εδώ και κάνει εγκλήματα από πλημμελήματα και πάνω .

Οταν γνωστό μου που παραβίασε την τουριστική βίζα των 90 ημερών για 11 μέρες στην Αμερική , την επόμενη φορά που πήγε τον τσίμπησαν στο τελωνείο και τον έβαλαν 3 μέρες φυλακή , τον υποχρέωσαν με δικά του έξοδα να αγοράσει το εισιτήριο της επιστροφής και να μην μπορεί ποτέ να μπει στην χώρα , εμείς έχουμε ακόμα τα 52 άτομα που έπιασαν προχτές ως συμμορία.

Ταχύτατες διαδικασίες απέλασης , που θα έδιναν το σωστό μήνυμα και στους Ελληνες ότι το πανάκριβο κράτος που πληρώνουν τους προστατεύει και τα κόμματα ασκούν τον συνταγματικό τους ρόλο , αλλά και προς τους ξένους , ότι εδώ δεν είναι χώρος εκτόνωσης των δικών τους προβλημάτων .

Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι πέραν των λίγων προσφύγων , που χρήζουν της αμέριστης βοήθειας και προστασίας μας , οι άλλοι είναι απλά κουραμπιέδες που άφησαν την χώρα τους να υποφέρει και κοίταξαν απλά την πάρτη τους.

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
              πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

1 Reply Last reply Reply Quote 6
              • storm
                storm last edited by

Τώρα που μπήκε η Χρυσή Αυγή στην μπουζού περιμένω τρελή αύξηση ποσοστών των αριστερών και κομουνιστικών κομμάτων. Με έπεισε όλος αυτός ο επαναστατικός αγώνας ενάντια στο κακό σπυρί της Χρυσής Αυγής.

Εγώ πάντως όσο η Χρυσή Αυγή αλώνιζε είχα κατατρομάξει.

Πράγματι. Είχα χεστεί πάνω μου από το κακό που είχε βρει τη χώρα. Ούτε έξω δεν κυκλοφορούσα ο κακομοίρογλου. Φοβόμουν μην με μπουζουριάζουν τα μαύρα τα μπλουζάκια και με σπάσουν στο ξύλο.

Πανικός παντού. Τέτοιο χαμό δεν είχα ξαναζήσει στη χώρα τούτη.

Απίστευτες καταστάσεις. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ ήταν τίποτα μπροστά στην πολεμική κατάσταση στην Ελλάδα.

Ευτυχώς όμως βρέθηκαν οι απελευθερωτές και με έσωσαν. Τώρα νοιώθω τόσο ελεύθερος.

Ουφ. Ξαλάφρωσα. Τι όμορφα που είναι τώρα.

υ.γ. δεν κάνω χρήση 1ου πληθυντικού. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Γράφω μόνο για τον εαυτό μου.

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                • A
                  argosxolos last edited by

Στο τελευταίο δεν συμφωνώ προσωπικα,γνωρίζοντας αρκετούς Έλληνες(και αλβανους 30ετιας) που την προηγουμενη 5ετια αναγκάστηκαν και φυγανε για να γλυτώσουν από την λαίλαπα των μνημονίων

Ουτε νιωθω να με παρατησαν ουτε κουραμπιέδες τους θεωρώ

Δεν μπορώ να θεωρήσω τον κάθε μετανάστη ως άτομο που χρειάζεται βοήθεια από μένα, ουτε πως ο σκοπος του εδώ είναι αγνος.ως επί το πλειστον όμως οι περισσοτεροι δεν έχουν σκοπό να με πειραξουν,με έχουν πειραξει μόνο αυτοί που με λένε συμπατριώτη τους

Και μιλώντας και προσωπικα,αν είχα δουλειά στην πολη μου και εβγαζα τα προς το ζειν,θα εφευγα να παω στο άγνωστο με γυναίκα έγκυο 37 χρονών;

