-
λαπη να με ακους.
-
Το οτι ειναι χαλαροι οι ανθρωποι γυρω σου εχει να κανει πιστευω με την μη κατανοηση της σοβαρότητας. Δεν ειναι ειδικοι αρα η αποψη τους δεν μετρα. Αλλο το να εχεις ενα μεγαλο αντικείμενο που το βελεπςι και αλλο ενα αορατο στην ουσια ιο που δεν φαινεται πουθενα δια γυμνου οφθαλμου.
Είδα και τους ειδικούς....γεύμα στον Π/Θ κοτζάμ καρδιολόγος (τον γνωρίζω, κάποτε έκανα παρέα με τον γιό του), κανένα τεστ στον πατέρα μου στο Ιπποκράτειο για στεφανιογραφεία με 20% πιθανότητα νοσηλείας και ο καθηγητής καρδιολογίας χαλαρός!
-
Asep wrote:
Οι 4.000 που πέθαναν επίσημα από κορόνα το 2000 ήταν οι περισσότεροι υπερήλικες και άρρωστοι, το υπόλοιπο ψάχνομαι και εγώ, αν δεις η διαφορά με το 2014-2016 ειδικά είναι πολύ μεγάλη.
το 2017-19 ομως δεν ειναι. το σκαλι ειναι 10 χιλ νεκροι (17-19 απο 14-16) αρα μπορει να ειναι για διαφορους αλλους λογους.
Πανδημια απο πανωλη και ισπανικη γριππη πεθανε το 25% του συνολικου πλυθησμου.
Κάτι πήγε προς το χειρότερο όπως φαίνεται για την Ελλάδα την διετία 2017-19 σε σχέση με την προηγούμενη δηλαδή 2014-16, δεν είμαι γιατρός για περισσότερες λεπτομέρειες.
-
wantone wrote:
Asep wrote:
Οι 4.000 που πέθαναν επίσημα από κορόνα το 2000 ήταν οι περισσότεροι υπερήλικες και άρρωστοι, το υπόλοιπο ψάχνομαι και εγώ, αν δεις η διαφορά με το 2014-2016 ειδικά είναι πολύ μεγάλη.
το 2017-19 ομως δεν ειναι. το σκαλι ειναι 10 χιλ νεκροι (17-19 απο 14-16) αρα μπορει να ειναι για διαφορους αλλους λογους.
Πανδημια απο πανωλη και ισπανικη γριππη πεθανε το 25% του συνολικου πλυθησμου.
Κάτι πήγε προς το χειρότερο όπως φαίνεται για την Ελλάδα την διετία 2017-19 σε σχέση με την προηγούμενη δηλαδή 2014-16, δεν είμαι γιατρός για περισσότερες λεπτομέρειες.
Ουτε εγω ειμαι ειδικος αλλα τα 10 χιλ διαφορα δεν ειναι κατι μεγαλο αφου το εχουμε δει και παλαιοτερα. Μπορει να ηταν εξαρση της γριππης.
Το κορωνα ειναι σημαντικος ιος αλλα πανδημια δεν ειναι.
-
γυρε μη γραφεις πολλα, αρκει αυτο
Πως φαίνεστε τα παιδιά της πόλης...
Αυτό από πάνω, ποτίζει.
Ψέκασμα κάνει αυτό:
-
Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται σε γεύμα 30 ατόμων , παλαιότερα μάλιστα έβγάζε φωτογραφίες με αγνώστους στη Πάρνηθα, ο Χαρδαλιάς προγενέστερα είχε εμφανιστεί να κάνει χειροφίλημα σε παπά, ο Χρυσοχοιδής είχε δηλώσει με περίσσεια άνεση ότι ο ιός δεν μεταδίδεται σε εξωτερικούς χώρους για να υπερασπιστεί τους αστυνομικούς που δεν φόραγαν μάσκα, είναι μερικά από δεκάδες παραδείγματα που μπορώ να θυμηθώ που φαίνεται ξεκάθαρα ότι το δούλεμα πάει σύννεφο. Εάν αυτοί που είναι στη πρώτη σειρά λόγω αξιωμάτος και προτρέπουν τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα προστασίας διότι ο ιός είναι επικίνδυνος και ύπουλος -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν- ενώ εκείνοι τα αγνοούν,μήπως σημαίνει ότι γνωρίζουν κάτι παραπάνω; Είναι τελικά θανατήφορος και παραμονευεί παντού.... ή κατά το δοκούν γίνεται επικίνδυνος;
-
Οχι σημαινει οτι κανουν τη μακακια ως κλασικοι ελληνες και απλα βρισκουν δικαιολογία. Δες το ετσι.
Ειναι η πιο λογικη σκεψη. Οι αλλες σκέψεις ειναι πολλα βηματα μακρυα με υποθέσεις που πρεπει να δεχτεις ως δεδομένες, οπως παγκοσμια συνωμοσία, θανατοι χιλιαδων ανθρωπων,καταστροφη οικονομιων και ολες να εστιαζουν...... σε εσενα.
Εισαι τοσο σημαντικος;
-
ρε εκανα γενικη αιματος, μια χαρα ειμαι... κοιτα που συμφωνω με τον λαπη απολυτα... γυρε εχουμε γεμισει με εμπαναστατες μεγαλομυαλους που καταλαβαν την παγκοζμια και την ενδοπια συνωμοσια εναντιον τους. τι δεν καταλαβαινεις, δεν υπαρχει υιος ουτε ιος, να κλεισουν το περιπτερο του μπαμπη θελουν.
ΑρΕς
και μετα σκεφτομαι τον καρλ και μου φαινοταν εκεινη η δικτατορια σκληρη και αδικη. πωπω....
-
Πρεπει να κανω και εγω...ουτε βιταμινη d ουτε b ουτε c... Ειμαι κατάλευκος σαν το γαλα. Ευτθχως ειμαι ομορφοπαιδο...
Μου εχει στρίψει....θυμωνω με τα παντα....
Δουλειά λιγα πραγματα... Να βγει το 20αρικο, το 40αρι...
Εχει να με δει ηλιος απο το Σαββατο και πριν απο το προηγούμενο Σαββατο.. Καθε φορα στα ψωνια του σουπερ. Παιρνω καφε και αραζω σε καμια ερημια και βλεπω την κίνηση.
Δεν θα πω για τις τυπισσες και τους τυπους γυρω απο τα take away καφε με τις μασκες κατω..... ΟΛΟΙ τους!!!!
Ξερετε τι θα πω για τα παιδακια αυτα.... Οποτε αστο...
Δεν ξερω τι εχουν παθει ολοι οι..... Ψεκασμενοι και ανακαλυψαν οτι εχουν αποψη. Βρηκαν εποχη και συγκυρία... Μηπως αυτο ειναι η αληθινή πανδημία;;; Να κατι τετοια σκέφτομαι καθως πινω καφε.... Μπαινω στην αμαξαρα με τα 90 αλογα... Και σηκωνω σκονη πιαω μου.
Υ. Γ ποια βιταμινη ειναι που αντικαθιστά την εκθεση στον ηλιο;; d ή b;;
-
Πρεπει να κανω και εγω...ουτε βιταμινη d ουτε b ουτε c... Ειμαι κατάλευκος σαν το γαλα. Ευτθχως ειμαι ομορφοπαιδο...
Μου εχει στρίψει....θυμωνω με τα παντα....
Δουλειά λιγα πραγματα... Να βγει το 20αρικο, το 40αρι...
Εχει να με δει ηλιος απο το Σαββατο και πριν απο το προηγούμενο Σαββατο.. Καθε φορα στα ψωνια του σουπερ. Παιρνω καφε και αραζω σε καμια ερημια και βλεπω την κίνηση.
Δεν θα πω για τις τυπισσες και τους τυπους γυρω απο τα take away καφε με τις μασκες κατω..... ΟΛΟΙ τους!!!!
Ξερετε τι θα πω για τα παιδακια αυτα.... Οποτε αστο...
Δεννξερω τι εζουν παθει ολοι οι..... Ψεκασμενοι και ανακλαυψαν οτι εζουν αποψη. Βρηκαν εποχη και συγκυρία... Να κατο τετοια σκέφτομαι καθως πινω καφε.... Μπαινω στην αμαξαρα με τα 90 αλογα... Και σηκωνω σκονη πιαω μουμ
Υ. Γ ποια βιταμινη ειναι που αντικαθιστά την εκθεση στον ηλιο;; d ή b;;
d3 . παρε d3 fix ενα κουτακι 4kIU της unifarma. να στο επιβεβαιωσει ο σάιμον πρωτα. αλλα για την ορθογραφια δεν υπαρχει χαπακι, να ξαναδιαβαζεις πριν πατησεις δημοσιευση.
-
Μεταξύ του άσπρου (δεν υπάρχει ιός) και του μαύρου (η πανδημία του αιώνα), υπάρχει και το γκρί. Δεν έχει ιδιάιτερα νόημα να το συζητάμε, γιατί φανατιζόμαστε (και ο Λάπ θυμώνει!), αλλά δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα. Σαφώς και υπάρχει ο ιός (όπως υπήρχε και το 2003 και τον έζησα), σαφώς είναι επικύνδυνος....μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα, τροφή για σκέψη....
-
Μα αρχιζει και με πιανει μια νοθρωτητα. Ξυπναω το πρωι και βαριεμαι να δουλεψω, να κανω το προγραμμα μου. Και τα αφηνω ολα για αυριο και αυριο.
Και αντι να κανιθμε μια προσπάθεια να τελειώσουμε με αυτο το πραγμα ο καθενας αρχιζει τις θεωρίες του. Οι στιγμες απαιτουν πυθαρχια...αλλα που;
-
Λαπ η βιταμίνη D είναι που συντίθεται όταν εκτίθεται το δέρμα μας στον ήλιο.
Αν είσαι δράκουλας και δε σε βλέπει ο ήλιος, φάε ψαράκι άφθονο να τη πάρεις έτοιμη, φρέσκο όσο μπορείς αλλά και σε κονσέρβα, τόνο ή σαρδελίτσα κάνει δουλειά...
αν τη συνοδεύεις και με λίγο τσιπουράκι, θα γίνεις περδίκι!
Και τα αυγουλάκια έχουν αρκετή στον κρόκο, και το γάλα κι άλλες τροφές, αλλά αυτές οι δύο παραπάνω φτάνουν για να πάρεις την απαραίτητη ημερήσια δόση... και νομίζω εκτός από οστεοπόρωση και άλλες παθήσεις, η έλλειψη επηρεάζει και τη διάθεση.
-
Οχι σημαινει οτι κανουν τη μακακια ως κλασικοι ελληνες και απλα βρισκουν δικαιολογία. Δες το ετσι.
Ειναι η πιο λογικη σκεψη. Οι αλλες σκέψεις ειναι πολλα βηματα μακρυα με υποθέσεις που πρεπει να δεχτεις ως δεδομένες, οπως παγκοσμια συνωμοσία, θανατοι χιλιαδων ανθρωπων,καταστροφη οικονομιων και ολες να εστιαζουν...... σε εσενα.
Εισαι τοσο σημαντικος;
Ασήμαντος και εγώ και εσύ και ο καθένας. Αυτό ακριβώς λέω και εγώ. Ο καπιταλισμός βρίσκει τρόπους να αυτοσυντηρείται , και αυτό κάνει τώρα εκμεταλευομένος τη συγκεκριμένη κατάσταση που δημιουργήθηκε και μεγεθύνθηκε. Δεν μίλησα πουθενά για ανυπόστατο ιό , αλλά για τεχνητά θανατηφόρο ιό. Από το πρωί μέχρι το βράδυ γίνετε πλύση εγκεφάλου για το πόσο επικίνδυνος ιός και πόσο μεγάλη μεταδοτικότητα έχει από τα χρηματοδοτούμενα κανάλια και τους χειραγωγημένους δημοσιογράφους. Προφανώς είσαι από αυτούς που βγαίνουν μόνο για super market , τις υπόλοιπες ώρες φαντάζομαι δουλειά και τηλεόραση; Εάν αποφάσιζε ο κόσμος με κάποιο τρόπο να αποστασιοποιηθεί από την τηλέοραση και το internet είμαι σίγουρος ότι το θέμα με τον covid θα είχε τελειώσει πολύ γρηγορότερα.
-
Ναι προαπαθω να τηρήσω οσο μπορω παραπανω τις οδηγίες ωστε να τελειωνουμε νωριτερα.
Μιλας για το οικονομικο συστημα μας. Αληθεια ποσα γνωριζεις για τα οικονομικα συστηματα;
Το δικο μας συστημα ποιο θεωρεις οτι ειναι;; η Ευρώπη τι σύστημα εχει, μηοως ειναι μικτο;;; (σου δινω hints)
Και γενικα γιατι μας νοιαζει το οικονομικο συστημα προκειμενου αν αναγνωριαουμε οτι ειναι πανδημια.
Απο που πηγαζει η σιγουρια σου οτι ειναι τεχνητα θανατηφόρος. Αποδείξεις;;;
-
Η vit.D είναι Lap κι υπάρχει μια ένδειξη -όχι πλήρως αποδεδειγμένη- για 2.000 IU/day μαζί με vit.C 1000mg/day (συν κάποια άλλα μικροστοιχεία) ως αντιμετώπιση στο αρχικό στάδιο προσβολής του ιού.Επαναλαμβάνω όμως πως παραμένει ως πιθανή ένδειξη.
Όσοι συμπολίτες έχουν ακόμη αμφιβολίες για την ύπαρξη του κορώνα,λίγο υπομονή να γράψει άλλους 5.000 νεκρούς το κοντέρ στο επόμενο 2μηνο (και θα λέμε κι ευχαριστώ αν σταματήσει εκεί,τα πράγματα είναι πιο άσχημα απ'ότι το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη,γιατί ο ιος τώρα επιτίθεται στην Αττική που είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή με το μισό πληθυσμό της επικράτειας). Επίσης,όσοι τον θεωρούν μια ακόμη 'ιωσούλα', γνωρίζω από συναδέλφους παθολόγους,ασθενείς που το περνάνε ή μόλις το πέρασαν σπίτι τους και χρειάζονται βοήθεια στο σπίτι.Όσοι πιστοί μπορούν να συνεισφέρουν,-χωρίς μάσκα εννοείται-,αφού και στη γρίππη πρόπερσι,το 2018,2017 κ.τ.λ. έτσι δε συναντούσαμε τους συγγενείς και συναδέλφους στη δουλειά,στο σπίτι,στην καφετέρια,στο σινεμά κ.τ.λ. κι όλα ο.κ. Τι όχι;
Α, κι όταν λέγαμε ότι δεν υπάρχουν άτρωτες ηλικίες κι ότι δεν πεθαίνουν μόνο οι γερασμένοι,αλλά ότι ο χρόνος έκθεσης,το ιικό φορτίο κι η απόσταση παιζει ρόλο σε όλους,εννούσαμε αυτό που συμβαίνει με τους νεαρότερους.Δηλαδή επειδή είσαι νεαρός θα νοσήσεις -και μπορεί και βαρύτερα- από έναν 70 ετών που θα προσέξει με τη μάσκα του,τις αποστάσεις του κ.τ.λ. από εσένα που είσαι νέος μεν, αλλά τα'χεις γραμμένα όλα στα π@π@ρια σου δε...
Τελοσπάντων τα 'χουμε πει άπειρες φορές,δεν εχει νόημα πια... Ας φυλαχτεί κι ας προφυλάξει και τους αγαπημένους του ο καθένας όσο μπορεί. Ο νόμος της 'φυσικής επιλογής' του ιού είναι αμείλικτος..
-
Ας δούμε τότε πως θα εξελιχθεί η ιστορία και το ξανασυζητάμε.... Αυτό που δεν χωρά αμφισβήτηση είναι πως μέχρι και σήμερα και ενώ υπήρχε χρόνος προετοιμασίας δεν έχει στηριχθεί η δημόσια υγεία , ούτε έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Καμία επένδυση στη νοσοκομειακή κάλυψη, μηδαμινή στήριξη στις μικροεπιχειρήσεις, στοιβαγμένοι άνθρωποι στα μέσα μεταφοράς, ουρές στα super market για να προλάβουν το κλείσιμο στις 5.30, αστοχία με τις μάσκες στα σχολεία, τα οποία ξεκίνησαν χωρίς καθαρίστριες. Τι άλλο χρειάζεται κάποιος για να πειστεί ότι αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία δεν τους ενδιαφέρει η αντιμετώπιση του ιού αλλά πως να καρπωθούν όσα περισσότερα οικονομικά οφέλη μπορούν.Αντί να ενισχύουν το σύστημα υγείας αγόραζουν μαχητικά από τους Γάλλους και κάνουν προσλήψεις αστυνομικών για τα εποπτεύουν τα πανεπιστήμια. Το μόνο ενθαρρυντικό είναι ότι πλέον και οι αστυνομικοί καταλαβαίνουν το παιχνίδι που παίζεται και έχουν χαλαρώσει και οι ίδιοι σε σχέση με το πρώτο καιρό που το έπαιζαν καουμπόηδες. Θα ήθελα εάν κάποιος έχει εικόνα και από άλλες χώρες να μας πει εάν διαδραματίζονται ανάλογες καταστάσεις.
-
Το πως γινεται η διαχεορηση της πανδημίας θα σου δωθει η ευκαιρία μεσω των εκλογων να το εκφράσεις. Και εγω απο την πλευρα της οικονομιας εχω πολλα να τους κατηγόρησω, τους θεωρω ερασιτέχνες.
Ως τοτε ομως ακολουθα τις οδηγίες. Δεν εχεις την κατάρτιση να εκφερεις αποψη για το αν εοναι αληθινοι οι θανατοι οταν βρισκομαστε σε έκτακτη αναγκη, διοτι η παραφιλολογια σου μπορει να κοστισει την υγεια καποιου.
Αν δεν το καταλαβες εχουμε καταστρεψει τη χωρα μας προκειμενκυ να πεισουμε ανθρωπους που δεν πείθονται. Ας κάνουμε μια προσπαθεια να ακολουθήσετε τις οδηγιες και ας εχετε αντιρρηση. Μπορει ως δια μαγειας να μειωσουμε τις συνέπειες
-
[quote=Lap]
Το πως γινεται η διαχεορηση της πανδημίας θα σου δωθει η ευκαιρία μεσω των εκλογων να το εκφράσεις. Ως τοτε ακολουθα τις οδηγίες. Δεν εχεις την κατάρτιση να εκφερεις αποψη οταν βρισκομαστε σε έκτακτη αναγκη, διοτι η παραφιλολογια σου μπορει να κοστισει την υγεια καποιου.
Αν δεν το καταλαβες εχουμε καταστρεψει τη χωρα μας προκειμενκυ να πεισουμε ανθρωπους που δεν πείθονται. Ας κάνουμε μια προσπαθεια να ακολουθήσετε τις οδηγιες και ας εχετε αντιρρηση. Μπορει ως δια μαγειας να μειωσουμε τις συνέπειες[quote]
Εντάξει , συνέχισε να βλέπεις τηλεόραση και σε λίγο θα σε πείσουν ότι ήρθαν εξωγήινοι. Εξάλλου αφού θα το λένε παντού μάλλον θα είναι αλήθεια. Και επίσης να μη ξεχάσουμε να ακολουθησούμε τις οδηγίες παίρνοντας για παράδειγμα το πρωθυπουργό και τους παρατρεχάμενους του. Μίας και είσαι πειθαρχημένος και δεν βγαίνεις από το σπίτι σου θα σου πρότεινα να διαβάσεις την Τυραννία των ΜΜΕ του Ιγνάσιο Ραμονέ για να αποκτήσεις εικόνα για το πως λειτουργεί η δημοσιογραφία.
-
Καλε μου ανθρωπε εχω επιστημονες στο περιγυρο μου. Πολυ μεγαλα ονοματα μαλιστα. Ασε να ξερω οτι ειναι δυσκολη η κατάσταση. Τηλεοραση βλεπω οταν και οτι θελω εγω...
Εσυ τι βλεπεις και εχεις τετοιες αππψεις;
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες