-
Οχι βρέ Ντρέντ , εδώ λέμε την άποψη μας πιο άνετα .
Δία ευχαριστώ πολύ που ανέβασες την δήλωση ...
Ετσι για να χαρούν οι αστοί του 21 που έκαναν την επανάσταση , για να διώξουν τους έλληνες φεουδάρχες και τον έλληνα απόλυτο μονάρχη , όπως είχαν κάνει οι γάλλοι πριν λίγα χρόνια...
Θα γέλαγε και η Μαρία Αντουανέτα την ώρα που ανέβαινε στο ικρίωμα..
Αντικομμουνιστικές εμμονές , το πιο σύντομο ανέκδοτο ....
-
Οχι βρέ Ντρέντ , εδώ λέμε την άποψη μας πιο άνετα .
Δία ευχαριστώ πολύ που ανέβασες την δήλωση ...
Ετσι για να χαρούν οι αστοί του 21 που έκαναν την επανάσταση , για να διώξουν τους έλληνες φεουδάρχες και τον έλληνα απόλυτο μονάρχη , όπως είχαν κάνει οι γάλλοι πριν λίγα χρόνια...
Θα γέλαγε και η Μαρία Αντουανέτα την ώρα που ανέβαινε στο ικρίωμα..
Αντικομμουνιστικές εμμονές , το πιο σύντομο ανέκδοτο ....
Ρε συ Κριου, αυτό ακριβώς ήταν η Επανάσταση του 21, η στα σπάργανα ανερχόμενη Αστική τάξη προσπάθησε να αλλάξει το τελευταίο μεσαιωνικό καθεστώς που υπήρχε ακόμη σε Ευρωπαϊκό έδαφος.
Δεν ήταν 'Λαϊκή Επανάσταση', αυτό θέλει να τονίσει ο Κουτσούμπας (που περιμένει αιώνια να ωριμάσουν οι συνθήκες και να γεννηθεί ο Μεσσίας της Λαϊκής Επανάστασης).
Αν δούμε τη σύσταση των οργανώσεων όπως η Φιλική Εταιρεία, τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν, το πως χρηματοδοτήθηκαν οι πολεμικες επιχειρήσεις, το πρώτο Σύνταγμα (το πιο φιλελεύθερο στον πλανήτη εκείνη την εποχή) είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για μια Αστική Επανάσταση... που έδιωξε μεν την τελευταία Μεσαιωνική Αυτοκρατορία, την Οθωμανική, αλλά εν μέρει απέτυχε, καθώς αντί να ιδρυθεί ένα σύγχρονο Αστικό Κράτος, στη πράξη εγκαθιδρύθηκε μια Ελληνική Φεουδαρχία που μας κατατρεχει ακόμη.
Έναν αντικομμουνισμό τον έχεις (και συ και πολλοί άλλοι) , δεν θέλετε να δείτε πως είναι τα απόνερα αυτής της φεουδαρχίας (απ την οποία δεν έχουμε ακόμη απαλλαγεί πλήρως) υπεύθυνα για την υπανάπτυξη τηςΕλλάδας και τη δυσλειτουργια της όποιας Αστικής της Τάξης, κι όχι πως 'αν δεν υπήρχε το ΕΑΜ, η Ελλάδα θα ήταν ένα Μονακό' που είχε πει και μια κυράτσα στην Ελληνοφρένεια...
Για τον αγαπητό Storm Dredd, δε μπορώ να καταλάβω γιατί ταυτιζει το πρόσωπό του με γνωστό καράφλα φασίστα Alt Right βουλευτή της ΝΔ... εφόσον δεν είναι το ίδιο πρόσωπο, καμία συμβολική παρομοίωση συμπεριφοράς δεν τον αφορά. Κακώς επινοεί εχθρούς που τον επιβουλεύονται εδώ στη συζήτηση, διότι δεν υπάρχουν.
-
Εναν αντικομμουνισμό τον έχω όντως ... Το έχω δηλώσει άλλωστε . Εχω και έναν αντιφασισμό και έναν αντιναζισμό βέβαια , έναν αντιολοκληρωτισμό , γενικά , αλλά αυτό δεν πιάνεται , το ξέρω...
Αυτή η 'ανάγνωση' του 1821 , μου είναι γνωστή από τα μαθητικά μου χρόνια , στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και στα φοιτητικά μου βέβαια .
Ετσι έλεγε το ΚΚΕ και η μαρξιστική ανάλυση από τότε .
Μόνο που οι κοινωνικές επαναστάσεις , όπως η αστική , ή εργατική , γίνονται με ταξική λογική και απέναντι στον ομοεθνή του . Οχι απέναντι σε αλλοεθνή ...
Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία , είπαν...
Τα θρησκευτικά γιατί αυτά διαφοροποιούσαν τον λαό από τον κατακτητή . Αλλωστε και ο Ρήγας μίλαγε για Επανάσταση σε θρησκευτικό επίπεδο με λιγότερο εθνική διαφορά .
Προφανώς κάθε επανάσταση έχει και κοινωνική παράμετρο . Αλλά στην Ελλάδα του 21 , οι αστοί που λέμε ήταν ελάχιστοι . Αν βγάλεις και τους ναυτικούς , ήταν ανύπαρκτοι .
Αγρότες με μικρό κλήρο ή και χωρίς καθόλου κλήρο ήταν . Μην ξεχνάμε ότι στο οθωμανικό σύστημα , όλη η γη ανήκε στον Σουλτάνο που με τα φιρμάνια του , παραχωρούσε την νομή σε όποιον ήθελε για όσο χρόνο ήθελε . Για αυτό μετά την απελευθέρωση βρέθηκαν τσιφλίκια , από Τούρκους που τα πούλησαν σε Ελληνες και ξένους .
Οι τεχνίτες που τους θεωρούν αστούς , ήταν και αυτοί χωρίς ιδιοκτησία , αφού ήσουν δούλος , ραγιάς . Αρα δεν έκανες επανάσταση για την Περιουσία σου . Εκανες για την Ζωή σου , γιατί αφού δεν είχες Ζωή , πως να έχεις περιουσία .
Οσοι μάλιστα ήταν πρόκριτοι , δηλαδή είχαν κάποια περιουσία , ήταν τα πρώτα θύματα για παραδειγματισμό και η περιουσία γύριζε εκεί που ανήκε πραγματικά . Το ίδιο ισχύει και για τους φαναριώτες .
Η ανάλυση αυτή λοιπόν του κκε είναι επιπέδου Τσουκαλά , ότι παίρνουμε δίκαια τα πρωταθλήματα ή του σημερινού πρωταθλητή που επειδή δεν έχει πολλούς γάβρους παίκτες στην Εθνική δεν αναφέρει τον επιτυχημένο αποτέλεσμα στην πρώτη σελίδα...
Προφανώς λοιπόν ο Κουτσούμπας απευθύνεται στην δική του θύρα 7 και μόνο και γελάνε όλοι οι υπόλοιποι .
-
Το δούλεμα συνεχίζεται. Είμαι περίεργος να δω πόσο θα κρατήσει.
-
Καλά, είναι μια αστική επανάσταση στην οποία συμμετείχαν κλέφτες/αρματολοί/κοτζαμπάσηδες κλπ και αυτοί που κυρίως πολέμησαν ήταν κυρίως αγρότες, βοσκοί κλπ. Το Μεσσολόγγι το κράτησαν κανά δίχρονο οι Σουλιώτες, βέροι αστοί αυτοί έτσι;
Όλοι μαζί το έκαναν αλλά δυστυχώς μας αρέσει να απομονώνουμε ότι μας αρέσει. Ναι, η οργάνωση και το χρήμα ήρθε κυρίως από αστούς. Αλλά οι πολεμιστές ήρθαν από τους άλλους. Και ναι ήταν μέσα και αστοί που τράβαγαν προς την δική τους πλευρά και κοτζαμπάσηδες που τράβαγαν προς την άλλη. Και ναι, στο τέλος δυστυχώς επικράτησαν κυρίως οι δεύτεροι, άλλωστε το έχουμε ξαναπεί ότι η κυρίως ελληνική αστική τάξη ζει στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα και τα καρκατσουλιά που βλέπουμε τριγύρω μας να καβαλάνε καγιέν, είναι κυρίως λαμόγια πολυτελείας και όχι 'αστοί'.
-
Κοίτα να δεις που η πλέμπα με τα δικράνια κατατροπώσε τον Ιμπραήμ και τον Στόλο, για να μπορούμε σήμερα να βάζουμε εικονίσματα με καντηλάκι στις στροφές με ανάποδη κλίση στο επαρχιακό δίκτυο... Λαϊκή Επανάσταση λοιπόν το '21.
-
Ναι ρε γμτ και ο Σολωμός Υμνο στην Αστική Τάξη έγραψε....
-
Oχι δικαστή μου, ούτε για σένα μόνο πάει η μπηχτη.
Το στορι είναι απλό: Τέσσερις μέρες πριν πετάει τη μπηχτη ο fiverg χωρίς να προκληθεί από κάποιον 'κομμουνιστή που θα του μαγαριζε την επέτειο', οπότε πάσο αν συνέβαινε. Μετά παίρνεις τα λόγια του εσύ και έρχεται ο Φάνης να απειλήσει για κάτι που ΔΕΝ έγινε.
Αυτά...μη φαντάζεστε πράγματα λοιπόν γιατί εδώ μέσα οι γνωστοί δύο (ο πιο δραστήριος μάλιστα μεροκαματιαζει σε κάθε ευκαιρία τον Αλ6) ουδέποτε ειρωνεύτηκαν την μέρα. Οι επίσημοι κάνουν ο,τι μπορούν για να δώσουν λαβή. Εμείς ολοι είμαστε αυτη η χώρα και είμαστε κάτι άλλο από αυτούς που με τη συμπεριφορά τους μας αναγκάζουν να είμαστε από ελάχιστα έως καθόλου θεσμικοι.
-
πειτε οτι θελετε αλλα κριου λιγα για τον τακαρο... δικαια τα παιρνουμε. τι οχι?
ΑρΕς
βασικα πρεπει να γινει χωριστο θεμα για το 21 και τα 200 χρονια, δεν αξιζει στη θυσια των προγονων μας η λερα που ονομαζεται 'πολιτικη'
-
έρχεται ο Φάνης να απειλήσει για κάτι που ΔΕΝ έγινε.
Να το ξεκαθαρίσω, δεν απέιλησα τίποτα και κανένα...δεν ειναι του στυλ μου οι απειλές.
-
Λες να περίμενα από εσένα βρε Johan και τον piliou να 'μου μαγαρίσετε την επαίτειο';
Αφορμή ήταν αυτό εδώ
(δεν ήταν φακ νιούζ, το είχα ακούσει και αλλού).
Αν το συνέχιζαν δλδ εσένα δεν θα σου 'μαγάριζαν την επαίτειο'; ΟΚ, εγώ θεώρησα ότι το χερογλύκανο θα έφτανε μέχρι και στις 25. Ευτυχώς δεν έγινε, ομολογώ το σφάλμα μου.
-
Βρε σεις εμείς εδώ τι κάνουμε, αν φορολογουσαμε το τακατακα στα ελληνικά ίντερνετς ένθεν κακειθεν θα είχαμε 4000 βασικό μισθό...
YΓ: Εδώ και μερικές ώρες, η ελληνική motorsport κοινοτητα συγκλονίζεται από ένα ομολογουμένως θετικό νέο*, την επιστροφή του Ακρόπολις από φέτος αφού η Χιλή έκανε πίσω. Μιλάμε για μια χρονιά όπως και η περσινή που έγιναν ΤΑ τρελά για να βγει. Φέτος έχουμε αγώνα στην Κροατία για παράδειγμα. Με λίγα λόγια πιο πολύ εκμεταλλεύτηκαμε την κατάσταση παρα το πήραμε πίσω 'με άνεση'.
Ο Λευτεράκης ομως (λες και είμαστε άσχετοι) κάνει λες και το έφερε αυτός στις πλάτες του και μάλιστα έκανε και βίντεο το οποίο από τη βιασύνη του αρχικα έφαγε πλοκ απο την Red Bull λόγω κλοπιραϊτ!
Λες και δεν κυβερνούσαν τα αγόρια μας όταν χάθηκε μετα το '13. Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για ultras που ευδοκιμούν στο συγκεκριμένο χώρο...
#Νεα_Σανοκρατια
*Ποτέ δε φανταζομουν ως πιστακιας πως θα έγραφα κάτι τέτοιο αλλά πραγματικά βρείτε τρόπο να το δείτε, μιλάμε για νέο γκρουπ Β για τους πιο παλιούς, στην άσφαλτο σχεδόν 200αριζουν σε στεναδουρια...
[YouTube]vP9QpcqzSns[/YouTube]
-
Oχι δικαστή μου, ούτε για σένα μόνο πάει η μπηχτη.
Το στορι είναι απλό: Τέσσερις μέρες πριν πετάει τη μπηχτη ο fiverg χωρίς να προκληθεί από κάποιον 'κομμουνιστή που θα του μαγαριζε την επέτειο', οπότε πάσο αν συνέβαινε. Μετά παίρνεις τα λόγια του εσύ και έρχεται ο Φάνης να απειλήσει για κάτι που ΔΕΝ έγινε.
Αυτά...μη φαντάζεστε πράγματα λοιπόν γιατί εδώ μέσα οι γνωστοί δύο (ο πιο δραστήριος μάλιστα μεροκαματιαζει σε κάθε ευκαιρία τον Αλ6) ουδέποτε ειρωνεύτηκαν την μέρα. Οι επίσημοι κάνουν ο,τι μπορούν για να δώσουν λαβή. Εμείς ολοι είμαστε αυτη η χώρα και είμαστε κάτι άλλο από αυτούς που με τη συμπεριφορά τους μας αναγκάζουν να είμαστε από ελάχιστα έως καθόλου θεσμικοι.
Εγώ δεν φαντάζομαι απολύτως τίποτα. Ξέρω ότι όποιος σηκώνει Ελληνική σημαία εύκολα παίρνει ως δώρο και μία ταμπέλα φασίστα, εθνίκι, ακροδεξιού κλπ... και ίσως και κάποιο τούβλο στο κεφάλι.
Και φυσικά τις ταμπέλες δώρο τις παίρνει από πολίτες που έχουν ασπαστεί συγκεκριμένες ιδεολογίες ή/και κόμματα.
Άλλωστε και εδώ μέσα υπάρχουν μέλη που βάζουν αυτές τις ταμπέλες και ακόμη χειρότερες.
Να υποθέσω ότι αυτοί που έκαναν χθες μοτοπορεία στην Θεσ/κη με Ελληνικές σημαίες ήταν πιθηκομούριδες που χοροπηδάνε και αφοδεύουν όπου βρούνε; Μάλλον. Ευτυχώς που δεν ντύθηκαν και τσολιάδες. Ε ρε τι θα άκουγαν.
Αναρχικοί κατά Ελλήνων που έκαναν πορεία για την 25η Μαρτίου
26/03/2021 09:58
Επεισόδια ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη, μετά από πορεία που πραγματοποίησαν πολίτες με αφορμή την 25η Μαρτίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άγνωστοι πέταξαν πέτρες, τούβλα και μπουκάλια σε όσους έκαναν μηχανοκίνητη πορεία με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.
Η ένταση ξέσπασε στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, όταν η πορεία έφτασε μπροστά από διατηρητέο κτίριο το οποίο τέλει υπό κατάληψη. Σημειώνεται πως στο κτίριο εδώ και χρόνια βρίσκονται αντιεξουσιαστές, οι οποίοι εξήλθαν από το κτίριο μόλις είδαν τους συμμετέχοντες της πορείας, που ξεκίνησε από τον Εύοσμο. Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες διέκοψαν την πορεία, ενώ μερίδα αγνώστων παραμένει ακόμη στον αύλειο χώρο του κτιρίου.
https://www.defence-point.gr/news/anarchikoi-kata-ellinon-poy-ekanan-poreia-gia-tin-25i-martioy
-
Η παρέλαση ήταν πολύ φτωχή. Ένα παράδειγμα: Παλιά περνούσε τουλάχιστον 1 Ίλη από κάθε τύπο άρματος (13 άρματα η κάθε Ίλη), φέτος πέρασε μόνον 1 Ουλαμός (4 άρματα) x3 τύπους = 12 άρματα όλα κι όλα. Το αυτό και για το Α/Π ΠΒ και για τα πεζοπόρα. Όταν παρελαύναμε εμείς είχαμε σχεδόν 1 Μεραρχία ως Δύναμη. Δέχομαι ότι έγινε για λόγους πανδημίας, αλλά τι μου καλείς μωρέ Ρώσους, Άγγλους και Γάλλους τότε; Ειδικά ο Ρώσος θα πρέπει να γέλασε με την καρδιά του, αλλά ΟΚ, δεν μπορούμε να συγκριθούμε με την δική τους παρέλαση, όπου περνάνε από Τ-34 του Β' ΠΠ, μέχρι πυρηνικοί ICBM...
Η μάνα του Τσαρλς θα μείνει Μονάρχης μέχρι να πεθάνει, πες 10 χρόνια περίπου (όταν είχε πεθάνει η δική της μάνα ήμουν στο Λονδίνο και είχε γίνει της Πόπης), οπότε αυτός θα γίνει Βασιλιάς-σάψαλο...
-
Πάει και αυτό...πίσω στην πραγματικότητα λοιπόν. 'Κάψαμε' ήδη το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς...
-
Εντάξει το ξέρουμε , το να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι η ανάλυση του Κόμματος είναι λάθος , είναι σαν να ζητάμε από το κονγκλάβιο των καρδιναλίων να αρνηθούν το Αλάθητο του Πάπα....
Οπότε ναί .. Αστός με την μαρξιστική έννοια , ο Διάκος , ο Καραϊσκάκης κλπ
Βέβαια ξεχάσαμε και την Μπουμπουλίνα , που αν και Αστή εκμεταλλεύτρια της εργατικής δύναμης των ναυτών και έχουσα την ασφάλεια της Ρωσικής σημαίας για τα πλοία της μετά την Συνθήκη του Κιουτσούκ Καιναρτζή του 1774 , δεν θέλησε να κάτσει πάνω στους παράδες της , αλλά θέλησε να πολεμήσει για να ρίξει τους φεουδάρχες 3 μέρες ταξίδι μακρυά και πλέον...
Ο,τι πείτε.....
-
Έλεος ρε παιδιά. Δεν νιώθουμε όλοι περηφάνια για αυτό που έγινε πριν 200 χρόνια ή, έστω για να μην χαλάω το παραμυθάκι πολλών... πριν περίπου 200 χρόνια?
Ας γιορτάσουμε αυτές τις μέρες/ μήνες χωρίς τσακωμούς γιατί πρέπει να με το ζόρε να τετραγωνήσουμε τον κύκλο?
-
Δεν τσακώνεται κανένας
Η πλάκα είναι ότι οι σεσημασμένοι μη δεξιοί οπως ο γράφων, λένε πως 'οι Αστοί έκαναν την Επανάσταση που απελευθέρωσε και δημιούργησε το ελληνικό κράτος' και δε γουστάρουν οι περήφανοι δεξιοί αυτό που λέμε... έχουμε χαθεί στη μετάφραση... έχει σημασία ποιος κρατούσε γιαταγάνι και τουφέκι και πετάλωνε τα άλογα; Ή ποιος ήταν επικεφαλής, οριζε τους πόρους και έπαιρνε τις αποφάσεις; Οι οπλαρχηγοί και το ασκέρι τους, δεν είχαν καμία εξουσία, βρέθηκαν στη φυλακή και στη ψάθα.
Οι επικεφαλής ήταν όλοι 'Αστοί' που επιχείρησαν να δημιουργήσουν ένα Φιλελεύθερο Κράτος βασισμένο στις αρχές και τις αξίες του Διαφωτισμού.
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί στραβωνουν οι συντηρητικοί συνομιλητές σε αυτό το πασιφανές γεγονός, που έχει ιδιαίτερα θετική έννοια για τη λεγόμενη Αστική Τάξη που αντιπροσωπευε τις προοδευτικότερες ιδέες εκείνης της εποχής.
Και θα ήθελα να εξηγήσουν το σκεπτικό τους.
-
Piliou, μπορει ο Ρήγας και οι φιλικοι ετσι να το σκεφτηκαν. Αλλα οι κοτσαμπασηδες καμια σχεση δεν ειχαν με αυτο. Και γενικως οπως προχωρησε το θεμα, το παιχνίδι ηταν χριστιανοι εναντιον μουσουλμάνων. Στον ελληνικο χωρο δεν εμεινε μουσουλμανος για μουσουλμανο παρολο που καποιοι απο αυτους λογιζονταν αστοι και ο Ρηγας φιλοδοξουσε να επαναστατησουν και αυτοί κατα του σουλτανου. Στην τριπολιτσα πχ δεν εμεινε ρουθουνι μουσουλμανικο, αστικο η μη. Οποτε για τι αστικη επανασταση μιλαμε; Ποιος ιστορικος τα λεει αυτα;
-
Ακριβώς στραβώνουμε γιατί αυτή η αστεία θεώρηση πρωτοεμφανίστηκε από το ΚΚΕ γύρω στο 76-77 .
Προφανώς δεν στέκει ταξική επανάσταση , όταν απέναντι έχεις κατακτητή ...
Αλλά το ΚΚΕ στην προσπάθεια του να δικαιώσει την τακτική του απέναντι στις άλλες αντάρτικες ομάδες στην Κατοχή , το έπαιξε ότι τάχα εκείνοι έκαναν ταξικό αγώνα , απέναντι και στους Γερμανούς και στους Ελληνες αστούς , έστω και αν απέναντι στα γερμανικά αποσπάσματα στήνονταν και οι Ελληνες αστοί , μαζί με τους Ελληνες εργάτες .
Η θεώρηση αυτή είναι για μένα παντελώς γελοία και δεν στέκει σε σοβαρή κριτική .
Προφανώς στην Επανάσταση του 21 , οι ηγέτες θα ήταν αστοί , γιατί αυτοί είχαν τα φράγκα να πάρουν όπλα για τους απλούς ανθρώπους , όπως ο Βαρβάκης . Βέβαια δεν γεννήθηκε αστός . Ενας διωγμένος και κυνηγημένος Ελληνας ήταν , που του έκατσε μία καλή ευκαιρία ...
Αλλά πως να δεχτεί τέτοιες λογικές το μαρξιστικό παραμυθάκι που μιλάει για τα θεολογικά παραμυθάκια , ενώ είναι το πιο θρησκόληπτο από όλα .
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2