-
Καλησπέρα σε όλους,
Ειμαι 32 χρονών προσφατα ελεύθερος( το αναφέρω γιατι παιζει ρόλο) και ειμαι σε διαδικασία αγοράς αυτοκινήτου.
Το μπάτζετ μου ειναι μέχρι 4000 αλλά θα προτιμούσα λιγότερα γιατι εχω να κανω και αγορα σκούτερ..
Τα διλήμματά μου ειναι τα εξής
Είμαι σε ηλικία που σκεφτετσαι και παρακάτω (οικογένεια και λοιπά) αλλά μέχρι τώρα ειχα Almera, corrola και golf..
Απο τη μία σκέφτομαι κατι σε οικογενειακό αλλά να ειναι και λίγο σπορ (όσο γινεται) , απο την άλλη λέω αν δεν πάρω ένα coupe πότε θα το πάρω...
Για οικογενειακό σκέφτομαι σε almera primera golf και suzuki sx4
Για σπορ Celica που ειναι παιδικό μου όνειρο...
Για να μη σας μπερδεύω οι ερωτήσεις μου ειναι οι εξής..- Εχετε καμιά ιδέα που να τα συνδιάζει;
- Δευτερον πρεπει να επιλέξω μεριά τι θα μου προτείνατε; Είμαι μεγάλος για σπορ;
- όποιος εχει celica μπορει να μου πει αν θα εχει μεγάλη διαφορά απο το almera που εχω τωρα( 1999 σενταν) ; Για ανταλακτικά και κατανάλωση..
-
Καλησπέρα σε όλους,
Ειμαι 32 χρονών προσφατα ελεύθερος( το αναφέρω γιατι παιζει ρόλο) και ειμαι σε διαδικασία αγοράς αυτοκινήτου.
Το μπάτζετ μου ειναι μέχρι 4000 αλλά θα προτιμούσα λιγότερα γιατι εχω να κανω και αγορα σκούτερ..
Τα διλήμματά μου ειναι τα εξής
Είμαι σε ηλικία που σκεφτετσαι και παρακάτω (οικογένεια και λοιπά) αλλά μέχρι τώρα ειχα Almera, corrola και golf..
Απο τη μία σκέφτομαι κατι σε οικογενειακό αλλά να ειναι και λίγο σπορ (όσο γινεται) , απο την άλλη λέω αν δεν πάρω ένα coupe πότε θα το πάρω...
Για οικογενειακό σκέφτομαι σε almera primera golf και suzuki sx4
Για σπορ Celica που ειναι παιδικό μου όνειρο...
Για να μη σας μπερδεύω οι ερωτήσεις μου ειναι οι εξής..- Εχετε καμιά ιδέα που να τα συνδιάζει;
- Δευτερον πρεπει να επιλέξω μεριά τι θα μου προτείνατε; Είμαι μεγάλος για σπορ;
- όποιος εχει celica μπορει να μου πει αν θα εχει μεγάλη διαφορά απο το almera που εχω τωρα( 1999 σενταν) ; Για ανταλακτικά και κατανάλωση..
-
Τα Celica έχουν ένα θεματακι με αντλία λαδιού και μπορεί να σου βγει ακριβή η επισκευή.
Αν θες γρήγορο οικογενειακό αυτοκίνητο (που δεν βλέπω τον λόγο, είπες ότι είσαι ελεύθερος), μπορείς να κοιτάξεις για καποιο δυνατό δίλιτρο,με ότι αυτό σημαίνει για το κόστος συντήρησης.
Honda accord
Vw Passat 2.0tfsi
-
Αν και δεν ξέρω τι παίζει με τις τιμές θα συμφωνήσω με τα 2 μοντέλα από πάνω αλλά σε αυτά τα χρήματα θα βρεις και σε τι κατάσταση? Προσωπικά αυτοκίνητα τύπου Celica δεν μου αρέσουν αλλά υποψιάζομαι ότι και να σου πούμε εμείς, εσύ αυτό θα πάς να πάρεις.
-
Octavia 1.8 σε κάποια τουρμπάτη έκδοση. Ιδανικά και στέισον και τετρακίνητο. Επίσης, είναι μοτέρ πάρα πολύ ανθεκτικό στο υγραέριο. Γιατί χωρίς υγραέριο, η κατανάλωσή του θα σε γονατίσει.
-
αν τεντωσεις λιγο καποιο swift 1.3 του 2005+, ειδικα αν βρεις το 1.5 τοτε θεος.
-
Με 4000 ...όποιο βρεις σε καλύτερη κατάσταση. Που θα θέλει και κάμποσα ακόμα να ορθοποδήσει.
Μεγάλος σίγουρα δεν είσαι για τίποτα. Πάρε όποιο σου κάνει κέφι είτε είναι 2θέσιο κάμπριο είτε σεντάν θηρίο.
-
Ειμαι ακόμα στο ψάξιμο.. το ξέρω ότι ζητάω δύσκολα αλλά υπάρχουν λύσεις...
Δεν θέλω απαραίτητα γρήγορο.. δλδ για το octavia 1.8 ή για 2λιτρο δε θα πήγαινα...
Το celica το ήθελα λογο μικρής κατανάλωσης για 1.8 . το almera το 1,5 είναι μια μέση λύση για σπορ με αρκέτους χώρους και σχετικά οικονομικό.. μετά ίσως το corolla το κοφτό..
Χτες εκανα ένα τεστ drive το fiat stilo και καταλαβα οτι δεν ειμαι για τέτοια...
πάνω απο 120 αλογα δεν χρειαζομαι απλα θελω να ειναι λιγο σβέλτο.. -
αν τεντωσεις λιγο καποιο swift 1.3 του 2005+, ειδικα αν βρεις το 1.5 τοτε θεος.
Το swift 1.3 ήταν το πρώτο πλάνο μου να πω την αληθεια..
-
το almera το 1,5 είναι μια μέση λύση για σπορ με αρκέτους χώρους και σχετικά οικονομικό..
Όλα καλά,αλλά το almera σπορ?
Το είχε ένας θείος μου, ο.κ από χώρους κ.τ.λ., αλλά σπορ δεν το λες (η corolla της Νissan περίπου ήταν)
-
Δεν θέλω απαραίτητα γρήγορο.. δλδ για το octavia 1.8 ή για 2λιτρο δε θα πήγαινα...
Το celica το ήθελα λογο μικρής κατανάλωσης για 1.8 . το almera το 1,5 είναι μια μέση λύση για σπορ με αρκέτους χώρους και σχετικά οικονομικό.. μετά ίσως το corolla το κοφτό..
Χτες εκανα ένα τεστ drive το fiat stilo και καταλαβα οτι δεν ειμαι για τέτοια...
πάνω απο 120 αλογα δεν χρειαζομαι απλα θελω να ειναι λιγο σβέλτο..Almera και σπορ είναι ανέκδοτο.
-
longjohn88 wrote:
πάνω απο 120 αλογα δεν χρειαζομαι απλα θελω να ειναι λιγο σβέλτο..Almera και σπορ είναι ανέκδοτο.
Το κοφτο το αλμερα ειναι πιο σπορ... το σενταν σιγουρα δεν ειναι...
-
Μάλλον εννοείς σπορ την κατηγορία hatchback.
-
Οι τελικες επιλογες μου ειναι οι εξης..
Αλμερα hatchback 1,5
Corolla hatchback 1.6
Celica 1.8 143hp (το απλό δλδ)
Honda civic 2007 1.8 140hpAυτη ειναι η λίστα μου και τώρα αρχιζουν τα δυσκολα γιατι το καθε ενα εχει αλλα καλα...
τα 2 πρώτα φουλ οικονομικά αλλά με σπορ χαρακτηρα
τα επομενα αλλη φάση αλλα αρκετα οικονομικά για τα κυβικά τους...
σε λεφτα βγαινουν στα ιδια... πανω κατω.. 3500- 5000 ευρω -
Όχι και Challenger..... challenge σκέτο....
-
Οι τελικες επιλογες μου ειναι οι εξης..
Αλμερα hatchback 1,5
Corolla hatchback 1.6
Celica 1.8 143hp (το απλό δλδ)
Honda civic 2007 1.8 140hpAυτη ειναι η λίστα μου και τώρα αρχιζουν τα δυσκολα γιατι το καθε ενα εχει αλλα καλα...
τα 2 πρώτα φουλ οικονομικά αλλά με σπορ χαρακτηρα
τα επομενα αλλη φάση αλλα αρκετα οικονομικά για τα κυβικά τους...
σε λεφτα βγαινουν στα ιδια... πανω κατω.. 3500- 5000 ευρωΈχω το Civic 2010 hatchback 140ps (ίδιο κινητήρα με του 2007 που θέλεις). Στα 3.500-5.000€ δυσκολα θα βρεις καποιο καλά συντηρημένο. Θέλεις τουλάχιστον 7.000€! Από όλα αυτά που ανέφερες είναι μακραν πιο σπορ απο Αλμέρα-Κορόλλα με κατανάλωση σε μεικτές συνθηκες λίγο κάτω από 8lt/100 (6ταχυτο κοντό κιβώτιο που βοηθάει πολύ στο να κρατησεις την κατανάλωση χαμηλά). Δεν πιστεύω τα υπόλοιπα έχουν καλύτερη κατανάλωση κι ας είναι και μικρότερου κυβισμού τα δύο. Almera-Corolla δεν είναι καν σπορ! Σέλικα πιστεύω έχει σπορ χαρακτήρα, αν και δεν το έχω οδηγήσει. Επίσης χώροι Civic τεράστιοι εμπρός-πίσω-πορτμπαγκάζ. Αρνητικό θα έλεγα ότι έχει λίγο σκληρές αναρτήσεις, αλλά δεν νομίζω να ενοχλούν άνθρωπο 32 χρόνων. Κατα τα άλλα όλα αυτά αξιόπιστα είναι, προφανώς αν είναι καλά συντηρημένα, αλλά προβληματίζομαι πολύ με τα χρηματα που διαθέτεις για να βρεις κάτι αξιοπρεπές...
-
Στα λεφτά που κοιτάς, ψάξε για C4 1.6 (αυστηρά το 1.6 , το 1.4 μοτέρ είναι μπουρδέλο).
Από τη λίστα που έβαλες, μόνο Civic (εξαιρετικό αμάξι), αλλά κάτω από 7 χιλιάρικα μόνο ανατιναγμενο θα βρεις.
-
Όπως και να έχει σε αυτά τα χρήματα δεν έχεις πολλές επιλογές.
Το καλύτερο είναι να ανεβάσεις λίγο ακόμα το μπάτζετ σου για να πάρεις πιο φρέσκο -.προσεγμενο αυτοκίνητο.
-
σκέφτηκα πολύ αυτες τις μερες.. ειδα αμέτρητες αγγελίες και μίλησα με πολύ κόσμο...
αποφάσισα να δώσω γύρω στα 5000
μπήκε δυναμικά στη λίστα μου και το ΚΙΑ Ceed 1.6
έχει κανεις καμία γνώμη γι αυτό... μου άρεσε πάρα πολύ...
ότι ειπα για σπορ ξεχάστε το... απλά δε θέλω να ειναι φλάτ.. δλδ να έχει μια πιο δυναμική εμφάνιση και λιγα αλογάκια παραπάνω
115- 130 ,,,να τραβάει δλδ -
Μάλλον εννοείς σπορ την κατηγορία hatchback.
Σπορ γινόταν όταν του έβαζαν τα αυτοκόλλητα 'Challenge', που του έδιναν καμιά 30αρια άλογα και σχεδόν τη διπλάσια ροπή, χώρια που με τα αυτοκόλλητα έστριβε 'σαν τραίνο'. (στη κυριολεξία...)
Αγορά αυτοκινήτου για 32χρονο