-
Δεν έχουν σχέση τα κόστη σέρβις συντήρησης στις 2 εταιρείες....είχα και τα 2 και γνωρίζω. Μόνο η διαφορά της χρέωσης εργατο-ώρας (€55 vs 108) είναι διπλάσια. Τα ανταλλακτικά τουλάχιστον 30% πιο ακριβά και η BMW εχει μόνο 2 χρόνια εγγύηση, που σημαίνει μετά αρχίζει η αφαίμαξη. Το έχω ξαναγράψει, αντλία νερού στην 116 μου (F20) κόστισε συνολικά €1.000 με 50% έκπτωση στην εργασία και 15% στα ανταλλακτικά (η ζημιά προξένησε και άλλη ζημιά, εξ' ου και το κόστος) και αυτά στον 4ο χρόνο και περίπου 60.000χλμ. Οι νέες πλαστικές αντλίες είναι πολύ πιο φθηνές (1/3 της τιμής από τις παλιές) αλλά χαλάνε πιο εύκολα.
-
Kαι φυσικά υπάρχει και διάφορα στην τιμή αγοράς μεταξύ 118i 140 και 1.0 155 πχ μεταξύ sportline advanced και active x το πρώτο κοστίζει κάνα 2500 παραπάνω και το φοκους είναι πιο φορτωμένο σε εξοπλισμό σε αυτά τα λεφτά.
-
@Tkin73 συγνώμη δεν το ξεκαθάρισα. Αναφέρομαι στην σύγκριση μεταξύ 118i Sport line advanced vs Focus 1,5T St-line X 8AT που έχουν εφάμιλλη τιμή και είναι οι εκδόσεις που θα με ενδιέφεραν σε μια πιθανή αγορά. Δεν αναφέρουν στην 1,0T mh 155ps
Φάνη πίστευα ότι έχουν διαφορά αλλά τα δεδομένα που έγραψες είναι πολύ μεγαλύτερα από όσο θα φαντάζουν. Αν είχα την οποιαδήποτε αμφιβολία μου το έκανες απόλυτα ξεκάθαρο, σε ευχαριστώ!
-
@Tkin73 συγνώμη δεν το ξεκαθάρισα. Αναφέρομαι στην σύγκριση μεταξύ 118i Sport line advanced vs Focus 1,5T St-line X 8AT που έχουν εφάμιλλη τιμή και είναι οι εκδόσεις που θα με ενδιέφεραν σε μια πιθανή αγορά. Δεν αναφέρουν στην 1,0T mh 155ps
Φάνη πίστευα ότι έχουν διαφορά αλλά τα δεδομένα που έγραψες είναι πολύ μεγαλύτερα από όσο θα φαντάζουν. Αν είχα την οποιαδήποτε αμφιβολία μου το έκανες απόλυτα ξεκάθαρο, σε ευχαριστώ!
Μεταξύ των 2 συγκεκριμένων αυτοκινήτων (και ξεκαθαρίζω ότι είμαι BMWδάκιας!) πιστεύω ότι το Focus είναι καλύτερη επιλογή, για τους εξής λόγους:
- έχει καλύτερο εξοπλισμό
- είναι πιο γρήγορο και με καλύτερο κινητήρα
- έχει καλύτερο κιβώτιο
- έχει 8 χρόνια εγγύηση
- έχει αρκετά χαμηλότερο κόστος χρήσης
- στατιστικά είναι πιο αξιόπιστο
Για συμπεριφορά κλπ. δεν θα πώ, γιατί το νέο Άσσο τον έχω οδηγήσιε ελάχιστα, πάντως το Focus (με τους πολλαπλούς) μου άρεσε περισσότερο απο την F20 που είχα, το βρήκα πιο καλοστημένο.
-
Μετα απο 120χμ (εκ των οποιων τα 110 μεσα στην Αθηνα) μέσα σε 3 ημερες μπορω να πω γιατι τοσα χρονια δεν ειχα αγορασει ford. Πραγματικα ακομα και οι διαδρομες μεσα στη πολη σε ανηφορες ειδικα με κινηση που με το clio μου εσπαγαν τα νευρα με το focus εισαι ανετα δεν κουραζεσαι εχεις το autohold-hill start και δεν ανησυχεις για τις ανηφορες, πολυ καλη συμπλεξη στο ντεμπραγιαζ δεν καταλαβαινεις ωρες ωρες ποτε αλλαζεις ταχυτητες τιμονι πολυ στιβαρο, μειον ο ογκος του αυτοκινητου που αν δεν ειχε τις καμερες θα χρειαζοσουνα λιγη επιφανεια τζαμιου παραπανω οπως ειχα στο clio. Οι καθρεπτες το μειον τους ειναι οτι ειναι συμπαγεις και οταν στριβω πρεπει να μαθω λιγο τις γωνιες γιατι φοβαμαι τις γωνιες που δεν βλεπω και περνω λιγο πιο ανοιχτα τις στροφες ή διαφορετικα πρεπει να σηκωσω πιο ψηλα το καθισμα . Μεσος ορος συμφωνα με τον κλεφτη οπως λενε trip computer 7.1lt/100
-
Ποια έκδοση έχεις;
-
Μετα απο 120χμ (εκ των οποιων τα 110 μεσα στην Αθηνα) μέσα σε 3 ημερες μπορω να πω γιατι τοσα χρονια δεν ειχα αγορασει ford. Πραγματικα ακομα και οι διαδρομες μεσα στη πολη σε ανηφορες ειδικα με κινηση που με το clio μου εσπαγαν τα νευρα με το focus εισαι ανετα δεν κουραζεσαι εχεις το autohold-hill start και δεν ανησυχεις για τις ανηφορες, πολυ καλη συμπλεξη στο ντεμπραγιαζ δεν καταλαβαινεις ωρες ωρες ποτε αλλαζεις ταχυτητες τιμονι πολυ στιβαρο, μειον ο ογκος του αυτοκινητου που αν δεν ειχε τις καμερες θα χρειαζοσουνα λιγη επιφανεια τζαμιου παραπανω οπως ειχα στο clio. Οι καθρεπτες το μειον τους ειναι οτι ειναι συμπαγεις και οταν στριβω πρεπει να μαθω λιγο τις γωνιες γιατι φοβαμαι τις γωνιες που δεν βλεπω και περνω λιγο πιο ανοιχτα τις στροφες ή διαφορετικα πρεπει να σηκωσω πιο ψηλα το καθισμα . Μεσος ορος συμφωνα με τον κλεφτη οπως λενε trip computer 7.1lt/100
Τα φρένα πως τα βλέπεις??Για μένα συνεχίζουν να είναι μείον και μετά απο 600 περίπου χιλιόμετρα δεν βλέπω να στρώνουν.
-
Μέιον τα φρένα; Φαντάζομαι θα έχεις το 1.0 μάλλον με τα μικρότερα; Στο 1.5 είναι άγκυρες! Αν συνεχίσεις να έχεις θέμα να ξέρεις μπαίνει ο μεγαλύερος δίσκος και στο 1.0 με απλά μεγαλύτερες βάσεις.
-
Kai το 1.0 155 έχει άραγε μικρότερα φρένα;
-
Βασικά έχει το 1.0 mhev με τα 155 ps .... Δεν ξέρω πως νοιώθει τα φρένα , θα ξέρω (εύχομαι!!!) σε κάνα δίμηνο αλλά εγώ θα το πήγαινα μια βόλτα απο αντιπροσωπεία για check & feedback απο τους τεχνικούς.
-
Επειδη προερχομαι απο το clio για μενα τα φρενα του ειναι προοδευτικα και δυνατα αν τα πατησεις αποτομα φρεναρει πολυ δυνατα, αυτο ειναι σχετικο γιατι ο καθενας προερχεται απο διαφορετικο αυτοκινητο και δεν μπορουν να γινονται συγκρισεις. Η αληθεια ειναι πως κανα δυο φορες σημερα θα ηθελα να ειναι λιγο πιο αποτομα στο πατημα τους. Οταν παω ταξιδακι με στροφες θα σας πω και τις εντυπωσεις μου απο εκει. Η εκδοση μου ειναι η 125mhev. Αλλα σε συγκριση με το προηγουμενο αυτοκινητο θεωρω οτι ειναι αγκυρες.
-
Μέιον τα φρένα; Φαντάζομαι θα έχεις το 1.0 μάλλον με τα μικρότερα; Στο 1.5 είναι άγκυρες! Αν συνεχίσεις να έχεις θέμα να ξέρεις μπαίνει ο μεγαλύερος δίσκος και στο 1.0 με απλά μεγαλύτερες βάσεις.
Σωστά το 1.0 έχω ,έτσι όπως λες άγκυρες ήταν το προηγούμενο αυτοκινητο( Alfa 147 1.6) και τωρα μου κακοφαίνονται του ford.
Βασικά δεν μου δίνουν το αίσθημα της ασφάλειας ότι σε απότομο φρενάρισμα και ειδικά σε κοντινή απόσταση από τον μπροστά θα με σώσουν.
Δημήτρη αν το κάνω μελλοντικά την αλλαγή μεγαλύτερων δίσκων θα έχω θέμα με εγγύηση Ford?
-
Τα 1000άρια απ όσο ξέρω είναι 282mm/271mm ενώ τα 1.5 182 τουλάχιστον 308/302.
Και πάλι όμως πρώτη φορά ακούω να λέει κάποιος πως δε του φτάνουν τα φρένα.
-
Βασικά έχει το 1.0 mhev με τα 155 ps .... Δεν ξέρω πως νοιώθει τα φρένα , θα ξέρω (εύχομαι!!!) σε κάνα δίμηνο αλλά εγώ θα το πήγαινα μια βόλτα απο αντιπροσωπεία για check & feedback απο τους τεχνικούς.
Έκανα μία συζήτηση με τον πωλητή στην Ford μου είπε πως αν είχανε κάποιο θέμα θα άναβε λαμπάκι.Σε κάθε περίπτωση στο πρώτο service θα το αναφέρω στους μηχανικούς εκεί να τα δούνε.
-
Τα 1000άρια απ όσο ξέρω είναι 282mm/271mm ενώ τα 1.5 182 τουλάχιστον 308/302.
Και πάλι όμως πρώτη φορά ακούω να λέει κάποιος πως δε του φτάνουν τα φρένα.
Και μένα μου κάνει εντύπωση 284/251 φόραγε η Alfa
-
Είχες κάνει τεστ ντράιβ; Παρατήρησες το ίδιο θέμα;
-
To ντίζελ τι διαστάσεις έχει;
-
To ντίζελ τι διαστάσεις έχει;
Λογικά τις ίδιες με το 1000άρι εφόσον είναι παρόμοια ιπποδύναμη
-
Είχες κάνει τεστ ντράιβ; Παρατήρησες το ίδιο θέμα;
Όχι δεν είχα κάνει test drive ,στην κίνηση το παρατήρησα 2-3 φορές που χρειάστηκε να φρενάρω απότομα.
-
Στο δικό μου πάντως στην αρχή έπρεπε να συνηθήσω την δύναμη. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή. Πατούσα και νόμιζα έριχνα άροτρο από πίσω. Βέβαια 308/302
Ford Focus MK4