-
Μια κοινωνία για να λειτουργήσει (και να υπάρχει ατομική ευθύνη) χρειάζεται ή παιδεία ή φόβος, τόσο απλά, τίποτε άλλο δεν λειτουργεί. Στην Ελλάδα η παιδεία είναι σε έλλειψη χρόνια τώρα για αυτό και ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει σε αυτή τη χώρα (σε αντίθεση π.χ. με την Σουηδία ή την Ελβετία). Οπότε μας μένει δυστυχώς ο φόβος, το πρόστιμο...ο μπαμπούλας. Ούτε αυτό το έχουμε. Οπότε λογικό και αναμενόμενο να μην τηρεί κανείς τα μέτρα και να μην λειτουργεί η ατομική ευθύνη.
Επίσης, δεν το πάω πολιτικά γιατί έχω δηλώσει ότι δεν είμαι με κανέναν γιατί για εμένα όλοι οι πολιτικοί είναι τραγικοί και άχρηστοι και ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους. Και με τον Σύριζα και με το Κιναλ τα ίδια θα είχαμε...δεν θα έκαναν κάτι καλύτερο (ενδεχομένως να τα έκαναν και χειρότερα). Η μόνη διαφορά με Σύριζα θα ήταν ότι δεν θα είχαμε πορείες (αφού τι θα έκαναν πορείες στον εαυτό τους??), από εκεί θα γλυτώναμε κάτι.
-
Θα έκαναν πορείς θριάμβου για την απελευθέρωση του 11 φορές φονιά....
-
Για τις πορείες είναι απλό:
δεν χρειάζεται ούτε να κάνεις εκπαιδευτική μεταρρύθμιση εν μέσω διαρκούς λοκντάουν με τα πανεπιστήμια κλειστά ελπίζοντας μάταια πως θα βάλεις αστυνομία μέσα στα ιδρύματα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Αντίθετα χρειάζεται να βρεις αίθουσες και θρανία για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κι όχι να βγάζεις μέσο όρο Γαύδου και Θεσσαλονίκης 17 μαθητές... χρειαζεται να μοιράσεις τάμπλετ, που ένα χρόνο μετά ακόμη παίζεις το βιολί σου ... και πολλά άλλα που τα ξέρετε καλύτερα από μένα.
δεν χρειάζεται να παίρνεις πολιτικές αποφάσεις για φωτογραφικά νομοθετήματα για 'Κουφοντίνες', βάζοντας την επίδειξη τσαμπουκά και τη κομματική συσπείρωση πάνω απ το δημόσιο συμφέρον. Μπορεί να περιμένει μερικούς μήνες. Έκτος κι αν το κάνεις για να κατευθύνεις τη δημόσια γνώμη μακριά απ τις ελλείψεις της διαχείρισης και να διχάσεις, κατά το διαίρει και βασίλευε, αντίθετα με τα δακρύβρεχτα διαγγέλματα.
Δεν χρειάζεται να επιβάλλεις ποτοαπαγόρευση και αποχή απ το σεξ για ένα χρόνο, αλλά όταν το ζητήσει η TUi να είναι μπάτε σκύλοι αλέστε. Είναι τοσο παράλογο κι ανέφικτο, όσο και το να χωρίσουν παιδιά απ τους γονείς για 6μηνα.
Και ένα σωρό ακόμη που οποίος θέλει να τα δει τα βλέπει. Αν απλά κάνουν κακή αντιγραφή στις ανοησίες άλλων, την ευθύνη εξακολουθεί να τη φέρει αυτός που αντιγράφει, η δική του κόλα μηδενίζεται. Και παίρνει και μερικές χιλιάδες παραπάνω θύματα στο λαιμό του.
-
Για διάφορα που λες συμφωνώ, όπως το ότι καθορίζει την πολιτική ατζέντα . Λογικό αφού είναι κυβέρνηση και δεν πρόκειται να πάρει παράταση η 4ετία λόγω κόβιντ .
Για την αστυνομία στα πανεπιστήμια , ως γνωστόν διαφωνούμε . Για τον 11 φορές φονιά , ήταν τελικά μία εύκολη νίκη της ταραμοσαλάτας και την κυβέρνησης .
