Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αγορα: OCTAVIA 2020 vs GLB 2019 δύσκολη απόφαση
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Αγορα: OCTAVIA 2020 vs GLB 2019 δύσκολη απόφαση
    • 1
    • 2
    • 3
    • 1 / 3
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    16
    44
    551
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      carman last edited by

Καλησπέρα στους ειδικούς,

Είμαι ένας νέος πατέρας και ελπίζω σε 2 χρόνια να έχω και δεύτερο παιδί. Το 2020 δεν ήταν καλή χρόνια (με εξαίρεση τη γέννηση του παιδιού μου) στην αρχή του έτους τράκαρα και κατέστρεψα (εγώ έφταιγα) το C4 που το είχα 7,5 χρόνια.

Τώρα οδηγώ το GLA του 2020 της γυνάικας μου (επειδή προσέχει το παιδί έχω εγώ το αμάξι). ¨Εχω κάνει έρευνα και είμαι ανάμεσα σε 2 αμάξια SKODA OCTAVIA 2020 και GLB 2019.

Να σας πω τις ανάγκες μου για να μου δώσετε συμβουλές

Θα είναι το κύριο οικογενειακό αμάξι για μετακινήσεις

1: μεγάλο baggage space

2: να έχει τεχνολογίες ασφάλειας για να προστατεύει τον οδηγό από τα λάθη του, δηλαδή  lane assist, etc- το τρακάρισμα θα το είχα γλυτώσει εάν είχα τεχνολογία στο αμάξι

3: να έχει τεχνολογίες πολυμέσων, android auto, καλό σύστημα πλοήγησης.

4: όταν οδηγώ εκτός πόλης οδηγώ ΜΟΝΟ με cruise control. με ενδιαφέρει να είναι πολύ φιλικό

5: Parking assist. Κάμερα, σένσορες και λοιπά

6: οικονομικό στη διαχείριση και στην οδήγηση

Τι έχω διαβάσει/αντιληφθεί ως τώρα:

Θετικά GLB

1: Καλό bagga space 570 ltr

2: καταπληκτική οπίσθια κάμερα

3: τεχνολογίες που βοηθάνε τον οδηγό

4: το mercede mi είναι πολύ User friendly και έχει αρκετά touch control, κυρια οθόνη, σύστημα δίπλα στον οδηγό καθώς και δεξιά του οδηγού (εκεί που θα ήταν κανονικά ο λεβιέ)

5: λόγω ότι η γυναίκα μου εργάζεται σε dealer θα έχω πολλά θετικά στο θέμα service/ανταλλακτικά

Αρνητικά GLB

1: Τιμή το μοντέλο με αυτόματο diesel είναι 2,000 λίτρα και ξεκινά πάνω από 50,000 ευρώ

2: είναι άσχημο αμερικάνικο όχημα

3: έχουμε ήδη ένα SUV χρειαζόμαστε δεύτερο?

4:  πολλά πράγματα που δίνει η SKODA standard (π.χ. κάποιες τεχνολογίες) είναι έξτρα στη mercedes

5: μικρό baggage space για το μέγεθος του

Θετικά OCTAVIA

1: όμορφο

2: οικονομικό (καμία σχέση με mercedes)

3: οι νέες τεχνολογίες που έχει (παρόλο που δεν τις έχω οδηγήσει)

4: πολυ καλά reviews

5: πρακτικό

Αρνητικά OCTAVIA

1: δεν έχω επαφή/γνώση για το service και για τα ανταλλακτικά

2: το cruise control δεν είναι όσο βολικό της GLB (δλδ προτιμώ να έχω τα κουμπιά πάνω στο τιμόνι και όχι στο δεικτή του φλάς), νιώθω την οδήγηση πιο εύκολη έτσι

3: γενικά όλα τα υλικά που είδα είναι κλικ κάτω ποιοτικά από την mercedes (λογικό), π.χ. η κάμερα στο πίσω μέρος δεν είναι αντάξια της mercedes.

παρακαλώ γράψτε γιατί εγώ σαν μην ειδικός δεν ξέρω τι άλλο να προσέξω

Τα άλλα αμάξια που σκεφτόμουν είναι τα

A SKODA SUPERB

B VW PASSAT

Το passat δεν το επιλέγω γιατί δεν σου δίνει επιλογή η VW να το αλλάξεις/προσαρμόσεις.  Το Superb ακόμα το σκέφτομαι

Γράψτε ελεύθερα

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        carman last edited by

Καλησπέρα στους ειδικούς,

Είμαι ένας νέος πατέρας και ελπίζω σε 2 χρόνια να έχω και δεύτερο παιδί. Το 2020 δεν ήταν καλή χρόνια (με εξαίρεση τη γέννηση του παιδιού μου) στην αρχή του έτους τράκαρα και κατέστρεψα (εγώ έφταιγα) το C4 που το είχα 7,5 χρόνια.

Τώρα οδηγώ το GLA του 2020 της γυνάικας μου (επειδή προσέχει το παιδί έχω εγώ το αμάξι). ¨Εχω κάνει έρευνα και είμαι ανάμεσα σε 2 αμάξια SKODA OCTAVIA 2020 και GLB 2019.

Να σας πω τις ανάγκες μου για να μου δώσετε συμβουλές

Θα είναι το κύριο οικογενειακό αμάξι για μετακινήσεις

1: μεγάλο baggage space

2: να έχει τεχνολογίες ασφάλειας για να προστατεύει τον οδηγό από τα λάθη του, δηλαδή  lane assist, etc- το τρακάρισμα θα το είχα γλυτώσει εάν είχα τεχνολογία στο αμάξι

3: να έχει τεχνολογίες πολυμέσων, android auto, καλό σύστημα πλοήγησης.

4: όταν οδηγώ εκτός πόλης οδηγώ ΜΟΝΟ με cruise control. με ενδιαφέρει να είναι πολύ φιλικό

5: Parking assist. Κάμερα, σένσορες και λοιπά

6: οικονομικό στη διαχείριση και στην οδήγηση

Τι έχω διαβάσει/αντιληφθεί ως τώρα:

Θετικά GLB

1: Καλό bagga space 570 ltr

2: καταπληκτική οπίσθια κάμερα

3: τεχνολογίες που βοηθάνε τον οδηγό

4: το mercede mi είναι πολύ User friendly και έχει αρκετά touch control, κυρια οθόνη, σύστημα δίπλα στον οδηγό καθώς και δεξιά του οδηγού (εκεί που θα ήταν κανονικά ο λεβιέ)

5: λόγω ότι η γυναίκα μου εργάζεται σε dealer θα έχω πολλά θετικά στο θέμα service/ανταλλακτικά

Αρνητικά GLB

1: Τιμή το μοντέλο με αυτόματο diesel είναι 2,000 λίτρα και ξεκινά πάνω από 50,000 ευρώ

2: είναι άσχημο αμερικάνικο όχημα

3: έχουμε ήδη ένα SUV χρειαζόμαστε δεύτερο?

4:  πολλά πράγματα που δίνει η SKODA standard (π.χ. κάποιες τεχνολογίες) είναι έξτρα στη mercedes

5: μικρό baggage space για το μέγεθος του

Θετικά OCTAVIA

1: όμορφο

2: οικονομικό (καμία σχέση με mercedes)

3: οι νέες τεχνολογίες που έχει (παρόλο που δεν τις έχω οδηγήσει)

4: πολυ καλά reviews

5: πρακτικό

Αρνητικά OCTAVIA

1: δεν έχω επαφή/γνώση για το service και για τα ανταλλακτικά

2: το cruise control δεν είναι όσο βολικό της GLB (δλδ προτιμώ να έχω τα κουμπιά πάνω στο τιμόνι και όχι στο δεικτή του φλάς), νιώθω την οδήγηση πιο εύκολη έτσι

3: γενικά όλα τα υλικά που είδα είναι κλικ κάτω ποιοτικά από την mercedes (λογικό), π.χ. η κάμερα στο πίσω μέρος δεν είναι αντάξια της mercedes.

παρακαλώ γράψτε γιατί εγώ σαν μην ειδικός δεν ξέρω τι άλλο να προσέξω

Τα άλλα αμάξια που σκεφτόμουν είναι τα

A SKODA SUPERB

B VW PASSAT

Το passat δεν το επιλέγω γιατί δεν σου δίνει επιλογή η VW να το αλλάξεις/προσαρμόσεις.  Το Superb ακόμα το σκέφτομαι

Γράψτε ελεύθερα

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • dimitriscsd
          dimitriscsd last edited by

Δεν σου προτείνω άλλες εναλλακτικές γιατί φαίνεται να έχεις κατασταλάξει σε αυτά τα 2.

Μεταξύ των 2 λοιπόν και αφού ήδη υπάρχει ένα SUV, εγώ ψηφίζω Octavia. Αξιοπρεπέστατο αμάξι και σου μενουν και αρκετά λεφτά στον κουμπαρά για άλλα έξοδα (παιδιά) ή για το επόμενο. Σκέψου και το station wagon ανάλογα τις ανάγκες σας.

Τα superb και passat είναι αχρείαστα μεγάλα νομίζω.

1 Reply Last reply Reply Quote 12
          • C
            carman last edited by

Δημήτρη σε ευχαριστώ,

θα ήθελα να ακούσω πιο καλά την απόψη σου! δεν βρήκα στην αγορά άλλα αμάξια! θέλω το αμάξι να είναι ΝΕΟ μόντελο (όχι facelift) είτε του 2019 είτε του 2020.

Η αλήθεια είναι ότι το GLB θα έχω όσο πιο καλή έκπτωση γίνεται, παρόλα αυτά η διαφορά είναι μεγάλη.

1 Reply Last reply Reply Quote 15
            • dimitriscsd

Γενικά το Octavia σαν σύνολο είναι πολύ ολοκληρωμένο. Και σου δίνει την δυνατότητα να βάλεις αρκετά έξτρα (αν κάνεις παραγγελία) για να το φέρεις ακριβώς στα μέτρα σου! Ο φόβος βέβαια πάντα είναι το VAG και τα 2 χρόνια εγγύησης που προσφέρει... Δεν ξέρω βέβαια πόσο καιρό σκοπεύεις να κρατήσεις το αυτοκίνητο. Αν είναι για μερικά χρόνια μόνο, ίσως να μην έχει τόση σημασία αυτός ο φόβος. Εγώ προσωπικά, παρ' όλό που θεωρώ πολύ όμορφο και σωστό το Octavia, δύσκολα θα το αγόραζα, όπως και όλες τις μάρκες του ομίλου. Κρατάω τα αυτοκίνητα αρκετά χρόνια.

Παρ' όλα αυτά καλό θα ήταν να πας να του κάνεις ένα τεστ ντράιβ να δεις πως είναι και από κοντά και πως το νιώθεις στο δρόμο.

Τώρα για να σου δώσουμε και άλλες προτάσεις, πρέπει να μας δώσεις μερικές ακόμα πληροφορίες. Ανέφερες πετρέλαιο. Κάνεις πολλά χιλιόμετρα που το δικαιολογούν; Ή μετακινείσαι κυρίως σε πόλη; Τι ιπποδυνάμεις έχεις στο μυαλό σου που θεωρείς πως θα σε καλύψουν; Χρειάζεσαι αυτόματο ή είσαι περίεργος σαν εμένα και προτιμάς χειροκίνητο; 🙂 Πόσο σκοπεύεις να κρατήσεις το αυτοκίνητο; Έχεις βάλει κάποιο ταβάνι στο budget σου; (Αν όχι, να βάλεις!) Είναι τα 50χιλ της GLB; Συμπεριλαμβάνεις και τα 2λιτρα στις επιλογές ή δε θες να πληρώνεις τα κερατιάτικα;

1 Reply Last reply Reply Quote 14
              • fanis75
                fanis75 moderator last edited by

Το βασικό είναι αυτό που λέει ο Δημήτρης, πόσα χρήματα θές να δώσεις. Γιατί εαν το ταβάνι είναι οι €50.000 τότε έχεις πάρα πολλές επιλογές και δεν χρειάζεται να 'εγκλωβίζεσαι' σε αυτά τα 2 (εκτός εαν δεν σου αρέσει τίποτε άλλο). Επίσης, έχεις θέμα με τα κυβικά ή είσαι ΟΚ με 2λιτρο?

Εφόσον ξεκαθαρίσεις αυτά (πέρα από όλα αυτά που έγραψες και σωστά τα θές), μετά έχεις πληθώρα επιλογών. Τέλος, το πόσο πιο φτηνά θα σου κοστίσει μια ΜΒ για να την αγοράσεις και πόσο πιο φτηνά η συντήρηση μόνο εσύ το ξέρεις, μπορεί να είναι τόσο χαμηλό το κόστος που να σε συμφέρει να κοιτάξεις μόνο μοντέλα της ΜΒ (όχι όμως την GLB αποκλειστικά, π.χ. C class estate or CLA SB).

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                • C
                  carman @dimitriscsd last edited by

Ο φόβος βέβαια πάντα είναι το VAG και τα 2 χρόνια εγγύησης που προσφέρει...

Ανέφερες πετρέλαιο. Κάνεις πολλά χιλιόμετρα που το δικαιολογούν; Ή μετακινείσαι κυρίως σε πόλη; Τι ιπποδυνάμεις έχεις στο μυαλό σου που θεωρείς πως θα σε καλύψουν; Χρειάζεσαι αυτόματο ή είσαι περίεργος σαν εμένα και προτιμάς χειροκίνητο; 🙂 Πόσο σκοπεύεις να κρατήσεις το αυτοκίνητο; Έχεις βάλει κάποιο ταβάνι στο budget σου; (Αν όχι, να βάλεις!) Είναι τα 50χιλ της GLB; Συμπεριλαμβάνεις και τα 2λιτρα στις επιλογές ή δε θες να πληρώνεις τα κερατιάτικα;

Δημήτρη,

το αμάξι θα πρέπει να είναι ΑΥΤΟΜΑΤΟ, **ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΟ **και ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ(2019-2020). Θα προτιμούσα *πετρελαίο *αλλά δεν είναι απαραίτητο. Έχω ταβάνι στο budget. Θέλω να δώσω μέχρι 50,000€.

Τι είναι το VAG?

Το GLB είναι το μόνο **καινουρίο **της Mercedes που πληρεί τις προυποθέσεις.

Το αμάξι το έχω για να πηγαίνω στη δουλειά, αλλά με την σύζυγο κάνουμε πολλές εκδρομές στη Μακεδονία, τουλάχιστον μια τον μήνα και γενικά το καλοκαίρο. το πετρελάιο δεν είναι απαραίτητο και θα ήθελα να είμαι στα 1600 κυβικά να γλυτώσω τον φόρο

1 Reply Last reply Reply Quote 6
                  • C
                    carman @fanis75 last edited by

μπορεί να είναι τόσο χαμηλό το κόστος που να σε συμφέρει να κοιτάξεις μόνο μοντέλα της ΜΒ (όχι όμως την GLB αποκλειστικά, π.χ. C class estate or CLA SB).

το C class είναι για να βγει καινουριο μοντέλο το 2021, επίσης το estate δεν έιναι ετοιμοπαράδοτο και έχει μόνο 490 λίτρα για αποσκευες

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                    • fanis75
                      fanis75 moderator @carman last edited by

Τι είναι το VAG?

Volkswagen AG, δηλαδή το γκρούπ της VW που περιλαμβάνει: VW, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Lamborghini, Bentley & Bugatti.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                      • L
                        lap last edited by

Εμεις εδω βεβαια εννουμε για συντομια τα Bugatti και Bentley και κανα δυο καγκουρες τα Lamborghini...οχι για να ξερεις με ποιους (εχεις την τιμη) να μιλας.

Το μονο προβλημα που βέπω στο Octavia ειναι το υψος μεχρι την οροφη των πισω θεσεων.

Σε ολα τα αλλα θεωρω (χωρις να ναι σιγουρο) καλυτερο ενα octavia με 2.0 Tdi, dsg .

To ειχαν και τεστ στο περιοδικο που μας φιλοξενει...

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;;;; ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ.....ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ.....

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• dimitriscsd

Μάλλον δε σου κάνει το πετρέλαιο έτσι όπως τα λες.

Εγώ με βάση τους περιορισμούς σου (κάποιο λόγο θα έχεις για να τους θέτεις) σου προτείνω να δεις και το Peugeot 508 GT 1600 225ps. Ιδανικά σε station wagon αλλά το θεωρώ πολύ δύσκολο να το έχουν ετοιμοπαράδοτο, οπότε κοίτα το Sedan.

Παίζει και το DS7 στα χρήματα που ψάχνεις, αλλά δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει να πάρεις ακόμα ένα SUV...

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                          • P
                            panormus772 last edited by

Eγώ ήμουν έτοιμος για sedan να προτείνω Mondeo (Titanium 40.000, Vignale φουλ κομπλέ 48.000), αυτόματο hybrid (νομίζω fullhybrid) 187 άλογα,8ετής εγγύηση, αλλά μόλις είδα ότι είναι 2λιτρο που θες να αποφύγεις. Δεν ξέρω πως,αλλά από διάφορα sedan που μου αρέσουν,μάρέσει κι αυτό πολύ.

Αφού έχεις SUV και καινούριο μοντέλο κιόλας, καλύτερα να ψαχτείς σε sedan. H Οctavia είναι μια καλή λύση,γιατί προσφέρει και χώρους που θέλεις σε σχετικά συγκρατημένη τιμή, όμως η μικρή εγγύηση είναι ένα θέμα (αν το κρατήσεις πολύ καιρό).

• C

Εγώ με βάση τους περιορισμούς σου (κάποιο λόγο θα έχεις για να τους θέτεις) σου προτείνω να δεις και το Peugeot 508 GT 1600 225ps. Ιδανικά σε station wagon αλλά το θεωρώ πολύ δύσκολο να το έχουν ετοιμοπαράδοτο, οπότε κοίτα το Sedan.

Παίζει και το DS7 στα χρήματα που ψάχνεις, αλλά δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει να πάρεις ακόμα ένα SUV...

Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις το 508 το έχω δει και με εντυπωσιάσε, αλλά πιστέυω σε εκδρομές με 2 παιδιά δεν θα είναι πολύ βολικό 488 λίτρα και επίσης ξεφεύγω στις τιμές

το DS7 διάβασα κακές κριτικές (σε owners φόρουμ) αλλά φαίνεται ενδιαφέρον. θα πάω να το δω.

• dimitriscsd

Όσο για το 508, 488 δεν τα λες και λίγα. Παρ' όλα αυτά είναι ο λόγος που σου πρότεινα το station. Γενικα τα station είναι η χρυσή τομή συμπεριφοράς κανονικού αυτοκινήτου και χώρων. Επίσης πλέον δεν είναι κακάσχημα όπως ήταν κάποτε.

To GT ξεκινάει όντως από 53 χιλιάρικα. Όμως υπάρχει και το GT Line με 180 άλογα από 44500. Κάτω δηλαδή από το ταβάνι σου. Πήγαινε να το δεις και να συζητήσεις από κοντά. Και 180 άλογα δεν είναι λίγα. Σε καλύπτουν παντού.

Για το DS7 έχω ακούσει και εγώ διάφορα αρνητικά και έχω τις αμφιβολίες μου, παρ' όλα αυτά θα το προτιμούσα από VAG.

Επίσης αφού έχεις κονέ καλό στην Mercedes και διαθέτεις και το κατάλληλο budget, γιατί δεν περιμένεις λίγο να δεις και την καινούρια C Class όταν βγει; Δεν είναι και πολύ μακρυά! Μπορεί να υπάρχει και δυνατότητα προ-παραγγελίας! Τα μέσα τα έχετε! 1000 φορες από το GLB...

panormus το Mondeo ωραίο αμάξι αλλά εκτός του ότι είναι τεράστιο, δεν είναι αρκετά καινούριο μοντέλο για να ικανοποιήσει τον φίλο.

• C

Επίσης αφού έχεις κονέ καλό στην Mercedes και διαθέτεις και το κατάλληλο budget, γιατί δεν περιμένεις λίγο να δεις και την καινούρια C Class όταν βγει; Δεν είναι και πολύ μακρυά! Μπορεί να υπάρχει και δυνατότητα προ-παραγγελίας! Τα μέσα τα έχετε! 1000 φορες από το GLB...

καινούρια c class τέλος του 2021 θα παρουσιάστει. δλδ θα έρθει ελλάδα με το ζόρι μέσα 2022. ε δεν το λες και λίγο να περιμένω για αμάξι σχεδόν 2 χρόνια 🙂 πάντως σε ευχαριστώ με όλα αυτά που λες. με βοηθάς.

να ρωτήσω γιατί τόσο αρνητικός με ΒΑΓΚ?

• dimitriscsd

Γιατί έχουν 2 χρόνια εγγύηση (όσο ένα καινούριο κινητό) με όχι και τόσο θετικό ιστορικό αξιοπιστίας. Εταιρίες του ανταγωνισμού προσφέρουν 8 (ford), 7 (kia), 5 (hyundai, honda, peugeot) χρόνια για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Αν αγοράζεις βέβαια με leasing αλλάζει το θέμα γιατί έτσι κι αλλιώς στα καλύπτουν όλα αυτοί.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                    • realzeus
                                      realzeus @dimitriscsd last edited by

Peugeot 508

Ωραία και ψαγμένη επιλογή!

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                      • T
                                        teo-mak last edited by

Ωραία 'σπαζοκεφαλια' η εύρεση νέου αυτοκινήτου.

Φίλε μου αν σου αρέσει το νέο Octavia κάνε την κίνηση για αγορά. Το merc το μόνο που θα σου δώσει είναι λίγο καλύτερη ηχομόνωση και αίσθηση υλικών στην καμπίνα.

Αν νομίζεις ότι αξίζει να δώσεις τα διπλά χρήματα για αυτούς τούς λόγους,εγώ πάω'πάσο'......

Απλά δεν θα εισπράξεις δύο φορές καλύτερο αυτοκίνητο.

Άσε που εγώ θα έτρεμα να έχω 50 χήνες έξω στον δρόμο.

• D
                                          dimsabas last edited by

Αν μπορείς να φορτίζεις κάθε βράδυ στο σπίτι ή την ημέρα στη δουλειά, μόνο Tesla Model 3. Όλα τα υπόλοιπα είναι παλαιολιθική εποχή μπροστά του.

https://cartalk.gr/

1 Reply Last reply Reply Quote 8
                                          • H
                                            harisma23 @dimsabas last edited by

Αν μπορείς να φορτίζεις κάθε βράδυ στο σπίτι ή την ημέρα στη δουλειά, μόνο Tesla Model 3. Όλα τα υπόλοιπα είναι παλαιολιθική εποχή μπροστά του.

Γκουχ, γκουχ... Βέβαια και η ποιότητα κατασκευής των Tesla είναι επίσης στην παλαιολιθική εποχή, αλλά δεν τρέχει τίποτα, θα οδηγείς πρωτοπορία! Και για ότι προβλήματα προκύψουν, η τελική απάντηση θα είναι ότι αγόρασες Tesla, θα ζήσεις με αυτά. Γεγονός αυτό, το έχουν πει αντιπροσωπείες στο εξωτερικό!

1 Reply Last reply Reply Quote 8
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