Σκέψου ποσες ειναι αυτες οι περιπτωσεις μεταναστών και ποσες οι περιπτωσεις που κάνουν εγκληματικες πραξεις.και σκέψου ότι αυτοί δεν φευγουν γιατί τους περιμενει δουλειά,αλλά γιατί είτε κινδυνεύουν να πεθανουν είτε δεν βρίσκουν τρόπο να ταισουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους

Ίδιος λόγος ανάγκασε περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες υπηκόους να ξενιτευτουν,όχι πριν 40 χρόνια αλλά χθες προχθες

Δεν έχω λυση δεν τα ξερω όλα αλλά είμαι πεπεισμενος ότι αυτό δεν αφορά εμένα εσένα και την ελληνική πολιτική σκηνή.αυτο ειναι παγκόσμιο σχέδιο των λίγων έναντι των πολλων που απλά μας οδηγεί στην ανέχεια την φτώχεια και τον θάνατο.δεν ήταν κανεις μας η αιτία που βομβάρδισαν και σκότωσαν αμάχους σε όλο τον πλανητη αλλά ταυτόχρονα και κανεις μας δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικα για το γεγονός αυτό γιατι πιστευουμε οτι εμάς δεν μας ακουμπάνε αυτά. Μακάρι να μην συμβεί αυτό ουτε σε εμάς ουτε στα παιδια μας ουτε στα παιδια των παιδιων μας. Μακάρι αυριο να σταματάγε ο πολεμος που εδώ και 80 χρόνια δεν σταμάτησε ποτε στον πλανητη γη

Μακάρι ο άνθρωπος να σκεφτόταν αλλιώς...

Υ. Γ οι 53 που πιαστηκαν προχθες ήρθαν στην χώρα ως αποτέλεσμα της πολιτικής των σημερινών κυβερνώντων(και των πασοκων) που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν τα ψηφαλακια. Ποτε δεν τους τιμώρησε ο λαός όμως, ποτε δεν πηγε στην αιτία...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • C
                    criuser last edited by

Μάλλον δεν με διάβασες καλά . Δεν έχει σχέση ο Ελληνας που φεύγει σήμερα ή στο παρελθόν από ένα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κράτος , για να δουλέψει αλλού και να βελτιώσει την ζωή του . Μάλιστα εδώ και 40 χρόνια με την ΕΕ , αυτό είναι και το ζητούμενο . Οπως διαβάζουμε σήμερα για Γερμανούς που έρχονται να δουλέψουν στα Γιάννενα .

Πολλοί Ελληνες έφυγαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία για να γλυτώσουν την σκλαβιά . Πολλοί περισσότεροι όμως έμειναν και επαναστάτησαν για να αποκτήσουν Αξιοπρέπεια . Και αργότερα άλλοι πολέμησαν για να απελευθερώσουν τα αδέρφια τους. Αλλά και αυτοί που έφυγαν ήξεραν ότι έπρεπε να κάνουν το Χρέος τους . Και το έκαναν δίνοντας πίσω στην Πατρίδα την περιουσία που έκαναν στο εξωτερικό .

Αυτούς τους παππούδες και τους προ-παππούδες πρέπει να τους έχουμε στο μυαλό μας . Δεν έφυγαν , έμειναν για να βελτιώσουν την ζωή τους και το πολίτευμα τους .

Σήμερα κάποιοι φεύγουν από την Ασία και την Αφρική και αφήνουν τους ντόπιους κατσαπλιάδες να κάνουν κουμάντο στην χώρα τους . Τι είναι αυτοί ? Δεν είναι κουραμπιέδες ?  Αν την ερώτηση αυτή στην έκανε ο πρόγονος σου που έφαγε τα νιάτα του στους πολέμους και ενίοτε δεν γύρισε ποτέ από εκεί τι θα του απαντούσες ?

Εμένα οι παππούδες μου έφαγαν τα νιάτα τους 14 - 15 χρόνια σε πολέμους , όπως και των περισσότερων και επειδή λόγω ηλικίας τους έζησα αρκετά , έχω διαμορφώσει την δική μου απάντηση .

Και αυτή είναι ή ίδια από την Αρχαιότητα για εμάς τους Ελληνες . Τον Ξένο τον φιλοξενείς τον συνδράμεις . Αλλά το μεγαλύτερο έγκλημα είναι όταν ο Ξένος κάνει κατάχρηση της Φιλοξενίας σου και παραβεί τον Νόμο .

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                    • A
                      argosxolos last edited by

Ουτε εσυ με διάβασες καλά όμως

Δεν συμφωνουμε σε όσα γράφεις αλλά δεν έχει νόημα για μένα τέτοια αντιπαραθέση γιατί βασίζεται στην ιστορία που είναι γραμμένη πολλές φορές και με διαφορετικά αφηγήματα που συνήθως γίνονται αιτία αντιπαράθεσης καταστάσεων που δεν ζήσαμε

Επίσης έχω κατανοήσει πως είσαι μεγαλύτερης ηλικίας και κάποια γεγονότα τα έχεις ζήσει(έστω από την δική σου οπτική) ενώ εγώ όχι

Καλη καρδιά!

Υ. Γ κι εγώ γνώρισα παππου που πολεμησε και τον γνώρισα και πολυ καλα κιόλας,κι αυτα που μισησε περισσότερο από όλα ήταν ο πολεμος και η φάρα του.Το γιατί το είχε στο πετσι του 60 χρόνια

Επίσης με βάφτισε άνθρωπος που την 7ετια έκανε 'διακοπές'.κι αυτός νιάτα εφαγε

Υ. Γ στα Γιάννενα δεν ήρθαν Γερμανοί για δουλειά. Εταιρεία ήρθε και προσελαβε Έλληνες λόγω του καλου δυναμικού πληροφορικαριων στην σχολή του πανεπιστημιου

• C
                        criuser last edited by

Είπα εγώ ότι οι παππούδες αγαπούσαν τον πόλεμο ? Προφανώς δεν τον αγαπούσαν , αλλά δεν την κοπάνησαν...

Προφανώς και ο νονός σου νιάτα έφαγε....

Στα Γιάννενα Ελληνες προσέλαβε και ωραίο είναι αυτό που έγινε , μήπως μείνουν εδώ τα παιδιά , αλλά και κάποιοι Γερμανοί ήρθαν .

Προφανώς επίσης , δεν υπάρχει λόγος να συμφωνούμε , αφού έτσι μπορούμε να κάνουμε διάλογο και αντιπαράθεση . Η ομοιομορφία δεν βοηθάει και η διαφορές απόψεων είναι στοιχείο της Δημοκρατίας στην χώρα μας , για την οποία πολλοί έχασαν πολλά και μεταξύ τους πίστευαν διαφορετικά πράγματα , χωρίς αυτό να τους εμποδίσει να αγωνιστούν για το δικαίωμα της γνώμης.

• 2
                          21-quadra last edited by

Μόλις προ 7 ετών ο τότε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker παραδέχθηκε δημοσίως ότι αυτός και οι συνάδελφοι του με τις Κυβερνήσεις τους «γνώριζαν επί πολλά χρόνια για το κερδοσκοπικό παιχνίδι που παίζονταν εις βάρος της Ελλάδος, και το όφελος που είχαν από αυτό οι δικές τους Οικονομίες. Ότι σκόπιμα δεν έλαβαν μέτρα για να το σταματήσουν»!  Όμως δεν μας εκπλήσσει η κυνική, ανερυθρίαστη και ελεεινή αυτή συμπεριφορά, η οποία προκαλεί αποστροφή σε όλους τους ανθρώπους, ενός θλιβερού Οργάνου και των ομοίων του της Ε.Ε. απέναντι της Ελλάδος!

Όπως δεν μας εκπλήσσει ούτε και η τότε (12.Νοε.2014) δημοσίευση αποσπασμάτων από το Βιβλίο «Stress Test: Reflections on Financial Crises» του πρώην Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, το οποίο κυκλοφόρησε την 14.Μαϊου 2014. Εις το οποίο αναφέρονται πρωτοφανείς λεπτομέρειες από την Συνάντηση Κορυφής των Ηγετών G7 τον Φεβρουάριο του 2010 εις το Καναδά, για την κρίση που «προκάλεσε η Ελλάδα», επι λέξει τα κάτωθι:

«Ξέρετε, οι Ευρωπαίοι βασικά ήρθαν σε εκείνη τη συνάντηση λέγοντας: «Θα δώσουμε εις τους Έλληνες ένα μάθημα. Είναι πραγματικά φριχτοί. Μας είπαν ψέματα. Είναι απαίσιοι και άσωτοι και εκμεταλλεύθηκαν βασικά τα πάντα, και θα τους συντρίψουμε». Αυτή ήταν η στάση όλων!»

https://www.militaire.gr/oi-ellines-kai-i-alazoneia-ton-allon-h-apantisi-toy-freiderikoy-nitse/

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                          • piliourits
                            piliourits last edited by

Ρε δε πα να λέτε εσείς...

Εγώ από αύριο θα είμαι με τους 'Α και ΟΥ και ΔαπΝδφκ' θα γραφτώ και στη Τ.Ο. ΝΔ και θα χειροκροτάω μέχρι να τρουπώσω άνεργος άνθρωπος...

Βαρέθηκα μια ζωή κουβά, καιρός να γνωρίσω και γω πως ζουν οι Άριστοι και να χω ελπίδα να πάω ταμείο μια μέρα, να είμαι στο πλευρό του Μωυσή με διαφορά 30% απ τους δεύτερους, κι όχι με τους απατριδες εθνομηδενιστες που ξεπούλησαν τη Μακονία μας...

Επιτελικό Κράτος Κυβέρνησης Αρίστων που Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                            • C
                              criuser last edited by

Αφήστε τα αυτά , δεν μας πείθετε...

Η οργάνωση της νδ φτάνει μόνο μέχρι το κόψιμο κάποιας πίττας , την εκδρομή σε κανένα μοναστήρι και την πώληση τάπερ.

Των νεολαιών μέχρι κανένα μπουζουκομάγαζο και κανένα προξενιό...

Αν θέλετε να διοριστείτε μία λύση υπάρχει , εδώ και 40 χρόνια...

Μόνο πασοκ...

Μπορεί να παίρνει 6 % , αλλά οι μάσες 40 χρόνων έχουν σφυρηλατήσει δεσμούς χρήματος πολύ ισχυρούς...

Βρείτε ένα πασόκο να σας βάλει στο κύκλωμα και δεν θα χαθείτε...

Μπορεί να γίνεται υπουργοί , σύμβουλοι και σε άλλες θέσεις εξουσίας...

Εναλλακτική είναι και κάποιοι σχετικά προβεβλημένοι ποταμίσιοι...

• L
                                lap last edited by

Εγω εχω παντού φίλους και ψηφοφόρους της Ν.Δ και μέσα στο σπίτι μου και συνεργάτες. Έχω να πω πως πολλοί οντως το βλεπουν ως αγάπη στην ελευθερία των επιχειρηματικών τους προσπαθειών, δεν έχουν βλέψεις για το δημόσιο, ούτε προμηθευτούν το δημόσιο, ουτε οι πελάτες τους έχουν σχέση με το δημόσιο κτλ.

Αυτο που διαπιστωνω καθώς μεγαλώνω ειναι πως δεν πρέπει να βρισκονται μονίμως στις αντιπαραθεσεις κέντροαριστεροί και κεντροδεξιοι, διοτι υπαρχουν στιγμές που όντως βλέπεις που η θεωρία τους έχει βάση σε απλα καθημερινά προβλήματα, (ελευθερία επενδυσεων) ενω από την άλλη βλέπεις πως οι θεωρητικοί κεντροδεξιοι εχουν ως βάση οικονομικές θεωρίες που πλέον χρησιμοποιούν και οι κέντρο αριστεροί. Ναι τα επιδόματα σε περιόδους κρίσης ειναι ξεκάθαρα κεντροδεξιά πολιτική από το 1930. Που πλέον έχει υιοθετηθεί από την σοσιαλοδημοκρατια. Κευνς γαρ το 1930, καραμανλικη πολιτική και φυσικά παπανδρεϊκη αργότερα σε εμάς. Οπότε σε λίγα θέματα υπάρχουν οι αντιπαραθεσεις και κυρίως σε πρακτικα θέματα και οχι φιλοσοφίας.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• C
                                  criuser last edited by

Λαπ οι κεντροδεξιοί ιδεολογικά είναι οι πολίτες που θέλουν να υπάρχει ελευθερία δράσης . Αλλά να υπάρχουν και κονόνες που θα ισχύουν για όλους . Ετσι προκύπτει η ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας του Κράτους , ακριβώς για την εφαρμογή των Κανόνων , την διασφάλιση του Ανταγωνισμού και την διασφάλιση της Ασφάλειας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ασφάλειας Δικαίου.

Αν το Κράτος δεν τα εξασφαλίζει αυτά , δεν έχει λόγο ύπαρξης . Ακριβώς η ύπαρξη του Κράτους ως φορέα Εγγύησης και Ασφάλειας , του δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί σωστά τους φόρους και να παρέχει Παιδεία και Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια για τους άτυχους ή ανήμπορους της ζωής . Ετσι τα επιδόματα για ένα κεντροδεξιό , είναι λογικά και σωστά , εφ΄ όσον εντάσσονται σε αυτά τα πλαίσια . Δηλαδή ανάπτυξη και προστασία της αδυναμίας .

Είναι αναπτυξιακό να υπάρχουν επιδόματα γέννας σε παραγωγικούς πολίτες . Επιδοτούμενες άδειες γονέων. Βοηθήματα για δημιουργία επιχειρήσεων , για αγορά πρώτης κατοικίας και πολλά ακόμη .

Προφανώς δεν είναι λογικό κάποιος να κάθεται στο σπίτι αραχτός και να αραδιάζει παιδιά και να ζει με τα επιδόματα , χωρίς να προσφέρει κάτι στο σύστημα .

Ως προς τους διορισμούς , νομίζω ότι 40 χρόνια εμπειρίας με τις διαδικασίες ρουσφετιών γύρω μου , μου επιτρέπουν να έχω τεκμηριωμένη άποψη.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                  • L
                                    lap last edited by

Η πανδημια έδειξε πως το ΕΣΥ είναι ο πυλώνας της υγείας της χώρας και πως πρέπει να τροφοδοτείται και να αναβαθμιζεται συνεχώς. Η πανδημια υπήρξε επίσης ο καταλύτης του διαχωρισμού μεταξύ κεντρο δεξιών και γενικως δεξιών. Το βλέπεις πως υπάρχουν δύο στρατόπεδα ανάμεσα στους δεξιούς πλέον. Οι λεγόμενοι καραμανλικοι και οι νεοφιλελε. Πριν ή μια σκέψη θεώρησης απέναντι στην άλλη είχαν κάποια αλληλοκατανοηση. Αλλα μετα την πανδημια εχω την αισθηση πως υπήρξε ένας άτυπος διαχωρισμός μεταξύ τους. Φαντάζομαι πως για το καλό της παράταξης τους δεν εμφανίζουν προς τα έξω αυτές τις εχθρές και κόντρες αλλά πολλές φορές τους ξεφεύγουν σε δημόσιες τοποθετήσεις.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• C
                                      criuser last edited by

Οι νεοφιλελέ είναι ελάχιστοι αριθμητικώς . Είναι όμως σε θέσεις εξουσίας και ακούγονται . Οχι παραγωγικές θέσεις . Κράτος , μμε , εργολάβοι του δημοσίου κλπ . Πρακτικά βαθύ σημιτικό πασοκ με επίφαση ποταμιού...

• storm
                                        storm last edited by

Για πείτε κάποιον νεοφιλελεύθερο (κομματικό ή μη) για να καταλάβω και εγώ ποιοι είναι αυτοί.

Προφανώς δεν είναι λογικό κάποιος να κάθεται στο σπίτι αραχτός και να αραδιάζει παιδιά και να ζει με τα επιδόματα , χωρίς να προσφέρει κάτι στο σύστημα .

Όπως επίσης προφανώς δεν είναι λογικό να πληρώνεται κάποιος από τον κρατικό προϋπολογισμό για να κάθεται αραχτός και light σε κάποιο γραφείο και να θεωρεί ότι επιτελεί κάποιο έργο.

Στην Ελλάδα ευδοκιμεί πολύ αυτού του τύπου η 'εργασία'. Ας είναι καλά το κεντροαριστερό ζιβάγκο που κατέβηκε κάποτε από το αεροπλάνο κουβαλώντας 'καινοτομίες' και 'αλλαγή'.

Το περίεργο είναι ότι και σήμερα, που όλα τρέχουν, υπάρχουν 'προοδευτικοί' νέοι που κυνηγούν τέτοια 'επαγγελματική εξέλιξη'.  Και κάπως έτσι διατηρείται το 'κράτος πατερούλης'.

Τι έγινε με αυτή την περιβόητη αξιολόγηση στο δημόσιο; Ο Μητσοτάκης την ξέχασε; Ή τον απειλούν οι γνωστές κομματικές και ιδεολογικές φατρίες που έχουν γίνει μία σάρκα με το δημόσιο;

• L
                                          lap last edited by

Ε τώρα δεν θυμάμαι ονόματα αλλά είναι αυτοί που θέλουν να ανταγωνίζονται στην ελεύθερη αγορά ακόμα και τα βασικά αγαθά που είτε ως παράδοση είτε ως κατάκτηση κοινωνική είτε ως φιλοσοφία προσφέρονται σε τιμές κόστους. Υγεία παιδεια για αρχη όπως και το νερό. Πλεον η κεντρωοι (δεξιοί, αριστεροί) σε πολλα από αυτά δέχονται τα μικτά σύνολα μετοχών αλλά πάντα τον έλεγχο να ον έχει το κράτος ιδιαίτερα σε τομείς όπως την τελική τιμή του προϊόντος.

Πολλοί δεξιοι, παλιοί δεξιοί, έχουν αυτά τα ορια ως κόκκινες γραμμές της πολιτικής τους. Είναι δεξιοι που έφτιαξαν την κόσμοθεωρία τους τη δεκαετία του 60 και 70.

Όσον να ναι η μία πολιτική θεώρηση επηρεάζει την αλλη και βγαινει ένα μίγμα πολιτικής. Το ίδιο συνέβη και με τους αριστερούς της εποχής εκείνης όπου έκαναν τις εκπτώσεις τους μπροστά στην αλληλεπίδραση των δεξιών προτύπων του 70-80 κτλ.

Σκεψοο κευνς ήταν δεξιός (παλαιός δεξιός) που τώρα είναι της σοσιαλδημοκρατιας ο οικονομικος γκουρού.

Οποτε είτε για ψηφοθηρικούς λόγους είτε γιατι έτσι ήταν η ζωή καθώς ο καθ ένας αλληλεπιδρά με τον πολιτικό του αντίπαλο, διαμορφώθηκε στην Ελλάδα μια άλλη δεξιά, πιο κεντρωα.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• storm
                                            storm last edited by

Καλά τα λες. Συμφωνώ μαζί σου.

Νομίζω ότι νεοφιλελεύθερος είναι ο Στέφανος Μάνος και αν θυμάμαι καλά και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Αυτοί οι δύο ήταν στα μαχαίρια με την παραδοσιακή δεξιά της ΝΔ.

Και στην σημερινή ΝΔ σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι νεοφιλελεύθεροι, αλλά μάλλον δεν περνούν και πολύ οι θέσεις τους. Σκέφτομαι τον Σκυλακάκη. Ίσως αυτός.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 308
                                            • 309
                                            • 310
                                            • 311
                                            • 312
                                            • 1985
                                            • 1986