Στην διαχείριση της πανδημίας έχουν κάνει χοντρές βλακείες , αλλά η πολιτική της αντιπολίτευσης τους δίνει αβάντες στους κυβερνώντες όπως βλέπουμε και στις δημοσκοπήσεις .
-
Δύο εκατομμύρια το μήνα μας λέγανε οι Υπουργοί, ούτε το ένα τέταρτο δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως, τόσους μήνες μετά και με επικείμενο άνοιγμα... στέλνανε άνθρωπο από Φάρσαλα στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, στην κατηγορία των άνω των 80 ή 85 ετών (όχι από το ίντερνετ, από θεια που μιλούσε με τη μάνα μου στο τηλέφωνο και τα μετέφερε σε μένα) και ηλικιωμένο άτομο από Βόλο του είχαν ραντεβού στην Ελασσόνα, στις αρχές των εμβολιασμών... (φαντάσου 'σύστημα' που απαιτούσε τέτοιες μετακινήσεις από υπερήλικες).
Πήλιο θα σου πω όσα γνωρίζω γιαυτό το θέμα. Πάντα για Άρτα. Υπάρχουν διάφορα κέντρα εμβολιασμού νομίζω 3 ή 4 τα 2 είναι στα ορεινά 30 40χλμ καμμια ώρα δρόμος. Τα ραντεβού εμβολιασμού τα κλείνουν οι ηλικιωμένοι συνήθως από τα φαρμακεία, κάποιοι μόνοι τους, εγώ πχ του πατέρα μου μόνος μου, αν τώρα ο φαρμακοποιός σου κλείσει για αρτα μπορεί το ραντεβού σου να πάει ένα μήνα πίσω αναλογα τι θα προλάβεις, αν όμως μπεις στο εμβολιαστικο κέντρο στα ορεινά επειδή δεν είναι πολλά άτομα μπορεί να βρεις μέσα σε 2 3 μέρες ραντεβού. Εγώ πχ προτιμησα να πάω τον πατέρα σε 3 μέρες πάρα να περιμένω 1 μήνα. Μήπως έγινε έτσι. Βέβαια πάντα πρέπει να γίνεται με συνεννόηση του εμβολιαζομενου.
-
Εκ των υστέρων όλοι κάνουμε την κριτική μας κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Και πολύ σωστά. Παρόλα αυτά ακόμη και τώρα απέχει σε όλους τους δείκτες από το να έχει αποτυχημένη διαχείριση πανδημίας. Ναι, είχαμε ένα φοβερό 'πρώτο ημίχρονο' (από εκεί κυρίως η καλή θέση) και ένα χάλια 'δεύτερο' αλλά η σούμα θα γίνει στο τέλος γιατί μπορεί να υπάρξει και 'τρίτο' και 'τεταρτο' και όπως λέει ο γιατρός από πάνω μιλαμε για μια παγκόσμια πανδημία σε ένα ευρωπαϊκό κράτος με εκ των πραγμάτων δυσκολία να εφαρμόσει αυτά που βλεπουμε στην άπω Ανατολή. Υπάρχει η Δανία και η Ιρλανίδα, υπάρχει όμως και η Πορτογαλία.
Κριτική ας κάνουμε εμείς οι πολίτες. Η αντιπολίτευση πέραν της αρχικής συμφωνίας γα το lockdown του περασμένου Μάρτη (που το πιστώθηκε πιστεύω θετικά) τι έχει να προτείνει;
Ποιος είπε π.χ. 'αν δεν κάνετε τεστ μην ανοίξετε ΚΑΘΟΛΟΥ τον τουρισμό' πέρισυ το καλοκαίρι;
Ποιος είπε 'κάντε αυστηρό lockdown σε όλη την χώρα' τον Οκτώβρη;
Ποιος λέει τώρα 'ανοίξτε τα όλα' ή 'μην ανοίξετε τίποτα';
Εύκολη η απάντηση, κανείς. Η προτάσεις εξαντλούνται στο 'πάρτε λεωφορεία' (στην Αθήνα, για να σταματήσει η πανδημία σε όλη την Ελλάδα, πιο μ@λ@κ@ς πεθαίνεις). Α και ίσως στο γιατί δεν έχουμε 10000 ΜΕΘ. Άντε και στο να σταματήσει η κυβέρνηση να νομοθετεί για πράγματα που τα έχει έτσι κι αλλιώς στο πρόγραμμά της. Ποιος άλλωστε είναι τόσο κορόιδο να προτείνει lockdown και να φάει την λέζα των επαγγελματιών ή πλήρη ελευθερία και να χρεωθεί τα θύματα; Ως εκ τούτου, πολύ σωστή η κριτική ημών, αλλά όταν υπονοείται (έστω) ότι κάποιοι 'υποθετικοί άλλοι' θα τα είχαν κάνει καλύτερα, επιτρέψτε μου να διαφωνώ. Προσωπική εκτίμηση, δεν αλλάζω άποψη σε κανέναν προφανώς.
Ένα απο τα πράγματα που τσουλάνε καλά είναι η οργανωση των εμβολιασμών. Εδώ όταν σκέφτομαι τον δρακογεννημένο Παππά και το έργο που μας άφησε ως αρμόδιος υπουργός ψηφιακής πολιτικής και σκέφτομαι το 'what if' επιτρέψτε μου να μειδιώ. Πάλι προσωπική άποψη, δεν πρόκειται να διαφωνήσω με όποιον έχει άλλη. Πλην όμως, μου ήρθε κλήση για ραντεβού Απρίλιο/Μάιο (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ όλα δικά μου) ενώ είμαι 50κάτι και μη ευπαθής ομάδα. Υπάρχει άλλος με ανάλογο προφίλ που να έχει επίσης λάβει τέτοια ειδοποίηση ή να ψάχνω από Δευτέρα στον ΕΟΔΥ ποιανού ξαδέρφου 'έφαγα' την θέση και πως;
-
Σήμερα χάσαμε έναν θείο μου 64χρονων από covid 19, δίχως υποκείμενα νοσήματα, για όσους το θεωρούν απλή γρίπη. Να προσέχετε όλοι σας.
-
Πλην όμως, μου ήρθε κλήση για ραντεβού Απρίλιο/Μάιο (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ όλα δικά μου) ενώ είμαι 50κάτι και μη ευπαθής ομάδα. Υπάρχει άλλος με ανάλογο προφίλ που να έχει επίσης λάβει τέτοια ειδοποίηση ή να ψάχνω από Δευτέρα στον ΕΟΔΥ ποιανού ξαδέρφου 'έφαγα' την θέση και πως;
Μήπως έχεις δηλώσει κατοικία (ή φορολογική δήλωση) σε νησί ή επαρχία? Γιατί στα νησιά ο εμβολιασμός γίνετια πολύ πιο γρήγορα και έχει δοθεί προτεραιότητα λόγω τουρισμού. Γνωστός μου 47 ετών που έχει ως κατοικία την Ικαρία (Αθήνα μένει) του έχει έρθει μήνυμα για να εμβολιαστεί εντός Απριλίου.
-
Εκ των υστέρων όλοι κάνουμε την κριτική μας κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Και πολύ σωστά. Παρόλα αυτά ακόμη και τώρα απέχει σε όλους τους δείκτες από το να έχει αποτυχημένη διαχείριση πανδημίας. Ναι, είχαμε ένα φοβερό 'πρώτο ημίχρονο' (από εκεί κυρίως η καλή θέση) και ένα χάλια 'δεύτερο' αλλά η σούμα θα γίνει στο τέλος γιατί μπορεί να υπάρξει και 'τρίτο' και 'τεταρτο' και όπως λέει ο γιατρός από πάνω μιλαμε για μια παγκόσμια πανδημία σε ένα ευρωπαϊκό κράτος με εκ των πραγμάτων δυσκολία να εφαρμόσει αυτά που βλεπουμε στην άπω Ανατολή. Υπάρχει η Δανία και η Ιρλανίδα, υπάρχει όμως και η Πορτογαλία.
Κριτική ας κάνουμε εμείς οι πολίτες. Η αντιπολίτευση πέραν της αρχικής συμφωνίας γα το lockdown του περασμένου Μάρτη (που το πιστώθηκε πιστεύω θετικά) τι έχει να προτείνει;
Ποιος είπε π.χ. 'αν δεν κάνετε τεστ μην ανοίξετε ΚΑΘΟΛΟΥ τον τουρισμό' πέρισυ το καλοκαίρι;
Ποιος είπε 'κάντε αυστηρό lockdown σε όλη την χώρα' τον Οκτώβρη;
Ποιος λέει τώρα 'ανοίξτε τα όλα' ή 'μην ανοίξετε τίποτα';
Εύκολη η απάντηση, κανείς. Η προτάσεις εξαντλούνται στο 'πάρτε λεωφορεία' (στην Αθήνα, για να σταματήσει η πανδημία σε όλη την Ελλάδα, πιο μ@λ@κ@ς πεθαίνεις). Α και ίσως στο γιατί δεν έχουμε 10000 ΜΕΘ. Άντε και στο να σταματήσει η κυβέρνηση να νομοθετεί για πράγματα που τα έχει έτσι κι αλλιώς στο πρόγραμμά της. Ποιος άλλωστε είναι τόσο κορόιδο να προτείνει lockdown και να φάει την λέζα των επαγγελματιών ή πλήρη ελευθερία και να χρεωθεί τα θύματα; Ως εκ τούτου, πολύ σωστή η κριτική ημών, αλλά όταν υπονοείται (έστω) ότι κάποιοι 'υποθετικοί άλλοι' θα τα είχαν κάνει καλύτερα, επιτρέψτε μου να διαφωνώ. Προσωπική εκτίμηση, δεν αλλάζω άποψη σε κανέναν προφανώς.
Ένα απο τα πράγματα που τσουλάνε καλά είναι η οργανωση των εμβολιασμών. Εδώ όταν σκέφτομαι τον δρακογεννημένο Παππά και το έργο που μας άφησε ως αρμόδιος υπουργός ψηφιακής πολιτικής και σκέφτομαι το 'what if' επιτρέψτε μου να μειδιώ. Πάλι προσωπική άποψη, δεν πρόκειται να διαφωνήσω με όποιον έχει άλλη. Πλην όμως, μου ήρθε κλήση για ραντεβού Απρίλιο/Μάιο (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ όλα δικά μου) ενώ είμαι 50κάτι και μη ευπαθής ομάδα. Υπάρχει άλλος με ανάλογο προφίλ που να έχει επίσης λάβει τέτοια ειδοποίηση ή να ψάχνω από Δευτέρα στον ΕΟΔΥ ποιανού ξαδέρφου 'έφαγα' την θέση και πως;
Επιχειρήματα αυτού του τύπου δεν έχουν κανένα νόημα για κανέναν άλλο πέρα από συμπαθούντες του κυβερνώντος κόμματος που ψάχνουν να βρουν ελαφρυντικά για τη κυβέρνηση που υποστήριξαν, γιατί αλλιώς θα αισθανθούν πως πέταξαν τη ψήφο τους (όπως αισθάνονται οι περισσότεροι), άρα αντιπαραβάλλοντας τους γελοίους του Σύριζα, οποιοσδήποτε είναι καλύτερος.
Το ότι απέτυχαν κι άλλοι, δείχνει τη δυσκολία της κατάστασης αλλά δεν απαλλάσσει απ' τις ευθύνες τους, όσους έκαναν μακροχρόνιο προεκλογικό αγώνα επί πολλά χρόνια για να βρεθούν σε αυτή τη θέση ευθύνης.
Το ότι οι ίδιοι την αντιλαμβάνονται σαν μια θέση προνομίων, χωρίς ουσιαστική ευθύνη, το ξέρουμε, αλλά είναι λυπηρό να αισθάνονται το ίδιο και οι 'υπήκοοι' που 'επιλέγουν' κυβερνώντες.
Αν δηλαδή δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν 10 χιλιάδες μονάδες ΜΕΘ, δικαιολογείται όταν περάσουν τους 600 οι διασωληνωμένοι, κάποιοι απ' αυτούς να είναι διασωληνωμένοι σε απλά κρεβάτια σε κοινούς θαλάμους;
Αν δεν μπορούν να αγοραστούν ξαφνικά επιπλέον ΜΜΕ σε μια πτωχευμένη χώρα, ενώ μπορούν να αγοραστούν χιλιάδες οχήματα για την Αστυνομία, δεν μπορούσαν τουλάχιστον να μισθώσουν πούλμαν ή να αναδιοργανώσουν τα υφιστάμενα μέσα, ώστε να έχουν συχνότερα δρομολόγια αντί για λιγότερα, που επιδεινώνουν το πρόβλημα;
Είναι πιο μ@λ@κ@ς αυτός που ζητάει τέτοια μέτρα, ή όποιος νομίζει πως μια Κυβέρνηση μπορεί επί ένα (1) ολόκληρο χρόνο να παίζει το βιολί της αλλά η ΠΑΝ-Δημία δεν θα εξαπλωθεί σε όλη την επικράτεια, αρκεί να κάνουμε πως δεν υπάρχει;
Ερώτηση: σε όσους μπαίνουν τώρα στη χώρα απ' το εξωτερικό, υφίσταται καραντίνα και αν ναι, πόσες μέρες; υπάρχει κάποια διαδικασία παρακολούθησης των ατόμων σε καραντίνα, κάποια ενέργεια που πρέπει να κάνουν οι ίδιοι μετά την είσοδό τους στη χώρα;
-
Ναι βρε piliou, Τα έχουμε ξαναπεί, εσύ μπορείς να έχεις την αντικυβερνητική άποψή σου χωρίς να 'είσαι συριζαίος' παρόλο που κόπτεσαι παραπάνω και για τον Δραγασάκη για το τι θα πάθαινε ο έρμος αν... Εμείς άμα πούμε άποψη είμαστε 'ψηφοφόροι' που προσπαθούν κιόλας να δικαιολογήσουν την ψήφο τους (τρεις σκασίλες είχαμε, η μία ήταν αυτή...).
Έχουμε γράψει πολλές φορές τα στραβά της διαχείρισης. Αυτό που λέω είναι ότι μια πανδημία δεν την πολεμάς αγοράζοντας λεωφορεία στην πρωτεύουσα. Ούτε φτιάχνοντας ΜΕΘ για να μπορεί ο κόσμος να αρρωσταίνει 'άνετα'. Κοτζάμ Ελβετία και γονάτησε... Προφανώς και αυτά πρέπει να τα κάνεις και αν δεν τα κάνεις έχεις ανάλογες ευθύνες. Και για το τι συμβαίνει πλέον στα νοσοκομεία, οι κυβερνητικές ευθύνες είναι προφανώς ακέραιες. Αλλά δεν μπορεί να είναι αυτά η βασική πολιτική ώστε να μην φτάσουμε εκεί. Κι όσοι μου λένε ότι αν αγοράσουμε λεωφορεία στην Αθήνα θα σταματήσει η πανδημία, με κοροιδεύουν το ίδιο με την κυβέρνηση που δεν τα αγοράζει. Αν έριχνες μια ματιά προς ανατολή και στο πως καταπολεμούν την πανδημία ίσως συμφωνήσεις. Πήγαινε και πες στους 'Γιουχανέζους', 'παιδιά εμείς έχουμε την καλή λύση, τι σκοτωνόσασταν με lockdown ένα μήνα και ρίχνατε ξύλο σε όποιον βλέπατε έξω, λεωφορεία αγοράστε...'. Εμείς οι δυτικοί που είμαστε 'τραλαλά-τραλαλό' τέτοιες πολιτικές δεν πολυθέλουμε, μην κοροιδευόμαστε λοιπόν.
-
Piliou
https://ypodomes.com/paratasi-stis-notam-gia-ptiseis-esoterikoy-allages-stis-ptiseis-exoterikoy/
Δεν αναφέρει πουθενά ότι απαγορεύεται η οδήγηση Aircross...
Στα υπόλοιπα , σίγουρα η κυβέρνηση δεν έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει , αλλά για αυτό φταίει και η διαχρονική τους αγάπη για τους ξύστες .
Λεωφορεία πήραν . Τα βλέπω συνέχεια στις βολτίτσες . Μτχ από Γερμανία . Αλλά χρειάζεται και η διαχείριση του προσωπικού.
Ξέρετε πόσα τρένα είναι σταματημένα λόγω προβλημάτων συντήρησης και προσωπικού ? Και λεωφορεία το ίδιο .
Με τα νοσοκομεία έχουμε επίσης διάφορα προβλήματα χρόνων. Αλλά ομελέτα χωρίς σπάσιμο αυγών δεν γίνεται .
Αυτό που έχει σημασία είναι τελικά σε παγκόσμιο επίπεδο τι θα γίνει με την πανδημία .
-
Θα κάνει τον κύκλο της. Όσοι έχουν κάνει εμβόλιο θα εχουν ελάχιστες πιθανότητες να νωσησουν και ίσως κάνουν περιοδικά ενημερωτικά εμβολια για μεταλλάξεις.ολες οι πανδημίας και οι σοβαρές αρρώστιες στην ιστορια των ανθρώπων εξαφανίστηκαν μέσω εμβολιασμού.
Το θεμα ειναι οι άνθρωποι των τρίτων χωρών... Ταλαιπωρημένες ψυχές και χωρις εμβολιασμούς. Όσοι ψεκασμενοι αλλά και μη ψεκασμενοι (έχουμε και σοβαρούς αρνητες, δεν είναι όλοι παραξενοι) δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο ας οργανωθούμε να στείλουμε σε τρίτες χώρες φυσικά δωρεάν. Ας πληρώσουμε εμείς από την τσέπη μας για κάθε πολίτη τρίτης χώρας που ειναι σε άθλια οικονομική κατασαση. Είναι θέμα υγείας δεν είναι business.
Στο αλλο έχει κουράσει το εμφυλιακο κλίμα. Απολυταρχικες αντιλήψεις κρύβει καμιυφλαρισμενες με εσάνς ανθρωπισμού. Ναι, διαφωνούμε με τις πολιτικές αλλά αγαπάμε την ελευθερία την δικια μας και του άλλου. Το να του την λέμε συνεχώς γιατί έχει μια άποψη είναι πλύση εγκεφάλου άλλων καθεστωτων. Με επιχείρημα, σπουδή και ανάλυση φέρνουμε αντιεπιχειρήματα και μετά όλοι μαζί πίνουμε τις μπύρες και τα ουζάκι μας. Πως θα υπάρξει ομόνοια όταν κρίνεις την σκέψη του αλλου και τις προθέσεις του. Έτσι θέλησε λογαριασμό θα σου δωσει;
Οχι άλλο εμφύλιο.... Δεν τον αντέχουμε πολλοί από εμάς. Φτάνει πια!
-
Ναι βρε piliou, Τα έχουμε ξαναπεί, εσύ μπορείς να έχεις την αντικυβερνητική άποψή σου χωρίς να 'είσαι συριζαίος' παρόλο που κόπτεσαι παραπάνω και για τον Δραγασάκη για το τι θα πάθαινε ο έρμος αν... Εμείς άμα πούμε άποψη είμαστε 'ψηφοφόροι' που προσπαθούν κιόλας να δικαιολογήσουν την ψήφο τους (τρεις σκασίλες είχαμε, η μία ήταν αυτή...).
Μεγάλη αλήθεια.
Κατά τα λοιπά όπως έχω ξαναγράψει η αποτυχία της κυβέρνησης είναι ότι δε προσπάθησε να ενισχύσει ουσιαστικά το σύστημα υγείας.Ειλικρινα δηλαδή απορώ τι έκανε ένα χρόνο και βάλε τώρα για να φτάσει στο σημείο να επιτάξει 206 γιατρούς.
Απλά ενημερώνω επίσης οτι τα ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν γεμίσει σχεδόν με noncovid περιστατικά τόσο σε MEΘ όσο και σε απλές κλίνες,ενω πλέον μπαίνουνε και σε εφημερία μαζί με τα δημόσια.
Αυτή είναι και η τελευταία ουσιαστικά δικλείδα ασφαλείας πριν στήσουμε νοσοκομεία εκστρατείας ,όπως σε Ιταλία και Τσεχία.
-
Όπως είπα πιο πάνω, πέρα του αν συμφωνεί κάνεις μαζί του ή αν του αρέσει ο τρόπος ομιλίας του, ο πολακης είπε πως γίνεται με 600 κλίνες να τερμάτισε το σύστημα εφόσον έχουμε σχεδόν 1200 μεθ;;;;
Μηπως δεν έχουμε προσωπικό; λεω εγω τωρα...
Το πρωί ελεγαν στα κανάλια πως σταμάτησαν προγραμματισμενα χειρουργεία καρκίνου λόγω του ότι τα εχουν παιξει τα νοσοκομεία.
Και ξανά κάνω παράκληση πιστεύετε δεν πιστςυετε... Φορέστε μάσκες. Δημιουργείται τέτοιο θέμα υγείας ανθρώπων που ισως δεν φαντάζεστε....
-
Καταρχήν εγω αμφιβαλω οτι έχουμε 1200MEΘ.Επίσης όταν λες έχω κρεβάτια ΜΕΘ δεν εννοείς μόνο τον εξοπλισμό αλλά και το προσωπικό.Αλλιώς δεν έχεις κρεβάτια ΜΕΘ.Εχεις απλά κρεβάτια για ξάπλα..
Δεύτερον είναι και τα noncovid .Tρίτον είναι μεγάλη η συγκέντρωση κρουσμάτων και στην Αττική πλέον οπότε δεν έχουν που να τα διακομίσουν .
Α να μη ξεχάσω .Εχω δύο γνωστούς πνευμονολογους που το Νοέμβριο έφυγαν για Locum Αγγλία γιατι δεν έβρισκαν ουσιαστικά δουλειά στην Ελλάδα.Μιλάμε για τραγική ειρωνία.Εχουμε τόσους γιατρούς και πάνω απο τους μισούς είναι στο εξωτερικό.
Μεγάλη ευθυνη των κυβερνήσεων.Και του Σύριζα βεβαια ο οποίος είχε παρα πολύ εχθρική στάση προς όλους τους γιατρούς και ειδικά τους ιδιώτες.Ετσι για να τα λέμε όλα.
-
Δεν τα ξέρω τα του κλάδου σας.... Αλλα παντα είχα την αποψη ότι ο γιατρός έχει πάντα εργασία λόγω και δύσκολων σπουδών κτλ.
Δηλαδη υπάρχουν άνεργοι γιατροί;;;
-
Φυσικά.Και το χειρότερο είναι ότι ακόμα και αυτοί που δεν είναι άνεργοι σε μεγάλο ποσοστο υποαπασχολούνται.Οπότε φευγουν στο εξωτερικό που οι συνθήκες δουλειας ,η εκπαιδευση και οι απολαβές είναι πολύ υψηλότερες.
-
fiverg wrote:
Πλην όμως, μου ήρθε κλήση για ραντεβού Απρίλιο/Μάιο (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ όλα δικά μου) ενώ είμαι 50κάτι και μη ευπαθής ομάδα. Υπάρχει άλλος με ανάλογο προφίλ που να έχει επίσης λάβει τέτοια ειδοποίηση ή να ψάχνω από Δευτέρα στον ΕΟΔΥ ποιανού ξαδέρφου 'έφαγα' την θέση και πως;
Μήπως έχεις δηλώσει κατοικία (ή φορολογική δήλωση) σε νησί ή επαρχία? Γιατί στα νησιά ο εμβολιασμός γίνετια πολύ πιο γρήγορα και έχει δοθεί προτεραιότητα λόγω τουρισμού. Γνωστός μου 47 ετών που έχει ως κατοικία την Ικαρία (Αθήνα μένει) του έχει έρθει μήνυμα για να εμβολιαστεί εντός Απριλίου.
Οχι,δεν ισχύει αυτό. Περιμένω θεωρητικά απάντηση από το 'ψηφιακή διακυβέρνησης' αλλά τους άκουσα σε κατάσταση πανικού και δεν είμαι σίγουρος αν θα μου απαντήσουν, Μου είπαν πάντως ότι δεν είμαι ο μόνος που ανέφερε κάτι τέτοιο σήμερα. Η μόνη πιθανότητα που βλέπω είναι επειδή είχα άτομο σε ευπαθή ομάδα στο περιβάλλον μου για ένα διάστημα, μήπως κάπου είχε παραπέσει και το δικό μου ΑΜΚΑ.
-
απλη παραθεση γεγονοτων
οποιος βρεθει θετικος στον κορωνοιο υποχρεουται σε 10ημερη καραντινα, τουλαχιστον αυτο ανακοινωνουν στο τηλεφωνο. 14 ημερες ειναι για τις αμεσες επαφες. αν ρωτησεις μετα τι, δεν υπαρχει απαντηση οπως επισης υπαρχει αποθαρρυνση να ξανακανεις ελεγχο.
ειχαμε κρουσματα στην εταιρεια. ειχα και ενα φιλο κρουσμα. περασαν οι ημερες που συστησε ο εοδυ. και ηταν ωρα να επιστρεψουν στον κοσμο απο την απομονωση. αλλα ο φοβος φυλαει τα ερμα και αποφασισαμε πριν γινει οτιδηποτε να κανονισουμε να κανουν και ενα μοριακο ελεγχο. γκες γουατ. ολοι θετικοι αρκετα για να μεταδωσουν τον ιο. το φιλαρακι που ελεγα παραπανω τον ειδα στο απογευματινο μου περπατημα, ηταν στο απεναντι πεζοδρομιο, δεν τον αφησα να περασει στο δικο μου. κανονισα και εκανε και αυτος μοριακο. θετικο και σε φαση μεταδοσης.
και για να συνδεσουμε λιγο και το νημα της πολιτικης κανετε κλικ εδω
https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/
αυτο ειναι που περιγραφει και ο τζατζ. χυμα ολα, αντι σε χαρτι πανω σε γκιζε πεταμενα σε ηλεκτρονικη μορφη με χυμα λινκς
-
Θεόδωρε (χρόνια πολλά και καλά, ετεροχρονισμένα) δύο είναι τα σημεία που έχω εντοπίσει και εγώ σαν τρούπες
Πρώτον, κάνεις τεστ και είσαι θετικός. Οι άμεσες επαφές σου μπαίνουν σε καραντίνα αλλά οι δικές τους άμεσες επαφες κυκλοφορούν ελεύθερες και ωραίες. Αν μια άμεση επαφή δική σου εκδηλώσει συμπτώματα μετά από π.χ. εφτά μέρες, μια δική της άμεση επαφή μπορεί να έχει κυκλοφορήσει και μολύνει πολύ κόσμο. Μόνος τρόπος να σπάσει αυτό να κάνουν οι άμεσες επαφές σου μοριακό τεστ επίσης την τρίτη μέρα έτσι ώστε αν είναι θετικές να καραντινιαστούν και οι δικές τους επαφές μια ώρα αρχύτερα. Αλλά αυτό δεν είναι υποχρεωτικό και δεν καλύπτεται οικονομικά, μπορεί η άμεση επαφή να κάτσει καραντίνα χωρίς να μάθουμε ποτέ αν ήταν π.χ. ασυμπτωματικό κρούσμα ή όχι και να λάβουμε μέτρα για τις δικές της επαφές.
Δεύτερον στο πως γυρνάς ως σύμπτωμα σε καραντίνα στο σπίτι όπως το περιγράφεις. Στα νοσοκομεία αν νοσηλευτείς θέλεις δύο συνεχόμενα αρνητικά τεστ, αλλιώς δεν σε βγάζουν όξω. Εδώ μάλλον λήγει η καραντίνα και όλα καλά χωρίς να σε εξετάσει κανείς.
Σωστή η ρύθμιση για τα κατ' οίκον τεστ, αν ξεπεραστεί ο σκόπελος με τα φαρμακεία. Δεν μπορώ να πω ότι έχουν άδικο, θα πρέπει να δείξουν σε ένα σωρό κόσμο τι και πως. Αλλά μετά τι; Εδώ ο μητσάρας και η σούλα έχουν PCR θετικό και καταγεγραμμένο στον ΕΟΔΥ και κυκλοφορούν άνετοι και ωραίοι στους δρόμους, σε ένα τεστ που θα κάνουν σπίτι και δεν θα τους δει κανείς θα κολώσουν;
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες