-
@wacko said in Νέο Ford Focus MK4:
@strom said in Νέο Ford Focus MK4:
Για κανένα δίμηνο μπορούσες να το παραγγείλεις, αυτή η προσφορά είναι από Ford τον Φεβροιυάριο 2022, φαντάζομαι τώρα η αντίστοιχη διαμόρφωση θα είναι κανένα 2000 παραπάνω:
Φεβ' 22 παράγγειλα εγώ (και ακόμα περιμένω δυστυχώς, αν και ακούγονται μερικά καλά νεά) παρόμοια διαμόρφωση με αυτήν αλλά σε St-Line x. Πλέον, απ' ότι τσέκαρα πριν από λίγες μέρες είναι πιο κοντά στα 36.5k αυτή η διαμόρφωση δυστυχώς.
Κοντα στα 37000 βγαίνει τώρα που το κοίταξα χωρίς να μπορεις να επιλέξεις τον συναγερμό!4000 K αύξηση!
Α οκ, τότε θα πήρες το hatchback γιατί το wagon έρχεται μόνο σε active x. Ποιον κινητήρα πήρες;Ναι, το hatchback πήρα. 155 mhev με το DCT.
Ωραίος φίλε μου, μπραβο, με το καλό να παραλαβεις
-
Για κανένα δίμηνο μπορούσες να το παραγγείλεις, αυτή η προσφορά είναι από Ford τον Φεβροιυάριο 2022, φαντάζομαι τώρα η αντίστοιχη διαμόρφωση θα είναι κανένα 2000 παραπάνω:
Φεβ' 22 παράγγειλα εγώ (και ακόμα περιμένω δυστυχώς, αν και ακούγονται μερικά καλά νεά) παρόμοια διαμόρφωση με αυτήν αλλά σε St-Line x. Πλέον, απ' ότι τσέκαρα πριν από λίγες μέρες είναι πιο κοντά στα 36.5k αυτή η διαμόρφωση δυστυχώς.
Κοντα στα 37000 βγαίνει τώρα που το κοίταξα χωρίς να μπορεις να επιλέξεις τον συναγερμό!4000 K αύξηση!
Α οκ, τότε θα πήρες το hatchback γιατί το wagon έρχεται μόνο σε active x. Ποιον κινητήρα πήρες;Ναι, το hatchback πήρα. 155 mhev με το DCT.
Ωραίος φίλε μου, μπραβο, με το καλό να παραλαβεις
Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω κάποια στιγμή μέχρι τέλη Φεβρουαρίου να έχει έρθει, για να δούμε! Θα ανεβάσω φωτός όταν έρθει αυτη η στιγμή
-
Καλοτάξιδο και πάνω απο όλα να είσαι καλά να το χαρείς.
Αγοράζεις ένα μοντέλο "η χαρά του οδηγού" σε συνολική οδηγική συμπεριφορά και ως κάτοχος του περσινού focus και εγώ, μπορώ σίγουρα να σου πω οτι θα το ευχαριστηθείς 100%Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω κάποια στιγμή μέχρι τέλη Φεβρουαρίου να έχει έρθει, για να δούμε! Θα ανεβάσω φωτός όταν έρθει αυτη η στιγμή
-
@sleeper667 said in Νέο Ford Focus MK4:
Καλοτάξιδο και πάνω απο όλα να είσαι καλά να το χαρείς.
Αγοράζεις ένα μοντέλο "η χαρά του οδηγού" σε συνολική οδηγική συμπεριφορά και ως κάτοχος του περσινού focus και εγώ, μπορώ σίγουρα να σου πω οτι θα το ευχαριστηθείς 100%Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω κάποια στιγμή μέχρι τέλη Φεβρουαρίου να έχει έρθει, για να δούμε! Θα ανεβάσω φωτός όταν έρθει αυτη η στιγμή
Thanks! Η αλήθεια είναι οτι ένα άγχος το έχω για το πως θα είναι, ειδικά λόγω του κιβωτίου. Το παράγγειλα χωρις να εχω καταφέρει να κάνω td αφού δεν υπήρχε και πουθενά διαθέσιμο. Κρίνοντας βέβαια από τα fiesta,puma(manual & dct) που είχα κάνει td λογικα θα είναι ένα σκαλί παραπάνω.
-
Το παράγγειλα χωρις να εχω καταφέρει να κάνω td αφού δεν υπήρχε και πουθενά διαθέσιμο. Κρίνοντας βέβαια από τα fiesta,puma(manual & dct) που είχα κάνει td λογικα θα είναι ένα σκαλί παραπάνω.
Πολλά σκαλιά πιστεύω θα είναι, ειδικά σε ηχομόνωση και ''πάτημα''
-
@jntaras said in Νέο Ford Focus MK4:
Πολλά σκαλιά πιστεύω θα είναι, ειδικά σε ηχομόνωση και ''πάτημα''
Σε ηχομόνωση δεν θα το έλεγα ούτε φασαριόζικο ούτε όμως και το πιο ήσυχο της κατηγορίας. Σίγουρα πάντως η ηχομόνωση του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σαν χαρακτηριστικό ώστε να το μνημονεύσεις.
Σε πάτημα ειδικά η st line έκδοση με τις πιο σκληρές τις αναρτήσεις (πλέον μόνο η st line ούτως η άλλως για Ελλάδα!) δίνει φοβερό κράτημα, παραδόξως δίνει άνεση παρόλο το πιο σκληρό setup (βοηθάει η 17άρα και οι πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω σε αυτό αρκετά) και το κυριότερο το αμάξι βιδώνει στο στροφιλίκι πολύ καλά και σε συνδυασμό με την κορυφαία πληροφόρηση και αμεσότητα του τιμονιού είναι φούλ παιχνιδιάρικο ειδικά στο sport mode όπου το τιμόνι είναι πλέον πιο βαρύ και ο κινητήρας σε έξαψη!
Thanks! Η αλήθεια είναι οτι ένα άγχος το έχω για το πως θα είναι, ειδικά λόγω του κιβωτίου. Το παράγγειλα χωρις να εχω καταφέρει να κάνω td αφού δεν υπήρχε και πουθενά διαθέσιμο. Κρίνοντας βέβαια από τα fiesta,puma(manual & dct) που είχα κάνει td λογικα θα είναι ένα σκαλί παραπάνω.
Για το manual δεν μπορώ να σου πω, ούτε όμως και για το dct καθώς εμένα είχε το 8ΑΤ με μετατροπέα ροπής. Κολλητός που έχει το powershift στο puma του (δεν ξέρω εάν είναι το ίδιο και σε Focus βέβαια) μέχρι στιγμής δεν μου έχει αναφέρει ότι τον έχει προβληματίσει κάτι ιδιαίτερα, πλην του εκνευριστικά μεγάλου επιλογέα ταχυτήτων, εφόσον το συγκρίνεις βέβαια με τον μικρό περιστροφικό 8ΑΤ αντίστοιχο.
-
Για το manual δεν μπορώ να σου πω, ούτε όμως και για το dct καθώς εμένα είχε το 8ΑΤ με μετατροπέα ροπής. Κολλητός που έχει το powershift στο puma του (δεν ξέρω εάν είναι το ίδιο και σε Focus βέβαια) μέχρι στιγμής δεν μου έχει αναφέρει ότι τον έχει προβληματίσει κάτι ιδιαίτερα, πλην του εκνευριστικά μεγάλου επιλογέα ταχυτήτων, εφόσον το συγκρίνεις βέβαια με τον μικρό περιστροφικό 8ΑΤ αντίστοιχο.
Νομίζω είναι το ίδιο. Στο TD που το έκανα φάνηκε αρκετά καλό, βέβαια δεν έχω εμπειρία με αυτόματα. Σε μία 118i που νομίζω πως φοράει το ίδιο κιβώτιο ακριβώς μου φάνηκε εξίσου καλό. Πρέπει να είναι αρκετα προσανατολισμένο προς άνεση, αλλαγές δεν καταλάβα ουτε στο Puma ούτε στην 118i.
Σε ηχομόνωση δεν θα το έλεγα ούτε φασαριόζικο ούτε όμως και το πιο ήσυχο της κατηγορίας. Σίγουρα πάντως η ηχομόνωση του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σαν χαρακτηριστικό ώστε να το μνημονεύσεις.
Σε πάτημα ειδικά η st line έκδοση με τις πιο σκληρές τις αναρτήσεις (πλέον μόνο η st line ούτως η άλλως για Ελλάδα!) δίνει φοβερό κράτημα, παραδόξως δίνει άνεση παρόλο το πιο σκληρό setup (βοηθάει η 17άρα και οι πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω σε αυτό αρκετά) και το κυριότερο το αμάξι βιδώνει στο στροφιλίκι πολύ καλά και σε συνδυασμό με την κορυφαία πληροφόρηση και αμεσότητα του τιμονιού είναι φούλ παιχνιδιάρικο ειδικά στο sport mode όπου το τιμόνι είναι πλέον πιο βαρύ και ο κινητήρας σε έξαψη!Έχω επιλέξει τις 18άρες, καθώς οι καινούριες 17άρες του focus δεν λένε και πολλά, δε ξέρω γιατι τις άλλαξαν. Του PFL είναι μακρά ανώτερες. Σίγουρα πάντως, θα έχει αντίκτυπο στην άνεση (+ημιάκαμπτο) και στο θόρυβο που περνάει στην καμπίνα αλλα απο τα βιντεο που έχω δει, οι απόψεις των περισσότερων για το συνδυασμό άνεσης και συμπεριφοράς στο δρόμο συνάδουν με τις δικές σου (ακόμα και με τις 18").
-
Με το καλό να παραλάβουν οι φίλοι που παρήγγειλαν γενναία απόφαση έκαναν αν δούμε τις τιμές προ fl με τις σημερινές. Τo αμάξι από 21Κ ( να μην πάμε στις τιμές 19-20Κ όταν πρωτοκυκλοφόρησε) εκτοξεύτηκε στο από +28Κ έβαλαν ένα τεράστιο τάμπλετ που το βράδυ δεν ξέρω πόσο θέμα θα δημιουργήσει με την φωτεινότητα του , άλλαξαν το αυτόματο μετατροπέα με το κοινό διπλού συμπλέκτη, έκοψαν την ανάρτηση πολλαπλών, γιατί και ο ημιακαμπτος καλός είναι ! ανακατεψαν τον εξοπλισμό σου λένε μόνο τι πρόσθεσαν αλλά για το τι αφαίρεσαν πρέπει να σκάψεις να το βρεις έκοψαν κινητήρες εκδόσεις και το μόνο που δεν παρέλειψαν είναι να αυξήσουν την τιμή 35%!
Εντάξει κράζουμε και τον Σ. που πήγε το σιβικ στα 41Κ αλλά αυτοί έχουν νέο αμάξι 100% με νέο κινητήρα τα πάντα όλα νέα από την αρχή. Η Φορντ αυτή την αύξηση όλη την στηρίζει απλά στην γενική ακρίβεια και ότι δεν υπάρχουν τσιπακια ; -
@tkin73 said in Νέο Ford Focus MK4:
Με το καλό να παραλάβουν οι φίλοι που παρήγγειλαν γενναία απόφαση έκαναν αν δούμε τις τιμές προ fl με τις σημερινές. Τo αμάξι από 21Κ ( να μην πάμε στις τιμές 19-20Κ όταν πρωτοκυκλοφόρησε) εκτοξεύτηκε στο από +28Κ έβαλαν ένα τεράστιο τάμπλετ που το βράδυ δεν ξέρω πόσο θέμα θα δημιουργήσει με την φωτεινότητα του , άλλαξαν το αυτόματο μετατροπέα με το κοινό διπλού συμπλέκτη, έκοψαν την ανάρτηση πολλαπλών, γιατί και ο ημιακαμπτος καλός είναι ! ανακατεψαν τον εξοπλισμό σου λένε μόνο τι πρόσθεσαν αλλά για το τι αφαίρεσαν πρέπει να σκάψεις να το βρεις έκοψαν κινητήρες εκδόσεις και το μόνο που δεν παρέλειψαν είναι να αυξήσουν την τιμή 35%!
Εντάξει κράζουμε και τον Σ. που πήγε το σιβικ στα 41Κ αλλά αυτοί έχουν νέο αμάξι 100% με νέο κινητήρα τα πάντα όλα νέα από την αρχή. Η Φορντ αυτή την αύξηση όλη την στηρίζει απλά στην γενική ακρίβεια και ότι δεν υπάρχουν τσιπακια ;Η Ford το έχει ξεφτιλίσει εντελώς με την τιμολογιακή της πολιτική πραγματικά. χωρίς περαιτέρω σχόλιο αυτό.
Η οθόνη όντως είναι κουραστική ειδικά το βράδυ( και μιλάω για την 7άρα τώρα, φαντάσου στις 13 ίντσες) γι αυτό και η πρώτη κίνηση με το που μπαίνεις μέσα είναι settings-display off κατευθείαν!!!
-
Εντάξει κράζουμε και τον Σ. που πήγε το σιβικ στα 41Κ αλλά αυτοί έχουν νέο αμάξι 100% με νέο κινητήρα τα πάντα όλα νέα από την αρχή. Η Φορντ αυτή την αύξηση όλη την στηρίζει απλά στην γενική ακρίβεια και ότι δεν υπάρχουν τσιπακιαSorry που θα το πω, αλλά τώρα καταλαβες τι παίζει; Τοσο καιρό σχολιάζεις ξανά και ξανά χωρίς να ξέρεις τι γίνεται; Μάθε ότι δεν είναι μόνο η Ford, και η vw είναι τα ίδια (δες από ποσό ξεκινανε τα golf και Tiguan), και τα γαλλικά είναι τα ίδια (δες 3008 από ποσό ξεκινάει η το καινούργιο c5x με τον ολοκαίνουργιο προηγμένης τεχνολογίας 1200 κυβικα με 130 ολόκληρα αλογα).
Αυτή είναι πλέον η αγορά, στα μη δίλιτρα το focus στα 30000 με 32000 αποτελει top επιλογή για εκείνους που τους αρέσει η οδήγηση. Σε λιγότερα λεφτά 25000-27000Κ υπάρχει το leon. Αλλιώς Toyota -
Εντάξει κράζουμε και τον Σ. που πήγε το σιβικ στα 41Κ αλλά αυτοί έχουν νέο αμάξι 100% με νέο κινητήρα τα πάντα όλα νέα από την αρχή. Η Φορντ αυτή την αύξηση όλη την στηρίζει απλά στην γενική ακρίβεια και ότι δεν υπάρχουν τσιπακιαSorry που θα το πω, αλλά τώρα καταλαβες τι παίζει; Τοσο καιρό σχολιάζεις ξανά και ξανά χωρίς να ξέρεις τι γίνεται; Μάθε ότι δεν είναι μόνο η Ford, και η vw είναι τα ίδια (δες από ποσό ξεκινανε τα golf και Tiguan), και τα γαλλικά είναι τα ίδια (δες 3008 από ποσό ξεκινάει η το καινούργιο c5x με τον ολοκαίνουργιο προηγμένης τεχνολογίας 1200 κυβικα με 130 ολόκληρα αλογα).
Αυτή είναι πλέον η αγορά, στα μη δίλιτρα το focus στα 30000 με 32000 αποτελει top επιλογή για εκείνους που τους αρέσει η οδήγηση. Σε λιγότερα λεφτά 25000-27000Κ υπάρχει το leon. Αλλιώς ToyotaΣόρρυ που θα το πω αλλά μην με διαβάζεις. Και εγώ διαβάζω τις κατά καιρούς π@πες που γράφεις αλλά απλά συνήθως σε αγνοω...
-
Αυτή είναι πλέον η αγορά, στα μη δίλιτρα το focus στα 30000 με 32000 αποτελει top επιλογή για εκείνους που τους αρέσει η οδήγηση. Σε λιγότερα λεφτά 25000-27000Κ υπάρχει το leon. Αλλιώς ToyotaΣόρρυ που θα το πω αλλά μην με διαβάζεις. Και εγώ διαβάζω τις κατά καιρούς π@πες που γράφεις αλλά απλά συνήθως σε αγνοω...
Καλη ψυχή να έχουμε φίλε μου και καλη διάθεση να έχουμε, χαιρετισμους
-
Καλη ψυχή να έχουμε φίλε μου και καλη διάθεση να έχουμε, χαιρετισμους
Ναι ναι αγάπη μόνο ...
-
Τσουπ και το πετρελαιάκι...
Τιμές in-line με τον ανταγωνισμό βέβαια.
-
Το πετρέλαιο έβγαινε σε 120 άλογα πρώτα τώρα βλέπω 115, το 8 ταχυτο είναι του μετατροπέα που ήταν πριν ; Το βαγκον έχει πάρει 30% ακριβώς πάνω από τον 9/19. 27.4Κ 35.4 πήγε...
-
Το πετρέλαιο έβγαινε σε 120 άλογα πρώτα τώρα βλέπω 115, το 8 ταχυτο είναι του μετατροπέα που ήταν πριν ; Το βαγκον έχει πάρει 30% ακριβώς πάνω από τον 9/19. 27.4Κ 35.4 πήγε...
Έκοψαν μερικά άλογα και αν δεν κάνω λάθος αρκετή ροπή (~50 Nm) απο το πετρέλαιο για να μειώσουν τους ρύπους σύμφωνα με μερικά γερμανικά forum. Φαίνεται και στο brochure που έχουν στο γερμανικό site της Ford. Όσο για το κιβώτιο, ναι παραμένει το ίδιο 8άρι με το μετατροπέα ροπής - δεν είναι το DCT ακόμα και αν λέει powershift στο άρθρο.
-
5 κιλά ροπής αν έκοψαν δεν το λες και λίγο...κοφτηρια παντού +30% στην τιμή...τι πιο σύνηθες θα μου πεις ...
Το ντίζελ πάντως που είχα οδηγήσει σε μια business έκδοση αυτόματο πριν κάνα δυο χρόνια μου αφήσει τι καλύτερες εντυπώσεις. Πολύ αέρα το για ντίζελ διακριτικό κροτάλισμα και κατανάλωση κάτω από 6λτ παρά τα καγκουριλικια που έκανα με τα αυτακια στο τιμόνι.... -
5 κιλά ροπής αν έκοψαν δεν το λες και λίγο...κοφτηρια παντού +30% στην τιμή...τι πιο σύνηθες θα μου πεις ...
Το ντίζελ πάντως που είχα οδηγήσει σε μια business έκδοση αυτόματο πριν κάνα δυο χρόνια μου αφήσει τι καλύτερες εντυπώσεις. Πολύ αέρα το για ντίζελ διακριτικό κροτάλισμα και κατανάλωση κάτω από 6λτ παρά τα καγκουριλικια που έκανα με τα αυτακια στο τιμόνι....Θα συμφωνήσω είχα κάνει και εγώ test drive το diesel αυτόματο γιατί δεν είχε την βενζίνη. Πολύ ωραίος και ροπάτος κινητήρας, το κιβώτιο με χάλασε λίγο στα κατεβάσματα , μου φάνηκε πιο βίαιο και απο το DSG που είχα.
Δεν μου άρεσε η ποιότητα μέσα που κουνιόταν η κονσόλα όταν ακούμπαγε το πόδι μου (το αμάξι είχε 1.000χλμ) και το κάθισμα δεν μου φάνηκε άνετο για αυτό και δεν προχώρησα σε αγορά.
Ένα θετικό που είχε με τους φυσικούς διακόπτες και πήγαν και ακολούθησαν την βλακεία μόδα με την οθόνη και αυτοί , κρίμα -
Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα να αναφέρω και να ρωτήσω το εξής.
Έχω το focus Active μοντέλο 05/20.
Το πρόβλημα που θέλω αναφέρω είναι το γεγονός ότι ζεσταίνεται πάρα παρα πολύ η κεντρική οθόνη ( multimedia) . Ειδικά όταν τη βλέπει για λίγο ο ήλιος όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει ( και με το ac να δουλεύει )
Υπάρχει κάτι που μπορεί να μπει ως προστατευτικό στο πίσω μέρος της για να μετριαστεί η υπερθέρμανση;
Εχει αντιμετωπίσει κάποιος το ίδιο πρόβλημα ; -
@spiret said in Νέο Ford Focus MK4:
Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα να αναφέρω και να ρωτήσω το εξής.
Έχω το focus Active μοντέλο 05/20.
Το πρόβλημα που θέλω αναφέρω είναι το γεγονός ότι ζεσταίνεται πάρα παρα πολύ η κεντρική οθόνη ( multimedia) . Ειδικά όταν τη βλέπει για λίγο ο ήλιος όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει ( και με το ac να δουλεύει )
Υπάρχει κάτι που μπορεί να μπει ως προστατευτικό στο πίσω μέρος της για να μετριαστεί η υπερθέρμανση;
Εχει αντιμετωπίσει κάποιος το ίδιο πρόβλημα ;Μπορείς να βάλεις μεmβρανη XPEL PLUS XR (διάφανη ή με ελάχιστο μαυρο) ή άλλη μάρκα οπως έχω βάλει στα δικά μου αμάξια σε όλο το μπροστα παρμπριζ που βοηθάει γενικά για τον ήλιο. και μικρότερες θερμοκρασιες μέσα και η οθόνη θα ζεσταίνεται λιγότερο
Ford Focus MK4