-
Αυξημένη κατανάλωση=ΠΡΟΣΦΥΣΗ.
Αν στα λάστιχα σας ψάχνετε οτιδήποτε άλλο πλην της πρόσφυσης,πάω πάσο.
-
Παιδιά εκ μέρους του φίλου σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας. Έβαλε τελικά σήμερα το απόγευμα τα Goodyear Efficient grip performance 2. Τιμή στα 280€ made in France και Dot 2120.
-
Νομίζω ότι έκανε μια πολύ καλή επιλογή!
-
Τα efficient grip performance 2 τα φοράω σε golf vi tsi 122ps εδώ και 8.000km κι είναι με διαφορά το καλύτερο ελαστικό που έχω χρησιμοποιήσει σε 205/55/16...καλή πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο, αθόρυβο και πάρα πολύ άνετο...επίσης μέχρι στιγμής δεν έχει καθόλου φθορα
-
Καλησπέρα,
Έχω κάτι 205/60/16 92h που ήταν πάνω σε ζάντες που πήρα ώστε να βάλω χειμερινά. Τα λάστιχα είναι τα cinturato του 18 με αρκετό πέλμα και σε καλή κατάσταση. Θέλω να τα δώσω σε γνωστό μου επειδή δεν τα χρειάζομαι που φοράει 205/55/16 96v. Το αυτοκίνητο την παίρνει αυτή την διάσταση απλά δεν ξέρω με το δείκτη φορτίου τι παίζει. Το αυτοκίνητο που θα μπούνε είναι ένα laguna 2005 1.8.
Ποία είναι η γνώμη σας;
https://www.wheel-size.com/size/renault/laguna/2005/#trim-18i-eudm-118
-
Παιδιά καλησπέρα! Είμαι σε αναζήτηση ελαστικών για το Renault Clio mk3 1.2 tce της οικογένειας σε διάσταση 185/60/15....Αυτή τη στιγμή φοράει τα pirelli p1 verde τα οποία έχουν 3.5 χρόνια και 50.000 km σχεδόν στο ενεργητικό τους....το αυτοκίνητο κάνει κατά βάση αστικές διαδρομές οπότε ψάχνουμε για κάτι σχετικά μαλακο. Τι θα προτείνατε αναμεσα σε: 1) turanza t005 2) primacy 4, 3) eco contact 6
-
Παιδιά καλησπέρα! Είμαι σε αναζήτηση ελαστικών για το Renault Clio mk3 1.2 tce της οικογένειας σε διάσταση 185/60/15....Αυτή τη στιγμή φοράει τα pirelli p1 verde τα οποία έχουν 3.5 χρόνια και 50.000 km σχεδόν στο ενεργητικό τους....το αυτοκίνητο κάνει κατά βάση αστικές διαδρομές οπότε ψάχνουμε για κάτι σχετικά μαλακο. Τι θα προτείνατε αναμεσα σε: 1) turanza t005 2) primacy 4, 3) eco contact 6
Εγω φοράω τώρα Τ005 σε διάσταση 245/45/18, και eco contact6 στο προηγούμενο αυτοκίνητο σε διάσταση 195/50/16. Άνετα και τα δύο στην πόλη, τα ecocontact πιο θορυβώδη αλλα καλύτερα στην κατανάλωση, τα Bridgestone καλύτερα σε αίσθηση. Γενικά για eco ελαστικά εχουν καλο κράτημα και τα δυο (σε normal οδήγηση). Και εγώ κάνω σχεδόν εξ ολοκλήρου αστικές μετακινήσεις και σπανια εθνική και μέχρι 100. Σε αυτές τις συνθήκες δεν είναι έντονες οι διαφορές μεταξυ των ελαατικων αυτών. Αν ξαναδιαλεγα απο αυτά , θα έπαιρνα το φτηνότερο.
-
Σε ευχαριστώ πολύ....η αλήθεια είναι ότι κλείνω προς τα t005
-
Και να το κυνηγάς, καλύτερο είναι το 205/55, έχει χαμηλότερο πλαϊνό. Θα χάσεις (ίσως) ελάχιστα σε άνεση και θα κερδίσεις σε τιμόνι, κράτημα, φρενάρισμα και κατανάλωση. Εννοείται βάζεις την εργοστασιακή διάσταση, δεν παίζουμε με αυτά.
Επιβεβαιώθηκε τελικά ότι μπορεί να φορεθεί 205/55/16 (A4 quattro 1.8 avant για όσους δε θυμούνται)
Οι νέες επιλογές είναι, με σειρά δικής μου προτίμησης:
-
Bridgestone T005
-
Good Year performance 4
-
Continental premiumcontact 6
-
Hankook K125
Τιμές 250-300€.
ψάχνω κάτι που να ζεσταίνεται γρήγορα σχετικά (μικρές διαδρομές) και να ξεραίνεται σχετικά αργά με την πάροδο του χρόνου (δε γίνονται πολλά χλμ
-
-
Goodyear Effecient Grip Performance 2, ισως το καλύτερο ελαστικό σε αυτή την διάσταση. Δεν έχεις λόγο να πληρώσεις πιο ακριβά για Bridgestone or Continetal.
Σε πιο οικονομικά, εξαιρετικές επιλογές τα Falken ZE310 & ZE914 (πιο σπορ) και τα Firestone Roadhawk.
-
Καλημέρα. Για ασφάλτινο 4x4, οι τιμές είναι γύρω στα 600€ (Latitude Tour, Conticross, A005 κλπ.) αλλά έπεσα σε προσφορά της GOODYEAR το EAGLE LS2 παραγωγής 1ο τρίμηνο 2019 στα 480€. Κανονικά με την εγγύηση και απόδειξη αγοράς από ξεστοκάρισμα της κεντρικής αποθήκης. Τι λέτε αξίζει η διαφορά τιμής;
-
Δεν το ξέρω σαν ελαστικό, εαν είναι καλό όμως πρχώρα. Η ημερομηνία παραγωγής, εφόσον έχει αποθηκευτει σωστά, δεν λέει και πολλά. Δεν είναι και 5ετίας, 1 έτους είναι άρα μια χαρά.
-
Για το λάστιχο δεν γνωρίζω αλλά η ημερομηνία είναι σούπερ,θα σου αντέξουν καλύτερα από το να ήταν 2μηνων!
-
Καλησπέρα ,έχω ένα grande punto και φοράω 205/45/17 .Σε τι διάσταση θα μπορούσα να πάω για πιο άνετη και ασφαλή οδήγηση; Ευχαριστώ πολυ
-
Καλησπέρα ,έχω ένα grande punto και φοράω 205/45/17 .Σε τι διάσταση θα μπορούσα να πάω για πιο άνετη και ασφαλή οδήγηση; Ευχαριστώ πολυ
Με 205/45/17 σίγουρα έχεις ασφαλή οδήγηση, αλλά όχι άνετη. Είναι σπορ διάσταση ελαστικού που δίνει πολύ καλά κρατήματα με ένα καλό λάστιχο, αλλά και αρκετό κοπάνημα.
Αν θες να βελτιώσεις την άνεση πρέπει να κατέβεις σε διάσταση ζάντας και να πας π.χ. σε 195/55/16 (αυτή τη διάσταση θα προτιμούσα εγώ) ή 195/60/15, ώστε να διατηρηθεί η διάμετρος των τροχών σταθερή.
-
Θα αλλάξω λάστιχα στο kuga (235/50/18). Από το εργοστάσιο φοράει τα ContiSportContact 5 SUV. Σε γενικές γραμμές είναι πάνω από τον μέσο όρο στους περισσότερους τομείς αλλά αργούν να ζεσταθούν. Στο στεγνό πολύ καλά και στο βρεγμένο απλά ικανοποιητικά. Έχουν και χαμηλή φθορά, με 50.000 χλμ έχουν ακόμα πέλμα και κρατάνε (ειδικά τα πίσω έχουν ακόμα πολύ ψωμί). Σημειωτέον ότι υπάρχει κλειστό γκαράζ οπότε δεν τα ξεραίνει ο ήλιος. Με δεδομένα ότι δεν πατάω χιόνι ποτέ, ότι χώμα πατάω σπάνια (2-3 φορές το χρόνο σε καμιά εκδρομή και βέβαια σε βατούς χωματόδρομους) και ότι θέλω ένα λάστιχο με καλά κρατήματα στην άσφαλτο (το αυτοκίνητο φοράει πρόγραμμα και γενικά οδηγάω σβέλτα) και με χαμηλό θόρυβο για ήσυχο ταξίδι στην εθνική έχω καταλήξει στα παρακάτω με την σειρά που τα γράφω :
-
GOODYEAR EAGLE F1 ASYMMETRIC 3 SUV στα 560 ευρώ
-
BRIDGESTONE TURANZA T005 στα 500 ευρώ
-
CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 6 στα 540 ευρώ
-
FALKEN AZENIS FK510 SUV στα 490 ευρώ
Όλες οι τιμές με τοποθέτηση, ζυγοστάθμιση, βαλβίδες.
Κατά 80% κλείνω προς τα goodyear, έχω διαβάσει πολύ καλά reviews και είναι και πιο καινούριο λάστιχο από τα άλλα. Τα falken μπορεί να τα επέλεγα αν είχαν λίγο χαμηλότερη τιμή, έχω διαβάσει επίσης πολύ καλές κριτικές. Αλλά παίζουν τιμολογιακά στα ίδια επίπεδα με τα premium. Τα bridgestone τα έβαλε πριν λίγους μήνες φίλος σε tiguan, δεν έχει ενθουσιαστεί χωρίς να υστερούν κάπου σημαντικά (του φαίνονται περισσότερο θορυβώδη σε σχέση με τα michelin που είχε από το εργοστάσιο). Όμως έχουν πολύ καλή τιμή και - λογικά - θα βγάζουν και αρκετά χιλιόμετρα.
Ακούω γνώμες ή άλλες προτάσεις.
-
-
Τα falken ειναι λαστιχαρες και μην κολλάς στο όνομα.
-
Εαν δεν σε νοιάζει η τιμή, βάλε τα Goodyear, ίσως ό,τι καλύτερο στην κατηγορία. Εαν θές αντίστοιχα κορυφαίο ελαστικό σε πιο λογική τιμή, βάλε τα Flaken, εξαιρετικά ελαστικά με μόνο μειονέκτημα την ελάχιστα αυξημένη τριβή κύλισης.
-
Από 1-31/10 τρέχει πρωθητική good year - dunlop με δωροεπιταγή έως 80€ για τετράδα απο 17' και πάνω.
https://driveandtravel.gr/goodyear-2win ... n-me-dora/έβαλα σήμερα τα good year eagle ls2 255/55/18 στα 480€ (5ος/19 παραγωγή) και με τη δωροεπιταγή πάει 430€.
-
Εαν δεν σε νοιάζει η τιμή, βάλε τα Goodyear, ίσως ό,τι καλύτερο στην κατηγορία. Εαν θές αντίστοιχα κορυφαίο ελαστικό σε πιο λογική τιμή, βάλε τα Flaken, εξαιρετικά ελαστικά με μόνο μειονέκτημα την ελάχιστα αυξημένη τριβή κύλισης.
Σε κάθε περίπτωση αξίζει να επαναλαμβάνουμε ότι η αυξημένη τριβή κύλισης σημαίνει και καλύτερο grip!!!
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]