-
γατος δηλωνει
Καλο το δυοχιλαδεςοχτω, βασικα ομορφο πολυ. οχι τοσο ικανο αφου τεσσερα επι τεσσερα γιοκ και βρισκεις πολλα σουβια φθηνοτερα να σε ταπεινωνουν οταν δουνε καθημενη τραγανη στα δεξια στο φαναρι. και ειναι και εντελως πανακριβο, εντελως αδικαιολογητα. σοου γουατ?
ετσι ειναι και η γκομενα που γουσταρες παντα. δυστροπη, ακριβη, παλιοχαρακτηρας και για ΛΙΓΟΥΣ. και εντελει αν παντα αγοραζαμε το καλο και συμφερον ακουγεται βαρετο σαν γουολκινγκ ντεντ 8ης σαιζον
Με έστειλες με το γουολκινγκ ντεντ! Μόνο εγώ το βλέπω ακόμη μάλλον, απο συνήθειο..
Τα λες κ πολύ σωστά βέβαια.
-
Φίλε dublin και στο καμικ μια χαρά γράφω αλλά στο 2008 βρέθηκα κοντά όχι στο Σκόντα. Ο λόγος που δεν έχω τόσα πολλά μνμ στο Σκόντα είναι γιατί εκεί δεν υπάρχει κάποιος τόσο φανατικά κειμενος με το αμάξι. Εσύ δυστυχώς με τον φανατισμό σου προκαλείς συνεχώς απαντήσεις. Και ναι για να έχουμε άποψη για τον χωροταξία του δεν χρειάζεται να το πληρώσουμε πρωτα. Εσύ είσαι ... τουλάχιστον 1.77 και κάνεις πάρτυ εγώ με το 1.92 ήταν το πρώτο αμάξι που έχω μπει από b suv και πάνω που το τιμόνι με ενόχλησε τόσο πολύ στα γόνατα. Εσύ πες ότι οι ψηλοί χωράνε απλά στο αμάξι. Όσοι το βλέπουν από κοντά θα θυμηθούν τα σχόλια μας και θα δουν ποιος είναι πιο κοντά στην αλήθεια.
Οι λόγοι που έφτασα κοντά στο 2008 είναι η εξωτερική του εμφάνιση η ποιότητα και ο εξοπλισμός της αλιρ. Οι λόγοι που δεν το έκλεισα είναι οι χώροι του η ανταλλαγή που πήρα την χαμηλότερη τιμή και γιατί τελικά το τρικακι της πεζω ότι μου κάνουν 3500 έκπτωση και πρέπει να αρπάξω την ευκαιρία όταν το είδα πιο ψύχραιμα διαπίστωσα ότι και σε αυτήν την τιμή υπάρχει πολύ λίπος.
-
Κάθεστε και τρωγεστε σαν τα σκυλιά λες και σας ανήκουν οι όμιλοι VAG/PSA (καλά θα ήτανε). Εγώ που αγαπώ PSA τα τελευταία χρόνια και αντίστοιχα πλέον απεχθάνομαι τον VAG ως νοοτροπία ρεαλιστικά θεωρώ ότι η αλήθεια είναι ακριβώς στην μέση.
Το Camiq είναι κατώτερο ποιοτικά και αρκετά πιο συντηρητικό σχεδιαστικά αλλά έχει άρτια εκμετάλλευση χώρων σαφώς μεγαλύτερους από το 2008. Θα το έπαιρνα; Όχι, γιατί είναι ξεπερασμένο σχεδιαστικά και VAG άρα στην διεστραμμένη λογική μου, με βάση τις προσωπικές μου εμπειρίες, είναι δεδομένο ότι θα βγει αναξιόπιστο μηχανικά...
Το 2008 είναι μια 'ακριβή γκόμενα' όπως σωστά είπε ένας φίλος. Είναι πολύ ποιοτικό αλλά στενό με χώρους τόσο όσο για μια νορμάλ οικογένεια 2 + 2. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. Θα το έπαιρνα; Όχι γιατί νιώθω μέσα λίγο καλύτερα από το mini 208, όπου νιώθω σαν κονσέρβα. Και είμαι 'μόνο' 183cm αλλά αρκούδα. Έχει κακή εργονομία καμπίνας, ΚΑΚΗ όμως και μόνο ο Δημήτρης βλέπω να το έχει αναφέρει. Και έχει άθλιο για την εποχή M/T. Οπότε παρά την αγάπη στο PSA θα πω όχι δεν θα το αγόραζα. Η Peugeot βρήκε παπά και είπε 'να θάψει 5/6'. Στα EAT8 (έξτρα το GC ρε παραδόπιστη Peugeot ΕΛΕΟΣ!) 'τσούζει' ενώ στα diesel αντίστοιχα προκαλεί! Ε όχι παιδιά είπαμε. Με διαφορετική τιμολόγηση και αν έχει καλύτερη εκμετάλλευση χώρων ίσως το νέο C4 να είναι σοβαρός υποψήφιος...
Από το να τρώει όλος ο κόσμος τα μουστάκια του ίσως να ανοίξουμε λίγο οι υποψήφιοι μελλοντικοί αγοραστές ένα κλικ το μυαλό μας και όταν ένα b_suv δεν μας καλύπτει, με βάση το διαθέσιμο μπάτζετ, να ΜΗΝ αγοράζουμε suv. Πάρτε c_segment hatchback, sedan, sw που με τα ίδια λεφτά θα πάρεις αμάξι με κάλυψη σε μεγαλύτερο εύρος απαιτήσεων....
-
Το καμικ μόνο φτωχό ποιοτικά δεν το λες εσωτερικά! Από το ακτιβ 2008 είναι μια σκάλα πάνω και είναι μια σκάλα κάτω από την αλιρ. Εξωτερικά υστερεί αλλά όχι deal break. Εργονομικά από την άλλη είναι πολύ ανώτερο πέρα από ευρύχωρο από το 2008. Και από τις καταναλώσεις που διαβάζω είναι και πιο οικονομικό το Σκόντα ντίζελ. Αλλά η αξιοπιστία του ομίλου είναι το μεγάλο του θέμα.
-
Εγώ από τα πρώτα μου ποστ είπα οτι είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ B suv. Αν προέρχεσαι από S Cross που είναι το C suv της Suzuki, φυσικά κ δεν θα εντυπωσιαστείς, και μπορεί να μην χωρέσεις κι όλας. Απόλυτα κατανοητό. Πότε δεν το αμφισβήτησα, και καταλαβαίνω οτι όσοι έχουν κάποιο, πλάτος να πω, σε συνδυασμό κ με μεγάλο ύψος πρέπει να πάνε 1-2 νούμερα ποιο πάνω! Δεν φοράμε ολοι L και XL, έχει και 3XL.
Το οτι πήγα βουνό με τους κολλητούς, αφησαμε το αυτοκίνητο σε ένα πλάτανο κ κάναμε πεζοπορία με σακίδια κ προμήθειες, γιατί να μην το αναφέρω; το οτι όλοι ήταν ευχαριστημένοι (εχω το μικρότερο ύψος από την παρέα), κ μάλιστα ανέφεραν πως ούτε τα στροφιλικια τους πείραξαν κ γενικά ενθουσιάστηκαν, γιατί πρέπει να το κρύψω; είπαμε, δεν έχει τεμπέλη πίσω, ναι, σφάλμα, μου το ανέφερε ένας. Λείπουν κάτι μικρές λεπτομέρειες που θα το έκαναν σουπερ χρηστικό. Το Grip Control πρώτος το ανέφερα εδώ το πρώτο ΣΚ που ήρθε, λείπει πολύ από το αυτοκίνητο. Για κάποιον αυτά είναι deal braker, παρά λίγο και για μένα (ήθελα να πάω σε Aircross για αυτό).
Οχι, δεν κάνω πάρτυ μέσα και μου αρεσουν οι απλετοι χώροι, αλλά μας έχει βολέψει σαν οικογένεια και σύμφωνα με το lifestyle που διάγουμε. Σε αλλά B suv δεν χωρούσαν καν τα καθισματακια των παιδιών που τα έχω πληρώσει 'χρυσάφι' για να προσφέρουν 'μέγιστη' ασφάλεια, αλλά δεν θα είχα που να τα παρκάρω, άλλα ήταν υπερβολικά μαλακά, άλλα υπερβολικά βαρετά. Συμβιβασμούς κανουμε.
Σας έχω φέρει τόσα ΑΛΗΘΙΝΑ παραδείγματα, το αυτοκίνητο δεν είναι για όλους τους σωματοτυπους προφανέστατα, αλλά οι 'τεράστιοι' φίλοι μου δεν κοιτούν καν B segment αυτοκίνητα, δηλαδή ενας ανθρωπος 2.01 και 120 κιλά (true story) θα χωρέσει καλύτερα σε ένα Kona;
Μόλις φτάσαμε νοτια Πελοπόννησο από Βόρεια Εύβοια.
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και ελπίζω να κάνετε ωραία χιλιόμετρα. Σήμερα οδηγούσε η σύζυγος κ απόλαυσα τις διαδρομές διαφορετικά!
-
Όλα αυτά καλά τα λες και να χαίρεσαι τις βόλτες σου! Απλά άσε και τους άλλους να εκφράζουν τις απόψεις τους για ένα καταναλωτικό προϊόν που περιεργαστηκαν. Όλες οι απόψεις προσφέρουν. Το νήμα ευτυχώς δεν είναι κλειστό κλαμπ στο fb όπου να λέμε μόνο πόσο όμορφο είναι το τάδε χρώμα και πως μας χαζεύουν στα φανάρια οι άλλοι!
Προσπάθησε να είσαι πιο ανεκτικός.
Αν δεν υπήρχαν και τα ποστ των 'κακοβουλων' όπως μας αποκαλείς δεν θα είχε αναφερθεί καν η απουσία του τεμπέλη , ότι το χειρόφρενο της ακτιβ έκδοση έχει πλαστικό από αγροτικό του 80 , ότι το τιμόνι βρίσκει στα γόνατα των ψηλών , ότι μόνο σε συγκεκριμένες θέσεις βλέπεις ολο τον πίνακα οργάνων , ότι το 4.30μ μήκος είναι εικονικό λόγω του προβολου που έχει προφυλακτήρας, και πολλά άλλα που δεν θα ακούσεις σε κανένα αποστειρωμενο τεστ στον τύπο και φυσικά από κανένα πωλητή.
Αν ήμουν υποψήφιος αγοραστής θα ήθελα να ακούσω για τα κουσουρια του πριν το δω για να μην πηγαίνω στα τυφλά.
Ναι αν ήμουν κάτοχος που είχα θαμπωθεί από το αμάξι μου θα σπαζομουν το καταλαβαίνω αλλά ...υπομονή τι άλλο να πω.
-
-
Το 'και γλυκουλης'...... ψηφιζω το και 'γλυκουλης'
-
Φίλε αν δεν αντέχεις την αντίθετη άποψη φτιάξε ένα κλειστό κλαμπ 2008lovers και όταν σου χτυπήσω την πόρτα μην με βάλεις.
Εδώ οποιος έχει αντίθετη άποψη από το ότι το 2008 είναι το καλύτεροτερο b suv που κατασκευάστηκε ποτέ δέχεται επίθεση και εγώ είναι εμπαθής με τον Σ. τουλάχιστον....
-
Το 'και γλυκουλης'...... ψηφιζω το και 'γλυκουλης'
Γι αυτο το εβαλα, αλλά δεν ηθελα να το πω πριν το δειτε
-
Πάντως εγώ με 1,94 και 130 κιλά μια χαρά χωράω στο 3 αιρκρος .
Πράγματι το 2008 με ενοχλούσε στα γόνατα και θα έπρεπε να αλλάξω τρόπο οδήγησης . Αλλά όπως είπε ο Γάτος είναι ωραία γκόμενα . Θα το έπαιρνα αν η αλούρ έβγαινε στα 21000 η ντίζελ ή 130 χειροκίνητη . Επειδή όμως αυτά ήταν στα 25000 εκεί θα πήγαινα σε 5 αιρκρος ή σε Γκράντλαντ .
Δεν ήμουν όμως για πάνω από 20000 με ανταλλαγή .
-
Αυτα τα λετε εσεις που δεν βρηκατε την Σοφια Λορεν.
Και γυναικαρα και νοικοκυρα....
-
Και εγώ στο 3 αιρκρος έμπαινα άνετα δεν θυμάμαι να έβρισκα πουθενα 1.92 και 120. Το 2008 είναι κούκλα δεν αμφιβάλλει κανείς και η αλιρ είναι καλοεξοπλισμενη αλλά με την τιμή του στο ντίζελ μπαινει σε άλλα χωράφια.
-
Όντως χωράφια υπάρχουν πολλά να φάνε και οι κότες.
Όμως στα 22000 που το πήρα τον Ιανουάριο ο ανταγωνισμός δεν ειχε να δείξει τίποτα.
Αν και η αρχική καψούρα μου ήταν το xceed δυστυχώς με 22 χήνες έπαιρνες αμάξι που είχε πολύ λίγα πάνω του.
Σήμερα μετά από τέσσερις μερες συνυπαρξης με το 2008 οδήγησα το Ατος,έπαθα τέτοιο σοκ που μου φαίνονταν τώρα μεγάλο το τιμόνι και πολύ σκληρό στο στρίψιμο.
Δυστυχώς βλέπω να είναι λιγοστές οι μέρες του πλέον.
Αυτή η εφαρμογή πάντως πολύ γαμάτη αλλά και πολύ αγχωτική που σου βγάζει σε κάθε διαδρομή πόσα λίτρα έκαψες. Δε μας αφήνει να χαρούμε το αμάξι.
Σήμερα στην Εγνατία που έπιασα κάποια στιγμή 130+ εμφανίστηκε ο θόρυβος , να πω την αλήθεια τρόμαξα γιατί στα αλλά αμάξια είχε πάντα θόρυβο όσα χιλιόμετρα και αν έχω.
Μέχρι και ο κουμπάρος μου που έχει το chr 1.2 του άρεσε πολύ και θα το αγόραζε αν είχε βγει όταν έψαχνε αυτός.
Dublin έκανες μήπως την αναβάθμιση που βγάζει η εφαρμογή;
-
Καλημερα, υστερα απο ενα μηνα οδηγησης κανοντας 3000χλμ(!!!) με το Active 100hp βενζινη, εχοντας γυρισει τη μιση Ελλαδα, μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος!! απο θεμα χωρων δε το συζητω, για ενα ζευγαρι υπεραρκετο, 3 ατομα ανετο με γεματο πορτ μπαγκαζ!
Καταναλωση με κλιματισμο συνεχεια κ cruise control στα 120, ο υπολογιστης μου το βγαζει 6,4/100. μια μετρηση που εκανα με μεικτη διαδρομη το υπολογισα στο 6,9/100. οτι κατω απο 7 ειμαι ευχαριστημενος.
Για τη θεση οδηγησης τα ειπαμε, ειμαι 1,90 κ δε βρισκω πουθενα κ οδηγω ανετα. Αν καποιος ¨δε χωραει' δε φταιει το αμαξι.δεν ειναι σενταν να ξαπλωσεις...
Συμφωνω με @paricon , αν το οδηγησεις μετα δε ξαναπας σε μεγαλο τιμονι...ειναι τοσο ευχαριστο το μικρο που λες πως κ δε το σκεφτηκαν νωριτερα!
Για τα 18500 που ειχε στην προσφορα, δεν εχει αντιπαλο. αν κ η Allure με το αυτοματο ειναι η καλυτερη επιλογη...αυτο το αμαξι ειναι για αυτοματο
-
Καλημερα, υστερα απο ενα μηνα οδηγησης κανοντας 3000χλμ(!!!) με το Active 100hp βενζινη, εχοντας γυρισει τη μιση Ελλαδα, μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος!! απο θεμα χωρων δε το συζητω, για ενα ζευγαρι υπεραρκετο, 3 ατομα ανετο με γεματο πορτ μπαγκαζ!
Καταναλωση με κλιματισμο συνεχεια κ cruise control στα 120, ο υπολογιστης μου το βγαζει 6,4/100. μια μετρηση που εκανα με μεικτη διαδρομη το υπολογισα στο 6,9/100. οτι κατω απο 7 ειμαι ευχαριστημενος.
Για τη θεση οδηγησης τα ειπαμε, ειμαι 1,90 κ δε βρισκω πουθενα κ οδηγω ανετα. Αν καποιος ¨δε χωραει' δε φταιει το αμαξι.δεν ειναι σενταν να ξαπλωσεις...
Συμφωνω με @paricon , αν το οδηγησεις μετα δε ξαναπας σε μεγαλο τιμονι...ειναι τοσο ευχαριστο το μικρο που λες πως κ δε το σκεφτηκαν νωριτερα!
Για τα 18500 που ειχε στην προσφορα, δεν εχει αντιπαλο. αν κ η Allure με το αυτοματο ειναι η καλυτερη επιλογη...αυτο το αμαξι ειναι για αυτοματο
Εσύ το παραχαρηκες τον πρώτο μήνα μπράβο όπως και ο Lap..
Πήγες για αλλαγή λαδιών ή για κάποιον έλεγχο;Σου είχαν πει κάτι τέτοιο;
-
Εσύ το παραχαρηκες τον πρώτο μήνα μπράβο όπως και ο Lap..
Πήγες για αλλαγή λαδιών ή για κάποιον έλεγχο;Σου είχαν πει κάτι τέτοιο;
Μα το τραβαει...θελω να το οδηγω συνεχως.
Μου ειπαν στους 6μηνες ή 5000χλμ, οποιο ερθει πρωτο
-
Μπράβο να το χαίρεσαι πολλά και ασφαλή χλμ!
Αν έχεις κάτω από 7 μέση κατανάλωση καλοκαίρι με ατομα μέσα με 1.2 βενζίνη μη το λες ούτε του παπά!
Είναι από τα λίγα φαίνεται αμάξια που η βενζίνη καίει λιγότερο από το ντίζελ!
Πάντως για ζευγάρι που αναφέρεις και με το 108 θα χωρουσες και 1.90 τραβάς πίσω τέρμα το κάθισμα και όλα καλά. Γεμίζεις αποσκευών και ότι περισσεύει το πετας στα πίσω καθίσματα δλδ με 11-12 χιλιάρικα κάνεις την δουλειά σου.
-
Καλά τα μικρά, είχα μια ζωή...αλλά τώρα θέλω άνεση κ να μπαίνω χωρίς να σκύβω κ να βγαίνω όρθιος... ζευγάρι προς το παρόν, με μέλλον να αυξηθεί ο αριθμός
Η κατανάλωση είναι πολύ καλή, αλλά κ εγώ είμαι προσεκτικός. Σίγουρα προερχόμενος από ντίζελ βλέπω διαφορά αλλά όχι τόσο τραγική.
-
(Δηλαδή το παραπάνω σχόλιο @Tkin73 δεν είναι προσβλητικό, και δεν χρήζει κατάλληλης απάντησης;
Ούτε κανείς απευθύνθηκε στον παραπάνω χρήστη, ούτε του ζήτησε γνώμη/συμβουλή, αλλά η εμπάθεια - εμπαθεια. Ας τον κρίνει η κοινότητα.)
Δεν έχω κάνει το update ακόμη, μάλλον θα το κάνω Τετάρτη/Πέμπτη.
Γιατί θα το πάτε για έλεγχο; Εγώ το πήγα κυρίως γιατί είχε αναφερθεί ότι μπορεί να έχει παραπανίσιο λάδι, τελικά όλα καλά, κάνανε κ έναν γενικό έλεγχο. Όλα εντάξει.
Κ εγώ έχω πάθει το ίδιο. Συνήθισα τόσο πολύ το i-cockpit που ξενερώνω με οτιδήποτε άλλο, νομίζω πάω να οδηγήσω νταλίκα. Επίσης κάποια σημεία που τους τελευταίους μήνες τα έκανα με το 2008, ξεχάστηκα κ πήγα να μπω με τα ίδια με το C3 και ήταν τρομακτικά..εκανα ένα αχρείαστο σλάλομ εκεί..
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)